Perełka1 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 A jaki jest następny etap ? Z łóżek na legowiska Quote
Anula Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 No to ładna perspektywa czeka Poker.Oby to tylko było przypuszczenie,że tak może być ale nie musi.Trzymam kciuki za "nie musi" i,że to był tylko jednorazowy incydent,który zdarzył się przez przypadek. Quote
Poker Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Wcale nie musi tak być. Mieliśmy wiele dzikusek i niektórym zdarzały się pojedyncze wpadki w ciągu kilku miesięcy pobytu. W DS nie zdarzały się. Jestem dobrej myśli. Quote
Perełka1 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Wcale nie musi tak być. Mieliśmy wiele dzikusek i niektórym zdarzały się pojedyncze wpadki w ciągu kilku miesięcy pobytu. W DS nie zdarzały się. Jestem dobrej myśli. Pewnie, że nie musi. Ale sikanie na łóżko właściciela to raczej nie wpadka, a celowe działanie. I w ds były najczęściej jedynym psem Quote
Poker Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Pewnie celowe siusianie ,ale mam nadzieję ,że jednorazowe i dlatego nazywam wpadką. Jestem optymistką. Niedawno byłam z Gigą na ostatnim " spacerku"po ogródku. Zrobiła sioo ,a potem koo i po niej z radością , prawie w podskokach podbiegła do mnie. Aż tak, to pierwszy raz się jej zdarzyło. Widać ,że ona chce się cieszyć ,ale ciągle włącza hamulce. Quote
konfirm31 Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Kciukam za tą jednorazowość :) . Myślę, że Giga jest bardzo mocno związana z Tobą(bardziej, niż z psim stadkiem) i to sikanie, miało związek z "porzuceniem". Pies w silnym stresie, stara się przyłączyć swój zapach do Twojego, a Tobą najbardziej pachnie łóżko. Tak myślę. Na wszelki wypadek, zaczęła bym b. intensywnie chwalić i nagradzać smakami aktywność fizjologiczną w czasie spaceru. Quote
Poker Posted December 22, 2015 Author Posted December 22, 2015 Zawsze ją chwalę za sioo i koo na ogródku. Smaki nie wchodzą w grę , bo nie weźmie w mojej obecności.Chyba ,że rzucę na ziemię i odejdę. Quote
Nutusia Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Nasza Imka też nie przechodziła takiego etapu, na szczęście, czego i Pokerkowi życzę z całego serca! Gigunia, tyś nie samochód, nie musisz mieć sprawnych hamulców, więc się ciesz bez hamowania :D Quote
mari23 Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Nasza Imka też nie przechodziła takiego etapu, na szczęście, czego i Pokerkowi życzę z całego serca! Gigunia, tyś nie samochód, nie musisz mieć sprawnych hamulców, więc się ciesz bez hamowania :D właśnie tak :) zachowanie "bez hamulców" bardzo pożądane :) Quote
Poker Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Wygląda na to ,że Giga zaczyna być bardziej radosna co nie przeszkadza,że zwiewa przed nami w różnych sytuacjach z podkulonym ogonem, przygarbiona i truchtem .Tak jakby chciała być niewidzialna. Wpadki nie było. Quote
Nutusia Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Giguchna - tak trzymaj! To znaczy względem wpadek i radości ;) Quote
Lucyna Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Pokerku, w tym roku na sylwestra nie strzelają we Wrocku, również ze względu na zwierzęta ... Podczas transmitowanego przez TVP2 koncertu sylwestrowego na wrocławskim Rynku nie będzie pokazu ogni sztucznych - zapowiedzieli urzędnicy z wrocławskiego ratusza. - Wrocław nie strzela, w trosce o mieszkańców, zwierzęta i bezpieczeństwo. I zachęca wszystkich wrocławian do tego, aby weszli w nowy rok wystrzałowo, ale bez fajerwerków - czytamy w oficjalnym komunikacie magistratu.Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/9202694,wroclawski-urzad-apeluje-w-sylwestra-zrezygnuj-z-fajerwerkow,id,t.html 1 Quote
Poker Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Pokerku, w tym roku na sylwestra nie strzelają we Wrocku, również ze względu na zwierzęta ... Podczas transmitowanego przez TVP2 koncertu sylwestrowego na wrocławskim Rynku nie będzie pokazu ogni sztucznych - zapowiedzieli urzędnicy z wrocławskiego ratusza. - Wrocław nie strzela, w trosce o mieszkańców, zwierzęta i bezpieczeństwo. I zachęca wszystkich wrocławian do tego, aby weszli w nowy rok wystrzałowo, ale bez fajerwerków - czytamy w oficjalnym komunikacie magistratu.Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/9202694,wroclawski-urzad-apeluje-w-sylwestra-zrezygnuj-z-fajerwerkow,id,t.html BOMBA, ktoś poszedł po rozum do głowy. Niestety ciągle słyszę wystrzały.Ludzie nie czytają komunikatów . 2 Quote
NikaEla Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Niestety ciągle słyszę wystrzały.Ludzie nie czytają komunikatów . Bo to jest apel a nie zarządzenie Quote
Lucyna Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 [URL=http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/wita%202016.jpg.html][/URL] Quote
mari23 Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 [attachment=19789:482.jpg] Pełnych radości Świąt z całego serca wszystkim życzę !!!!! Quote
konfirm31 Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 I ja życzę Państwu Pokerostwu i Ich Psiaczkom, wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt. Szczególnie intensywne życzenia, przesyłam Gigusi, aby nie miała giga oczu od stracha, tylko giga oczy od radości i poczucia bezpieczeństwa :) https://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3150426&path=107301 Quote
Nutusia Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Nawet jeśli czytają komunikaty to bez zrozumienia w pełnym tego słowa znaczeniu :( Pokerkowej Rodzinie, psiakom i kocie życzymy spokojnych Świąt i żeby Gigunia przemówiła - niekoniecznie ludzkim głosem ;) Quote
Figunia Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Spokojnych i Radosnych Swiat!!! Niech w Domku Panstwa Pokerostwa zawsze gosci radosc i milosc. A takze szczeliwe i wdzieczne "ogonki"...:) Quote
Poker Posted December 25, 2015 Author Posted December 25, 2015 Bardzo dziękujemy za życzenia i zapraszam na bazarek dla Bezika http://www.dogomania.com/forum/topic/334177-m%C4%99skie-zwisy-do-3112g20/?p=16691416 Giga bez zmian. Obserwuje każdy ruch z lękiem w oczach. Szykowałam dla niej szelki i obroże, przypinałam adresatkę i już była panika w oczach.Nawet nie zbliżałam się do niej. Nie wiem czy dam radę założyć. Quote
sylwija Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 trudny z niej 'przypadek' już myślę, że coraz lepiej, a tu znów lęki Quote
Poker Posted December 25, 2015 Author Posted December 25, 2015 Ona cały czas się boi. nawet jak niosę miskę z jej jedzeniem to ucieka z przerażeniem w oczach. Udało mi się założyć drugą obróżkę., ale była za duża. Była bardzo czujna ,ale nie kłapała ząbkami. Quote
Mattilu Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Najlepsze zyczenia samych postepow dla Gigusi i Pokerostwa Quote
Poker Posted December 26, 2015 Author Posted December 26, 2015 Dziękujemy za życzenia. Tak jak planowaliśmy, zaczęłam się szykować do wyjścia z Gigą poza teren ogródka. Trzymałam w ręce szelki i obrożę licząc na to ,że coś uda się założyć.Giga zauważyła ,że mam coś w ręce i z przerażeniem w oczach uciekła. Nic nie pomogło wołanie i zapinanie naszych psów w szelki. Poszłam do niej na górę ,ale zaczęła się bawić w chowanego. W końcu siadła pod wejściowymi drzwiami i powolutku ,bacznie ją obserwując czy mnie nie chapnie ,zapięłam 2. obróżkę i 2 smycze. Otworzyliśmy furtkę i z duszą na ramieniu zaczęliśmy wychodzić w piątkę na zewnątrz. W pierwszym momencie lekko spanikowała ,ale za sekundę widząc ,ze nasze psy idą ruszyła z nimi. poszliśmy tylko za płot ,gdzie mamy spory zielony teren. Oczywiście ogon pod doopką, ale szła spokojnie. Nawet zrobiła sioo i wąchała trawkę. Ja wróciłam z nią do domu ,a mąż poszedł z ferajną do parku. Na progu chciałam odpiąć jedną smycz,ale tak się szarpnęła jakby chciała mnie chapnąć ,więc i ja uciekłam z ręką. W domu bardzo powoli odpięłam obie smycze i dodatkową obróżkę. Muszę jeszcze ją bardziej zwęzić. Jak na pierwsze wyjście nie było źle.Nie wiem jakby zareagowała na widok obcych ludzi lub przejeżdżającego samochodu. Jutro powtórzymy ćwiczenie. Ogólnie nie jest łatwo. 2 Quote
Recommended Posts