Havanka Posted November 12, 2018 Posted November 12, 2018 3 godziny temu, b-b napisał: Tak Eluś :) Tylko zamiast mojego na Poznań wyróżnij Havanki. Link poniżej :) Elu a możesz zmienić miasto? Na Wrocław ma już ogłoszenie od Joasi :) Może na Poznań? Wtedy ja zmienię na jeszcze nie ogłaszanym mieście i będzie moje bez wyróżnienia :) Dobrze, zaraz zmienię na Poznań. Quote
b-b Posted November 14, 2018 Author Posted November 14, 2018 Miałam telefon o Mikę. Niestety dom z 3 dzieci. Nawet przez chwilę nie pomyślała,że mogę tam oddać Mikusię. Jej potrzeba spokojnego domku. Nadal czekamy. Eluś jak dasz radę proszę wyróżnij ogłoszenia Miki :):* Quote
elik Posted November 14, 2018 Posted November 14, 2018 42 minuty temu, b-b napisał: Eluś jak dasz radę proszę wyróżnij ogłoszenia Miki :):* Tak Boguniu, przepraszam jużwyróżniam. Quote
b-b Posted November 14, 2018 Author Posted November 14, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: Tak Boguniu, przepraszam jużwyróżniam. Dziękuję Eluś! :* Może teraz odezwie się TEN domek?:) Quote
Havanka Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 Właśnie miałam pytać o odzew z ogłoszeń. Widzę jednak, ze szału nie ma. Ogłoszenie Miki na olx własnie odświeżyło sie automatycznie, ale dobrze byłoby, gdyby wyróżnienie trwało dłużej. TEN domek musi gdzieś być !!! Quote
elik Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 Warszawa Łódź Poznań Wrocław Katowice Bardzo proszę autorów ogłoszeń pokażcie, że Wasze ogłoszenia zostały wyróżnione. Quote
elik Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 4 godziny temu, Havanka napisał: dobrze byłoby, gdyby wyróżnienie trwało dłużej. Wszystkie wyróżnienia są Eluniu na miesiąc. Quote
b-b Posted November 15, 2018 Author Posted November 15, 2018 37 minut temu, elik napisał: Wszystkie wyróżnienia są Eluniu na miesiąc. Tym razem Mika ma tylko 4 wyróżnienia Jeśli macie gdzieś Miki ogłoszenie bez wyróżnienia podajcie miejscowość. Razem zdecydujemy, które jeszcze ogłosić. U mnie ma jeszcze na : Piotrków Trybunalski Zielona Góra Jelenia Góra Szczecin Kalisz Kraków 5 godzin temu, Havanka napisał: Właśnie miałam pytać o odzew z ogłoszeń. Widzę jednak, ze szału nie ma. Ogłoszenie Miki na olx własnie odświeżyło się automatycznie, ale dobrze byłoby, gdyby wyróżnienie trwało dłużej. TEN domek musi gdzieś być !!! Oprócz promowanych ma kilka innych ogłoszeń na OLX. Jak widać niestety zainteresowanie b.małe Mikusią. Pewnie gdyby była maleńka i do tego z kłaczkiem to już dawni by miała domek. Szkoda małej bo domek taki własny by jej się już przydał. Quote
Havanka Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: Wszystkie wyróżnienia są Eluniu na miesiąc. Mialam na myśli automatycze wyróżnienia, które są co 2 tygodnie. Quote
Alaskan malamutte Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 Wyróznione ogłoszenie Mikusi Od: dzisiaj Do: 26 lis Czekam..tęsknię..Zabierz mnie do domku, ... podgląd edycja zakończ Za darmo 0 Odśwież za 1zł Wyróżnij Promowane do 15 gru Statystyki Wyświetleń: 227 Tel: 22 Obserwuje: 31 Dwa ogłoszenia bez wyróznień Białystok Od: 12 lis Do: 15 gru Mikusia czeka na dom..Adoptuj!! podgląd edycja zakończ Za darmo 1 Odśwież za 1zł Wyróżnij Statystyki Wyświetleń: 15 Tel: 0 Obserwuje: 17 Bydgoszcz Od: 7 lis Do: 26 lis Kto pokocha małą Mikusię? podgląd edycja zakończ Za darmo 0 Odśwież za 1zł Wyróżnij Statystyki Wyświetleń: 21 Tel: 0 Obserwuje: 8 Quote
elik Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 9 godzin temu, b-b napisał: ym razem Mika ma tylko 4 wyróżnienia Pięć Boguniu :) Quote
b-b Posted November 16, 2018 Author Posted November 16, 2018 Dnia 15.11.2018 o 23:54, elik napisał: Pięć Boguniu :) Czyli nie mam jednego ogłoszenia Miki w obserwowanych. Zapiszę jak się ujawni ;) Quote
anica Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 Zostawiam serdeczności dla Mikuni :) Kochani błagam pomóżcie znaleźć domek dla tej słodkiej suni! jej pan zginął w wypadku samochodowym a rodzina... oddała sunię prosto spod kołderki do schroniska :( tylko dlatego ,że był to kolega naszej koleżanki dogomaniaczki, zabrała sunię ze schroniska ale niestety nie może u niej zostać! Vikunia jest naprawdę urocza, wspaniały przyjaciel rodziny, wrażliwa, grzeczna, całuśna, zachowuje czystość jak na dobrze wychowaną panienkę przystało, Viki obecnie przebywa w Tarnowie :) więcej szczegółów podam na PW jeśli ktoś będzie zainteresowany....Przepraszam ale szukamy pomocy wszędzie! Plissssssssssssssssss... 1 Quote
Gabi79 Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 Dnia 15.11.2018 o 13:53, b-b napisał: Pewnie gdyby była maleńka i do tego z kłaczkiem to już dawni by miała domek. Szkoda małej bo domek taki własny by jej się już przydał. Ja akurat kocham krótkowłose tzw. ""szare myszki", lub jak mówi moja mama "wiejskie burki" Trzymam kciuki, by wreszcie ktoś sensowny Mikunię wypatzył. Quote
dwbem Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 A rodzina podła, po majątek pewniem przybiegla ale takie maleństwo już nikogo nie obchodzi. Jak można było oddać tę kruszynę do schroniska, przecież ktoś z rodziny mógł ją wziąć, utrzymanie jej nie kosztuje wiele. Ludzie są podli. 1 Quote
elik Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 Dnia 12.11.2018 o 11:22, elik napisał: Boguniu, czy chodzi o te ogłoszenia ? https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-delikatna-mila-pragnie-miec-swojego-czlowieka-CID103-IDuck5X.html Warszawa https://www.olx.pl/oferta/porcelanowa-madrosc-i-lagodnosc-w-typie-collie-smoothie-CID103-IDwnsSH.html Łódź https://www.olx.pl/oferta/marze-o-domku-CID103-IDuUQMH.html Poznań https://www.olx.pl/oferta/czekam-tesknie-zabierz-mnie-do-domku-prosze-CID103-IDtou8T.html Wrocław https://www.olx.pl/oferta/mika-mlodziutka-suczka-czeka-na-swoja-pania-CID103-IDvIrRO.html Katowice Dnia 12.11.2018 o 14:39, b-b napisał: Tak Eluś :) Tylko zamiast mojego na Poznań wyróżnij Havanki. Link poniżej :) Elu a możesz zmienić miasto? Na Wrocław ma już ogłoszenie od Joasi :) Może na Poznań? Wtedy ja zmienię na jeszcze nie ogłaszanym mieście i będzie moje bez wyróżnienia :) Wyróżniłam te z pierwszego postu, oprócz Twojego Poznania i Eluni ogłoszenie, które zmieniła na Poznań, czyli wszystkie o które prosiłaś. Jeśli trzeba jeszcze któreś wyróżnić, to proszę podrzuć link, a ja je wyróżnię :) Quote
anica Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 Dnia 17.11.2018 o 15:06, dwbem napisał: A rodzina podła, po majątek pewniem przybiegla ale takie maleństwo już nikogo nie obchodzi. Jak można było oddać tę kruszynę do schroniska, przecież ktoś z rodziny mógł ją wziąć, utrzymanie jej nie kosztuje wiele. Ludzie są podli. Prawda :( jeśli nawet nie mogą z różnych powodów, to przecież można pieskowi opłacać hotelik... jeśli już się korzystało ze spadku po zmarłym! :( Quote
b-b Posted November 20, 2018 Author Posted November 20, 2018 Choroba mnie rozłożyła więc nawet nie bardzo mi się chce wchodzić na wątki. Spieszę tylko donieść ,że miałam telefon o Mikusię ale pani chciała iśćz nią na spacer. Kiedy uświadomiłam jej ,ze Mika jest w Łodzi zrezygnowała. Pewnie nie doczytała w ogłoszeniu o tym. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Dnia 17.11.2018 o 11:26, anica napisał: Zostawiam serdeczności dla Mikuni :) Kochani błagam pomóżcie znaleźć domek dla tej słodkiej suni! jej pan zginął w wypadku samochodowym a rodzina... oddała sunię prosto spod kołderki do schroniska :( tylko dlatego ,że był to kolega naszej koleżanki dogomaniaczki, zabrała sunię ze schroniska ale niestety nie może u niej zostać! Vikunia jest naprawdę urocza, wspaniały przyjaciel rodziny, wrażliwa, grzeczna, całuśna, zachowuje czystość jak na dobrze wychowaną panienkę przystało, Viki obecnie przebywa w Tarnowie :) więcej szczegółów podam na PW jeśli ktoś będzie zainteresowany....Przepraszam ale szukamy pomocy wszędzie! Plissssssssssssssssss... Aniu, dziękuję Ci pięknie za pokzanie Vikuni. Na szczęście Vikulka zamieszkała już w nowym CUDOWNYM DOMKU!!! Jest Jedynaczką, ma swoich Ludzi i domek tylko dla siebie, na dodatek jest blisko mnie u moich Przyjaciół... 31 lipca 2018, po 14 wspólnych latach odeszła Ich Jamnisia Fifi... Oni długo (Vikula była u mnie 4 tygodnie) nie mogli podjąć decyzji, aż wreszcie, jak pojawi się potencjalny Dom z drugiego końca Polski wiedzieli, że albo teraz, albo nigdy już, ani Oni, ani ja nie zobaczymy Vikusi... nie mogliśmy Jej tego zrobić... została u nich, mamy kontakt, jeździmy z Nią na grób Jej Krzysia (*) .... 1 Quote
Tola Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Dnia 17.11.2018 o 14:39, Gabi79 napisał: Ja akurat kocham krótkowłose tzw. ""szare myszki", lub jak mówi moja mama "wiejskie burki" Trzymam kciuki, by wreszcie ktoś sensowny Mikunię wypatzył. To podobnie jak ja, w schroniskach najbardziej żal mi tych bez oszałamiającej urody, bez dobrego pochodzenia, ze strachem i przebytym cierpieniem w oczach. m Ale Mikusia teraz nie jest już szarą myszką, na zdjęciach prezentuje się wspaniale, ma tyle dobra w oczach - nie mogę zrozumieć tego zastoju :( Quote
b-b Posted November 20, 2018 Author Posted November 20, 2018 2 godziny temu, Tola napisał: - nie mogę zrozumieć tego zastoju :( Ja też Tolu. Ja też. Quote
Anula Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Kochani.Może ten domek będzie odpowiedni dla Miki jeżeli nadal Mika przebywa w Hoteliku u szafirki.Pani była zainteresowana adopcją Lemi naszą sunią,która przebywa u Hani.Wczoraj okazało się,że Lemi wraz z Holi jedzie do jednego domku,w związku z tym odpuściłyśmy ten domek aczkolwiek w przekonaniu Hani i Bogusik jest to dobry dom w Luboniu k/Poznania. Cytuję wypowiedź Bogusik z wątku Lemi i Holi: Państwo mieszkają w bloku z 16 letnim synem,drugi już jest na swoim.Mają też 3 letniego kotka.Oboje pracują i co drugi tydzień Lemi by pozostawała ok 7 godzin sama w domu.Na urlopy wyjeżdżają nad morze do miejsca,w którym bardzo chętnie widziane są zwierzaki,więc Lemi jeździła by z nimi.Gdyby jednak trafił się wyjazd bez możliwości zabrania jej ze sobą jest też zwierzolubna mama,która chętnie przejmie opiekę..Pani potrzebuje jeszcze chwilę czasu aby podjąć ostateczną decyzję i przedyskutować jeszcze z rodziną ewentualny przyjazd do Hoteliku.Chce też jeszcze porozmawiać z Hanią aby więcej wypytać ją o charakter Lemi, a szczególnie o jej reakcje na koty.Umówiłam się,że da mi znać o podjętej decyzji i jeżeli będzie pozytywna to będziemy szukać kogoś do wizyty p/a Rozmawiałam też z p.Agnieszką z Lubonia i poinformowałam,że adopcja Lemi jest nieaktualna.Pani Agnieszka jest chętna dać dom innej suni,nie koniecznie z długą sierścią i nie koniecznie musi być młodziutka.Głównie chodzi o charakter aby nie miała lęku separacyjnego,tolerowała koty i była ułożoną,spokojną sunią.Choć wizyty p/a tam nie było to wydaje mi się,że to może być dobry domek. Do p.Agnieszki ma nr.telefonu Hania i Bogusik.Może kuć żelazo póki gorące i zadzwonić do p.Agnieszki z ofertą adopcji Miki. Byśmy podesłały jej naszego Aleksa ale Pani zdecydowanie chce zaadoptować sunię. Quote
elik Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Mikunia jest w hoteliku w Łodzi, ale z łodzi do Poznania jest prawie tyle samo, co z Nowej Soli. Bogunia się ucieszy. Wprawdzie to jeszcze nic pewnego, ale w każdym razie wspaniała oferta. Quote
Bogusik Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Dziewczyny,przeczytałam ostatni wpis hop! i uważam,że to może nie być odpowiedni domek dla Mikuni. Cyt..... Mika moim zdaniem jest śliczną suczką. Nie za dużą, nie za małą, w sam raz. Bardzo zgrabną. Ma wyrazistą, oryginalną "twarz". Jest grzeczna, nauczona podstawowych rzeczy. Problem jest w jej bardzo ostrożnym stosunku do ludzi i lękliwości. Na akceptację nowych rzeczy potrzebuje więcej czasu. Ona musi mieć odpowiednio dobrany dom, w którym powoli się odnajdzie i poczuje dobrze. Tak ciężko znaleźć taki dom... Rozmawiałam długo z p.Agnieszką i wiem dlaczego właśnie wybrała Lemi bo to sunia bezproblemowa,bez strachów i zahamowań.Głównie chodzi o to aby nie miała lęku separacyjnego i tolerowała koty.Pani Agnieszka szczerze i otwarcie mi powiedziała,że swego czasu kupili psiaka z hodowli,który miał lęk separacyjny i to co w tym czasie przeszli łącznie z bezustanną interwencją sąsiadów połączoną z nalotami policji, było jednym wielkim koszmarem.W efekcie tego oddali pieska z powrotem poprzedniemu właścicielowi,czyli do hodowli.Teraz są bardzo ostrożni aby nie powtórzyła się znowu tak dramatyczna dla nich i pieska sytuacja.Kochają zwierzaki i chcieli by mieć też psiego przyjaciela w domu ale naprawdę bez problemów behawioralnych, ze względu na pozostawanie psiaka co drugi tydzień 7 godzin samemu w domu.Dużo tez przemawia na plus dla tej rodziny,że nie szukają kolejnego "hodowlanego" a chcą po prostu sunię na miarę warunków jakie mogą jej zaoferować. Quote
elik Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Biedne te delikatne psiaczki :( ZWe wszystkime maja pod górkę :( Quote
Recommended Posts