Havanka Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 4 godziny temu, elik napisał: Marzy mi się to samo, tylko skąd wziąć kasę ??? Wielokrotnie przekonałam się tu na dogo, ze warto marzyć. Czasem sytuacja wydaje się być beznadziejna a po jakimś czasie oglądamy szczęśliwe zakończenia. Pamiętacie Sonie, Floreczkę, dwie Gosie? Suczki praktycznie bez szans a dziś wiodą szczęśliwe życie (oprócz Gosi caffe, która odeszła za TM) Może uda sie znaleźć dom tymczasowy dla tej czarnej bidulki. 4 Quote
Gabi79 Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 16 minut temu, Havanka napisał: Wielokrotnie przekonałam się tu na dogo, ze warto marzyć. Czasem sytuacja wydaje się być beznadziejna a po jakimś czasie oglądamy szczęśliwe zakończenia. Pamiętacie Sonie, dwie Gosie? Suczki praktycznie bez szans a dziś wiodą szczęśliwe życie (oprócz Gosi caffe, która odeszła za TM) Może uda sie znaleźć dom tymczasowy dla tej czarnej bidulki. Bunio też miał niewielkie szanse, ze względu na wiek, a teraz jest rozpieszczonym kanapowcem, Nie warto się długo zastanawiać, trzeba pomagać tym biedakom opuścić schron, a potem pokazywać światu, by mogli je wypatrzeć cudowni ludzie. 3 Quote
Havanka Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Bunio też miał niewielkie szanse, ze względu na wiek, a teraz jest rozpieszczonym kanapowcem, Nie warto się długo zastanawiać, trzeba pomagać tym biedakom opuścić schron, a potem pokazywać światu, by mogli je wypatrzeć cudowni ludzie. Dokładnie ! Było jeszcze wiele innej psiej starszyzny, ale nie sposób teraz ich wszystkich wymienić. Grunt, ze dzięki tym marzeniom, udało się zmienić ich życie ! Tyś, to samo życie pisze takie scenariusze i naprawdę są piekne ! Quote
Gabi79 Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 2 minuty temu, Havanka napisał: Dokładnie ! Było jeszcze wiele innej psiej starszyzny, ale nie sposób teraz ich wszystkich wymienić. Grunt, ze dzięki tym marzeniom, udało się zmienić ich życie ! Tyś, to samo życie pisze takie scenariusze i naprawdę są piekne ! Każdy ma inny gust i inne oczekiwania względem psiaka. Nie wiemy, czym się ludzie będą kierować szukając psiego przyjaciela. Dlatego czasem jakiś zwykły szaraczek szybko znajduje dom, a piękny pies czeka dłużej. Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 38 minut temu, Havanka napisał: Może uda sie znaleźć dom tymczasowy dla tej czarnej bidulki. Jestem tutaj cały czas, z zapartym tchem czytam Wasze wpisy....Jestem przekonana, że jak się wyczesze te dredy, to oczom ukaże się cudnej urody sunia! Quote
Tola Posted July 19, 2016 Author Posted July 19, 2016 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Jestem tutaj cały czas, z zapartym tchem czytam Wasze wpisy....Jestem przekonana, że jak się wyczesze te dredy, to oczom ukaże się cudnej urody sunia! Tylko gdzie ją zabrać :( Quote
Havanka Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Jestem tutaj cały czas, z zapartym tchem czytam Wasze wpisy....Jestem przekonana, że jak się wyczesze te dredy, to oczom ukaże się cudnej urody sunia! Może uda sie wspólnie coś dla niej wymyślić. Ja też tak uważam, ze po jej wykąpaniu, wyczesaniu, zobaczymy zupełnie odmienioną, śliczną suczkę ! Jest długowłosa - to też atut. A, że czarna, to przekonaliśmy się na przykładzie Karmen i Poli, że niektórzy wolą właśnie taki kolor umaszczenia. Tola wspominała, ze jest starsza. Ile może mieć lat? 1 Quote
konfirm31 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Dzień dobry :). Dotarłam na wątek, który już wcześniej czasem podczytywałam . Piękne, biedne psy i wszystkie warte swoich domów. Quote
elik Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 10 godzin temu, Tola napisał: Jutro o 12.00 Saga ma sterylkę, bardzo prosi o kciuki. A u Igi jednak cieczka, musimy sporo czekać na zabieg. Kciuki za Sagę i za Igę :) Czy suczki podczas cieczki są oddzielane od reszty stada ? 24 minut temu, konfirm31 napisał: Dzień dobry :). Dotarłam na wątek, który już wcześniej czasem podczytywałam . Piękne, biedne psy i wszystkie warte swoich domów. Witaj, ja nie tak dawno tez zaczęłam tu zaglądać i byłam najmłodsza stażem na tym wątku. Teraz Ty przejęłaś pałeczkę :) Bywaj tu, bo psiaków potrzebujących pomocy jest tu multum :( Quote
elik Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 9 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Jestem tutaj cały czas, z zapartym tchem czytam Wasze wpisy....Jestem przekonana, że jak się wyczesze te dredy, to oczom ukaże się cudnej urody sunia! Też tak mi się wydaje. Takie dredy to i latem, i zimą są wielką udręką dla psiaka :( Quote
konfirm31 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Kochana, a gdzie ich nie ma :(. Przepełnione są nie tylko schroniska, przytuliska gminne, ale po wsiach, miasteczkach, szosach, wszędzie jest pełno psów w potrzebie. Widać to taka polska tradycja :((((. W moim miasteczku, nieustannie "dowożą" przyszłe bezdomniaki przy okazji jarmarku. Są to psy z okolicznych wiosek, które "nie spełniły oczekiwań" swoich właścicieli, więc zostały litościwie przywiezione do miasta, a nie uwiązane w lesie. Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 14 godzin temu, Havanka napisał: Może uda sie wspólnie coś dla niej wymyślić. Ja też tak uważam, ze po jej wykąpaniu, wyczesaniu, zobaczymy zupełnie odmienioną, śliczną suczkę ! Jest długowłosa - to też atut. A, że czarna, to przekonaliśmy się na przykładzie Karmen i Poli, że niektórzy wolą właśnie taki kolor umaszczenia. Tola wspominała, ze jest starsza. Ile może mieć lat? Nie wiem, siwawy pyszczek nie musi świadczyć o podeszłym wieku, muszę podjechać do schronu i poprosić o zczytanie suni. Trzeba też założyć jej wątek, bo tak jak kiedyś o Soni napisała terra - sunia zniknie wśród kolejnych postów i kolejnych psów potrzebujących pomocy... Nie wiem, co o tym myślicie, może ktoś ma inny pomysł... Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 12 godzin temu, konfirm31 napisał: Dzień dobry :). Dotarłam na wątek, który już wcześniej czasem podczytywałam . Piękne, biedne psy i wszystkie warte swoich domów. Witaj konfirm wśród nas :) :) 11 godzin temu, elik napisał: Kciuki za Sagę i za Igę :) Czy suczki podczas cieczki są oddzielane od reszty stada ? Witaj, ja nie tak dawno tez zaczęłam tu zaglądać i byłam najmłodsza stażem na tym wątku. Teraz Ty przejęłaś pałeczkę :) Bywaj tu, bo psiaków potrzebujących pomocy jest tu multum :( Eluś - o jakie stado pytasz? Saga i Iga są w BDT, mieszkają w bloku ;) Saga już po sterylce, jest wszystko ok; wetka pochwaliła sunię, dawno nie miała tak cierpliwej i grzecznej pacjentki! Saga po sterylce, tuz przed wyjazdem z gabinetu Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 Dzisiaj dzięki ogromnej pomocy Alaskan udało się zabrać małego Kajetanka, który w bardzo złych warunkach wciąż czekał na wolne miejsce. Od dzisiaj maluch jest już bezpieczny w gabinecie wetki i juz nic mu nie grozi! Alaskan - Dzięki ogłoszeniom, które zrobiła terra, miałam parę zapytań, ale ludzie zrezygnowali, bo niestety większość zainteresowanych obawia się takiej adopcji z ulicy. Kajetanek ma 4 mies. dzisiaj został przebadany, ma wyczyszczone uszka (trzeba jeszcze leczyć ze świerzbowca). Jest pięknym, srebrzystym malcem. Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Tolu, czarnuszcze koniecznie trzeba założyć wątek. Od czegoś trzeba zacząć, a to bardzo dobry początek :). Ja osobiście bardzo lubię czarne, długowłose psy, ale wiem też, że zazwyczaj czekają przez lata. I racja - siwy pyszczek nie zawsze świadczy o wieku, mój ma taki od barbecia. Kajetan jest prześliczny, świetnie że udało się go zgarnąć z ulicy. Myślę, że teraz raz-dwa znajdzie domek. Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 Przy posesji, na której błąkał się Kajetan na pomoc czeka też piękna sunia husky - przybląkała się jakiś czas temu; dostaje jedzenie i chyba to wszystko, na co może liczyć, bo właścicielka posesji nie ma pojęcia o potrzebach suni husky i chce się jej pozbyć. Alaskan pobiegała trochę z dziewczyną - zobaczcie radość w tych pięknych psich oczach! Szukamy suni jakiegoś lokum, dzwoniłam dzisiaj do dziewczyn z Sosnowca z SOS husky, ale u nich zapsienie, nie mają miejsca :( Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 O jacie... moja miłość haszcza na nowo daje o sobie znać. Tolu, daj znac jeszcze kilku innym fundacjom, moe akurat... Od haszczaków są jeszcze m.in: Haszcze Pacze, Północniaki, Husky Adopcje. Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 8 minut temu, Tyś napisał: O jacie... moja miłość haszcza na nowo daje o sobie znać. Tolu, daj znac jeszcze kilku innym fundacjom, moe akurat... Od haszczaków są jeszcze m.in: Haszcze Pacze, Północniaki, Husky Adopcje. A możesz podać mi jakiś bliższy kontakt , adres mailowy? Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 59 minut temu, Tola napisał: A możesz podać mi jakiś bliższy kontakt , adres mailowy? Północniaki: 607-524-509 (Maja) HaszczePaszcze, tylko przez fejsbuka: https://www.facebook.com/HaszczePaszcze-431574203604289/?fref=ts Husky Adopcje: : [email protected] tel. 500 144 944 (do Prezesa Fundacji) http://huskyadopcje.org/ Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Godzinę temu, Tola napisał: zobaczcie radość w tych pięknych psich oczach! Suczka jest trochę nieogarnięta, bardzo ciągnie na smyczy, ale to dlatego, że kompletnie nie ma ruchu!!!! Aktywny domek aż się prosi!!! Jest śliczną smukłą panienką, taki typ sprinterki!!! No i te niebieskie oczyska!!! Quote
Recommended Posts