Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki kochane, mam nadzieję że jeszcze tu zaglądacie ( i dajecie radę zaglądac przez to dogo :roll:). Mam wielką prośbę. Jak może sobie przypominacie, gdy tylko Marcel wrócił z adopcji od Marty, potrzebne były szybko pieniądze na opłacenie jego powrotu do Murki. Znacznie poratowała nas wtedy Mru, która przeznaczyła dla Marcela 200 zł zebrane wcześniej dla innego psa.

Jak to mówią, fortuna kołem się toczy - dziś Mru ma pod opieką psa Pita, który PILNIE potrzebuje pieniędzy na opłacenie hotelu i kosztów transportu. Zdaje się, że termin rozliczenia mija 18 marca, a w Pitowej skarbonce pustki :placz: Zresztą zobacznie sami:

http://www.dogomania.pl/threads/176120-Pit-juA-w-Bogatyni-JESTEA-MY-NA-MINUSIE-prawie-300-zA-POMOCY

Mam prośbę - czy moglibyśmy przekazać dla Pita 100 zł od Marcela?
:modla:

W tej chwili mamy 492 zł.
Pozostałe pieniądze poszłyby na wspomniane wyżej psiaki.
Proszę, wypowiadajcie się, bo tam jest pilna potrzeba i jeśli uznacie inaczej, to oczywiście poszukam innego źródła pomocy:oops:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marcelek i p.Renata pozdrawiają :)

Dzień Dobry

Przesyłam kilka zdjęć Marcela. Od tygodnia Marcel spaceruje bez smyczy, przywołany przybiega więc moje obawy, że wykorzysta wolność do ucieczki na szczęście się nie sprawdziły. Ogólnie nie stwarza większych problemów, są momenty kiedy próbuje się buntować, szczególnie jak ktoś dzwoni do drzwi to absolutnie nie pozwala się zamknąć w innym pomieszczeniu i powarkuje. Po prostu przyzwyczaił się, że każda przychodząca osoba to głaskanie i smakołyki a to bardzo. Jest mądrym pieskiem, szybko się uczy i wprowadzanie zasad nie stanowi problemu. Dzisiaj nastąpi pierwszy kontakt z jamniczką mojej siostry, mam nadzieję, że stanie na wysokości zadania i obędzie się bez awantur, bo na spacerach bywa różnie. Inne pieski są albo lekceważone albo jest rzucanie się z bardzo groźnym powarkiwaniem. Mam problem z karmieniem, wyeliminowałam już kaszę po której było rozwolnienie i zaczęłam podawać tak jak wspominał Pani mąż ryż z kurczakiem, poproszę o parę informacji jaki był skład posiłków Marcela.

Serdecznie pozdrawiamy

Posted

[quote name='Panca']Marceli usmiech-bezcenny
jesli chodzi o kasze to nie nalezy jej dawc psom w ogole poniewaz podobnie jak ziemniakow psy kaszy nie trawia

Sto lat temu (a wtedy jeszcze nie było suchych karm i nikt nie słyszał o psich dietach, a psy karmiło się resztkami z pańskiego stołu) miałam psa, który jadał wyłącznie ziemniaki (puree, ma się rozumieć!) Najchętniej z mielonym (wakacje, lata 60., porcja 7,10zł. z surówką. surówkę zjadałam ja.) Po kaszy miał rozwolnienie, na makaron ani spojrzał, a jeśli chodzi o ryż - w tamtych czasach używało się go tylko do zup albo na drugie - zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Ohyda! Bilbo słodkiego nie tykał. Żył długo i bezchorobowo na tych ziemniakach. Ale to był pies zupełnie wyjątkowy, więc i wyjątkowej diety dla siebie wymagał.

Ja bym próbowała zachęcić Marcelka do suchej karmy. Zabijcie mnie, ale nie pamiętam, czy on cokolwiek u mnie jadł. Chyba nie. Na początek dobrze jest suchą polać czymś mokrym i pysznym - rosołkiem albo sosikiem. A potem już pójdzie.

Marcelku, miłości moja pabianicka - zjesz, nie zjesz - twoja sprawa, najważniejsze, że masz wreszcie swojego Człowieka, swoją Renię, którą bardzo, z całego serca pozdrawiam

madcat, jest jeszcze jeden taki pies, co by chętnie choć dyszkę odziedziczył po Marcelu + też pabianiczanin.

http://www.dogomania.pl/threads/136526-Bumerang-mix-wyA-eA-sznaucer-6-lat-w-schronisku-Czy-to-wystarczy-by-znaleA-AE-dom/page40

Posted

Ja też trochę namieszam w opiniach o psiej diecie...Moje psy od ryżyku z kurczakiem,a raczej tego ostatniego, dostały takiej alergii,że szok! Od nadmiaru mięsa kurczaka nastąpiło zabiałczenie organizmu. Wet powiedział, aby lepiej podać mięso indyka....bo ma mniej białka.Alergia objawiła się swędzeniem skóry, jej suchością, aż do łuszczenia się....

Posted

Jakoś głosów sprzeciwu nie było jak do tej pory, więc jutro zrobię przelewy:cool3:

Super patrzy się na Marcela, już dawno nie byłam tak podbudowana i zmotywowana do pracy na dogo :)

Posted

Super, ze Marcel sie tak dobrze zaaklimatyzowal :):)
Co do diety to dawno temu czyli jakies 20, moje psy zyly wylacznie na kaszy i zyly dlugo.
Dziekuje za pieniazki w imieniu Henia :):)

Posted

chciałam wszystkim podziękować za to, że zgodziliście się przelać 100 zł na Pitka :) z Pitkiem wszystko na szybko poszło, musiałam go szybko zabierać z przytuliska bo miał jechać pod Grójec na giełdę... także zabrałam go dzień przed ;) potem zrobiliśmy razem 600 km i Pit zamieszkał w hotelu a my wylądowaliśmy z długiem :) ale dzięki Wam jest lepiej! dzięki ogromne :D

mad - szczególne dzięki Tobie!!!! :loveu:

widzę, że Marcelek elegancko bez smyczy nawet chodzi :) no no no! bardzo się cieszę...!