Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 30.04.2016o20:52, zachary napisał:

Masz rację Tolu! Tyle biednych, chorych,cierpiących staruszków pozostaje niezauważonymi w schronach, gdzie cichutko odchodzą...a Bunio miał farta!

.... ja tak staram się postrzegać!  każdego ogonka ,którego nam się uda uratować!  .. jako szczęściarza!  staram się nie myśleć przez co musiały przejść!...to za bardzo destrukcyjne!...a i tak ... nic nie zmieni!!!smutny.gif

.... czy jest jakiś sposób, żeby się uchronić przed zarażeniem ,tymi  okropnymi robalami, przenoszonymi przez komary (dirofilariozę) ?

(chyba zaczynam wpadać w jakiś obłęd!!!!  jeszcze nie przestałam się bać bakterii e-coli ,którą pies może podłapać na spacerze z odchodów zarażonego psa?  jeszcze doszło zarażenie poprzez wąchanie się i załapanie jakiś okropnych biegunek wirusowych czy bakteryjnych?...... jeszcze zarażenie się świerzbem, przy dotyku z zrażonym psem .... jeszcze ?????    teraz te komary????.... 

Posted

Ja też po nieobecności tygodniowej nadrobiłam zaległości.

Poproszę nu,er konta Buniowy,  wieczorem będę robiła przelewy, wyślę mu też jakiś grosik :)

Posted
O 30.04.2016o13:31, Emiś napisał:

Mar. gajko we wklejonym prze Ciebie fragmencie jest mowa o jednym z typów, sercowym. Są ich dwa, teraz czekamy na wynik testu PCR, który określi, z którym typem mamy do czynienia u Bunia i w zależności od wyniku zostanie podjęte odpowiednie leczenie. Bunia nie leczy "wiejski" weterynarz. Zarówno Anecik,jak i ja jesteśmy z lekarzem w kontakcie, jeśli  będą jakieś wątpliwości, zawsze można Bunia skonsultować z innym wetem.

Czy odpowiednie leczenie już zostało podjęte. Od wyników 22.04. gdzie stwierdzono dirafilariozę repens, to już prawie dwa tygodnie. Bez leczenia Buniek zaraża, a właściwie komary z Buńka. 2 tygodnie temu podany advocat na skórę, już by wybijał tyle czasu larwy.

• Upvote 1
Posted

Wczoraj Bunio miał być u weta, pewnie był tylko emiś nie miała czasu napisać, ja też późno wróciłam do domu i już nie dzwoniłam.

RudyKas, bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Bunia, zaraz wyślę nr konta i zmykam do pracy.

Posted
15 godzin temu, zachary napisał:

Czekamy....co u Bunia?...

Bunio po wizycie u weta, wczoraj późnowróciłam do domu, więc dopiero dzisiaj zadzwoniłam do emiś.

Został nasmarowany advocatem, dostał też kropelki do ucha.

Nie było możliwości usunięcia mu tych dwóch kulek (prawdopodobnie z larwami pasożyta) w znieczuleniu miejscowym.

Bardzo się denerwował i wyrywał.

Trzeba to zrobić pod narkozą, a narkoza jest w jego wieku bardzo ryzykowna.

Przy okazji narkozy dobrze było by zrobić prześwietlenie miednicy i kręgosłupa.

Anecik wklei opis wizyty, jak dostanie na maila.

Przed nami wizyta u okulisty. We wtorek Bunio przyjedzie do dr Milanowskiej do Dąbrowy.

Wizyta o 17.00

Zaraz uzupełnię wpłaty.

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, anecik napisał:

Dzięki Gabrysiu :)

Nie ma za co, ja tylko w prostych słowach przekazałam wieści od emiś.

Anetko, dziękuję Ci za deklarację dla Bunieczka, podziękuj również Pani Justynie!!!

Cena Odpowiedzi Promowanie

Od: dzisiaj 
Do: 5 cze

380300365_1_94x72_bunio-sliczny-spokojny

Bunio, śliczny, spokojny psi staruszek. ...

Odświeżane do 12 maj
  podgląd   edycja

Bunio na olx.

http://olx.pl/oferta/bunio-sliczny-spokojny-psi-staruszek-czy-ktos-go-pokocha-CID103-IDfrcRx.html

Może jakaś dobra dusza go wypatrzy.

Ja na olx znalazłam mojego staruszka Tuptusia

Na koncie  Bunia 30,- od RudyKas, bardzo serdecznie dziękujemy!!!

Posted
O 7.05.2016 o 15:35, xcat napisał:

Zapraszam na bazarek dla Bunia

I zaraz przeleje stałą

Dziękuję bardzo za bazarek w imieniu swoim i Gabi.

Pani od Melizadeklarowała 20 zł stałej dla Bunia.  Dzięki Agnieszko. 

Posted
6 godzin temu, anecik napisał:

Dziękuję bardzo za bazarek w imieniu swoim i Gabi.

Pani od Meli zadeklarowała 20 zł stałej dla Bunia.  Dzięki Agnieszko. 

Bardzo dziękujemy za bazarek dla Bunia i za deklarację od Pani Agnieszki!!!

Jutro poznam naszego Bunieczka osobiście!!!

Posted
2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Witam u Bunia. Jako że Karmen jedzie dzisiaj do swojego domku do Anglii, mój syn (Paweł), który wspierał sunię teraz postanowił wesprzeć grosikiem naszego staruszka. Wobec tego poproszę o dane do przelewu :-) 

Dziękujemy Joasiu i bardzo podziękuj Synowi :) Gabi poda konto jak wróci.

Posted

Jesteśmy po wizycie, mam kartę informacyjną, cyknęłam zdjęcie, ale nie mam kabelka, jak znajdę wstawię. Paragon również.

Rzecz najważniejsza: Bunio nie ma w oku robala!!! Jeśli chodzi o lewe oczko, to ma dojrzałą zaćmę  i nic nie widzi. 

W prawym zaćmę wczesną, jak na razie na prawe oczko bardzo dobrze widzi.

Czeka nas czyszczenie i usuwanie ząbków, kastracja, prześwietlenie miednicy i kręgosłupa oraz usunięcie tej kulki pod skórą.

Orientacyjny koszt 500 zł. Dzisiaj zapłaciłam 90,-

Zakochałam się w Buniu, jest przecudny, cały czas merda ogonkiem i pysio mu się śmieje!!!

Posted
4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Witam u Bunia. Jako że Karmen jedzie dzisiaj do swojego domku do Anglii, mój syn (Paweł), który wspierał sunię teraz postanowił wesprzeć grosikiem naszego staruszka. Wobec tego poproszę o dane do przelewu :-) 

Witaj Asiu i serdecznie podziękuj Synowi za wsparcie dla Bunieczka!!!