Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.03.2023 o 20:36, Tola napisał:

Rozmawiałam z wiolhelm -  na psa Stowarzyszenie  zastawilo  klatkę przy szkole, na razie go nie było, ostatni raz był widziany w piątek. Oni mają kojce na wsi, więc może i dla tego coś się znajdzie...Oby się złapał

Dzięki Martusiu za wieści, oby się udało.

Posted
Dnia 11.03.2023 o 23:06, Poker napisał:

Oby udało się złapać.

Dnia 12.03.2023 o 09:24, Gabi79 napisał:

Dzięki Martusiu za wieści, oby się udało.

Na razie nie ma psa😔

Posted

A ja pokazuję kolejnego biedaka, znalezionego zmarzniętego, przerażonego w lesie; to psie dziecko, na ok. 8 - 10.mies. O pomoc dla niego bardzo prosi wolontariuszka z tamtych stron, nie mają ci zrobić z maluchem; dzwonił też dzisiaj pracownik gminy - w gminnym przytulisku nie ma już miejsc (tam był Kalmar i Kefir), nie mogą przyjść żadnego nowego psa, a wciąż są zgłoszenia. Może ktoś może pomoc? Te pierwsze 2 zdjęcia to zaraz po znalezieniu w lesie; reszta dzisiaj od weta.  

received_3543664462584255.jpeg

received_924304372056394.jpeg

received_9074668685906500.jpeg

received_747054837096676.jpeg

Posted

Może jednak się zgubił? Nie jestem na FB, ale może ktoś mógłby sprawdzić czy nie ma ogłoszenia o jego zaginięciu i dać ewentualnie ogłoszenie.

Brak miejsc, kasy. Straszne co się dzieje.

Posted
Dnia 13.03.2023 o 19:36, Poker napisał:

Może jednak się zgubił? Nie jestem na FB, ale może ktoś mógłby sprawdzić czy nie ma ogłoszenia o jego zaginięciu i dać ewentualnie ogłoszenie.

Brak miejsc, kasy. Straszne co się dzieje.

Ja zaraz wrzucę, ale to podobno raczej niemożliwe, tereny leśne, skąd taki małych wieczorem sam na takim odludnym terenie? Nie ma ogłoszeń o zaginięciu psa. 

Posted

Marta Alicja zgłosiła się do nas z prośbą o pomoc dla tego psiulka. Ustalamy w tej chwili, czy mógłby jechać 17.03 razem z Pimpkiem, którego wzięła pod opiekę Alaskan. Jeśli tak, to zabieramy go we trzy (Ellig, Alaskan i ja) do Anecik. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Psiak chudy strasznie 😞

• Like 5
Posted
Dnia 13.03.2023 o 20:00, Ewa Marta napisał:

Marta Alicja zgłosiła się do nas z prośbą o pomoc dla tego psiulka. Ustalamy w tej chwili, czy mógłby jechać 17.03 razem z Pimpkiem, którego wzięła pod opiekę Alaskan. Jeśli tak, to zabieramy go we trzy (Ellig, Alaskan i ja) do Anecik. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Psiak chudy strasznie 😞

Nie wiedziałam o tym. Marta pisała ze mną niecałe 2 godz temu i prosiła o pomoc i wrzucenie psa na FB 

Posted
Dnia 13.03.2023 o 20:13, Tola napisał:

Nie wiedziałam o tym. Marta pisała ze mną niecałe 2 godz temu i prosiła o pomoc i wrzucenie psa na FB 

Tolu, to się zadziało w ostatniej godzinie. Szukała pomocy wszędzie. Nadal nie wiemy, czy uda się załatwić transport 

Posted
Dnia 13.03.2023 o 20:00, Ewa Marta napisał:

🍀👍👍👍

Posted

Psiak z lasu przyjedzie w piątek do Anecik, Udało się wszystko zgrać i już w piątek będzie w hotelu. Zapraszamy serdecznie na jego wątek, gdyby ktoś miał chęć śledzić jego losy:

Posted

Wkleję tu link. Piesek nie z Zamościa, ale Jaaga mnóstwo psów z Zamościa bierze, to dla tego sieroty też może serce się komuś otworzy

Posted

A ja jeszcze raz pokażę suczkę z gminnej przechowalni, w której był Kalmar i Kefir, wtedy w październiku zobaczyłam ją po raz pierwszy. Może i ona dostanie kiedyś szansę na dom i własną rodzinę, na razie od lata siedzi w kojcu w środku lasu, a obok w drugim kojcu jej dzikawy szczeniak. Mary, bo tak na imię,   jeszcze do niedawna była dziko żyjącą suczką, była wycofana i bała się człowieka. Została wyłapana ze szczeniakiem. Dzięki pracy  paru osób, które tam przychodzą, Mary zaczęła się otwierać i coraz bardziej ufać człowiekowi, potrafi nawet pójść na spacer,daje sobie założyć szelki  i co najważniejsze z radością przyjmuje wszelkie pieszczoty, przytula się z wdzięcznością do opiekunek. Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana  raz na jakiś czas. 

Mary ma ok. 4 lata, waży do 10 kg , teraz chyba przytyła z tego siedzenia w kojcu.

Posted
Dnia 14.03.2023 o 22:13, Tola napisał:

Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana  raz na jakiś czas. 

To dramat  😞  Nie wiem czy psiaki w schronisku nie maja jednak "lepiej"  😞 
Może zadrży czyjeś serduszko?   Może i do suni uśmiechnie się los i dobrzy ludzie zauważą ją?

Posted

To ja pokaże jeszcze sunię, którą pokazała mi Marta biłgorajska. Sunia ma prawdopodobnie cieczkę, ludzie ją przeganiają 😭 Waży coś pomiędzy 10 a 15 kg. Też pilnie potrzebuje pomocy 😞

FB_IMG_1678870411040.thumb.jpg.093399017f81ef324e39e7bac6059f6a.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 14.03.2023 o 23:12, elik napisał:

To dramat  😞  Nie wiem czy psiaki w schronisku nie maja jednak "lepiej"  😞 
Może zadrży czyjeś serduszko?   Może i do suni uśmiechnie się los i dobrzy ludzie zauważą ją?

W mojej opinii: nie mają. Pracownik tutaj w gminnych kojcach o nie dba, jak widzi że chorują to wzywa weterynarza. Wyprowadza w każdej wolnej chwili, ale niestety nie w kazdy weekend ma czas. Psiaki mają w budzie słomę i nie muszą rywalizować o jedzenie.

Co nie zmienia faktu, że Mary jak zaczarowana. Od roku ja ogłaszamy z Martą biłgorajska:( ani jednego telefonu. A Mary już zajada tęsknotę i nudę.

Posted
Dnia 15.03.2023 o 09:57, Tyśka) napisał:

To ja pokaże jeszcze sunię, którą pokazała mi Marta biłgorajska. Sunia ma prawdopodobnie cieczkę, ludzie ją przeganiają 😭 Waży coś pomiędzy 10 a 15 kg. Też pilnie potrzebuje pomocy 😞

FB_IMG_1678870411040.thumb.jpg.093399017f81ef324e39e7bac6059f6a.jpg

Czy ktoś ją wezmie ze mną pod opieke?