mar.gajko Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Uffff. Ciesze się. Bardzo. Nareszcie. Lżej mi. Jak pamiętam Jo37 już się zgodziła, jakiś czas temu. Jest to gdzieś napisane. Jeżeli nie potwierdza teraz, to trzeba szukać kogoś nowego. 1 Quote
Havanka Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 1 godzinę temu, Tola napisał: Owczarek już w drodze do murkowego weta - wszystko odbyło się bez żadnych problemów - staruś wyszedł sobie po prostu z boksu na smyczy, pospacerował z TZ Murki, zrobił co trzeba i w drogę do lepszego świata ! Oby tak dalej. Teraz czekamy na jutrzejsze wieści od Murki :) Od godziny 13, schron to już czas przeszły ! Witaj oneczku w lepszym świecie ! A tak nawiasem mówiąc, to gdzie ten agresor??? 1 Quote
jola&tina Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 UFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!! Jak łatwo przypiąć psu łatkę psa agresywnego!!! Dobrze, że TZ Murki niebojący :) 2 Quote
Anula Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Ogromnie się cieszę,że nadszedł ten dzień i nasz psiak jest wolny. Gdyby nie nasza determinacja nie wiadomo jak by się potoczył los tego pięknego psa.Czy by pozostał w schronie,nie leczony,zapomniany? 1 Quote
konfirm31 Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Czy ONek został na kwarantannie u weta Murków, czy pojechał do hotelu? Quote
DONnka Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 4 godziny temu, Tola napisał: Owczarek już w drodze do murkowego weta - wszystko odbyło się bez żadnych problemów - staruś wyszedł sobie po prostu z boksu na smyczy, pospacerował z TZ Murki, zrobił co trzeba i w drogę do lepszego świata ! Oby tak dalej. Teraz czekamy na jutrzejsze wieści od Murki :) Hip, hip, hurra Rozmawiałam z Murką parę dni temu i przekazałam wszelkie potrzebne dane do fakturkiSkarpeta Owczarkowa pokryje koszty diagnostyki ONeczka do kwoty 350 zł Oby wyniki były niezłe !!! Trzymam kciuki z całych sił :) 2 Quote
agat21 Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Piękne wieści :)) Tak się cieszę, że okazało się jak myślałam: normalny spokojny pies pod warunkiem, że się normalnie go traktuje. Wreszcie bidul będzie miał normalne życie :) 3 Quote
Tola Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 1 godzinę temu, konfirm31 napisał: Czy ONek został na kwarantannie u weta Murków, czy pojechał do hotelu? Onek pojechał na noc do gabinetu weta, tam będzie odrobaczony i chyba będą wykonane podstawowe badania. Jutro będzie już w hoteliku. 1 Quote
konfirm31 Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Dzięki, Tolu. Przyznam się, że całkiem odetchnę, kiedy Misiek będzie już pod opieka Murków :). Myślę, że nie ja jedna ;). Quote
mar.gajko Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Już jest dobrze. Zobaczymy jakie wyniki i co powie weterynarz. Quote
Tyśka) Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Słyszeliście jak huknęło? To kamień spadł mi z serca ;) Wspaniale! 1 Quote
mar.gajko Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Mureczko, jakie pierwsze wrażenia Murka? Jak wchodził do weta? Quote
Murka Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 8 minut temu, mar.gajko napisał: Mureczko, jakie pierwsze wrażenia Murka? Jak wchodził do weta? Pies jest normalny, umie chodzić na smyczy, nie boi się schodów, je z ręki, pozwala przy sobie wszystko zrobić: do samochodu TZ go podsadził i nie protestował. Bał się jedynie wejść na wagę w lecznicy, pokazywał zęby i piszczał jak szczeniak ze strachu, nie próbował gryźć. Na sierści ma parę dredów i zlepów na sierści, więc poprosiliśmy weta, aby zobaczył czy pod tym nie ma jakichś zmian na skórze, pies będzie wykąpany. Ucho się goi, jest zapryskane srebrem, w schronisku powiedzieli, żeby mu to przemywać lub zapryskiwać srebrem do czasu ziarnienia. Jutro rano wet pobierze krew do badania. 6 Quote
mar.gajko Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Dostaliście jakieś papiery weterynaryjne, co z tym uchem było robione i co mu podawali? Quote
DONnka Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 9 minut temu, Murka napisał: Pies jest normalny, umie chodzić na smyczy, nie boi się schodów, je z ręki, pozwala przy sobie wszystko zrobić: do samochodu TZ go podsadził i nie protestował. Bał się jedynie wejść na wagę w lecznicy, pokazywał zęby i piszczał jak szczeniak ze strachu, nie próbował gryźć. Na sierści ma parę dredów i zlepów na sierści, więc poprosiliśmy weta, aby zobaczył czy pod tym nie ma jakichś zmian na skórze, pies będzie wykąpany. Ucho się goi, jest zapryskane srebrem, w schronisku powiedzieli, żeby mu to przemywać lub zapryskiwać srebrem do czasu ziarnienia. Jutro rano wet pobierze krew do badania. No i proszę Tyle są warte oceny psów w schroniskach Mało brakowało, a dostałby łatkę "agresywnego" On jeszcze fajny dom znajdzie, zobaczycie 4 Quote
mar.gajko Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 1 minutę temu, DONnka napisał: No proszę :/ Tyle są warte oceny psów w schroniskach Mało brakowało, a dostałby łatkę "agresywnego" :( On jeszcze fajny dom znajdzie, zobaczycie :) Jak będą zdjęcia to ja go będę ogłaszać. Trzeba próbować. Mój staruszek doskonale się odnalazł u mnie :) i ze mną, Frankiem i kotami. Quote
konfirm31 Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Prawdziwy ONek. Zna się na ludziach :). Misiek, kochany :). Quote
jola&tina Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 A czy ONek ma jakieś imię? A może zostanie po prostu Onek :) Quote
Onaa Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Przyznam, że z niepokojem obserwowałam wątek, i cieszę się, że psina już poza schronem. Quote
Murka Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: Dostaliście jakieś papiery weterynaryjne, co z tym uchem było robione i co mu podawali? Jutro zobaczę czy coś jest w książeczce. Quote
Anula Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Powinni przekazać historię choroby wraz z książeczką. Quote
terra Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Bardzo się cieszę, że ONeczek już bezpieczny. 1 Quote
UlaFeta Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 11 godzin temu, jolantina napisał: A czy ONek ma jakieś imię? A może zostanie po prostu Onek :) mar.gajko nazywała go Owczus moglo by zostać :)Piękne. Quote
Jo37 Posted March 21, 2017 Author Posted March 21, 2017 Widzę, że nikt się nie zgłosił na skarbnika. Problem jest w tym, że mam jedno konto i dwa psiaki + plus bazarki. Jak nie będzie innego wyjścia to Onek będzie trzecim psiakiem. Czy ktoś mógłby zrobić bazarek imienny ? Kasa przyda się chłopakowi. Quote
Havanka Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 31 minut temu, Jo37 napisał: Widzę, że nikt się nie zgłosił na skarbnika. Problem jest w tym, że mam jedno konto i dwa psiaki + plus bazarki. Jak nie będzie innego wyjścia to Onek będzie trzecim psiakiem. Czy ktoś mógłby zrobić bazarek imienny ? Kasa przyda się chłopakowi. Jeżeli nikt się nie zgłosi, to może ja spróbuję. Quote
Recommended Posts