Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odnośnie zapachu Czestera...mam takie refleksje:

* na pewno każdy z nas zauważył,że ktoś chory,mający wysoka gorączkę - wydziela nieprzyjemny,"chory" zapach potu I całego ciała,

* Czester jest psem chorym przewlekle,ma zachwiany metabolizm,przez skórę przenikają produkty przemiany materii,toksyny etc. (to cała,skomplikowana chemia.)

* wbrew obiegowej opinii uważam,że częste kapanie nie pomoże,a może (z naciskiem na 'może') - zaszkodzić.

* domyślam się,że gruczoły okołoodbytowe miał sprawdzane/czyszczone?

* jest taki preparat,być może pomógłby nieco Pani Aldonie:

https://breedexpert.pl/product-pol-20-Dog-Odor-Eliminator-500-ml-neutralizator-zapachu-dla-psow.html

Ponieważ jak czytam - na dziś piesina nie je - pozostaje mi życzyć mu zdrowia.

To tyle...M.

Posted

Wyczytałam, że u psów z pieluchą częste jest zakażenie układu moczowego, drożdżaki też mogą być

Co do smrodka, może sodę oczyszczoną ? Jako suchy szampon, wetrzec w Sierść wyczesać lub w roztworze?

Ja sama wcieram na sucho "w głowę", jak nie myje włosów rano, znika zapach łoju, lenistwo czy choroba, inne sposoby to roztwór wody ut!enionej + soda oczyszczona, bądź ocet winny, (nie spirytusowy) ale to może drażnić, piszą, aby nie stosować maści z cynkiem na odparzenia, jak u niemowląt, bo trujące, gdy pies zlize

Ewentualnie dobre probiotyki, niektóre nic nie robią, trzeba poczytać, które to bakterie działają, np.

https://radioklinika.pl/probiotyk-jaki-wybrac/

Posted
22 godziny temu, bou napisał:

Odnośnie zapachu Czestera...mam takie refleksje:

* na pewno każdy z nas zauważył,że ktoś chory,mający wysoka gorączkę - wydziela nieprzyjemny,"chory" zapach potu I całego ciała,

* Czester jest psem chorym przewlekle,ma zachwiany metabolizm,przez skórę przenikają produkty przemiany materii,toksyny etc. (to cała,skomplikowana chemia.)

* wbrew obiegowej opinii uważam,że częste kapanie nie pomoże,a może (z naciskiem na 'może') - zaszkodzić.

* domyślam się,że gruczoły okołoodbytowe miał sprawdzane/czyszczone?

* jest taki preparat,być może pomógłby nieco Pani Aldonie:

https://breedexpert.pl/product-pol-20-Dog-Odor-Eliminator-500-ml-neutralizator-zapachu-dla-psow.html

Ponieważ jak czytam - na dziś piesina nie je - pozostaje mi życzyć mu zdrowia.

To tyle...M.

Odbyt sprawdzany przy każdej wizycie u  weta

dysfunkcja metabolizmu,nie wiem,może Colon i Metoclopramid to za mało ? może powinien zażywać jednak inne leki ?

poczekajmy chwilę,niech się zaaklimatyzuje w nowym domku,poszukamy konsultacji u gastroenterologa ?

Dziękuję za każdą podpowiedź :)

Czesia odbyt wygląda inaczej niż zdrowego psa,pomijam już wypreparowanie wyżej ,jakby w miejsce ogona.

21 godzin temu, helli napisał:

Wyczytałam, że u psów z pieluchą częste jest zakażenie układu moczowego, drożdżaki też mogą być

Co do smrodka, może sodę oczyszczoną ? Jako suchy szampon, wetrzec w Sierść wyczesać lub w roztworze?

Ja sama wcieram na sucho "w głowę", jak nie myje włosów rano, znika zapach łoju, lenistwo czy choroba, inne sposoby to roztwór wody ut!enionej + soda oczyszczona, bądź ocet winny, (nie spirytusowy) ale to może drażnić, piszą, aby nie stosować maści z cynkiem na odparzenia, jak u niemowląt, bo trujące, gdy pies zlize

Ewentualnie dobre probiotyki, niektóre nic nie robią, trzeba poczytać, które to bakterie działają, np.

https://radioklinika.pl/probiotyk-jaki-wybrac/

Dziękuję helli :) jedno jest pewne,Czesio do tego miejsca na plecach jęzorkiem nie dotrze.Zamówiłam u znajomej groomerki szampon neutralizujący,zobaczymy.

Dotarła dzisiaj karma (zjadł całą michę ) kupiona u weta 2 kg -koszt potem napiszę bo nie chcę pomylić,jak będzie jadł to kupię 12 kg na podmianę z Simpsonem ....http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/royal_canin_veterinary_diet/gastro/565032

Aldona dokupi co potrzebuje na już u siebie (niestety wypadł mi dzisiaj transport)  dodatkowo proszek do prania +odświeżacz powietrza .

Kupka dzisiaj lepsza.

Posted
56 minut temu, Onaa napisał:

Trzymam kciuki za Czesterka i p. Aldonę.

Dziękuję serdecznie !  :) Czesio biega i szaleje z piłeczką,jeszcze potęskni,w końcu w domku Anecik przeżył pół roku,może to był najlepszy czas,kto to wie ?

Posted

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary, nadziei i miłości
Radosnego, wiosennego nastroju

serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół :)

shih.jpg

Posted
7 godzin temu, Anecik napisał:

579.gif.0f98ae4ee84ad5eda9a6154733b3c468.gif

Wzajemnie Anettko,ukłony dla męża :)

5 godzin temu, Gabi79 napisał:

indeks.jpg

Wzajemnie :)  Alleluja !

4 godziny temu, Bogusik napisał:

kartka_wielkanoc.jpg.1ad595795277dca48564d7f180643b79.jpg

Bogusiu wzajemnie :)   Alleluja !

2 godziny temu, b-b napisał:

122.jpg.2cbbfa24818e782091e624a5ebdd9870.jpg

Boguniu dziękuję,Wesołych Świąt :)

Posted

A taką Czesio ma oglądalność na OLX-Katowice.

Od: dzisiaj 
Do: 28 kwi

686598521_1_94x72_czesio-3-letni-przesym

Czesio-3 letni przesympatyczny piesek o ...

Promowane do 28 kwi
Statystyki
 Wyświetleń: 4596
 Tel: 15
 Obserwuje: 52

Bożenko,popatrz czy prawidłowy jest nr.tel.

Posted
3 godziny temu, Anula napisał:

Promowane do 28 kwi
Statystyki

Tak :) zgadza się .Dziękuję za ogłoszenie:)

Na moje ogłoszenie na dolnośląskie jest znacznie mniej wejść :(

Tu miałam zaraz dwie rozmowy,w sumie nic z tego :(  dwie osoby wypytują,zobaczymy...jestem w trakcie odpisywania.

Dziękuję za wszystkie życzenia i wzajemnie  spokojnych Świąt :)

zrzut.PNG

Posted
6 godzin temu, Anula napisał:

Promowane do 28 kwi
Statystyki

Łał......może się Czesiowi uda :)

• Like 1