anciaahk Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 U mnie też miał być "rasowy" szczeniak...i tak trafiłam na dogo. Decyzja była prosta - adopcja. Jednak ja założyłam wątek - przygarnę pieska, bo zależało mi, by przypominał moją zmarłą sunię, która była członkiem naszej rodziny przez 15 lat. W zasadzie natchnęło mnie kilka wątków - i dogomaniaków szukających pomocy i fotoblogi pokazujące odmienione szczęśliwe psy. Quote
alfabia Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Zastanawiałam się co zdecydowało o adopcji. Znalezienie odpowiedzi może pomóc w konstruowaniu nowych wątków adopcyjnych. Szukałam rasowego pieska na alegratka shi tzu gdyż moja koleżanka z pracy szukała szczeniaczka tej rasy dla siebie. Rozpędziłam się w przeglądaniu i zajrzałam do psiej bidy na tym portalu. Nie szukałam pieska dla siebie. Zdecydowały rozpaczliwe zdjęcia porównawcze Karmela zaraz po przyjęciu do schroniska (żwawy, zawadiacki, ciekawski piesek) oraz zdjęcia Karmela teraz! (uważam, że to najlepszy sposób na obudzenie człowieka w człowieku) Powiedziałam do męża - zobacz jak pobyt w schronisku zmienił tego ładnego psa. Był zszokowany równie jak ja. Napisałam na GG podane w ogłoszeniu. Pisałam, że chciała bym mu pomóc jednak nie spodziewałam się takiej współpracy wielu osób które umożliwią transport Karmela na taką odległość. Jestem zachwycona! Moja wiara w ludzi wzrosła o wiele punktów.:smilecol: Mam nadzieję, że Karmel już niedługo odzyska siły i wiarę w nas - Ludzi. :painting: Quote
Diora Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Cudownie,że go zabierasz do domu :p Już za parę dni będziecie razem śmigać :painting: Quote
Morgan:-) Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Wreszcie udało mi się zalogować po kilkudniowych masakrycznych próbach. Cieszę się, że fotorelacja jaką dzięki Dei udało mi się stworzyć poruszyła serduszka dobrych ludzi. Ja też nie mogę się już doczekać momentu FOTORELACJI z nowego kochającego domku. Trzymam kciuki i nie puszczę aż do niedzieli :multi: Quote
alfabia Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Widział ktoś ostatnio Karmela? Jak on się miewa gdy zima wróciła sroga??? Quote
Puszysta Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Karmelku zacznij sie pomalutku pakowac.Przeprowadzka sie zbliza:cool3: Quote
MagYa^^ Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 3mam kciuki! by nic nie stanelo na drodze........... (tfu tfu..) Quote
alfabia Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 A tak nieomal wyglądała moja Fifi (psinka ze schronu w Płocku która była z nami przeszło 6 lat). Znalazłam niemal identyczne stworzonko na forum :) Quote
Puszysta Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 :multi::Dog_run::happy1::painting::painting::painting: Odliczamy pomalutku godziny do wielkiej przeprowadzki.......:evil_lol: Quote
asl Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 alfabia napisał(a):4 dni:multi: O to już naprawdę niedużo :) Quote
MagYa^^ Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Fifi śliczna :) i rzeczywiście podobni z Karmelkiem do siebie są :) Quote
Puszysta Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 A czy Karmelkowy bedzie mial jakies przyjecie powitalne????:new-bday::BIG::laola::cunao::tort: Quote
alfabia Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Zamiast hucznego przyjęcia dużo świętego spokoju :happy1: Quote
Ajula Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 przeczytałam watek, obejrzałam fotki i sie poryczałam :placz: ale szczęsciarz z tego Karmelka - taka fajna rodzinka z taka fajną chatą mu się trafia - dziewczynki cudne a pańcia wygląda na extra babeczkę :loveu: trzymam kciuki! Quote
alfabia Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Zbyt wiele komplementów Ajula :crazyeye::loveu: Quote
basia0607 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ja też sie przyłączam do tych fanfarów na część nowej pani Karmelka bo lubie takie zakręcone osoby !/ pozywtywnie !/ Quote
alfabia Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 już za kilka dni śmignie :scared:Karmel ze schronu :Dog_run: Quote
Puszysta Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Alfabio:iloveyou: Ja rowniez odliczam...........:loveu: Quote
anciaahk Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 alfabia napisał(a):już za kilka dni śmignie :scared:Karmel ze schronu :Dog_run: Mój Karmelek musi poczekać jeszcze 8 dni :loveu:, Ty swojego wymiziasz prędzej. To już naprawdę niedługo. Quote
alfabia Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 2 dni! Dziś transport potwierdzony u Kasi :lol: Quote
Recommended Posts