Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie też miał być "rasowy" szczeniak...i tak trafiłam na dogo. Decyzja była prosta - adopcja. Jednak ja założyłam wątek - przygarnę pieska, bo zależało mi, by przypominał moją zmarłą sunię, która była członkiem naszej rodziny przez 15 lat. W zasadzie natchnęło mnie kilka wątków - i dogomaniaków szukających pomocy i fotoblogi pokazujące odmienione szczęśliwe psy.

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zastanawiałam się co zdecydowało o adopcji. Znalezienie odpowiedzi może pomóc w konstruowaniu nowych wątków adopcyjnych.
Szukałam rasowego pieska na alegratka shi tzu gdyż moja koleżanka z pracy szukała szczeniaczka tej rasy dla siebie.

Rozpędziłam się w przeglądaniu i zajrzałam do psiej bidy na tym portalu.
Nie szukałam pieska dla siebie.
Zdecydowały rozpaczliwe zdjęcia porównawcze Karmela zaraz po przyjęciu do schroniska (żwawy, zawadiacki, ciekawski piesek) oraz zdjęcia Karmela teraz! (uważam, że to najlepszy sposób na obudzenie człowieka w człowieku)

Powiedziałam do męża - zobacz jak pobyt w schronisku zmienił tego ładnego psa. Był zszokowany równie jak ja.
Napisałam na GG podane w ogłoszeniu. Pisałam, że chciała bym mu pomóc jednak nie spodziewałam się takiej współpracy wielu osób które umożliwią transport Karmela na taką odległość. Jestem zachwycona! Moja wiara w ludzi wzrosła o wiele punktów.:smilecol:

Mam nadzieję, że Karmel już niedługo odzyska siły i wiarę w nas - Ludzi.

:painting:

Posted

Wreszcie udało mi się zalogować po kilkudniowych masakrycznych próbach. Cieszę się, że fotorelacja jaką dzięki Dei udało mi się stworzyć poruszyła serduszka dobrych ludzi. Ja też nie mogę się już doczekać momentu FOTORELACJI z nowego kochającego domku. Trzymam kciuki i nie puszczę aż do niedzieli :multi:

Posted

przeczytałam watek, obejrzałam fotki i sie poryczałam :placz:

ale szczęsciarz z tego Karmelka - taka fajna rodzinka z taka fajną chatą mu się trafia - dziewczynki cudne a pańcia wygląda na extra babeczkę :loveu:
trzymam kciuki!

Posted

alfabia napisał(a):
już za kilka dni śmignie :scared:Karmel ze schronu :Dog_run:

Mój Karmelek musi poczekać jeszcze 8 dni :loveu:, Ty swojego wymiziasz prędzej.
To już naprawdę niedługo.