Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Sara2011 napisał:

Poker, ja tam wcale nie jestem wyrywna aby decydować o DS. Ale nie wiem czy Tola nie chciałaby tu mieć swojego zdania, w końcu Nikuś został wyciagnięty na fundację ZEA.

2 godziny temu, Poker napisał:

To niech Tola się wypowie.

Powolutku nadrabiam zaległości, przyszłam też do rudego maciopstwa.

Ogromnie dziękuję wszystkim za pomoc dla Nikusia,  on w schronie nie dałby rady w tej zimnej budzie, a u nas mróz wciąż  trzyma.

Sara2011, Poker - słowa uznania za wspaniałe zorganizowanie tej wyprawy na drugi koniec Polski, dziękuję za wątek, który stał się początkiem nowego życia maluszka no i za  dt - widok wylegującego się w domowym zaciszu Nikusia  - bezcenny.

Dziękuję też Murce, bo bez tej pomocy byłoby o wiele trudniej to wszystko zorganizować.

Decyzję o wyborze domku dla Nikusi pozostawiam Poker - wiem, że zrobi to najlepiej :)

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Poker napisał:

Tekst ułożę dziś.

Sara, mam prośbę ,żebyś zgodziła się na wybór DS przeze mnie. Oczywiście będę wszystko tu pisać.

Nr telefonu chyba będzie do mnie.

Poker, to podeślij treść ogłoszenia to wykorzystam to OLX.

Posted

Nikus wygląda jak czekoladowa wersja Rudaska, który przybłakał sie do mnie latem i ma super dom u p. Grazynki:)

Identycznie maleńki i ten sam wyraz pyszczka:) Nie Ci się wiedzie- szczęściarzu- masz prawdziwe anioły wokół siebie:) :)

Posted

Mały, kieszonkowy  miś  do adopcji.

Malusi ( 27 cm w kłębie )  4.letni   i  ok. 5  kg pieseczek podobny do niedźwiadka szuka wspaniałego domku. Jest grzeczny , spokojny, uwielbia się pieścić  i wylegiwać na kanapie. Mały przytulaczek  jest zdrowy, wykastrowany i  zaczipowany . Do szczęścia brakuje mu tylko wspaniałego domku , który pokocha go na zawsze.

Wiadomość pod numerem telefonu : xxxxxxxx

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Właśnie dostałam informację od koleżanki ,że maluch waży 4,7 kg i ma ok 27 cm w kłębie.

Niko jest piesiem kanapowo - fotelowym.

Cudeńko maleńkie:)

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Właśnie dostałam informację od koleżanki ,że maluch waży 4,7 kg i ma ok 27 cm w kłębie.

Niko jest piesiem kanapowo - fotelowym.

Malusi krasnoludek :)

Posted
O 5.12.2016 o 17:06, Tola napisał:

Decyzję o wyborze domku dla Nikusi pozostawiam Poker - wiem, że zrobi to najlepiej :)

Dziękuję za zaufanie.

Posted

Dzwoniłam do opiekunki Nikusia. Wszystko dobrze. Jest słodki, grzeczny , pcha się na kanapę. lęk o papu minął, już nie je tak zachłannie. Na spacerach grzeczny tylko boi się dużych psów . które szczekają za płotami. No i z radości posikuje.

• Upvote 1
Posted

Otrzymałam takiego maila:

" Chciałabym się dowiedzieć czy jest znana reakcja Nikusia na dzieci - mam 1,5 rocznego Miłosza oraz 6 letnią Hanię. Hania jest spokojną dziewczynką, Miłosz to typowy chłopak, momentami głośny.
Mieszkam w domu z ogrodem, są tu jeszcze dwie suczki (kundelki, małe) - misia (schroniskowa) ok. 11 lat, kama 7-8 lat. W domu, w którym mieszkam, są moi rodzice, u których jest miśka, ciocia z wujkiem, u których jest kama. Wszyscy mieszkamy na osobnych piętrach, ogród jest wspólny, w całości ogrodzony.
Piesek jest gdzieś we Wrocławiu? "

Poker, w DT chyba nie ma dzieci i raczej pewnie Nikuś nie miał do czynienia z dziećmi odkąd jest we Wrocku?

Posted

Ten mejl napisała pani, która chciała Sisi. Ale właśnie ze względu na małego chłopca nie dostała jej. W DT nie ma dzieci.

Myślę ,że Niko jest za delikatny do żywiołowego , małego chłopca. Niko jest tak malutki i jak na razie uległy ,że chłopak nawet niechcący mógłby zrobić mu krzywdę.

Niko dziś

Niko_6.jpg

Niko_7.jpgKot większy od Niko

Niko_9.jpg  

Niko8.jpg Niko chyba spodobał się kociej panience

• Upvote 2
Posted

Dziś miałam sensowny telefon w sprawie Nikusia spod Stargardu Gdańskiego. Jeszcze dziś odbędzie się wizyta PA wykonana przez miłą kobietę z OTOZ Animals.

Chętna to 25. latka z partnerem. Mają kota i szukali psa , który zgodzi się z nim. Kot jest psiolubny. Transport też byłby załatwiony, bo brat  partnera jeździ często na Śląsk ,więc mógłby zahaczyć o Wrocław.

Dzwoniła tez pani z tym małym synkiem.Bardzo się zdziwiła ,że to znowu ja. Tłumaczyłam jej ,żeby poczekała aż syn podrośnie. Przy tak małym ,żywiołowym dziecku pies w domu to stres dla wszystkich , głównie dla psa i zamiast radości z psa zrobi się dla dla wszystkich jeden , wielki stres.  Mam nadzieje ,że zrozumiała.

Posted
4 minuty temu, Poker napisał:

Dziś miałam sensowny telefon w sprawie Nikusia spod Stargardu Gdańskiego. Jeszcze dziś odbędzie się wizyta PA wykonana przez miłą kobietę z OTOZ Animals.

Chętna do 25. latka z partnerem. Mają kota i szukali psa , który zgodzi się z nim. Kot jest psiolubny. Transport też byłby załatwiony, bo brat  partnera jeździ często na Śląsk ,więc mógłby zahaczyć o Wrocław.

Dzwoniła tez pani z tym małym synkiem.Bardzo się zdziwiła ,że to znowu ja. Tłumaczyłam jej ,żeby poczekała aż syn podrośnie. Przy tak małym ,żywiołowym dziecku pies w domu to stres dla wszystkich , głównie dla psa i zamiast radości z psa zrobi dla dla wszystkich jeden , wielki stres.  Mam nadzieje ,że zrozumiała.

No to czekamy na wyniki wizyty :)

Posted
15 minut temu, Poker napisał:

Chętna to 25. latka z partnerem. Mają kota i szukali psa , który zgodzi się z nim. Kot jest psiolubny. Transport też byłby załatwiony, bo brat  partnera jeździ często na Śląsk ,więc mógłby zahaczyć o Wrocław.

Dzwoniła tez pani z tym małym synkiem.Bardzo się zdziwiła ,że to znowu ja. Tłumaczyłam jej ,żeby poczekała aż syn podrośnie. Przy tak małym ,żywiołowym dziecku pies w domu to stres dla wszystkich , głównie dla psa i zamiast radości z psa zrobi się dla dla wszystkich jeden , wielki stres.  Mam nadzieje ,że zrozumiała.

Do trzech razy sztuka. Jak tak jeszcze raz na Ciebie trafi ( a wszystko możliwe ), to się dopiero zdziwi !

Posted

Dziewczyna z OTOZu  nie dzwoniła,a mojego telefonu nie odbierała.Dziwne, bo w rozmowie wydawało się ,że jest solidna.Chyba,że wydarzyło się coś niespodziewanego.

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

Dziewczyna z OTOZu  nie dzwoniła,a mojego telefonu nie odbierała.Dziwne, bo w rozmowie wydawało się ,że jest solidna.Chyba,że wydarzyło się coś niespodziewanego.

I jak- wiadomo cos?

Posted

Już wiadomo. Domek wypadł bardzo dobrze i być może jutro przyjedzie po Nikusia pociągiem.Ma mi dać znać.

Nikuś będzie mieszkał na wsi  w pobliżu miejscowości Skórcz  w domku czterorodzinnym z małym ogródkiem.Dziewczyna z OTOZu, która była na wizycie mówiła,że jest szczelnie ogrodzony.

A opiekunka dziś mówiła ,że jest słodziak, śpi na kocyku na kanapie. Bardzo lubi chodzić na spacery i pokonuje spore trasy.

Bardzo się cieszę ,że maluch niedługo będzie grzał doopkę w swoim domku.

P.Kasia z OTOZu widzi DS ze swoich okien ,więc będzie miała malucha na oku i pójdzie na wizytę PoA.