Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Cudna jest, a te oczy serce-ruchomy-obrazek-0586.gif

241151601_545978276739520_3800568131876367013_n.jpg

Oczy piękne, w domu super fajna, a na spacerach potrafi nieźle nastraszyć ludzi i zwierzaki. Ostatnio, jak widzę dziecko przed sobą, to od razu odwracam się i idziemy w drugą stronę. Trudno wytłumaczyć rodzicom, że to szczeniak, który się boi i dlatego udaje groźną. Ona jednak jest duża...

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Luka niepewnie się czuje w takim tłumie...

To prawda. Nagrałam film na Polach Mokotowskich, gdzie jeździmy raz w tygodniu, żeby ją przyzwyczajać do nowych sytuacji. Jest duży postęp, bo nie ucieka na oślep przed siebie, a na filmie widać, że zawołana podchodzi do Jacka. Zaufała nam i wie, że jak się coś złego dzieje, to lepiej podejść do nas, a nie uciekać. 

Niestety Luka bardzo boi się każdej nowej sytuacji. Nie nagrałam żadnego spotkania z innymi psami, ale miala ich kilka i niestety do niektórych psów wyskakiwała z ostrym szczekaniem. Cały czas w takim miejscu jest napięta, nasłuchująca. Zadbaliśmy dzisiaj, żeby rano miała super fajny 1,5 h spacer na polach, na których biega jak szalona z Balusiem i Figą. Po tym spacerze w parku wróciliśmy do domu, psiaki zjadły, odpoczęły i pojechaliśmy znowu w miejsce, które zna, lubi i dobrze się w nim czuje. Znowu była gonitwa. 

Posted
45 minut temu, Ewa Marta napisał:

To prawda. Nagrałam film na Polach Mokotowskich, gdzie jeździmy raz w tygodniu, żeby ją przyzwyczajać do nowych sytuacji. Jest duży postęp, bo nie ucieka na oślep przed siebie, a na filmie widać, że zawołana podchodzi do Jacka. Zaufała nam i wie, że jak się coś złego dzieje, to lepiej podejść do nas, a nie uciekać. 

Niestety Luka bardzo boi się każdej nowej sytuacji. Nie nagrałam żadnego spotkania z innymi psami, ale miala ich kilka i niestety do niektórych psów wyskakiwała z ostrym szczekaniem. Cały czas w takim miejscu jest napięta, nasłuchująca. Zadbaliśmy dzisiaj, żeby rano miała super fajny 1,5 h spacer na polach, na których biega jak szalona z Balusiem i Figą. Po tym spacerze w parku wróciliśmy do domu, psiaki zjadły, odpoczęły i pojechaliśmy znowu w miejsce, które zna, lubi i dobrze się w nim czuje. Znowu była gonitwa. 

18 Teddy tat ideas | teddy, teddy bear tattoos, bear tattoos

Posted

Jutro o 5 rano wyruszam z domu. Wrócę w niedzielę w nocy. Psiaki zostają pod opieką Jacka, powinnam więc być spokojna, ale... co ja zrobię, że tak bardzo nie lubię ich zostawiać. Chciałabym już wracać z powrotem. 

Zapowiedziałam już Jackowi, że będę dzwonić, sprawdzać, czy nie zapomniał nalać wody. Bo to jest jego słaby punkt, a one piją dużo. Jacek śmieje się, żebym zostawiła im wiadro i wielką miskę, żeby wystarczyło na 4 dni:) 

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Udanego wyjazdu.

Nie martw się, pańcio zakochany w piesach i na pewno zadba o nie wspaniale.

Mam nadzieję,. Wziął dzień urlopu i podzieli go na 2 dni, żeby nie siedziały za długo same. One od półtora roku siedzą ze mną, bo pracuję zdalnie, więc zostawienie ich nagle na kilka godzin samych byłoby trudne.

Posted
Dnia 9.09.2021 o 08:17, Ellig napisał:

Zdobywamy szczyty😊

received_3083791585234388_copy_480x360.jpeg

Niedźwiadkowych Kwiatów Różowy Miś Pluszowy Ilustracji - Ilustracja  złożonej z gazon, lala: 21169020

Cudne cuuudne pozdrawiam sciskam serduchem
                       Czekamy czekamy na mamunie Ewunie 
Posted

Cudowny pańcio i mąż. Widać i słychać, że kocha Was wszystkich.

Stołówka rewelacyjna, jedzonko pycha, bo michy wymiecione do czysta.

• Like 1