Jump to content
Dogomania

Dunia w DS,Tofik w DS,Rafik u szafirki od 13.07.18 ponownie szuka domu.Rafik od 04.08.18 w DS.Tofik 25.11.2022 za TM.

Recommended Posts

Posted

Anulko jeśli mały będzie szalał w domu w czasie ich nieobecności będą musieli rano przed opuszczeniem domu bardziej go na spacerach a na ich nieobecność dobry będzie kong. O tych obawach by  trzeba też w rozmowie z nimi wspomnieć.

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Chyba wszyscy,którym los Tofika nie jest im obcy czekamy z niecierpliwością na wynik wizyty.Wynik wizyty powinien być znany chyba po 19.

A ja jak zwykle pesymistka,czy Tofik da sobie radę w nowym domku,czy nie będzie broił jak nikogo nie będzie w domu (pani pracuje,dzieciaczki w szkole,pana praktycznie nie ma cały tydzień) bo przecież Tofik to jest ADHD.Cieszę się,że dla psiaków znajduje się domki ale z drugiej strony szarpią mnie myśli aby to była pomyślna adopcja dla psiaka i dla adoptujących.

2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Anulko zawsze jest niepewnosc

Nawet najlepiej rokujacy dom nie jest pewny

Ale szanse trzeba dac- piesek tez moze sie inaczej zachowywac gdy bedzie jedynym psem w domu;)

Bedzie dobrze!

1 godzinę temu, b-b napisał:

Anulko jeśli mały będzie szalał w domu w czasie ich nieobecności będą musieli rano przed opuszczeniem domu bardziej go na spacerach a na ich nieobecność dobry będzie kong. O tych obawach by  trzeba też w rozmowie z nimi wspomnieć.

Czy Państwo poradzą sobie z żywiołowością Tofika? Nie wiem....Dużo czasu w rozmowie z Panem poświęciłam problemom,które mogą/nie muszą wystąpić podczas samotnemu pobytowi pieska w domu, lękowi separacyjnemu i jak temu zapobiegać.Jak ważne są pierwsze dni psiaka w domu aby nauczyć go zasad  w nim panujących,do czego służą smaczki i oczywiście o KONSEKWENCJI W POSTĘPOWANIU WSZYSTKICH CZŁONKÓW RODZINY! Pan bardzo uważnie wszystkiego wysłuchał i podziękował za rady i wskazówki ale czy się do nich dostosują....? Sądzę,że domek jest ok i jeżeli tylko popracują z Tofikiem to będzie dobrze.

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Anulko zawsze jest niepewnosc

Nawet najlepiej rokujacy dom nie jest pewny

Ale szanse trzeba dac- piesek tez moze sie inaczej zachowywac gdy bedzie jedynym psem w domu;)

Bedzie dobrze!

Dzięki za danie mi otuchy a szczególnie jak mną targają beznadziejne myśli.

1 godzinę temu, b-b napisał:

Bogusia długo rozmawiała z Panem o różnych sytuacjach jakie mogą wyniknąć.Ale Tofik to Tofik i nie wiadomo jak może się zachowywać.

Posted

Wizyta p/a wypadła bardzo dobrze, więc Tofik może pakować walizkę i ruszać do swojego domku :) Hania i Pan Łukasz powiadomieni i mają już między sobą uzgodnić termin odbioru Toficzka.

Myślę,że będzie dobrze bo bardzo fajna i odpowiedzialna rodzina,która zadba o wszystko co trzeba :) Pan Łukasz zaproponował wsparcie naszych psiaków drobną wpłatą,wiec podam  Anulko Twój nr konta.To bardzo miłe i raczej nie często spotykana bezinteresowna pomoc kolejnym bidulkom,za którą bardzo podziękowałam...:) Podeślę też na maila wątek  do poczytania,a być może z czasem Państwo sami się zalogują i zechcą tu pisać i wstawiać zdjęcia....:)

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, Bogusik napisał:

Wizyta p/a wypadła bardzo dobrze, więc Tofik może pakować walizkę i ruszać do swojego domku :) Hania i Pan Łukasz powiadomieni i mają już między sobą uzgodnić termin odbioru Toficzka.

Myślę,że będzie dobrze bo bardzo fajna i odpowiedzialna rodzina,która zadba o wszystko co trzeba :) Pan Łukasz zaproponował wsparcie naszych psiaków drobną wpłatą,wiec podam  Anulko Twój nr konta.To bardzo miłe i raczej nie często spotykana bezinteresowna pomoc kolejnym bidulkom,za którą bardzo podziękowałam...:) Podeślę też na maila wątek  do poczytania,a być może z czasem Państwo sami się zalogują i zechcą tu pisać i wstawiać zdjęcia....:)

Bardzo się cieszę z takiego domku; Tofik szczęściarzu - pakuj walizki!

Posted

Ja też się cieszę,że słodziak jedzie już do swojego domku.Tofika rozpiera energia ale mam nadzieję,że w nowym domku będzie miał upust jej i wszystko będzie dobrze.Najważniejsze,że Tofik będzie miał z kim wyładowywać swoją energie bo przecież kocha ruch, aportowanie,psie zabaweczki i zabawę.Imię bardzo przypasowałyśmy do Tofika,jest słodki jak cukierek,radosny,pełny życia.Toficzku nie zawiedź nas.

Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Toficzek siedzi już na walizce i czeka na przyjazd Państwa :) Mają przyjechać ok.14 więc kciuki zaciskamy!

Kolejny szczęśliwiec jedzie do swojego ds :) - trzymam kciuki.

Posted

Tofik już pewnie dojeżdża do domu. Tofika wydałam z obrożą z adresówką, oraz karmą suchą. Też marudziłam Państwu o sporej ilości zabawek, mówiłam o kongu no i w ogóle standrdowo :) Będzie mu dobrze, oby nie nadwyrężał gościnności nowych właścicieli.

Posted

Pani Karolina sama do mnie zadzwoniła z info. o Toficzku :) Podróż upłynęła bez jakichkolwiek niespodzianek.Tofik pozwiedzał swój domek,wdał się w zabawowe szaleństwo z chłopcami i padł na legowisko,gdzie sobie spokojnie drzemał.Zaliczył 2 spacerki i z apetytem zjadł naszykowane jedzonko.Czuje i zachowuje się bardzo dobrze,tak jakby mieszkał w tym domu od zawsze :) Państwo cztery domy dalej mają sklep zoologiczny i zakupili pierwsze i niezbędne akcesoria dla Toficzka oczywiście nie zapominając o zabawkach :)

W drodze do swojego domku...:)

27718862_401739750280655_1888098729_n.jpg.0708ba3e84af0fd922bf01abbbb42841.jpg

27591765_401739783613985_1532020692_n.jpg.f988ef17b2438cadf60a0d66909fb65c.jpg

Zaczepiam do zabawy....:)

27661879_401739690280661_1185014470_n.jpg.fdafff044641cf1abf0bdda32d027eba.jpg

Tu mogę sobie odpocząć,jak będę miał wszystkich dosyć....:)

27583514_401739700280660_2083430050_n.jpg.bbee03ec4525c32ae8aef4ac28d9ce8d.jpg

• Upvote 1
Posted

Świetne zdjęcia :)

widać, że będzie miał tam dobrze. Chłopcy pewnie chętnie będą  nim szaleć :) Może aportowania go nauczą. Zapowiada się wspaniale.

Posted

Tofik pierwszą noc kręcił się i zaczepiał do zabawy,więc p.Karolina spała w salonie aby łobuziaka uspokoić.Wiadomości z dzisiaj są dobre, bo przespał całą noc w swoim legowisku.Dzisiaj pierwszy raz został na 4 godz. sam i nie płakał :) Pani Karolina mi napisała,że jest cudowny!!! :)

Zdjęcia z wczoraj ze spaceru i zabawy w ogrodzie :)

27720708_402115080243122_303275515_n.jpg.c9572e4e655cd5680229029a29194a13.jpg

27720583_402115146909782_637883595_n.jpg.e2f5183e717e38bf57e38bcf88c864f6.jpg

• Upvote 1
Posted

U Raficzka też wszystko dobrze:) Jest cudownym towarzyszem  Pana Grzegorza i kompanem do zabaw :) Doszła zamówiona przez Anulę adresówka,trochę smaczków i zabawek :) Pan Grzegorz bardzo dziękuję! :)

27849578_1884813491829910_1718527794_n.jpg.1d4ca3b970e4dd84a664782f7034c6b5.jpg

• Upvote 1