Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamość i okolice!

Parę dni temu pod Zamościem zaginęła adoptowana od nas pół roku temu Zoja! Zoja jest niewielka, szczupła, bardzo boi się obcych ludzi...

Zwracajcie proszę uwagę, bo może być wszędzie, będzie raczej koczować w jednym miejscu...

22038x598105x800m800.jpg

Posted
7 minut temu, Murka napisał:

Zamość i okolice!

Parę dni temu pod Zamościem zaginęła adoptowana od nas pół roku temu Zoja! Zoja jest niewielka, szczupła, bardzo boi się obcych ludzi...

Zwracajcie proszę uwagę, bo może być wszędzie, będzie raczej koczować w jednym miejscu...

22038x598105x800m800.jpg

Biedna sunia :(

A w jakim kierunku od Zamościa, jakie to okolice?

Posted
23 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

A dokładniej? Ja mieszkam na obrzeżach miasta, często jeżdżę w stronę Skierbieszowa..Moje okolice?

Asia - to boczna Królowej Jadwigi (naprzeciw stadionu), tam mieszka moja rodzina...

Może ukrywa się w parku....

Albo jest już na ogródkach działkowych...

To prawie centrum Zamościa, chyba, ze chodzi o inne Podgroble...

Posted

Mam nadzieję, że Zoja się odnajdzie szybciutko :(

Astkę trzeba jak najszybciej wyciągnąć. Obawiam się właśnie, że trafi w ręce typowego Seby - u nas w okolicy wiem, jak wygląda życie psów typu bull. Smutne, łańcuchowe, zazwyczaj na takie psy decydują się zakompleksieni macho... :( Żal mi tych astów mieszkających w budzie - przecież one nie mają podszerstka... :(

Kudłatej też szkoda... serce boli tym bardziej, że szanse na adopcje są zerowe, zwłaszcza w schronisku: starsza, czarna sunia :(. Eh, smutny jest los psa schroniskowego...

• Upvote 1
Posted

ciotki może pokażcie tego w typie doga Alli Chrzanowskiej ona działa z dogami .

a o astce  też trzeba pomyśleć bo może marnie skończyć :(

• Upvote 1
Posted
42 minut temu, mdk8 napisał:

o astce  też trzeba pomyśleć bo może marnie skończyć :(

Na stronie schroniska Zamość https://pl-pl.facebook.com/SchroniskoDlaBezdomnychZwierzatWZamosciu/?fref=nf znalazłam wpis z 28 maja:

"W schronisku w chwili obecnej znajduje się para amstafów (suczka i piesek, znalezione razem w Zamościu). Psiaki bardzo boją się burzy, być może komuś uciekły właśnie z tego powodu? SZUKAMY WŁAŚCICIELI !!! Pytajcie znajomych, być może ktoś z Waszego otoczenia szuka tych psiaków? "

Czyli piesek już został wyadoptowany....

Posted
21 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

. . .

Czyli piesek już został wyadoptowany....

Albo oba, a to nowy nabytek :(

Tolu czy możesz się zorientować od kiedy ta sunia jest w schronisku ? Miałybyśmy jasność czy to tamta, czy nowa.

Posted
Godzinę temu, Havanka napisał:

A mnie bardzo zapadła w serce ta czarna, zadredziona sunia. Strasznie zaniedbana. Kiedy zaczną się znowu upały, będzie bardzo cierpieć.

31 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Mnie także.... Jakieś pomysły?

Nie wiem jakie są realia w tamtym schronisku, ale może chociaż dałoby się ją ostrzyc ?

Posted
45 minut temu, elik napisał:

Nie wiem jakie są realia w tamtym schronisku, ale może chociaż dałoby się ją ostrzyc ?

Elu, nie mam zielonego pojęcia czy jest taka możliwość, ale szczerze wątpię....u nas w schronisku nie ma wolontariuszy, niestety....

Posted
35 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Elu, nie mam zielonego pojęcia czy jest taka możliwość, ale szczerze wątpię....u nas w schronisku nie ma wolontariuszy, niestety....

Mi też zaległa ta sunia na sercu :(

Posted

Dziękuję kochane, że jesteście, może wspólnie uda się  pomóc chociaż niektórym z tych biedaków; chciałoby się pomóc wszystkim, ale to niestety niemożliwe :(

Wiem -  jak zwykle  problemem jest brak pieniędzy, ale nie takie problemy tutaj na dogo udało się wspólnie pokonać, a psy - zdawaloby się bez szans na dom -  już dawno wylegują się na kanapach.

Astka faktycznie cudna no i w każdej chwili może trafić w łapska jakiegoś zwyrodnialca :(

To prawdopodobnie ta sunia, o której piszą na profilu schronu na FB - z tego, co zrozumiałam, to  jest w boksie ogólnym ok. 2 tyg. czyli tak jak dog; plus 2 tyg. kwarantanny - wychodzi, ze trafiła do schronu w czerwcu...No i trzeba dodać jakiś tam czas oczekiwania na sterylkę...

Na razie nie mam pomysłu, ale nie traćmy nadziei.