b-b Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Anulko jeśli mały będzie szalał w domu w czasie ich nieobecności będą musieli rano przed opuszczeniem domu bardziej go na spacerach a na ich nieobecność dobry będzie kong. O tych obawach by trzeba też w rozmowie z nimi wspomnieć. Quote
Bogusik Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 2 godziny temu, Anula napisał: Chyba wszyscy,którym los Tofika nie jest im obcy czekamy z niecierpliwością na wynik wizyty.Wynik wizyty powinien być znany chyba po 19. A ja jak zwykle pesymistka,czy Tofik da sobie radę w nowym domku,czy nie będzie broił jak nikogo nie będzie w domu (pani pracuje,dzieciaczki w szkole,pana praktycznie nie ma cały tydzień) bo przecież Tofik to jest ADHD.Cieszę się,że dla psiaków znajduje się domki ale z drugiej strony szarpią mnie myśli aby to była pomyślna adopcja dla psiaka i dla adoptujących. 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Anulko zawsze jest niepewnosc Nawet najlepiej rokujacy dom nie jest pewny Ale szanse trzeba dac- piesek tez moze sie inaczej zachowywac gdy bedzie jedynym psem w domu;) Bedzie dobrze! 1 godzinę temu, b-b napisał: Anulko jeśli mały będzie szalał w domu w czasie ich nieobecności będą musieli rano przed opuszczeniem domu bardziej go na spacerach a na ich nieobecność dobry będzie kong. O tych obawach by trzeba też w rozmowie z nimi wspomnieć. Czy Państwo poradzą sobie z żywiołowością Tofika? Nie wiem....Dużo czasu w rozmowie z Panem poświęciłam problemom,które mogą/nie muszą wystąpić podczas samotnemu pobytowi pieska w domu, lękowi separacyjnemu i jak temu zapobiegać.Jak ważne są pierwsze dni psiaka w domu aby nauczyć go zasad w nim panujących,do czego służą smaczki i oczywiście o KONSEKWENCJI W POSTĘPOWANIU WSZYSTKICH CZŁONKÓW RODZINY! Pan bardzo uważnie wszystkiego wysłuchał i podziękował za rady i wskazówki ale czy się do nich dostosują....? Sądzę,że domek jest ok i jeżeli tylko popracują z Tofikiem to będzie dobrze. Quote
Anula Posted February 2, 2018 Author Posted February 2, 2018 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Anulko zawsze jest niepewnosc Nawet najlepiej rokujacy dom nie jest pewny Ale szanse trzeba dac- piesek tez moze sie inaczej zachowywac gdy bedzie jedynym psem w domu;) Bedzie dobrze! Dzięki za danie mi otuchy a szczególnie jak mną targają beznadziejne myśli. 1 godzinę temu, b-b napisał: Anulko jeśli mały będzie szalał w domu w czasie ich nieobecności będą musieli rano przed opuszczeniem domu bardziej go na spacerach a na ich nieobecność dobry będzie kong. O tych obawach by trzeba też w rozmowie z nimi wspomnieć. Bogusia długo rozmawiała z Panem o różnych sytuacjach jakie mogą wyniknąć.Ale Tofik to Tofik i nie wiadomo jak może się zachowywać. Quote
Bogusik Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Wizyta p/a wypadła bardzo dobrze, więc Tofik może pakować walizkę i ruszać do swojego domku :) Hania i Pan Łukasz powiadomieni i mają już między sobą uzgodnić termin odbioru Toficzka. Myślę,że będzie dobrze bo bardzo fajna i odpowiedzialna rodzina,która zadba o wszystko co trzeba :) Pan Łukasz zaproponował wsparcie naszych psiaków drobną wpłatą,wiec podam Anulko Twój nr konta.To bardzo miłe i raczej nie często spotykana bezinteresowna pomoc kolejnym bidulkom,za którą bardzo podziękowałam...:) Podeślę też na maila wątek do poczytania,a być może z czasem Państwo sami się zalogują i zechcą tu pisać i wstawiać zdjęcia....:) 1 Quote
Tola Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Przed chwilą, Bogusik napisał: Wizyta p/a wypadła bardzo dobrze, więc Tofik może pakować walizkę i ruszać do swojego domku :) Hania i Pan Łukasz powiadomieni i mają już między sobą uzgodnić termin odbioru Toficzka. Myślę,że będzie dobrze bo bardzo fajna i odpowiedzialna rodzina,która zadba o wszystko co trzeba :) Pan Łukasz zaproponował wsparcie naszych psiaków drobną wpłatą,wiec podam Anulko Twój nr konta.To bardzo miłe i raczej nie często spotykana bezinteresowna pomoc kolejnym bidulkom,za którą bardzo podziękowałam...:) Podeślę też na maila wątek do poczytania,a być może z czasem Państwo sami się zalogują i zechcą tu pisać i wstawiać zdjęcia....:) Bardzo się cieszę z takiego domku; Tofik szczęściarzu - pakuj walizki! Quote
b-b Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Wiedziałam ,że wszystko będzie OK :D Szczęścia Tofiku :) Quote
Poker Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Tofiku, nie zmarnuj szansy,bądź w miarę grzeczny, Quote
Alaskan malamutte Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Tofiku, śliczny slodziaku, jestem bardzo szczęśliwa, że będziesz miał SWÓJ domek!!! Quote
Anula Posted February 2, 2018 Author Posted February 2, 2018 Ja też się cieszę,że słodziak jedzie już do swojego domku.Tofika rozpiera energia ale mam nadzieję,że w nowym domku będzie miał upust jej i wszystko będzie dobrze.Najważniejsze,że Tofik będzie miał z kim wyładowywać swoją energie bo przecież kocha ruch, aportowanie,psie zabaweczki i zabawę.Imię bardzo przypasowałyśmy do Tofika,jest słodki jak cukierek,radosny,pełny życia.Toficzku nie zawiedź nas. Quote
Bogusik Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Toficzek siedzi już na walizce i czeka na przyjazd Państwa :) Mają przyjechać ok.14 więc kciuki zaciskamy! 1 Quote
Onaa Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 3 godziny temu, Bogusik napisał: Toficzek siedzi już na walizce i czeka na przyjazd Państwa :) Mają przyjechać ok.14 więc kciuki zaciskamy! Kolejny szczęśliwiec jedzie do swojego ds :) - trzymam kciuki. Quote
Bogusik Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Tak się cieszyłem na widok moich ludziów....:) 1 Quote
magenka1 Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Tofik jest bardzo przystojnym pieskiem powodzenia! Quote
Poker Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Ciekawe jak dojechali i jak pierwsze chwile? Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Też czekam na pierwsze wieści.. Tofik to jeden z tych psiaczków, który ma u mnie szczególne miejsce w sercu, ...podobnie jak Toni... Quote
szafirka Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Tofik już pewnie dojeżdża do domu. Tofika wydałam z obrożą z adresówką, oraz karmą suchą. Też marudziłam Państwu o sporej ilości zabawek, mówiłam o kongu no i w ogóle standrdowo :) Będzie mu dobrze, oby nie nadwyrężał gościnności nowych właścicieli. Quote
Bogusik Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Pani Karolina sama do mnie zadzwoniła z info. o Toficzku :) Podróż upłynęła bez jakichkolwiek niespodzianek.Tofik pozwiedzał swój domek,wdał się w zabawowe szaleństwo z chłopcami i padł na legowisko,gdzie sobie spokojnie drzemał.Zaliczył 2 spacerki i z apetytem zjadł naszykowane jedzonko.Czuje i zachowuje się bardzo dobrze,tak jakby mieszkał w tym domu od zawsze :) Państwo cztery domy dalej mają sklep zoologiczny i zakupili pierwsze i niezbędne akcesoria dla Toficzka oczywiście nie zapominając o zabawkach :) W drodze do swojego domku...:) Zaczepiam do zabawy....:) Tu mogę sobie odpocząć,jak będę miał wszystkich dosyć....:) 1 Quote
uxmal Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Świetne zdjęcia :) widać, że będzie miał tam dobrze. Chłopcy pewnie chętnie będą nim szaleć :) Może aportowania go nauczą. Zapowiada się wspaniale. Quote
Bogusik Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Tofik pierwszą noc kręcił się i zaczepiał do zabawy,więc p.Karolina spała w salonie aby łobuziaka uspokoić.Wiadomości z dzisiaj są dobre, bo przespał całą noc w swoim legowisku.Dzisiaj pierwszy raz został na 4 godz. sam i nie płakał :) Pani Karolina mi napisała,że jest cudowny!!! :) Zdjęcia z wczoraj ze spaceru i zabawy w ogrodzie :) 1 Quote
Gabi79 Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Widać, że Toficzek zachwycony!!! Powodzenia piesku, bądź już zawsze szczęśliwy Quote
Bogusik Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 U Raficzka też wszystko dobrze:) Jest cudownym towarzyszem Pana Grzegorza i kompanem do zabaw :) Doszła zamówiona przez Anulę adresówka,trochę smaczków i zabawek :) Pan Grzegorz bardzo dziękuję! :) 1 Quote
Recommended Posts