Jump to content
Dogomania

BARDZO proszę o pomoc dla starego schorowanego psa! Nie może chodzić, ciągnie za sobą łapy po betonie, śniegu - jest szansa na ratunek po 13 latach spędzonych w schronie!!! Pies w dt, jest w dramatycznym stanie :( ŻEGNAJ WSPANIAŁY I KOCHANY FENIKSIE (')

Recommended Posts

Posted

Która z Pań może o tym zawiadomić schronisko? Czy w tym schronisku są dni-godziny, kiedy można zobaczyć zwierzaki, czy Feniks w ostatnich dniach mial kontakt z kimś oprócz pracowników, to łatwo sprawdzić.  

Posted
6 godzin temu, mari23 napisał:

Na pociechę, na dobranoc - Feniks coraz lepiej, pewniej stoi :) I jest niesamowicie kochany z tym swoim bezradnym spojrzeniem...

Mari, złota kobieto - dzięki za takie wiadomości.

Posted

Legowisko/materac zamówiony w Zooplusie.Zobaczymy co to za cudo aby tylko podpasował Feniksowi a jak nie to innemu psiakowi.

Artykuł
Suma z VAT
Ortopedyczny materac dla psa Outdoor Memory

- Dł. x szer. x wys.: 100 x70 x 12 cm

1 x 189,80 zł
189,80 zł
Standardowa dostawa gratis

Wysłałam paczkę z kilkoma kołderkami,przykryciami i z dużym legowiskiem.Może się przyda,jeżeli nie to zapewne jest gdzieś kontener PCK a więc nie zmarnuje się.

• Like 5
Posted
 Z nadzieja pozdrawiam pozdrawiam tulam lapunki
Jak dobrze i cud ze wszytko Duzuni zwrocil
Spokojnego kochany tulam oczenka brzusinek lapusie 
        Ciocia Anulka brawo brawo serce
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Legowisko/materac zamówiony w Zooplusie.Zobaczymy co to za cudo aby tylko podpasował Feliksowi a jak nie to innemu psiakowi.

Artykuł
Suma z VAT

1 x 189,80 zł
189,80 zł

Wysłałam paczkę z kilkoma kołderkami,przykryciami i z dużym legowiskiem.Może się przyda,jeżeli nie to zapewne jest gdzieś kontener PCK a więc nie zmarnuje się.

Bardzo dziękuję Anula! Na pewno bardzo pomoże Feniksowi na jego obolałe kości.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Legowisko/materac zamówiony w Zooplusie.Zobaczymy co to za cudo aby tylko podpasował Feliksowi a jak nie to innemu psiakowi.

Artykuł
Suma z VAT

1 x 189,80 zł
189,80 zł

Dzięki Anulko    1788176788_dzikujlicznie.jpg.27f64ba59382636a2b16088dab12305f.jpg

Wspaniale  :)  Feniks będzie się mógł wygodnie i mięciutko ułożyć i nic go nie będzie nigdzie uwierało  :) 

• Upvote 1
Posted

Zapytałam mari czy wszystko ok

" Nie, mały dostał antybiotyk, koopa z krwią, toksyny pasożytów po odrobaczeniu prawdopodobnie"

"Duży czeka na kolejną wizytę domową, nie chcę nawet pić"

: ( Bardzo się martwię

Posted
12 minut temu, Aska7 napisał:

" Nie, mały dostał antybiotyk, koopa z krwią, toksyny pasożytów po odrobaczeniu prawdopodobnie"

To bardzo złe wiadomości.Może po tym odrobaczeniu tak się źle czują i jest to chwilowe.Jeżeli Feniks nie pije to trzeba podać kroplówkę i jakieś leki przciwbólowe bo jak na razie jeszcze nie ma zdiagnozowanych chorób a może ma bóle .Martwiliśmy się,że za dużo pije a tu nastąpiła odwrotna sytuacja.

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Artykuł
Suma z VAT

1 x 189,80 zł
189,80 zł

Cudowny prezent dostał Feniks:)

• Upvote 1
Posted
15 minut temu, Aska7 napisał:

Jezu, dopiero przeczytałam. Walcz maleńki, może to jakieś przesilenie:(

Posted
2 minuty temu, Sowa napisał:

Mnie przeraża informacja o tym, co Duży zwymiotował, czy coś jeszcze nie zostało. 

Jednak najważniejsze,że coś wydalił z siebie ale oczywiście mogły pozostać jakieś jeszcze resztki.Szkoda,że nie pije bo może by zwymiotował resztę jeżeli jest.

Posted
17 minut temu, Anula napisał:

To bardzo złe wiadomości.Może po tym odrobaczeniu tak się źle czują i jest to chwilowe.Jeżeli Feniks nie pije to trzeba podać kroplówkę i jakieś leki przciwbólowe bo jak na razie jeszcze nie ma zdiagnozowanych chorób a może ma bóle .Martwiliśmy się,że za dużo pije a tu nastąpiła odwrotna sytuacja.

czekamy na przyjazd drugiej wetki i obie przyjadą do Feniksa. Maarit wrzuci fotki - myślę, że to toksyny po odrobaczeniu, mały też koope dzisiaj biegunkową z krwią na końcu zrobił. Krwi do badania nie miał pobranej, bo leki, które dostał w sobotę mogą fałszować wyniki, odczekamy. Dzisiaj dostał antybiotyk ( wygryzł się do krwi no i biegunka z krwią), ale nie jest aż tak źle, jak z dużym.

Feniks leży słaby, nawet od wody odwraca głowę :(  leży z powrotem w pozycji bólowej :( koopa z trzech dni zbierana - oddana do badań

Posted
8 minut temu, Aska7 napisał:

A jeść chce ?

nie, ani jeść, ani pić :(

Chciałam wrócić do tematu zwymiotowanej wczoraj przez Feniksa folii po mortadeli i parówkach w folii wcześniej zwymiotowanych przez Borysa u Jaagi. To nie jest tak, że "odwiedzający" karmią tym psy, wątpię, czy czymkolwiek są w stanie karmić kłębiące się przy siatce stado ( Feniks by się nie dopchał nawet).

Sama miałam takie propozycje "pomocy" i wiem, że sklepy mięsne oddają przeterminowane wędliny oraz tzw. ścinki dla psów. Wystarczy, że taka kupa odpadów ( tak to nazwać trzeba) trafi do schroniska, pracownicy wywalą to (tak, wywalą, karmieniem nazwać tego nie można) psom, które głodne i na zasadzie "kto szybszy" połkną... i mamy, co mamy :( Pomijam już kwestię "niechciejstwa" pracowników, by te odpady obrać z folii i "spinek", to wędliny zdrową żywnością nie są...sklepy mają z głowy problem "utylizacji" odpadów - w aureoli dobroczynności oddają je biednym psom nieświadome skutków tej "pomocy". Ale pracownicy, którym los tych i tak już skrzywdzonych zwierząt powierzono..... nie skomentuję !

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Nie można go zawieźć do lecznicy?

Wyniki badania krwi byłyby po kilku minutach ..., od razu dostałby odpowiednie leki + płyny (nawodnić i przepłukać)

Mocz był badany? Jeżeli nie to też od ręki zrobią.

Kał zbadać nie tylko na robale ale na bakterie - jeżeli dysponują sprzętem to wynik w kilka minut

RTG czy USG ?

• Upvote 2
Posted

Czy są jakieś bezpieczne dla tak schorowanego psa przeciwbólowce o przedłużonym działaniu? Żeby choć trochę odpoczął od bólu.

Posted
3 minuty temu, Sowa napisał:

Czy są jakieś bezpieczne dla tak schorowanego psa przeciwbólowce o przedłużonym działaniu? Żeby choć trochę odpoczął od bólu.

Przed badaniem lekarskim lepiej nie podawać - zaciemni obraz choroby

Są przeciwbólowe i przeciwbólowo/przeciwzapalnie działające

Posted
15 minut temu, Moli@ napisał:

Przed badaniem lekarskim lepiej nie podawać - zaciemni obraz choroby

Są przeciwbólowe i przeciwbólowo/przeciwzapalnie działające

Nie,tym razem nie masz racji,Molly.W przypadku schorzeń ortopedycznych - tak jest rzeczywiście,nie wiadomo która łapa,czy kręgosłup boli.Ale w przypadku takiej tragedii jaką prezentuje Fenix - podanie vet-pyralginy w iniekcji jest najbardziej pożadaną forma pomocy na już.Diagnoza nie bedzie polegała na badaniu palpacyjnym,obraz zniszczeń w organizmie psa pokażą wyniki badań a srodek p/bólowy nieczego nie zaciemni.

TRZEBA podać biedakowi p/bólowe!

• Like 1
  • Upvote 3