Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiedzą ,że jest energiczny, nieokrzesany. O szkoleniu nie rozmawialiśmy. Podobno pan potrafi zapanować nad psem ,a panie są do rozpieszczania.

Posted
15 godzin temu, Poker napisał:

Ci ludzie są tak przepełnieni miłością do Axela ,że  aż z nich tryska.

Z Ewelci też tryskało. Z każdego będzie tryskać, to jest bardzo ładny pies :)  

A czy wiadomo skąd się wziął w schronie? Bo może właśnie zwiewa w siną dal przy każdej okazji.

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Z Ewelci też tryskało. Z każdego będzie tryskać, to jest bardzo ładny pies

I caly czas tryska ! 

Psa mozna wszystkiego nauczyc ;) potrzebny czas determinacja i milosc

Posted
20 minut temu, Ewelciaaaa1989 napisał:

I caly czas tryska ! 

Nie Ewelciaaaa, czar nie pryska, wprost przeciwnie i postanowiłyśmy z Tolą wyadoptować Axela do tego domu.

Dwa istotne wymagania: adopcja w Polsce i brak małych dzieci są spełnione.Do tego dojdzie moc miłości do psa,  Państwo będą o Axela dbać i rozpieszczać, tego jestem pewna.

Owszem, pełnią szczęścia byłoby wysokie ogrodzenie ale nie ma i trzeba będzie tu zachować szczególną ostrożność. Ale to są dorośli ludzie i wszystko to rozumieją . W razie "w" Axel zostanie wyposażony w adresówkę i chip zostanie zarejestrowany na Państwa w bazie. Pies może uciec nawet będą wyprowadzany na smyczy, może się wyrwać, dlatego jak wspomniałam trzeba zachować szczególną ostrożność. Rozumując tym tokiem, najbezpieczniej byłoby  wyadoptować Axela do kojca, tam byłby bezpieczny i się nie wydostanie ale przecież tego nie chcemy dla żadnego psiaka.

• Upvote 1
Posted
38 minut temu, Ewelciaaaa1989 napisał:

I caly czas tryska ! 

18 minut temu, Sara2011 napisał:

Nie Ewelciaaaa, czar nie pryska, wprost przeciwnie i postanowiłyśmy z Tolą wyadoptować Axela do tego domu.

Dwa istotne wymagania: adopcja w Polsce i brak małych dzieci są spełnione.Do tego dojdzie moc miłości do psa,  Państwo będą o Axela dbać i rozpieszczać, tego jestem pewna.

Owszem, pełnią szczęścia byłoby wysokie ogrodzenie ale nie ma i trzeba będzie tu zachować szczególną ostrożność. Ale to są dorośli ludzie i wszystko to rozumieją . W razie "w" Axel zostanie wyposażony w adresówkę i chip zostanie zarejestrowany na Państwa w bazie. Pies może uciec nawet będą wyprowadzany na smyczy, może się wyrwać, dlatego jak wspomniałam trzeba zachować szczególną ostrożność. Rozumując tym tokiem, najbezpieczniej byłoby  wyadoptować Axela do kojca, tam byłby bezpieczny i się nie wydostanie ale przecież tego nie chcemy dla żadnego psiaka.

Sara2011, Ewelciaaaa napisała ,że tryska ,. a nie pryska.Chodziło o miłość ,ze z niej tryska....

Myślę ,że Axel będzie miał dobry dom u państwa.  Rozterki zawsze pozostaną.

Posted
2 godziny temu, rozi napisał:

Z Ewelci też tryskało. Z każdego będzie tryskać, to jest bardzo ładny pies :)  

A czy wiadomo skąd się wziął w schronie? Bo może właśnie zwiewa w siną dal przy każdej okazji.

też mi się wydaje że to uciekinier i stad jego pobyt w schronisku :( wiec trzeba go po prostu mieć pod nadzorem i z adresatką i zarejestrowanym chipem wydać do domu lepiej dmuchać na zimne

Posted
15 minut temu, Poker napisał:

Sara2011, Ewelciaaaa napisała ,że tryska ,. a nie pryska.Chodziło o miłość ,ze z niej tryska....

Myślę ,że Axel będzie miał dobry dom u państwa.  Rozterki zawsze pozostaną.

Hmmm, na badaniach zawsze wzrok mi wychodzi perfekcyjny ale chyba teraz coś zaszwankowało  bo zobaczyłam coś innego. To przepraszam za "przekręcenie" słów i błędną interpretację.

Posted

Zyczymy Axelowi jak najbardziej z calego serca duzo milosci!!!! 

I dobrego domu !!! 

Bedziemy zagladac zawsze na jego watek! 

My tez chcielismy wyadoptowac psiaki dwa ale sie niestety nie udalo. Ale za to zaadoptowalismy juz suczke ! 

I dalismy jej szczesliwy pelny milosci dom! 

Posted
2 godziny temu, Sara2011 napisał:

Też jestem tego zdania...

:)

Axelku- szerokiej drogi i bądź grzeczny w nowym domu:) Powodzenia!

Posted
6 minut temu, Ewelciaaaa1989 napisał:

Zyczymy Axelowi jak najbardziej z calego serca duzo milosci!!!! 

I dobrego domu !!! 

Bedziemy zagladac zawsze na jego watek! 

My tez chcielismy wyadoptowac psiaki dwa ale sie niestety nie udalo. Ale za to zaadoptowalismy juz suczke ! 

I dalismy jej szczesliwy pelny milosci dom! 

Bardzo się cieszę,że sunia znalazła swoje miejsce u Was.Już jest u Was?

Axel też będzie miał fajny dom,a o to chodzi przecież aby psiaki miały swoje domy.

Posted

Właśnie rozmawiałam z Panią i poinformowałam o pozytywnej  decyzji. Państwo przeszczęśliwi. Prawdopodobnie pojadą po Axela w przyszły weekend do Murki. Pojechaliby wczesniej bo już nie mogą się doczekać ale ze względu ze i Pani i Pani brat pracują najbardziej optymalnie będzie pojechać w weekend, tym bardziej że rozważają nocleg gdzieś po drodze  i być moze podróż będzie trwała dwa dni.

• Upvote 1
Posted

To cieszę się, że Axel znalazł dom, a Ewelcia znalazła psią przyjaciółką :) Dzieki temu dwie biedy mają swoje domki.
Choć trochę niepokoję się tym płotem, no ale ufam, że będzie dobrze!

Posted

Znalezlismy czlonka rodziny ;) Wabi sie Chilla (szlila sie czyta ) 

Narazie biega wszedzie wacha wszedzie ... Zjadla popila wody ;) bylismy na zakupach kupilismy jej smycze szelki szampon przysmaki karme mokra i sucha ma swoje dwa legowiska 2 kocyki kupilismy opaske przeciw pchlom szczotke do czesania wlosow oraz narzute odblaskowa na nocne spacery ;) 

Chce wstawic zdjecie ale cos nie chce pojsc ;( 

Posted
3 minuty temu, Ewelciaaaa1989 napisał:

Znalezlismy czlonka rodziny ;) Wabi sie Chilla (szlila sie czyta ) 

Narazie biega wszedzie wacha wszedzie ... Zjadla popila wody ;) bylismy na zakupach kupilismy jej smycze szelki szampon przysmaki karme mokra i sucha ma swoje dwa legowiska 2 kocyki kupilismy opaske przeciw pchlom szczotke do czesania wlosow oraz narzute odblaskowa na nocne spacery ;) 

Chce wstawic zdjecie ale cos nie chce pojsc ;( 

A znaleźliście Chillę w Szwecji czy w Polsce? Pokaż nam ślicznotkę.

Posted
2 minuty temu, AlfaLS napisał:

Kawał psiej kobity z niej jest  bravojs0.gif. A skąd ona? Ze schroniska?  Z jakiego miasta?

Jakoś mam przekonanie, że będzie jej u Was bardzo dobrze  ok.gif.

No czy ja wiem ma okolo roku troche wiecej ;) tak weterynarz stwierdzil. Zabralismy ja ze sroniska w Krakowie ;) znajoma nam pomogla ;) bo ja tez pochodze z Krakowa ;) 

No tyle bylo super ze miala paszport bo ktis tez chcial ale sie potem nie zglosil wiec miala wyrobiony ;) wiec udalo nam sie ;) 

Kawal jej jest ;) ale damy rade ;) wszyscy pokochali i ja rozpieszczaja ...

troche w trakcie zabawy podszczypuje i lapie zabkami ale to mlode 

a jak chce sie bawic to nieraz podszczypie pod nogami ;) 

ale syn rozkochany na zaboj corcia juz miejsce szykuje na gorze kolo jej lozka a pan he he to dopiero sie zakochal ;) 

• Upvote 1
Posted
O 24.11.2016 o 21:24, Ewelciaaaa1989 napisał:

Nic nie szkodzi wzielismy 2duze psiaki golden i collie ;) beda miec cudowny dom. 

Pozdrawiam 

i trzymam kciuki za axela! 

Miał być golden i collie a tu się nagle owczar zrobił.

Posted
2 minuty temu, Sara2011 napisał:

Miał być golden i collie a tu się nagle owczar zrobił.

i to w tempie błyskawicy.

Żeby nam się udało takie błyskawiczne adopcje wykonywać;)