malagos Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Ja często mam problem z wymyśleniem imienia dla psa ?) Teraz w naszym gminnym kojcu suedzi czarny podpalany chłopak i mam problem...Dziewczyny już proszą: "tylko nie Pikuś!" :) Quote
kiyoshi Posted November 9, 2016 Author Posted November 9, 2016 8 godzin temu, Isiak napisał: Można skrócić na Sassi :) 8 godzin temu, elik napisał: Albo Sisi :) 7 godzin temu, Poker napisał: Ja mam teraz Sisi , malutką sunię w BDT. A może Astra albo Frytka? No sliczne imiona rzeczywiscie :) Ale chyba poczekam az sunia bedzie u Kasi- wtedy dobierzemy imie Dzis Kasia bedziedogadywac odebranie suni z Ania A wczoraj prowadzilam rozmowy z bardzo fajnym domem z nadzieja ze adopruja Sasanke Jednak wybrali Zurawine z Radys Dzis beda ja rezerwowac i na dniach po nia pojada ze swoim psem- jesli psiaki sie dogadaja Zurawinka tez opusci Radysy przed zima :) Quote
Havanka Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Godzinę temu, kiyoshi napisał: No sliczne imiona rzeczywiscie :) Ale chyba poczekam az sunia bedzie u Kasi- wtedy dobierzemy imie Dzis Kasia bedziedogadywac odebranie suni z Ania A wczoraj prowadzilam rozmowy z bardzo fajnym domem z nadzieja ze adopruja Sasanke Jednak wybrali Zurawine z Radys Dzis beda ja rezerwowac i na dniach po nia pojada ze swoim psem- jesli psiaki sie dogadaja Zurawinka tez opusci Radysy przed zima :) To tylko się cieszyć, że jeszcze jedna bidusia będzie miała dom ! Sasanka też znajdzie, tylko trochę później ! Quote
Gabi79 Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: No sliczne imiona rzeczywiscie :) Ale chyba poczekam az sunia bedzie u Kasi- wtedy dobierzemy imie Dzis Kasia bedziedogadywac odebranie suni z Ania A wczoraj prowadzilam rozmowy z bardzo fajnym domem z nadzieja ze adopruja Sasanke Jednak wybrali Zurawine z Radys Dzis beda ja rezerwowac i na dniach po nia pojada ze swoim psem- jesli psiaki sie dogadaja Zurawinka tez opusci Radysy przed zima :) Bardzo się cieszę, że ludzie wybrali Żurawinkę, kolejna bidusia opuści schron. A Sasance też znajdziemy super domek!!! Quote
elik Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 To bardzo dobrze, że adopcje w Radysach ruszyły. Tyle tam pieksów potrzebujących domu... :( Quote
kiyoshi Posted November 9, 2016 Author Posted November 9, 2016 10 minut temu, elik napisał: To bardzo dobrze, że adopcje w Radysach ruszyły. Tyle tam pieksów potrzebujących domu... :( Adopcje ida w Radysach zawsze mniej wiecej tak samo Na rok ok 700 psow ale na ich miejsce zaraz przyjezdzaja nowe :( Psy ktore sa mlode i ladne w miare szybko wyjezdzaja najgorszej ze starszymi chorymi i tymi z dlugim stazem:( Zobaczymy co bedzie z Zurawinka- bedzie miala naprawde fajne zycie jesli sie uda Quote
elik Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Wiesz kto ją adoptował ? Może to w miejsce Strusia :) Ilość psów w schroniskach powinna być ograniczona ustawowo ! Quote
kiyoshi Posted November 9, 2016 Author Posted November 9, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Wiesz kto ją adoptował ? Może to w miejsce Strusia :) Zurawinke? Nie to na pewno nie Ci ludzie Standardowo ktos poprosil mnie o ogloszenia dla suni ale juz nie napisal mi by je usunac bo sunia Adoptowana Panstwo napisali do mnie maila o calej sytuacji Tak sie zaczal kontakt :) Nie wiem kto chcial adoptowac Strusia i nie bede pytac chyba ze jakos samo gdzies wyjdzie na fb Quote
agat21 Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Fajnie, że Zurawinka też pojedzie do domu :) Każdy uratowany pies to balsam na rany :) Co do imienia - wszystkie cudne, tylko błagam nie Sisi! Jest tak pretensjonalne, że pasuje tylko do yorków noszonych na rączkach u wypindrzonych damulek :D Quote
elik Posted November 9, 2016 Posted November 9, 2016 Dobra, dobra, nie będzie Sisi :) A to koleżanka Sasanki z kociem :) Quote
kiyoshi Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 Podrzucam sunie Moze ktos jeszcze do niej zagladnie? A moze ktos mialby jakies fanty zeby suni podarowac na bazarek? Quote
beataczl Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Podrzucam sunie Moze ktos jeszcze do niej zagladnie? A moze ktos mialby jakies fanty zeby suni podarowac na bazarek? chetnie podaruje, do Kogo wyslac fanty ? Quote
elik Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 O 9.11.2016 o 07:58, malagos napisał: Ja często mam problem z wymyśleniem imienia dla psa ?) Teraz w naszym gminnym kojcu suedzi czarny podpalany chłopak i mam problem...Dziewczyny już proszą: "tylko nie Pikuś!" :) A jaki jest duży ? Bo imie też od wielkości zależy :) Może Nero ? Quote
Tyśka) Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 A ja tylko informuję, że zaglądam do Sasanki :) 1 Quote
kiyoshi Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 3 godziny temu, beataczl napisał: chetnie podaruje, do Kogo wyslac fanty ? bardzo, bardzo Ci dziękuje. Zaraz przesle adres na priv. Mam też trochę fantów od Nadziejki, które podarowała mi na bazarek dla Neski, ale Neska już w domu...i mam nadzieje, że Nadziejka pozwoli mi fanty wykorzystać dla Sasanki. :) Quote
atulek Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Przelew poleciał. Mogę też podarować książki na bazarek. Proszę o adres na PW. Quote
kiyoshi Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 3 minuty temu, atulek napisał: Przelew poleciał. Mogę też podarować książki na bazarek. Proszę o adres na PW. dziękuje:) :) juz śle adres Quote
elik Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Ciekawa jestem, jak tam nasze psiaczki. Już niedługo, ale czas okropnie się wlecze :( Quote
kiyoshi Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Ciekawa jestem, jak tam nasze psiaczki. Już niedługo, ale czas okropnie się wlecze :( elik, staram się jakoś o tym nie myśleć ale denerwuje się potwornie:( długa podróż przed naszymi psakami, ale potem będą już bezpieczne, w cieple... wiesz, może uratowałaś Strusia swoim telefonem....widziałam na stronie fb, że ostatnio jeden piesek trafił w bardzo nieciekawe ręce:( obym się myliła, ale czuje, że schronisko wydało go na łańcuch:( to mógł byc Struś....to jest inny biedak, który 2 lata przeżył w Radyskiej nędzy, a teraz trafił do piekła (obym się myliła!). Quote
elik Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 1 minutę temu, kiyoshi napisał: elik, staram się jakoś o tym nie myśleć ale denerwuje się potwornie:( długa podróż przed naszymi psakami, ale potem będą już bezpieczne, w cieple... wiesz, może uratowałaś Strusia swoim telefonem....widziałam na stronie fb, że ostatnio jeden piesek trafił w bardzo nieciekawe ręce:( obym się myliła, ale czuje, że schronisko wydało go na łańcuch:( to mógł byc Struś....to jest inny biedak, który 2 lata przeżył w Radyskiej nędzy, a teraz trafił do piekła (obym się myliła!). Los psiaków na łańcuchu jest nie wiem czy nie gorszy niż w schronie :( To potworny, koszmarny los Quote
Yoana Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Jestem na zaproszenie- niestety na razie tylko z dobrym słowem, ale będę myśleć nad deklaracją :) Ciekawa jestem jaka okaże się Sasanka w realu. Quote
kiyoshi Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 11 godzin temu, elik napisał: Los psiaków na łańcuchu jest nie wiem czy nie gorszy niż w schronie :( To potworny, koszmarny los tak....w schronisku przynajmniej jest nadzieja! zawsze jest! a na łańcuchu....eh... Quote
kiyoshi Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 9 godzin temu, Yoana napisał: Jestem na zaproszenie- niestety na razie tylko z dobrym słowem, ale będę myśleć nad deklaracją :) Ciekawa jestem jaka okaże się Sasanka w realu. dziękuje, że zaglądasz:) Ja też jestem ciekawa jak Sasanka się zaprezentuje w realu:) Już się nie mogę doczekać na relacje i zdjęcia Kasi. To już jutro:) a u nas w przytulisku dwie takie, 3 m-czne sunie foksterierki Quote
Recommended Posts