Jump to content
Dogomania

Czarna z białym krawatem ślepawa schorowana 13- letnia Shila, u Murki potem u katakka, 28 lipca 2022 jej czas.. się skończył :( :( :(.

Recommended Posts

Posted

Przepraszam , długo mnie tutaj nie było, ale szukanie wszędzie, czekanie, i znowu szukanie miejsca, u dexterki miało być 16 maja to się okazało że piesek który miał mieć domek wrócił, więc czekanie , ale jak wyjechała u Murki Lumi, i okazało się że Asia która miała miejsce teraz, nie bierze pieska, to WRESZCIE  biedna Shila moje opuścić schronisko !!! Proszę trzymajcie kciuki żeby tym razem się udało pomóc suni.

I dziękuję Wam bardzo za cierpliwość, mnie już takie wątpliwości dopadały że nie miałam nawet siły żeby wejść nawet na jej wątek.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 6.05.2021 o 09:44, Onaa napisał:

DEKLARACJE MIESIĘCZNE Zobacz obraz źródłowy

40,00 - limonka 80

20,00 - znajoma elik - p. Agnieszka

20,00 - Dulska

50,00 - Mruczka

10,00 - Nesiowata

20,00 - mari23

50,00 - CZETKA

50,00 - helli

10,00 - p.Paulina z fb

20,00 - Maruda

10,00 - Onaa

100,00 - Anonim

10,00 - kikou

20,00 - dorota1

30,00 - koja

20,00 - Mazowszanka

15,00 - Patrycja 96

20,00 - ania75

DEKLARACJE JEDNORAZOWE , INNA FORMA POMOCY Zobacz obraz źródłowy

dwbem - coś

limonka80 - w razie potrzeby

Jolanta08 - coś

Anonim - 200zł

agat21 - bazarek imienny

Ogromnie Wam dziękuję za wsparcie sunieczk.

Dnia 16.05.2021 o 19:46, Patrycja96 napisał:

Dzien dobry.Przepraszam ze dopiero teraz piszę Przenoszę deklaracje(15 zl)stala z Kokoska na sunie

Bardzo Ci dziękuję Patrycjo :). Konto to samo bo skarbnikiem też jest Jo37.

• Onaa changed the title to Czarna z białym krawatem ślepawa na jedno oczko SHILA, ile można czekać, długo ale nigdy nie wolno się poddawać ! Wreszcie może opuścić schronisko !
Posted

Sunia ma miejsce, bardzo się cieszę. Wreszcie opuści schron.

A ja wreszcie mogę przelać pieniądze z bazarku imiennego na konto Jo37, czyli skarbniczki suńki. Dzięki wspaniałym osobom, które wzięły udział w bazarku, zebrało się 313 zł!! Bardzo serdecznie dziękuję im i tutaj :)) I proszę Jo37 o potwierdzenie, jak pieniądze dotrą na konto.

Posted
1 godzinę temu, Onaa napisał:

ale jak wyjechała u Murki Lumi, i okazało się że Asia która miała miejsce teraz, nie bierze pieska, to WRESZCIE  biedna Shila moje opuścić schronisko !!! Proszę trzymajcie kciuki żeby tym razem się udało pomóc suni.

Piesek, który miał jechać do Murki jest zaopiekowany, z przyjemnością więc "odstąpiłam" miejsce Shili. Dosyć się już naczekała....

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Onaa napisał:

Przepraszam , długo mnie tutaj nie było, ale szukanie wszędzie, czekanie, i znowu szukanie miejsca, u dexterki miało być 16 maja to się okazało że piesek który miał mieć domek wrócił, więc czekanie , ale jak wyjechała u Murki Lumi, i okazało się że Asia która miała miejsce teraz, nie bierze pieska, to WRESZCIE  biedna Shila moje opuścić schronisko !!! Proszę trzymajcie kciuki żeby tym razem się udało pomóc suni.

I dziękuję Wam bardzo za cierpliwość, mnie już takie wątpliwości dopadały że nie miałam nawet siły żeby wejść nawet na jej wątek.

Bardzo się cieszę, może wreszcie i suni się poszczęści.

Jadę jutro do schroniska, szepnę jej to i owo do uszka...

• Like 1
Posted
Dnia 5.06.2021 o 23:53, Aska7 napisał:

: ))) Jak z transportem ?

Shila jedzie teraz do Murki, a to niedaleko, 50 km...

Dnia 6.06.2021 o 06:25, Nesiowata napisał:

Wreszcie i ona doczeka się normalnego psiego życia. Oby jak najszybciej.

Byłam wczoraj w schronisku,  trochę się to wszystko pokomplikowało, ale po kolei...

W ubiegłym tyg. Shila na czas oczekiwania na transport miała być przeniesiona do boksu wolontariackiego, ale nic z tego nie wyszło, bo jeden z pracowników powiedział, że sunia gryzie ( p. Wiesław był wtedy na urlopie, ale wcześniej  rozmawiałam o suni i nie było takich informacji). 

Wczoraj pojechałam, żeby jeszcze raz wypytać o Shilę i  ją zarezerwować, ale suczka zachowywała się zupełnie inaczej niż dotychczas - nie było jej jak zwykle  na wybiegu, a jak wyszła to tylko na moment i od razu ponownie schowała się w budynku. Nie wiem czy coś ją boli, czy po prostu ma już dosyć stania przy tej siatce:( Nie miałam nawet jak pokazać pracownikowi, która suczka prawdopodobnie wyjedzie ze schroniska.

Trochę zmartwiła mnie ta opinia innego pracownika, nie wiem na ile nieznajomość charakteru Shii moze być problemem:(.

Jestem w kontakcie z Onaa; wiem tez, ze Murka może ewentualnie przyjechać po sunię do czwartku...

Dzisiaj też nic nie udało mi się załatwić; jadę jutro o 11.00, będzie p. Wiesław.

Posted

Byłam dzisiaj znowu w schronisku żeby wypytać o Shilę, ale niestety p. Wiesław będzie kolejny tydzień  nieobecny.

Był pracownik,  który powiedział o tym gryzieniu suni, dzisiaj usłyszałam, że Shila "jest psychiczna, podobnie jak Biała".

Dzwoniłam ze schroniska do Onaa, przekazałam informację, że z suczka jest prawdopodobnie w podobnej kondycji psychicznej jak Lumi;  Renia, po konsultacji z Murką, podjęła decyzję o zabraniu Shili ze schroniska i danie jej szansy na zmianę życia.

Kasia przyjeżdża już jutro, jesteśmy umówione,  zobaczymy jeszcze jak sunia będzie zachowywała się przy pakowaniu...

Proszę o kciuki.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Nie będę ukrywać że ostatnie wiadomości od Toli mnie zmartwiły, decyzja trudna bo nie wiadomo tak naprawdę jaka jest sytuacja sunieczki, a może coś ją boli, może oczko ? i stąd zmiana w zachowaniu a może po prostu dłuższy brak pana Wiesia poskutkował że psiaki w schronisku są zestresowane :(.

No nic decyzja podjęta, pomoc dla suni nadchodzi, bardzo Was proszę o wszelkie wsparcie , obecność tutaj na wątku i dobre myśli dla Shili, bo bez Was nic sama dla niej nie zrobię.

A jutro dla suni trudny dzień, zawsze mnie boli wyprowadzanie psów na chwytaku :(.

Jutro wyślę też pw z numerem konta do wszystkich osób które deklarowały wsparcie finansowe dla Shili i dziękuję za cierpliwość, bo sprawy sunieczki cały czas się coś komplikowały.

Już bym chciała żeby była w hoteliku u Murki.

• Like 1
Posted
17 minut temu, Onaa napisał:

Nie będę ukrywać że ostatnie wiadomości od Toli mnie zmartwiły, decyzja trudna bo nie wiadomo tak naprawdę jaka jest sytuacja sunieczki, a może coś ją boli, może oczko ? i stąd zmiana w zachowaniu a może po prostu dłuższy brak pana Wiesia poskutkował że psiaki w schronisku są zestresowane :(.

No nic decyzja podjęta, pomoc dla suni nadchodzi, bardzo Was proszę o wszelkie wsparcie , obecność tutaj na wątku i dobre myśli dla Shili, bo bez Was nic sama dla niej nie zrobię.

A jutro dla suni trudny dzień, zawsze mnie boli wyprowadzanie psów na chwytaku :(.

Jutro wyślę też pw z numerem konta do wszystkich osób które deklarowały wsparcie finansowe dla Shili i dziękuję za cierpliwość, bo sprawy sunieczki cały czas się coś komplikowały.

Już bym chciała żeby była w hoteliku u Murki.

Murka na być o koło 12.00. 

Posted

Ja tylko tak na chwilkę bo już po 12 ej,

Shilunia pojechała, ma 12 lat z tego 10 w schronisku 😞 😞 :(.

Brak opisu.

Wyprowadzona na chytaku 😭.

W klatce spokojna ale wzdryga się przy dotyku.

Takie wieści od Toli.

Trzymam teraz kciuki żeby sunia u Murki uspokoiła się, poczuła dobrze bezpiecznie,

dziękuję Wam Wszystkim że jesteście z Shilunią, dzięki Wam będzie mogła zaznać mam nadzieję jeszcze sporo lepszego szczęśliwego życia. godnej spokojnej psiej starości.

• Like 7
  • Onaa changed the title to Czarna z białym krawatem ślepawa na jedno oczko Shilunia, wreszcie dzisiaj po 10 LATACH opuściła schronisko ! Nie wierzę, dziękuję WAM, proszę bądzcie z nami , z nią !!!
Posted
31 minutes ago, Onaa said:

Ja tylko tak na chwilkę bo już po 12 ej,

Shilunia pojechała, ma 12 lat z tego 10 w schronisku 😞 😞 :(.

W klatce spokojna ale wzdryga się przy dotyku.

Takie wieści od Toli.

Trzymam teraz kciuki żeby sunia u Murki uspokoiła się, poczuła dobrze bezpiecznie,

dziękuję Wam Wszystkim że jesteście z Shilunią, dzięki Wam będzie mogła zaznać mam nadzieję jeszcze sporo lepszego szczęśliwego życia. godnej spokojnej psiej starości.

Uff, dobrze ze sie udało!💪 

U Murki na pewno sunia odżyje. 10 lat w schronie ...

Posted
55 minut temu, Onaa napisał:

Myślę Renatko, że to już jej ostatnie tak traumatyczne przeżycie. Teraz będzie już tylko lepiej. Trzymam za to kciuki!

• Like 2
Posted

Jeszcze zdjęcie z wyjazdu Shili.

Niedawno dzwoniła MUrka, przejrzała dokładnie książeczkę i okazało się, ze sunia jest w schronisku 12 latbeksa_V6_orig.gif

Kolejne zmarnowane psie życie, tyle niepotrzebnego cierpienia...

1623246075144.jpg

1623246101818.jpg

• Like 1