Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Nadziejko.  Sama Twoja obecność niesie nadzieję i jest nie do przecenienia, a przecież dodatkowo potwierdzasz ją konkretami....

Posted

Dziekuje cudnie dziekuje

ale ale to nie ja ciociu

to wszystkie serca dogomaniowe takie cudne

przybywajace na kramczki

a maja tych moich zaproszen czasem za duzo ... i juz dosyc ..

ale wiernie i cudnie przybywaja

i wszyscy dzielimy sie chiocby mala czasteczka

z lapenkami ktore maja tylko nas ....

pozdrawiam dziekuje

a jeszcze czekam na wplatki

Babelku najlepsiutkiego stokroc  dumam i zycze

najpiekniejszego zycia nowego misie_307.gif

• Upvote 1
Posted

Bąbi postanowił rozwijać cechy użytkowe. Nie dość, że do domu nie wpuści, jeśli ktoś mu sie nie spodoba, to na spacerach broni swjej awaryjnej opiekunki, startując do niektórych przechodniów  a nawet do jej psów, gdy do niej podbiegają. Stróż i obrońca całą gębą.

Posted
12 godzin temu, mimbr napisał:

Bąbi postanowił rozwijać cechy użytkowe. Nie dość, że do domu nie wpuści, jeśli ktoś mu sie nie spodoba, to na spacerach broni swjej awaryjnej opiekunki, startując do niektórych przechodniów  a nawet do jej psów, gdy do niej podbiegają. Stróż i obrońca całą gębą.

To może jednak ktoś chciał zrobić z niego kaukaza, hii....hiii. Charakterek pasuje jak najbardziej, wiec postanowiono obciąć mu uszy.

Posted

Hej dziewczyny:) I kochany Bąbelino!!!

Doszły wpłaty podczas mojej nieobecności:

200zł z bazarku od Maryny: potwierdziłam na bazarku już:) 

i 20zł od Agat! Dzięki!!!!

jutro zaktualizuje wpis na 1 stronie bo padam na twarz jesli mam byc szczera...

Posted
11 godzin temu, Madie napisał:

Hej dziewczyny:) I kochany Bąbelino!!!

Doszły wpłaty podczas mojej nieobecności:

Przed chwilą ścignęłam mimbr o nr konta, ale widzę, że powinnam Ciebie molestować - zatem proszę o pw, bo dzisiaj oczekuję ostatniej wpłaty i rozliczam bazarek m.in. dla Bąbelka

Posted

Gusiaczku, odpisałam na pv. , ale widzę, że już się zorientowałaś. Bąbelach, który powinien wabić się Rumcajs, dziękuje za wsparcie.

Wczoraj stracił funt kłaków, opiekunka wyczesała mu pełną reklamówkę podszerstka. Jeszcze broni okolic ogona i karku, trudno go wyszczotkować w tych miejscach, ale już jest dużo lepiej. Rozgarniając sierść. można zobaczyć skóre i niestety, jest ona z łupieżem. Zastanawiam się czy wystarczą jakieś "omegi" i pranie w odpowiednim szamponie, czy powinnam go pokazać wetowi?

Zachownie bz. Mocno stróżuje i próbuje atakować przechodniów podczas spacerów. Na psy ujadające za ogrodzeniem zero reakcji. Mniej boi sie mężczyzn. Zapalniczka i błysk aparatu fotograficznego są nadal bardzo straszne. Trudno mu będzie zrobić dobre fotki do ogłoszeń, bo nie dośc, że fotograf do bani, to jeszcze te jego fobie.

Witaj Madie na pokładzie!

Posted

Wizyta u weta nie zaszkodzi ;)

Natomiast  z moich doświadczeń wynika, że psy, które nie miały odpowiedniej opieki, karmy, mają łupież, brzydką, rzadką."drucianą" sierść i suchą skórę

U nas dochodzenie do odpowiedniego wyglądu sierści i skóry było procesem. Dobre jedzenie, suplementy, kosmetyki powodowały z czasem, że skóra robiła się delikatniejsza, a jednocześnie sprężysta, a sierść miękka, jedwabista i gęsta. Czego i Bąblowi życzę :) i nie mam wątpliwości, że tak będzie

Posted

a miał badaną tarczycę ? bo nie pamiętam czy coś było na wątku na ten temat. Chora tarczyca też może być przyczyną złego stanu skóry i sierści. 

Posted

Niooo....imię w sam raz do opisywanego rozbójnika,hi,hi...Ja myslę,że on jest taki zazdrosny o opiekunkę z wdzięczności za nowy, lepszy los. Trzeba powolutku doprowadzić Bąbla do pełnej krasy...choć szkoda,że nie ma już tego pięknego pióropusza....i uszu...ale i tak jest wspaniały!.

Posted

Myślałam, że jakiś dobry fryzjer przystrzyże mu ogonek w pomponik i przynajmniej ten jeden brak będzie przytuszowany. Tymczasem on nawet nie pozwala sobie porządnie wyczesać portek, startuje z zębolami. Coraz bardziej wybrzydza, wszystko jest bardzo smaczne, ale tylko przez jeden dzień.

Kupiłam mu Amino Biotin i tran z wątroby dorsza na skórę i sierść.

Posted

Mimbr...nie chcę nic sugerować ale Bąbel może ma problemy z trawieniem i dlatego tak codziennie wybrzydza...Mój kiedyśniejszy tymczas nie miał enzymów trzustkowych i tak własnie robił...Musi coś mu doskwierać...ustalcie to...szkoda Bąbla.

Posted
2 godziny temu, mimbr napisał:

Coraz bardziej wybrzydza, wszystko jest bardzo smaczne, ale tylko przez jeden dzień.

Kupiłam mu Amino Biotin i tran z wątroby dorsza na skórę i sierść.

U nas sprawdzona karma Rocco indyk z jagnięciną (w zooplusie). Ovo wcina od ponad 2 lat. Może warto tam zamówić pakiet mieszany i Bąbel wysmaczy coś sobie ;)? Dostawa bezpłatna od 99.00 zł

Posted

Babelku sciskam  za wszystko mocno mocno

Ciociu mimbr juz mam pieniazki z kramiku zakonczonego

za fanciki

wysylam terazna konto Madie

17 zl od Olena84

7 zl od _Dunaj_

razem sle 24 zl

pr o potwierdzenie na bazarku gdy doleca pieniazki

prosze o kontakt Madie 

w spr Twojego bazarku zakonczonego

sle pw i pytam ale  bez odpowiedzi od Madie