Poker Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 3 minuty temu, Tianku napisał: kochani to na 99 % Amber dostałam info że był widziany kulawy koło pizzeri Tośka Pan który go widział da szybko znać jak go zobaczy Ojej, żeby to był on. Szuka jedzenia. Żeby panu udało się skusić go jedzeniem do wejścia do pomieszczenia zamkniętego. Quote
Tianku Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 jak ktoś może niech zadzwoni do tej pizzerii Tośka w Radzwiłowie był widziany wczoraj ale Pan który go widział rozwozi jedzenie po okolicy jak go spotka spróbuje go nakarmić i zabezpieczyć tylko pytanie czy tam jeszcze będzie czy poszedł dalej :( ale wieści się rozchodzą jak są sygnały to dobrze Quote
Onaa Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 5 minut temu, Tianku napisał: jak ktoś może niech zadzwoni do tej pizzerii Tośka w Radzwiłowie Niestety zgłasza sie poczta głosowa, Piczzernia jest czynna dopiero od 13ej. Wysłałam tylko smsa. Quote
Ewa Marta Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Mam nadzieję, że uda się go odnaleźć. Może z tą sunią, która polubił warto tam podjechać? Ludzie nie powinni go wołać, jest szansa, że podszedłby do niej. Quote
Tianku Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 cyt. z forum: W poniedziałek wieczorem ok 17.30 w Budach Zaklasztornych został potrącony pies. Raczej bezpański, albo kogoś szukał. Wyglądał na młodego psiaka, średniego wzrostu, biszkoptowe umaszczenie. Szedł za siostrą od stacji pkp. Chciała wziąć go na podwórko, ale był lękliwy i zanim jej się to udało to potrącił go samochód. Po tej sytuacji zaczął biec w stronę Puszczy Mariańskiej i nie dogoniła go. Szukałyśmy nawet jeżdżąc po okolicy. Może wszedł do kogoś na podwórko, albo ktoś go widział? o rany :( EDIT: TO NIE NASZ AMBER Quote
bakusiowa Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 29 minut temu, Tianku napisał: kochani to na 99 % Amber dostałam info że był widziany kulawy koło pizzeri Tośka Pan który go widział da szybko znać jak go zobaczy Czy mógłby do zabezpieczyć? Quote
Tianku Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Przed chwilą, bakusiowa napisał: Czy mógłby do zabezpieczyć? bierze ze sobą smycz do auta i jedzenie więc jak tylko go spotka to będzie próbował 1 Quote
bakusiowa Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Przed chwilą, Tianku napisał: bierze ze sobą smycz do auta i jedzenie więc jak tylko go spotka to będzie próbował super Quote
bakusiowa Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 1 godzinę temu, Tianku napisał: kurde nie widze tego postu :( https://www.facebook.com/Spotted-Puszcza-Mariańska-i-okolice-111729870358256 o tą grupę chodzi? Na spotted jest zamieszczony mój post. Napisałam tam,że był widziany koło pizerri. Quote
agat21 Posted December 16, 2020 Author Posted December 16, 2020 Bardzo bardzo Wam dziękuję! Zaglądam z doskoku, nie mogę spokojnie pracować, muszę się przywoływać do porządku, żeby nie strzelić jakiegoś błędu. Jestem niesamowicie wdzięczna, że się tyle osób zaangażowało. Do jedzenia Amberek powinien dać się przywołać. Oby trzymał się tego miejsca. Quote
kiyoshi Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 19 minut temu, agat21 napisał: Bardzo bardzo Wam dziękuję! Zaglądam z doskoku, nie mogę spokojnie pracować, muszę się przywoływać do porządku, żeby nie strzelić jakiegoś błędu. Jestem niesamowicie wdzięczna, że się tyle osób zaangażowało. Do jedzenia Amberek powinien dać się przywołać. Oby trzymał się tego miejsca. Ja też tak jak Ty zaglądam. Szkoda że wszyscy mamy tak daleko :((((( oby znalazł coś do jedzenia i nie przemieszcza się zbytnio 1 Quote
Anula Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 7 godzin temu, Tianku napisał: kochani to na 99 % Amber dostałam info że był widziany kulawy koło pizzeri Tośka Pan który go widział da szybko znać jak go zobaczy Szkoda,że Hotelik nie mógł tam pojechać i objechać to miasteczko.Ciężko jest polegać na ludziach.Mam nadzieję jednak,że nagroda zadziała. Quote
rozi Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Ja cały czas mam z tyłu głowy samochody na szosie, wnyki w lesie, agresywne psy w gospodarstwach. Quote
Poker Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 7 minut temu, rozi napisał: Ja cały czas mam z tyłu głowy samochody na szosie, wnyki w lesie, agresywne psy w gospodarstwach. To nie miej tylko miej dobre myśli... Quote
Tola Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 28 minut temu, rozi napisał: Ja cały czas mam z tyłu głowy samochody na szosie, wnyki w lesie, agresywne psy w gospodarstwach. To witaj w klubie:( 21 minut temu, Poker napisał: To nie miej tylko miej dobre myśli... Trudno, jak przed oczami ma się przerażonego, zmarzniętego głodngo Amberka. 2 Quote
kiyoshi Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 23 minuty temu, Poker napisał: To nie miej tylko miej dobre myśli... święte słowa !! Dzięki Poker, dobre nastawienie to podstawa w takich akcjach, bo tylko ono daje siłe i motywacje Quote
Tola Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 TZ rozmawiał dzisiaj z pracownicą UM (odpowiada za bezdomne zwierzaki); wysłałam plakat na mail, który podała - [email protected]. Obiecała pomóc, miała jeszcze dzisiaj podjechać w rejon, gdzie był widziany Amberek. Gdyby tylko Amberek już się nie przemieszczał i został w tym rejonie - tam sporo ludzi o nim wie, byłaby szansa na szybką reakcję i ewentualną pomoc... 1 2 Quote
Gabi79 Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Ja mocno wierzę, że Amberek się znajdzie, cały z zdrowy, głodny, zmęczony, sponiewierany, ale żywy. Po prostu nie biorę innej opcji pod uwagę. Za każdym razem, jak tu wchodzę serce podchodzi mi do gardła i liczę na jakieś dobre info. Amberku, piesku, błagam pozwól się odnaleźć, zaufaj ludziom!!! 4 Quote
Olena84 Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Ten piesek podobny bardzo ze zdjęcia też taki bidak straszny:( gdzie ten psiak jest? Quote
agat21 Posted December 16, 2020 Author Posted December 16, 2020 Na mojego maila gmina puszcza mariańska nie odpowiedziała. Może na tego maila środowiskowego zareagują. Aga nie mogła pojechać do puszczy, była z dziećmi w domu, nie mogła ich zostawić. Dzwoniła do koleżanki, która jest z Puszczy Mariańskiej, ale ta sama historia: uziemiona z dziećmi w domu. Teraz przez ten lockdown i zamknięte szkoły rodzice mają przekichane. Dzwonił do niej jeszcze jeden pan ze Skierniewic, ale z opisu mało prawdopodobne było, że widział Amberka. Raczej to był inny pies. Mam nadzieję, że Amberek nie będzie już dalej odbiegał, że znalazł sobie jakieś takie miejsce, którego będzie się trzymał i zlokalizowanie go to kwestia najbliższych dni. Quote
bakusiowa Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 Wpłaty na koszty poszukiwań. Anula -30 zł /14.12./ tianku - 30 zł /14.12/ elik - 30 zł /15.12/ alma591 - 20 zł /15.12/ Tola - 20 zł /15.12/ Tola - 20 zł /16.12/ -czy druga wpłata jest pomyłkowo? Poker - 30 zł /16.12/ Można powiedzieć, że na razie nie było żadnych wydatków. Biłam się z myślami co robić i plakatów jednak nie drukowałam. Czekam na to czy zgłosi się ktoś do rozwieszania.Wydrukować zawsze można. Oprócz niedzieli. Quote
Gabi79 Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 2 minuty temu, agat21 napisał: Mam nadzieję, że Amberek nie będzie już dalej odbiegał, że znalazł sobie jakieś takie miejsce, którego będzie się trzymał i zlokalizowanie go to kwestia najbliższych dni. Agatko MUSI tak być, po prostu MUSI!!! 2 Quote
agat21 Posted December 16, 2020 Author Posted December 16, 2020 3 godziny temu, Anula napisał: Szkoda,że Hotelik nie mógł tam pojechać i objechać to miasteczko.Ciężko jest polegać na ludziach.Mam nadzieję jednak,że nagroda zadziała. To nie jest miasteczko, to wieś w środku lasów. Domy dość porozrzucane, domki letniskowe ukryte w lesie. Niestety to naprawdę trudny teren. Nadzieja w tym, że Amberek nie jest agresywny, ludzie nie będą się go bać złapać. Quote
agat21 Posted December 16, 2020 Author Posted December 16, 2020 6 minut temu, Gabi79 napisał: Agatko MUSI tak być, po prostu MUSI!!! Wiem, też tak staram się myśleć. Quote
Recommended Posts