Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 12 godzin temu, Murka napisał: Negri ze starszym kolegą:) Kotka cudna, z ogłoszeń niestety cisza. Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Koteczka czuje się bardzo dobrze. Amputowana została łapka w stawie barkowym, usunięto chrząstkę stawową. Wet cieszy się, ze pomimo dużego zanieczyszczenia rany nic złego się nie zadziało. Koszt całej operacji i opieki to 520 zł, będę zmuszona zrobić zbiórkę, bo to najgorszy dla nas czas, jeśli chodzi o finanse. Tutaj koteczka jeszcze przed operacją. Opis wizyty i zabiegu kotka bez łapki.pdf 2 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Jakby mało było problemów, to dzisiaj trafił do nas mały, 6 kg piesek, który od 2 tyg. siedział przy sklepie na jednej z wsi. TZ zawiózł go dzisiaj do lecznicy w Krasnymstawie (tam, gdzie była Fiszka), bo nie mamy go gdzie umieścić. Pierwsze informacje od weta niepokoją, bo jest podejrzenie babeszjozy:(. Maluch ma ok roku, jest bardzo przyjazny, łagodny. Tutaj podróż z moim TZ do lecznicy Quote
Ellig Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 Koteczka taka kruszynka malutka, super , ze dobrze się czuje i ma apetyt. Szkoda tego psiaka, mam nadzieję, ze wyzdrowieje. Moze jednak ktos da mu jak nie dom to DT. 1 1 Quote
Poker Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Śliczny maluch. Widać, że źle się czuje Zdecydowanie, Zrezygnowany. Oby dało mu się pomóc. Koteczka trójłapka śliczna. 1 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Koteczka po operacji:9 Łapka amputowana dosyć wysoko, do oszczędzono łopatkę, bo na początku wet obawiał się o martwicę:( 1 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Dzisiaj na wizycie u dr Olender był tez Gutek, miał robione badania. Koszt wizyty to 400 zł, jakiś straszny ten tydzień mamy i pod względem finansowym. Czekamy na wyniki. Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Dnia 6.07.2021 o 21:11, Aska7 napisał: Jak wrócę do Polski to pouzupełniam Suvi i Frania Suvi dostała część spadku po TYci, a Franek część po Fenixie, wszystko jest na 1 stronie, ale to nie z konta ZEA. Quote
elik Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Koteczka po operacji:9 Łapka amputowana dosyć wysoko, do oszczędzono łopatkę, bo na początku wet obawiał się o martwicę:( Uroczy dzieciak. Dopiero zaczyna życie, a tyle już złego zaznała bidulka 1 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 2 minuty temu, elik napisał: Uroczy dzieciak. Dopiero zaczyna życie, a tyle już złego zaznała bidulka Ile musiała się wycierpieć sama w tym lesie. Ona wyszła na drogę w poszukiwaniu ratunku, to cud, ze żyje. Mam nadzieję, ze ktoś ją pokocha, mieliśmy już kociego trzyłapka, mieszka w Opolu. 1 Quote
elik Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 12 minut temu, Tola napisał: Ile musiała się wycierpieć sama w tym lesie. Ona wyszła na drogę w poszukiwaniu ratunku, to cud, ze żyje. Mam nadzieję, ze ktoś ją pokocha, mieliśmy już kociego trzyłapka, mieszka w Opolu. Na pewno ktoś ją pokocha, bo jest urocza. Ja już ją kocham, ale co z tego, jak ona dla mnie za młoda. Co się jej mogło zdarzyć? 1 Quote
mari23 Posted July 8, 2021 Posted July 8, 2021 11 godzin temu, elik napisał: Na pewno ktoś ją pokocha, bo jest urocza. Ja już ją kocham, ale co z tego, jak ona dla mnie za młoda. Co się jej mogło zdarzyć? Może wnyki? tzw. "żelazko" to bardzo groźna, "zębata" pułapka :( :( widziałam...sąsiad rodziców siedział za kłusownictwo :( Miałam kiedyś sunię z pogruchotanymi obiema przednimi łapkami...nasz wet przez prawie 10 godzin składał i uratował obie łapy. 1 Quote
elik Posted July 8, 2021 Posted July 8, 2021 1 minutę temu, mari23 napisał: Może wnyki? tzw. "żelazko" to bardzo groźna, "zębata" pułapka widziałam...sąsiad rodziców siedział za kłusownictwo Miałam kiedyś sunię z pogruchotanymi obiema przednimi łapkami...nasz wet przez prawie 10 godzin składał i uratował obie łapy. Straszne barbarzyństwo Quote
b-b Posted July 8, 2021 Posted July 8, 2021 A może małą by powoli ogłaszać? Jak domek pokocha to poczeka na kicię :)) 1 1 Quote
Tola Posted July 8, 2021 Author Posted July 8, 2021 Dnia 7.07.2021 o 22:36, elik napisał: Na pewno ktoś ją pokocha, bo jest urocza. Ja już ją kocham, ale co z tego, jak ona dla mnie za młoda. Co się jej mogło zdarzyć? Nie wiem, rana była bardzo zanieczyszczona, kość poszarpana... Mała wyszła na drogę przy kompleksie leśnym, to był późny wieczór - pani zadzwoniła po 20.00; kotkę przyjęto w lecznicy na nocnym dyżurze. Może wnyki, może inny zwierzak... Malutka czuje się dobre, już skacze, a ja martwiłam się, ze ta łapka tak wysoko amputowana. Quote
Tola Posted July 8, 2021 Author Posted July 8, 2021 3 godziny temu, b-b napisał: A może małą by powoli ogłaszać? Jak domek pokocha to poczeka na kicię :)) Masz rację Bogusiu, postaram się o zdjęcia i trzeba próbować... Quote
elik Posted July 8, 2021 Posted July 8, 2021 6 minut temu, Tola napisał: Malutka czuje się dobre, już skacze, a ja martwiłam się, ze ta łapka tak wysoko amputowana. Podobno jeśli łapki nie da się uratować, to jest amputowana najwyżej jak jest to możliwe, żeby właśnie nie przeszkadzał dyndający się kikut. Pamiętasz malutką trzyłapkę Nutelkę, którą zawiozłam do DS na Mazury? Też miała tak wysoko amputowaną łapeczkę. Quote
Tola Posted July 8, 2021 Author Posted July 8, 2021 2 minuty temu, elik napisał: Podobno jeśli łapki nie da się uratować, to jest amputowana najwyżej jak jest to możliwe, żeby właśnie nie przeszkadzał dyndający się kikut. Pamiętasz malutką trzyłapkę Nutelkę, którą zawiozłam do DS na Mazury? Też miała tak wysoko amputowaną łapeczkę. Jak mogę nie pamiętać, pamiętam wszystko i to, ze wiozłaś ją osobiscie do domku na Mazury... Quote
Tola Posted July 8, 2021 Author Posted July 8, 2021 Przyszły dzisiaj wyniki Gutka, czekam na interpretacje dr. Olender... (03001k0721).pdf Quote
elik Posted July 8, 2021 Posted July 8, 2021 Przed chwilą, Tola napisał: Jak mogę nie pamiętać, pamiętam wszystko i to, ze wiozłaś ją osobiscie do domku na Mazury... Strasznie przymilna sunieczka i bardzo jest kochana w DS. 1 Quote
Ellig Posted July 9, 2021 Posted July 9, 2021 8 godzin temu, Tola napisał: Malutka czuje się dobre, już skacze, a ja martwiłam się, ze ta łapka tak wysoko amputowana. bardzo dobre wiadomości. Quote
Recommended Posts