Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lodek już odzyskał apetyt, daję mu 3 razy dziennie małe porcje. Tomek go wyprowadza kilka razy na spacer. Nie bardzo już chce wracać do kenelu - ucieka pi broni się przed włozeniem go do klatki. A po lecznicy nie może chodzić luzem, niestety. W domu mam za dużo psów, i nie ma nas po 7 - 8 godzin dziennie.

Od jutra Lodek musi zamieszkać w kojcu i budce - dlatego jeszcze raz proszę:

SZUKAMY DOMU TYMCZASOWEGO

Posted

Serce mi się kraje, ale samczyka nie mogę wziąć z powodu mojego piesa, który panicznie boi się innych psów.. :( często kończy się to niestety atakiem, jesli uciec nie można :(

• Like 1
Posted
3 godziny temu, agat21 napisał:

Serce mi się kraje, ale samczyka nie mogę wziąć z powodu mojego piesa, który panicznie boi się innych psów.. :( często kończy się to niestety atakiem, jesli uciec nie można :(

Wiem, Agasiu, jak to jest z panikarzami.... 

Zrobiłam kilka zdjęć temu rudemu pieskowi Tinkowi z gminnego kojca, siedzi tam biedak od 4 tygodni, zapomniany przez wszystkich (ma tylko mnie i Tomka)

Posted
3 minuty temu, malagos napisał:

Wiem, Agasiu, jak to jest z panikarzami.... 

Zrobiłam kilka zdjęć temu rudemu pieskowi Tinkowi z gminnego kojca, siedzi tam biedak od 4 tygodni, zapomniany przez wszystkich (ma tylko mnie i Tomka)

Może trzeba byłoby ogłaszać oba psiaczki. To zawsze jakaś szansa na DT, czy DS. Bez ogłoszeń jej nie ma

Posted

Żeby nie kłopotać dłużej dobrych dusz piesiowych, po krótkiej i wielce owocnej rozmowie z malagos informuję, że piesek idzie do mnie na DS.

Ostatnio przeszłam dość ciężką grypę. Odebrało mi węch, smak, na koniec głos, ale nie odebrało mi rozumu, na szczęście ;), więc w ciężkich bojach z tym głosem przedyskutowałam sprawę z moim psiolubnym Mirkiem i decyzja została podjęta :) ku obopólnej zgodzie i radości. Pełna radość będzie dopiero po faktycznym przyjęciu naszego nowego szczęścia, a to dopiero za parę dni, bo razem z malagos ustaliłyśmy, że szczęście byłoby dobrze najpierw wykastrować. Jakoś to załatwimy, żeby piesek za długo z tematem nie czekał i może uda się przy okazji sprawdzić, co to jest z tą przepukliną, żeby od razu i ją ciachnąć. To są już drobne szczegóły, najważniejsze, by jeszcze te kilka dni malagoski wytrzymały, bo łapek i ogonków u nich zdecydowany nadmiar i kolejne się szykują do wzięcia :):):). No i zgodziła się Małgosia na zmianę imienia psiakowi. Jako że u mnie jest już Laska, para Lodek i Laska mogą wzbudzać dwuznaczne skojarzenia :). Ja proponuję  dobre, stare, polskie imię Pimpek, ale może ktoś ma lepszą propozycję na dwie sylaby? W każdym razie, Pikusia też już mam.

• Like 7
  • Upvote 4
Posted

No, i ja zaglądam nacieszyć oczy tym wpisem wawer :)

Kamień z serca mi spadł, i to z hukiem :)

Postaramy się umówić Lodka do dr Magdy na piątek, o ile całkiem wydobrzeje do tego czasu.

Juhu!!

Posted

A to jeszcze pokażę Tinka, z ogłoszenia na MojaOstrołęka był jeden telefon, o którym gdzieś już pisałam, nieciekawy.

Tinek jakoś przetrwał te okropne mrozy (my pogodowo podlegamy chyba pod Suwałki), temperatury -19 stopni co noc, w ciepłej budce wymoszczonej słomą, w małym kojcu gminnym.

20180210_130404_resized.jpg

20180304_163656_resized.jpg

20180304_163629_resized.jpg

20180304_163339_resized.jpg

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, wawer napisał:

Żeby nie kłopotać dłużej dobrych dusz piesiowych, po krótkiej i wielce owocnej rozmowie z malagos informuję, że piesek idzie do mnie na DS.

Ostatnio przeszłam dość ciężką grypę. Odebrało mi węch, smak, na koniec głos, ale nie odebrało mi rozumu, na szczęście ;), więc w ciężkich bojach z tym głosem przedyskutowałam sprawę z moim psiolubnym Mirkiem i decyzja została podjęta :) ku obopólnej zgodzie i radości. Pełna radość będzie dopiero po faktycznym przyjęciu naszego nowego szczęścia, a to dopiero za parę dni, bo razem z malagos ustaliłyśmy, że szczęście byłoby dobrze najpierw wykastrować. Jakoś to załatwimy, żeby piesek za długo z tematem nie czekał i może uda się przy okazji sprawdzić, co to jest z tą przepukliną, żeby od razu i ją ciachnąć. To są już drobne szczegóły, najważniejsze, by jeszcze te kilka dni malagoski wytrzymały, bo łapek i ogonków u nich zdecydowany nadmiar i kolejne się szykują do wzięcia :):):). No i zgodziła się Małgosia na zmianę imienia psiakowi. Jako że u mnie jest już Laska, para Lodek i Laska mogą wzbudzać dwuznaczne skojarzenia :). Ja proponuję  dobre, stare, polskie imię Pimpek, ale może ktoś ma lepszą propozycję na dwie sylaby? W każdym razie, Pikusia też już mam.

Wspaniała Kobieto! I posiadająca wspaniałego psiolubnego Mężczyznę :) Jak dobrze czytać takie wieści :) Bardzo się cieszę, że grypa to już przeszłość i nie przeszkodziła Ci zdecydować o przyszłości :) Wspaniałej przyszłości ma się rozumieć :) 

Wśród starych polskich psich imion na pewno znajduje się Karo vel Karuś :)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Wśród starych polskich psich imion na pewno znajduje się Karo vel Karuś :)

I to jest to! Karo znaczy "czarny" i do piesia będzie pasować.

1 godzinę temu, Poker napisał:

Przydałoby się psie imię , bo dla mnie Pimpek to zdecydowanie kot.

Może Solar ?

Nie mam kota (no, może w głowie trochę ;)) i nawet nie wiedziałam, że Pimpek może być kotem. W dawnych, lepszych czasach, Pimpkami mojego otoczenia były zdecydowanie psy, takoż Ciapki. Ale Karuski też były i takie śliczne o nich czytanki... chyba były ;). Z imieniem Solar dla pieska spotykam się pierwszy raz, ale jakoś mi nie pasuje, no i nie "stare polskie". A teraz moda na stare imiona. Więc zostanie Karuś.

Dzięki za miłe słowa wszystkim i dajcie już spokój, bo się zbiesię ;).

Tinek śliczny i nawet próbowałam namówić TZ na pakiet, ale się nie dał. Jemu tej miłości byłoby za dużo jednak. A mówią, że kochanego ciałka nigdy za wiele :):):).

Dobrej nocy wszystkim z Wawra życzymy, a pieskom niech się przyśnią ciepłe domy i własne!

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
5 godzin temu, konfirm31 napisał:

Biedny samotny Tinek :(. Ja mu zrobiłam ogłoszenie na Olx na Warszawę, ale nic z tego nie wyniknęło dla Tinka :(. Mogę zrobić następne ogłoszenie z nowymi zdjęciami, ale nie potrafię pisać wzruszających tekstów . To jest moje ogłoszenie

https://www.olx.pl/oferta/slodki-tinek-szuka-domu-CID103-IDs1mmP.html

Soreczki malagosiu, ale przydałyby się lepsze zdjęcia Tinka.  Wiem, że to trudne, ale ludziska to w większości wzrokowcy i nic na to nie poradzimy.

A Wawer, TZ-towi i Karo długich lat szczęścia życzę :)  Dogomaniacki dom, to najlepsze, co się Karo mogło zdarzyć 5a9c75bf238a4_serce3.gif.650d6f53a7b8fb9d9a6ddf2deae6b1bb.gif