Onaa Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Bonusik wygląda na zdjęciach powyżej biedniej niż na tych w schronisku :(. A te oczka, oby to nie było ciśnienie wewnątrzgałkowe o ile dobrze pamiętam nazwę, to bardzo bolesne. Jak dobrze że dostał swoją szansę, teraz otrzyma wszelką potrzebną pomoc i opiekę. Quote
Ellig Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 7 minut temu, Onaa napisał: Bonusik wygląda na zdjęciach powyżej biedniej niż na tych w schronisku :(. A te oczka, oby to nie było ciśnienie wewnątrzgałkowe o ile dobrze pamiętam nazwę, to bardzo bolesne. Jak dobrze że dostał swoją szansę, teraz otrzyma wszelką potrzebną pomoc i opiekę. Bardzo czekamy na Bonusika, te oczka trzeba będzie zdiagnozować. Quote
elik Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Przez kilka dni nie miałam powiadomień z dogo o nowych postach na wątkach. Nawet dzisiaj rano jeszcze nie dostawałam. Teraz mam i od razu tak smutna wiadomość :( Ewuniu mogę się tylko domyślać, jak ciężkie są to dla Ciebie chwile, bo choć i mnie niedawno dotknęła podobna tragedia, to każdy przeżywa ją na swój sposób. Słowa nie ukoją bólu więc tylko mocno przytulam do serca Barsiczko [*] biegaj szczęśliwa bez bólu za TM, a jak spotkasz tam moje pieski, powiedz im, że bardzo tęsknię za nimi, że bardzo mi ich brak :( Quote
Tola Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Bonus już na miejscu. Reszta jedzie dalej, mają 2 godz drogi Quote
Nesiowata Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 3 minuty temu, Tola napisał: Bonus już na miejscu. Reszta jedzie dalej, mają 2 godz drogi Odpoczywaj spokojnie. Quote
Tola Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 P. Maciek powiedział mi, że nigdy nie wiózł tak cichych psów. Uszko nie chciał wysiadać, spał. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Bardzo się cieszę, że Bonusik na miejscu. Teraz czekamy cierpliwie na relację kikou. Quote
agat21 Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Bonusik zaczął nowe życie :) Hurra! Feniś też się cieszy na pewno :) 1 Quote
Ellig Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 8 minut temu, Tola napisał: P. Maciek powiedział mi, że nigdy nie wiózł tak cichych psów. Uszko nie chciał wysiadać, spał. 4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Bardzo się cieszę, że Bonusik na miejscu. Teraz czekamy cierpliwie na relację kikou. 2 minuty temu, agat21 napisał: Bonusik zaczął nowe życie 🙂 Hurra! Feniś też się cieszy na pewno 🙂 Cudownie, czekamy na wiesci od Kikou. 🙂 Quote
mari23 Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 11 minut temu, agat21 napisał: Bonusik zaczął nowe życie :) Hurra! Feniś też się cieszy na pewno :) Oj, cieszy się Feniś, że biedaczysko Bonusik już w ciepłym, bezpiecznym miejscu <3 Quote
kikou Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Tak, chlopcy niedawno dojechali. Obaj bardzo mili. Bonusik ewidentnie niedowidzący ponieważ stawia łapki ostrożnie, a jak idzie się obok niego to co i raz dotyka głową nogi. Bonusik nie jest przestraszony, chetnie pochodzil po trawie, niestety straszne bloto dzisiaj, nawet sie przebiegł. Poznajemy sie. 6 Quote
mari23 Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Nareszcie trawa pod łapkami!!!! I dobry człowiek obok ! <3 Quote
Ellig Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 17 minut temu, kikou napisał: Tak, chlopcy niedawno dojechali. Obaj bardzo mili. Bonusik ewidentnie niedowidzący ponieważ stawia łapki ostrożnie, a jak idzie się obok niego to co i raz dotyka głową nogi. Bonusik nie jest przestraszony, chetnie pochodzil po trawie, niestety straszne bloto dzisiaj, nawet sie przebiegł. Poznajemy sie. Dziękujemy bardzo. Trawa, zapachy, cudnie :) Quote
kikou Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Hmn... tylko że to nie są staruszki, ząbki wszystkie są na miejscu, Bonusik ma w ksiazeczce date ur. 2015, Uszko 2014 Quote
elik Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 18 minut temu, kikou napisał: Tak, chlopcy niedawno dojechali. Obaj bardzo mili. Bonusik ewidentnie niedowidzący ponieważ stawia łapki ostrożnie, a jak idzie się obok niego to co i raz dotyka głową nogi. Bonusik nie jest przestraszony, chetnie pochodzil po trawie, niestety straszne bloto dzisiaj, nawet sie przebiegł. Poznajemy sie. U Was jeszcze tak jasno, a w Krakowie całkiem ciemno. Nie tak wielka odległość, a ogromna różnica w zapadaniu zmroku. Quote
mari23 Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 3 minuty temu, kikou napisał: Hmn... tylko że to nie są staruszki, ząbki wszystkie są na miejscu, Bonusik ma w ksiazeczce date ur. 2015, Uszko 2014 Jeszcze jak u Ciebie wypięknieją, to im domki znajdziemy :) Uszko w transporcie odmłodniał o kilka lat ;) Bonusik biedny z oczkami, ale może da się to podleczyć chociaż. Quote
kikou Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 U Bonusika tez kupka bez robaków, chyba po historii nieszczesnego Fenisia odrobaczono porzadnie pieski Quote
Ellig Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 1 godzinę temu, kikou napisał: Hmn... tylko że to nie są staruszki, ząbki wszystkie są na miejscu, Bonusik ma w ksiazeczce date ur. 2015, Uszko 2014 Czy to możliwe, żeby Bonusik miał 6 lat? I te chore oczy. 55 minut temu, mari23 napisał: Jeszcze jak u Ciebie wypięknieją, to im domki znajdziemy :) Uszko w transporcie odmłodniał o kilka lat ;) Bonusik biedny z oczkami, ale może da się to podleczyć chociaż. Trzeba podleczyc. 45 minut temu, kikou napisał: U Bonusika tez kupka bez robaków, chyba po historii nieszczesnego Fenisia odrobaczono porzadnie pieski Jedyna zaleta. Quote
agat21 Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 No to ciekawostka z tym wiekiem psiaków. To miejsce chyba sprawia, że psy starzeją się o 10 lat co najmniej. Przynajmniej niektóre. :( Quote
gabim Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 W sumie jak tak patrzę na zdjęcia Bonusa to nie wygląda na wiekowego dziadzia, chyba te oczka tak mu dodają lat, bo główka mocno siwa nie jest. Quote
Nadziejka Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Pozdrowienia stokroc Bunuskowi wszystkim lapenkom i przecudownej kikou Quote
Ewa Marta Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 Bardzo dziękuję za wszystkie dobre słowa o Barsiczce. Mam złamane serce i totalną niemoc, żeby coś sensownego napisać. Wiem od Eluni na bieżąco o jeździe psiaków Dobrze, że wszystkie dotarły bezpiecznie na miejsce. Dzisiaj jeszcze 3 wiezie Aska7. Na pewno od razu poprosimy Kikou o przebadanie Bonusa i wdrożenie każdego potrzebnego leczenia. W tej chwili bardziej Elunia będzie opiekowała się wątkiem. Ja muszę jeszcze dojść do siebie, wypłakać swoje, ale jestem cały czas. 1 1 Quote
Recommended Posts