Jump to content
Dogomania

Zrezygnowany chudziutki Amberek z zamojskiego schronu. Ma dom w Warszawie :)))))))))

Recommended Posts

Posted

On jest taki poczciwy... Taką ma dobroć w oczkach. Mam nadzieję, że znajdzie dom na zawsze.

Jeśli Państwo uznają za stosowne, mogę się umówić na jakiś spacer z moimi suniami. Są małe, łagodne i nie są nachalne. jakieś 200 metrów od domu Państwo mają super tereny spacerowe:)

• Like 3
Posted
21 godzin temu, limonka80 napisał:

Znajdzie, od teraz będzie już tylko dobrze - skoro przetrwał tyle dni "na gigancie"i wyszedł z tego bez szwanku, do tego trafił na dobrych ludzi to znaczy że wielki z niego farciarz i w końcu jego życie się odmieni. 

Tak się cieszę że się chłopak znalazł.

Oczywiście trzymam kciuki za Figaro, też będzie dobrze :-)  

Skończyły mi się już lajki, może jutro wrócą :) bardzo Ci dziękuję za wpłatę 100 zł dla Amberka. :)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

On jest taki poczciwy... Taką ma dobroć w oczkach. Mam nadzieję, że znajdzie dom na zawsze.

Jeśli Państwo uznają za stosowne, mogę się umówić na jakiś spacer z moimi suniami. Są małe, łagodne i nie są nachalne. jakieś 200 metrów od domu Państwo mają super tereny spacerowe:)

Dzięki, zaproponuję :) Może za jakiś czas Amberek będzie chciał już poznać jakieś swoje towarzystwo, a nie tylko ludzie i ludzie ;)

Dowiedziałam się jeszcze, że sąsiadka p. Magdy u której od dziś jest Amber, jest behawiorystką i oferuje swoją pomoc jakby co :) Ależ ten psiak ma już wielbicieli na Wilanowie :D

• Like 6
  • Upvote 2
Posted
21 godzin temu, Anula napisał:

Kciuki będą potrzebne i tak jesteś wielka.Tyle zmartwień stresu na raz.

21 godzin temu, b-b napisał:

Strasznie się cieszę,że się odnalazł.

Podeślijcie konto przeleję choć mały grosik bo potrzeby wielkie.

20 godzin temu, KrystynaS napisał:

Żeby ten biedny pies wreszcie znalazł tymczasową przystań, gdzie mógłby spokojnie czekać na własny, stały dom. Świetnie, że są dwa DT, znajoma P.Niny jest na miejscu, oby sobie dała radę z opieką nad Amberkiem. WiosnaA, osoba na którą można liczyć w trudnych sytuacjach. Żeby tylko nie wywinął czegoś w Sylwestra, psy wtedy wariują ze strachu. Agat wszystko się ułoży pomimo tych zawirowań.

Jaki zadowolony na tej kanapie, za tym tęsknił, tego szukał.

Serdeczne dzięki Wam!

Na razie proszę o wstrzymanie wpłat, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Posted
19 godzin temu, elik napisał:

I to jeszcze TAKIE LOKUM  :)

Ania kochana dzięki  :)

EDIT

Post o DT od Ani przeczytałam na poprzedniej stronie i od razu uradowana odpowiedziałam, nie wiedząc o ustaleniach z DT tam na miejscu :)

19 godzin temu, Poker napisał:

Ło matko  ile tu się dobrego dzieje. Wiosenka jak zwykle kochana i ratuje w największych opresjach.

Z drugiej strony dobrze, że Amber nie będzie musiał, przynajmniej teraz , być wieziony kawał drogi. On naprawdę jest umęczony i potrzebuje zregenerować siły.

W razie potrzeby dołożę grosik.

15 godzin temu, Nesiowata napisał:

Farciarzu - pilnuj teraz ciepłej  miejscówki wszystkimi  łapami i nie myśl  o jakichkolwiek wycieczkach.  Miej na uwadze  nasze nerwy i własne zdrowie. Już dość nazwiedzałeś.

15 godzin temu, Sowa napisał:

Tak myślę - Amber podczas ostatniej jazdy autem był niespokojny; jeśli w domu u Pani Niny poczuł się bezpiecznie, to może byłoby dobrze, jakby Pani Nina też razem z Agat21 przeprowadziła go do nowego DT. I chyba warto w tym nowym DT zostawić cokolwiek z zapachem domu Pani Niny.

Też bardzo się cieszę, że on dzisiaj nie musiał nigdzie jechać, nie chciałam sobie nawet wyobrażać kolejnej jego podróży.. Chociaż oczywiście propozycja Ani Wiosny jest wspaniała i bardzo za nią jestem wdzięczna. Długo wczoraj rozmawiałyśmy. Kochana osoba.

Kocyk z domu p. Niny, na którym spał Amberek, powędrował razem z nim do dt. :)

Posted
Przed chwilą, beka napisał:

Witajcie. Czytałam ze sa potrzebne szelki. W miasteczku Wilanow mieszka Gosia z Psorcolor, która szyje super szelki. Ma gotowce lub może uszyć na miarę, rowniez antyucieczkowe. Maksio z Zamościa poleca . Warto sie z nią skontaktować. 664923311.

https://m.facebook.com/psorcolor/

Super! Wielkie dzięki! :))) Przekażę informację p. Magdzie, może uda się umówić na "miarę" choćby jutro :)

Posted
17 minut temu, beka napisał:

Witajcie. Czytałam ze sa potrzebne szelki. W miasteczku Wilanow mieszka Gosia z Psorcolor, która szyje super szelki. Ma gotowce lub może uszyć na miarę, rowniez antyucieczkowe. Maksio z Zamościa poleca . Warto sie z nią skontaktować. 664923311.

15 minut temu, agat21 napisał:

Super! Wielkie dzięki! :))) Przekażę informację p. Magdzie, może uda się umówić na "miarę" choćby jutro :)

No jasne! Małgosia mieszka bardzo blisko. Jakby co, mam do niej telefon. 

Posted

Tylko żeby jakoś przetrwał te idiotyczne fajerwerki. W Holandii w tym roku jest zakaz wszelkich rac, fajerwerków - lekarze tam mają i tak dość roboty, żeby jeszcze mieli przyjmować takich, co to im raca wybuchła w twarz. Szkoda, że u nas nie wprowadzono takiego zakazu.

Posted
20 minut temu, Sowa napisał:

Tylko żeby jakoś przetrwał te idiotyczne fajerwerki. W Holandii w tym roku jest zakaz wszelkich rac, fajerwerków - lekarze tam mają i tak dość roboty, żeby jeszcze mieli przyjmować takich, co to im raca wybuchła w twarz. Szkoda, że u nas nie wprowadzono takiego zakazu.

U nas już dwa tygodnie przed Świętami zaczęli i nie ma końca tj.koniec będzie dwa dni po Nowym Roku.Mój pies w tym czasie to nie jest pies,bardzo mało je,nie chce wychodzić na dwór.Tak jest u mnie w rok,w rok.

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Dzięki, zaproponuję :) Może za jakiś czas Amberek będzie chciał już poznać jakieś swoje towarzystwo, a nie tylko ludzie i ludzie ;)

Dowiedziałam się jeszcze, że sąsiadka p. Magdy u której od dziś jest Amber, jest behawiorystką i oferuje swoją pomoc jakby co :) Ależ ten psiak ma już wielbicieli na Wilanowie :D

Zacytuję tylko Agatę, ale wszystkie tutaj wpisy są wspaniałe i wspaniale się je czyta, ze łzami szczęścia w oczach:)

Bo to wszystko co tutaj się dzieje jest wspaniałe:).

Posted
1 godzinę temu, beka napisał:

Dzięki Beata, że wstawiłaś, właśnie tez weszłam z takim zamiarem;)

Posted

spacer.png

Spokój, poczucie bezpieczeństwa - to widzę. Amberku oby to był początek końca twojej złej passy, złego losu. To zdjęcie jest świetne.

Ale dobrze się złożyło z tym DT i tyle życzliwych osób wokół.

• Like 2
Posted

Ile razy wchodzę odwiedzić Amberka, to serce skacze z radości i łzy się cisną do oczu.

Historia tak piękna, że wydaje się być niemożliwa. Ale to nie sen.

Posted

Śliczny ten uciekinier. Ale już spokojny, zrelaksowany. Na  tym  legowisku - istny psi anioł.

Wszędzie strzelają już co najmniej od kilku dni.Zaraz po świętach spotkała nas ta "przyjemność" na spacerze wieczorem. I mała Lala zrobiła w miejscu w tył zwrot,kierunek - dom. Dobrze, że nie było ślisko i jakoś utrzymałam się na nogach  (była jeszcze na smyczy).  Ptyś zareagował tak samo więc siła pociągnięcia była całkiem niezła. Ciężki będzie ten dzisiejszy wieczór i noc ...

• Upvote 1
Posted

Kochani bo zapomniałam ale ogłoszenie Amberka jest wyróżnione przez Anulę w zaginionych do 19 stycznia może macie jakiegoś psiaka zaginionego do podmiany a jak nie to zapytam tej Pani co pomagała wieszać plkatay wiem że jakiegoś udostępniała dajcie znać

no i chyba trzeba by zrobić akcję zdjęcia plakatów

Posted

U nas prawie właściwie  nie strzelają.  Do wczoraj prawie żadnych wystrzałów nie było , wczoraj wieczorem kilka razy. A mieszkam w centrum, i co roku od połowy grudnia jest prawie bombardowanie.

A w tym roku luz totalny. Normalnie z psami mogę na spacery chodzić. Może u Amberka tez będzie cicho, a może się nie boi fajerwerków.

Posted

Mieszkam blisko Odry i kanału portowego, wczoraj wieczorem ponad pół godziny jakaś mała grupka urządziła sobie strzelanie (po odgłosach śmiechu albo pijani, albo naćpani). Siedziałam i płakałam widząc reakcję neurologiczno-psychicznej Morelki, a zwrócenie im uwagi skończyłoby się zapewne złośliwym przeniesieniem "imprezy" pod mój dom ( choć i tak po ukosie to dosłownie po drugiej stronie ulicy- nowy plac targowy). Jedno tylko pytanie w tej rozpaczy miałam - gdzie jest policja????? Ogłuchli????? Po raz pierwszy w życiu marzyłam o ujrzeniu radiowozu...ale nie wszystkie marzenia się spełniają :(

Amberkowi, którego niezwykła "historia" nadaje się na książkę przygodową z całego serca życzę, żeby ten nadchodzący rok i wszystkie kolejne spędził w kochającym, cudownym domu, bez lęku i chęci ucieczki, z poczuciem bezpieczeństwa i bycia kochanym. Szczęścia, piesku!!!

I Wam wszystkim Cudownym Ludziom, dzięki którym te życzenia dla Amberka spełnić się mogą życzę, aby ten ogrom dobra do Was powrócił i przyniósł radość, szczęście, dużo zdrowia, spełnienie marzeń !!!

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
3 minuty temu, mari23 napisał:

Jedno tylko pytanie w tej rozpaczy miałam - gdzie jest policja????? Ogłuchli????? Po raz pierwszy w życiu marzyłam o ujrzeniu radiowozu...ale nie wszystkie marzenia się spełniają :(

Najwyraźniej mają ważniejsze zajęcia- sprawy wagi państwowej?

• Like 1
Posted

Krótkie sprawozdanie: noc minęła spokojnie, Ambrek spał jak anioł. Niestety rozdrapał sobie ranę na pyszczku. On wciąż się drapie. Po nowym roku trzeba koniecznie zrobić mu badania w kierunku uczulenia, rozmawiałam już z p. Magdą. Uszka zakroplone, chociaż tego Amber wyraźnie nie lubi, ale kto by lubił? Spotkanie z Gosią w sprawie szelek dzisiaj umówione :)

Bardzo dziękuję za kolejne wpłaty: od Bakusiowej 155 zł ze zbiórki poszukiwawczej i 40 zł od malti, zaraz uzupełnię. 

obraz.png.56ee06c1be7414df11746dc20ab2ff53.png

• Like 2