Tola Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 5 godzin temu, Sara2011 napisał: Poker, ja tam wcale nie jestem wyrywna aby decydować o DS. Ale nie wiem czy Tola nie chciałaby tu mieć swojego zdania, w końcu Nikuś został wyciagnięty na fundację ZEA. 2 godziny temu, Poker napisał: To niech Tola się wypowie. Powolutku nadrabiam zaległości, przyszłam też do rudego maciopstwa. Ogromnie dziękuję wszystkim za pomoc dla Nikusia, on w schronie nie dałby rady w tej zimnej budzie, a u nas mróz wciąż trzyma. Sara2011, Poker - słowa uznania za wspaniałe zorganizowanie tej wyprawy na drugi koniec Polski, dziękuję za wątek, który stał się początkiem nowego życia maluszka no i za dt - widok wylegującego się w domowym zaciszu Nikusia - bezcenny. Dziękuję też Murce, bo bez tej pomocy byłoby o wiele trudniej to wszystko zorganizować. Decyzję o wyborze domku dla Nikusi pozostawiam Poker - wiem, że zrobi to najlepiej :) 1 Quote
Sara2011 Posted December 5, 2016 Author Posted December 5, 2016 6 godzin temu, Poker napisał: Tekst ułożę dziś. Sara, mam prośbę ,żebyś zgodziła się na wybór DS przeze mnie. Oczywiście będę wszystko tu pisać. Nr telefonu chyba będzie do mnie. Poker, to podeślij treść ogłoszenia to wykorzystam to OLX. Quote
kiyoshi Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Nikus wygląda jak czekoladowa wersja Rudaska, który przybłakał sie do mnie latem i ma super dom u p. Grazynki:) Identycznie maleńki i ten sam wyraz pyszczka:) Nie Ci się wiedzie- szczęściarzu- masz prawdziwe anioły wokół siebie:) :) Quote
Poker Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Mały, kieszonkowy miś do adopcji. Malusi ( 27 cm w kłębie ) 4.letni i ok. 5 kg pieseczek podobny do niedźwiadka szuka wspaniałego domku. Jest grzeczny , spokojny, uwielbia się pieścić i wylegiwać na kanapie. Mały przytulaczek jest zdrowy, wykastrowany i zaczipowany . Do szczęścia brakuje mu tylko wspaniałego domku , który pokocha go na zawsze. Wiadomość pod numerem telefonu : xxxxxxxx Quote
teresaa118 Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 Wyslalam 40 zl na zaplate rachunku u pana doktora. Ta malizna napewno szybko znajdzie kogos do kochania. Tylko musi sie troche zaokraglic! Quote
Poker Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 Właśnie dostałam informację od koleżanki ,że maluch waży 4,7 kg i ma ok 27 cm w kłębie. Niko jest piesiem kanapowo - fotelowym. Quote
kiyoshi Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 1 godzinę temu, Poker napisał: Właśnie dostałam informację od koleżanki ,że maluch waży 4,7 kg i ma ok 27 cm w kłębie. Niko jest piesiem kanapowo - fotelowym. Cudeńko maleńkie:) Quote
Sara2011 Posted December 6, 2016 Author Posted December 6, 2016 Murko, przelałam 60zł za transport Nikusia z Zamościa do Ciebie. Jak podasz jeszcze koszta weta to zrobię drugi przelew. Quote
Tola Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 2 godziny temu, Poker napisał: Właśnie dostałam informację od koleżanki ,że maluch waży 4,7 kg i ma ok 27 cm w kłębie. Niko jest piesiem kanapowo - fotelowym. Malusi krasnoludek :) Quote
Poker Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 O 5.12.2016 o 17:06, Tola napisał: Decyzję o wyborze domku dla Nikusi pozostawiam Poker - wiem, że zrobi to najlepiej :) Dziękuję za zaufanie. Quote
Poker Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 Dzwoniłam do opiekunki Nikusia. Wszystko dobrze. Jest słodki, grzeczny , pcha się na kanapę. lęk o papu minął, już nie je tak zachłannie. Na spacerach grzeczny tylko boi się dużych psów . które szczekają za płotami. No i z radości posikuje. 1 Quote
Sara2011 Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 Wplynęły pieniążki od teresaa118 - 40zł . Bardzo serdecznie dziękuję. Czekamy na info od Murki ile wynoszą koszty weta. Quote
Sara2011 Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 Otrzymałam takiego maila: " Chciałabym się dowiedzieć czy jest znana reakcja Nikusia na dzieci - mam 1,5 rocznego Miłosza oraz 6 letnią Hanię. Hania jest spokojną dziewczynką, Miłosz to typowy chłopak, momentami głośny. Mieszkam w domu z ogrodem, są tu jeszcze dwie suczki (kundelki, małe) - misia (schroniskowa) ok. 11 lat, kama 7-8 lat. W domu, w którym mieszkam, są moi rodzice, u których jest miśka, ciocia z wujkiem, u których jest kama. Wszyscy mieszkamy na osobnych piętrach, ogród jest wspólny, w całości ogrodzony. Piesek jest gdzieś we Wrocławiu? " Poker, w DT chyba nie ma dzieci i raczej pewnie Nikuś nie miał do czynienia z dziećmi odkąd jest we Wrocku? Quote
Poker Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 Ten mejl napisała pani, która chciała Sisi. Ale właśnie ze względu na małego chłopca nie dostała jej. W DT nie ma dzieci. Myślę ,że Niko jest za delikatny do żywiołowego , małego chłopca. Niko jest tak malutki i jak na razie uległy ,że chłopak nawet niechcący mógłby zrobić mu krzywdę. Niko dziś Kot większy od Niko Niko chyba spodobał się kociej panience 2 Quote
Tyśka) Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 Też bałabym się tak małego pieska dać do małych dzieci. :( Quote
Murka Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 O 6.12.2016 o 19:53, Sara2011 napisał: Murko, przelałam 60zł za transport Nikusia z Zamościa do Ciebie. Jak podasz jeszcze koszta weta to zrobię drugi przelew. 60 zł już doszło:) Odrobaczenie kosztowało 30 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/e458365bc0c261f8 Quote
Poker Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Dziś miałam sensowny telefon w sprawie Nikusia spod Stargardu Gdańskiego. Jeszcze dziś odbędzie się wizyta PA wykonana przez miłą kobietę z OTOZ Animals. Chętna to 25. latka z partnerem. Mają kota i szukali psa , który zgodzi się z nim. Kot jest psiolubny. Transport też byłby załatwiony, bo brat partnera jeździ często na Śląsk ,więc mógłby zahaczyć o Wrocław. Dzwoniła tez pani z tym małym synkiem.Bardzo się zdziwiła ,że to znowu ja. Tłumaczyłam jej ,żeby poczekała aż syn podrośnie. Przy tak małym ,żywiołowym dziecku pies w domu to stres dla wszystkich , głównie dla psa i zamiast radości z psa zrobi się dla dla wszystkich jeden , wielki stres. Mam nadzieje ,że zrozumiała. Quote
Sara2011 Posted December 8, 2016 Author Posted December 8, 2016 4 minuty temu, Poker napisał: Dziś miałam sensowny telefon w sprawie Nikusia spod Stargardu Gdańskiego. Jeszcze dziś odbędzie się wizyta PA wykonana przez miłą kobietę z OTOZ Animals. Chętna do 25. latka z partnerem. Mają kota i szukali psa , który zgodzi się z nim. Kot jest psiolubny. Transport też byłby załatwiony, bo brat partnera jeździ często na Śląsk ,więc mógłby zahaczyć o Wrocław. Dzwoniła tez pani z tym małym synkiem.Bardzo się zdziwiła ,że to znowu ja. Tłumaczyłam jej ,żeby poczekała aż syn podrośnie. Przy tak małym ,żywiołowym dziecku pies w domu to stres dla wszystkich , głównie dla psa i zamiast radości z psa zrobi dla dla wszystkich jeden , wielki stres. Mam nadzieje ,że zrozumiała. No to czekamy na wyniki wizyty :) Quote
elficzkowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 15 minut temu, Poker napisał: Dziś miałam sensowny telefon w sprawie Nikusia spod Stargardu Gdańskiego. Jeszcze dziś odbędzie się wizyta PA wykonana przez miłą kobietę z OTOZ Animals. Chętna to 25. latka z partnerem. Mają kota i szukali psa , który zgodzi się z nim. Kot jest psiolubny. Transport też byłby załatwiony, bo brat partnera jeździ często na Śląsk ,więc mógłby zahaczyć o Wrocław. Dzwoniła tez pani z tym małym synkiem.Bardzo się zdziwiła ,że to znowu ja. Tłumaczyłam jej ,żeby poczekała aż syn podrośnie. Przy tak małym ,żywiołowym dziecku pies w domu to stres dla wszystkich , głównie dla psa i zamiast radości z psa zrobi się dla dla wszystkich jeden , wielki stres. Mam nadzieje ,że zrozumiała. Do trzech razy sztuka. Jak tak jeszcze raz na Ciebie trafi ( a wszystko możliwe ), to się dopiero zdziwi ! Quote
Sara2011 Posted December 8, 2016 Author Posted December 8, 2016 17 godzin temu, Murka napisał: 60 zł już doszło:) Odrobaczenie kosztowało 30 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/e458365bc0c261f8 Przelew za odrobaczenie "poleciał" :) Quote
Poker Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Dziewczyna z OTOZu nie dzwoniła,a mojego telefonu nie odbierała.Dziwne, bo w rozmowie wydawało się ,że jest solidna.Chyba,że wydarzyło się coś niespodziewanego. Quote
kiyoshi Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 11 godzin temu, Poker napisał: Dziewczyna z OTOZu nie dzwoniła,a mojego telefonu nie odbierała.Dziwne, bo w rozmowie wydawało się ,że jest solidna.Chyba,że wydarzyło się coś niespodziewanego. I jak- wiadomo cos? Quote
Poker Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Już wiadomo. Domek wypadł bardzo dobrze i być może jutro przyjedzie po Nikusia pociągiem.Ma mi dać znać. Nikuś będzie mieszkał na wsi w pobliżu miejscowości Skórcz w domku czterorodzinnym z małym ogródkiem.Dziewczyna z OTOZu, która była na wizycie mówiła,że jest szczelnie ogrodzony. A opiekunka dziś mówiła ,że jest słodziak, śpi na kocyku na kanapie. Bardzo lubi chodzić na spacery i pokonuje spore trasy. Bardzo się cieszę ,że maluch niedługo będzie grzał doopkę w swoim domku. P.Kasia z OTOZu widzi DS ze swoich okien ,więc będzie miała malucha na oku i pójdzie na wizytę PoA. Quote
Bogusik Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Na to wygląda,że szykuje fajny domek Nikusiowi :) Mały kochany szkrabek! Quote
Recommended Posts