Gabi79 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 11:41, mari23 napisa艂: ze 艣ci艣ni臋tym gard艂em i mokrymi oczami przysy艂am dobre, ciep艂e my艣li聽鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍聽 Ja tak偶e Quote
Moli@ Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:47, Aska7 napisa艂: Czyli nie m co gada膰. Dok艂adnie Quote
Gabi79 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:21, elik napisa艂: Tak ciep艂o o nim m贸wisz. On na pewno czuje Twoje serce i trosk臋 o niego i mo偶e wreszcie czuje si臋 jak szcz臋艣liwy pies. 呕eby tylko jak najszybciej wr贸ci艂y mu si艂y. Reniu, czy rozwa偶ana by艂a ju偶 kwestia zorganizowania zbi贸rki? Je艣li nie, to popro艣 Tola o zorganizowanie i r贸b mu zdj臋cia teraz w takim z艂ym stanie. Powiedz wetce, 偶e to piesek bezdomny na DT u Ciebie i b臋dzie organizowana zbi贸rka na leczenie. Popro艣, 偶eby szczeg贸艂owo opisa艂a stan jego zdrowia i ewentualnie jakie s膮 konieczne badania, leczenie. Sorki, je艣li to ju偶 ustalona i om贸wiona kwestia. Bo Renia jest cudown膮 osob膮 i 艁atu艣 pewnie ju偶 to czuje i wie. Kto艣 go porzuci艂, kto艣 potr膮ci艂, a teraz wreszcie ma mi艂o艣膰 i opiek臋. 聽 1 Quote
elik Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:53, Gabi79 napisa艂: Bo Renia jest cudown膮 osob膮 i 艁atu艣 pewnie ju偶 to czuje i wie. Kto艣 go porzuci艂, kto艣 potr膮ci艂, a teraz wreszcie ma mi艂o艣膰 i opiek臋. Masz ca艂kowit膮 racj臋 Gabi聽 馃檪 聽聽 tylko lajk贸w mi brak聽 馃槥 聽 Quote
Gabi79 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:55, elik napisa艂: Masz ca艂kowit膮 racj臋 Gabi聽 馃檪 聽聽 tylko lajk贸w mi brak聽 馃槥 聽 Mnie te偶 Quote
Ellig Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Trzymaj si臋 艁aciatku, teraz b臋dzie ju偶 tylko lepiej. 鉂わ笍 Quote
Jaaga Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Reniu, porozmawiaj z lekarzem, bo Amoxycylina to tak wzgl臋dnie dzia艂a. Dla mnie to antybiotyk "nie zaszkodzi, nie pomo偶e". B臋dziecie si臋 bujac z bakteriami d艂ugo.聽 Najlepszym antybiotykiem na pecherz jest dedykowany specjalnie na to Kefavet. Lub jakikolwiek inny, silniejszy antybiotyk. Amely pomaga Enrofloksacyna, a te偶 ma kryszta艂ki w p臋cherzu. Jesli jest krwawienie, to powinien dostawa膰 Cyklonamine, bo bedzie traci艂 krew i nadal b臋dzie anemia. Mog膮 Ci j膮 przepisac na recept臋 i mo偶esz j膮 sama podawac podsk贸rnie nawet co 4 godz. Widze, ze ma mocz zakwaszany, jak Drugi. u聽 nas fajnie si臋 sprawdzi艂 jeszcze Urosept i Uroceum. Jak tylko ogarniecie siln膮 infekcj臋, to bedzie lepiej, wszystkie parametry si臋 poprawi膮. Zobacz, jak uda艂o nam si臋 z Drugim. Przez guza w p臋cherzu co jaki艣 czas mia艂 infekcje, a po przyje藕dzie do nas sika艂 ogromnymi ka艂u偶ami krwi ze skrzepami nawet. Teraz jest w 艣wietnej kondycji. 1 Quote
Tola Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:09, Onaa napisa艂: 聽 Tak Elu du偶o , wszystko powa偶ne, trzeba bada膰, wybiera膰 co najwa偶niejsze, co mo偶e zagra偶a膰 偶yciu, zdrowiu , leczy膰 i聽 dalej bada艅 i leczy膰. Jak 艁atu艣 si臋 zacz膮艂 o偶ywia膰 to my艣la艂am 偶e mo偶e poprawia si臋 jego stan ale to raczej dlatego 偶e ma domek, 偶e jak otwiera oczka rano to patrzy na mnie jakby m贸wi艂 - O , jeste艣, dzisiaj przy mnie te偶 馃檪 - 偶e wst膮pi艂a nadzieja 偶e mo偶e by膰 dobrze, 偶e cz艂owiek mo偶e przytula膰, g艂aska膰, opiekowa膰 si臋, 偶e nie jest ju偶 samotny, porzucony, nikomu niepotrzebny jak 艣mie膰.. 聽 Ja te偶 mam nadziej臋 Anulko i staram si臋 nie my艣le膰 inaczej. Na szcz臋艣cie 艁atu艣 jest zainteresowany zapachami, podsikaniem krzaczk贸w, drzew a najlepiej jak wychodzi z Guciem bo Gucio jest radosny, nie biega, nie zaczepia go na polu, tylko prowadzi, tu siknie tam siknie to i 艁atu艣 za nim 馃檪 艁atu艣 bardzo dzi臋kuje :). 艁atu艣 bardzo potrzebuje ich, teraz tam sam w szpitaliku, smutno mi tak jako艣 - kilka dni u mnie a ju偶 si臋 cz艂owiek przyzwyczai艂 ....no i zacz臋艂am si臋 martwi膰, rano nie mia艂am czasu my艣le膰, zastawia艂am si臋 jak zorganizowa膰 podr贸偶, jak si臋 dosta膰 do lecznicy, wiedzia艂am ju偶 偶e to przep艂ukiwanie musi by膰 tam na miejscu, 偶e to b臋d膮 kropl贸wki do偶ylne, a wi臋c nie dam rady ich robi膰 w domu, 偶e to b臋dzie przez kilka godzin i przez kilka najbli偶szych dni, w zale偶no艣ci od stanu 艁atusia, b臋dzie mia艂 usg i posiew moczu, wi臋c na bie偶膮co b臋d臋 wiedzia艂a co si臋 u niego dzieje. Tylko on biedny, pewnie czuje si臋 znowu porzucony :(. Mo偶e jak dzi艣 wr贸ci do domku a jutro znowu pojedzie do lecznicy na te kilka godzin to b臋dzie ju偶 wiedzia艂 偶e go nie zostawiam. On dzi艣 raczej by艂 znowu taki bezradny, patrzy艂 na mnie taki zagubiony 馃崁 Nie mam tutaj na miejscu takich fundacji, nie wsp贸艂pracuj臋 z fundacjami, raz mia艂am pod opiek膮 pieska z warszawskiej fundacji i fundacja ZEA je艣li mo偶e to pomaga bidom zamojskim. Jestem um贸wiona z Reni膮 na zorganizowanie zbi贸rki, do kt贸rej potrzebuj臋 konkretnych zdj臋膰, bo bez tego nie na szans na zebranie pieni臋dzy, czekam. Podejrzewam,聽 偶e w Krakowie 偶adna lecznica, klinika nie ma upustu dla fundacji聽 i to z terenu Krakowa, bo聽 teraz jest z tym k艂opot, tak to wszystko funkcjonuje. U nas np. w Zamo艣ciu tylko jedna lecznica stosuje zni偶ki dla organizacji prozwierz臋cych. My z konta fundacji, bez zbi贸rki, jeste艣my w stanie op艂aci膰 jakie艣 konkretne badanie, np. USG, cz臋艣膰 leczenia, tak jak to ju偶 niejednokrotnie by艂o praktykowane tutaj na forum, natomiast nie sta膰 nas na op艂acanie d艂ugotrwa艂ego leczenia聽 聽psa. Jeste艣my malutk膮 fundacj膮, pomagamy tylko z wp艂at z 1%,聽 nie mamy sta艂ych wspomagaczy, kt贸rzy na bie偶膮co聽 zasilaj膮 nasze konto.聽 Quote
rozi Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 13:39, Jaaga napisa艂: 聽u聽 nas fajnie si臋 sprawdzi艂 jeszcze Urosept i Uroceum. U ptak贸w egzotycznych, jak nie wiadomo co jest (a ma艂o kt贸ry wet ma poj臋cie), po pierwsze daje si臋 Urosan, rozcie艅czony 1:3. Do poid艂a. 聽 Quote
Anula Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Po kropl贸wce 艁atek powinien poczu膰 si臋 lepiej nie wiem czy to b臋dzie na d艂u偶ej czy chwilowe ale tak przewa偶nie jest. Najwa偶niejsze,偶e co艣 si臋 robi,dzia艂a.USG te偶 co艣 wska偶e co si臋 dzieje w organizmie. Quote
elik Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 14:22, Tola napisa艂: Jestem um贸wiona z Reni膮 na zorganizowanie zbi贸rki, do kt贸rej potrzebuj臋 konkretnych zdj臋膰, bo bez tego nie na szans na zebranie pieni臋dzy, czekam. No w艂a艣nie, bez konkretnych zdj臋膰 zbi贸rka daje s艂abe wyniki. Renu czy Ty dasz rad臋 zrobi膰聽 zdj臋cia, kt贸re poka偶膮 w jak fatalnym jest stanie? Quote
dwbem Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Trzymam mocno kciuki za 艁atusia, musi y膰 lepiej ale w jego stanie to musi potrwa膰, oby jak najkr贸cej. Poprosz臋 o konto to wspomog臋 cho膰 paroma groszami biedaka. Quote
Poker Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 A mo偶e w艂a艣nie bra膰 faktury na ZEA, a p艂aci膰 b臋dzie聽 normalnie got贸wk膮 Onaa ? Mo偶e dadz膮 upust? Quote
Onaa Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 Bardzo Wam dzi臋kuj臋 za dobre my艣li i takie ciep艂e s艂owa 鉂わ笍. Dnia 7.11.2022 o 18:47, Anula napisa艂: Po kropl贸wce 艁atek powinien poczu膰 si臋 lepiej nie wiem czy to b臋dzie na d艂u偶ej czy chwilowe ale tak przewa偶nie jest. Najwa偶niejsze,偶e co艣 si臋 robi,dzia艂a.USG te偶 co艣 wska偶e co si臋 dzieje w organizmie. Faktycznie po wczorajszej kropl贸wce, a mo偶e te偶 leki zaczynaj膮 dzia艂a膰 , w ka偶dym razie dzi艣 rano siku by艂o d艂u偶sze, i kolor lepszy ja艣niejszy. Dnia 7.11.2022 o 20:14, dwbem napisa艂: Trzymam mocno kciuki za 艁atusia, musi y膰 lepiej ale w jego stanie to musi potrwa膰, oby jak najkr贸cej. Poprosz臋 o konto to wspomog臋 cho膰 paroma groszami biedaka. Dwbem - 艁atu艣 ju偶 dosta艂 od Ciebie wsparcie :). Dnia 7.11.2022 o 20:15, dorota1 napisa艂: Mog臋 prosi膰 o numer konta? Oj by艂am pewna 偶e wys艂a艂am pw, ju偶 wysy艂am. 聽 Quote
Onaa Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 艁atu艣 powinien dosta膰 odznak臋 Super Pacjent - pani wet go wczoraj, jak po niego wieczorem przysz艂am, bardzo chwali艂a :). Musz臋 przyzna膰 偶e martwi艂am si臋 wczoraj o 艁atusia jak by艂 na kropl贸wce, i tak mi jako艣 pusto by艂o ..kilka dni dopiero u mnie a ju偶 si臋 cz艂owiek przyzwyczai艂 馃槍 3 Quote
rozi Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 Moim zdaniem te zdj臋cia, co s膮, wystarcz膮 do zbi贸rki. I filmik pierwszy, o ile da si臋 wstawi膰. Go艂ym okiem wida膰 wszystko. Quote
Onaa Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 Znowu dostali艣my dwa leki, mam te偶 wszystkie wyniki z krwi, mi臋dzy innymi wysz艂a niedoczynno艣膰 tarczycy. By艂o te偶 usg i posiew. Og贸lnie narz膮dy jamy brzusznej s膮 ok, nerki jak u starszego pieska i co艣 z nadnerczami. 艁atu艣 jest bardzo grzeczny w podr贸偶y, jedziemy taxi, my艣la艂am 偶e b臋d臋 go wozi膰 autobusem ale niestety przeliczy艂am swoje si艂y, chyba si臋 zestarza艂am, nie mam ju偶 tyle si艂 do kiedy艣 , co mi si臋 wydawa艂o , nie dam rady go donie艣膰 do przystanku i z przystanku do lecznicy, mimo 偶e nie wa偶y wiele. 1 Quote
Onaa Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 I jeszcze troszk臋 艁atusia :). A na koncie 艂atusiowym mamy kolejne wp艂aty i niespodzianki 馃尯 Figunia 鉂わ笍 - 50z艂 Anula 鉂わ笍 - 500z艂 Nesiowata 鉂わ笍 - 15z艂 mari23 鉂わ笍 - 50z艂 Marudzia 鉂わ笍 - 100z艂 ogromnie Wam dzi臋kuj臋 za pomoc dla 艁atusia :). Bardzo dzi臋kuj臋 te偶 Moli 馃尫 za podk艂ady i Ellig聽馃尭 za pos艂anko dla 艁atusia - na dniach b臋dzie pranko i taki 艣wie偶utki b臋dzie mia艂 nowe mi臋ciutkie 艂o偶eczko :). wyniki karta info 艁atu艣 krew total 07112022.pdf Quote
Onaa Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 Dnia 8.11.2022 o 18:00, Jo37 napisa艂: A nie ma wp艂aty z konta Zojki? Dobrze 偶e zapyta艂a艣 Asiu, bo pieni膮偶ki przysz艂y na moje drugie konto, a ja zupe艂nie nie pomy艣la艂am 偶eby je sprawdzi膰. Tak wp艂yn臋艂y pieni膮偶ki 517,30 z艂 po Zojce 07/11/2022 - dzi臋kuj臋 :). Quote
Jo37 Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 Podaj prosz臋 na PW konto na kt贸re nale偶y wp艂aci膰 za serduszko z bazarku. Quote
Recommended Posts