Morgan:-) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Ciotka Dorothy jest prośba :cool3::cool3: Jak słusznie zauważyła jedna z ciotek, Ty szprechająca jesteś :loveu: Padł pomysł ogłoszeń na stronach niemieckich, więc hmmm... Czy już zajmowałaś się może adopcjami do Niemiec?? Może by w tą stronę pójść?? Co myslisz?? Quote
MagYa^^ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Informacjem - organizacja Hundehilfe Polen Quote
Morgan:-) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dziękuję auraa. Jak wrócę do domu, to skontaktuję sie z Pixie - żeby wiedzieć jak to ugryźć z technicznego punktu widzenia. I dziękuję MagYa za linka :loveu: Quote
auraa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 pixie ostatnio adoptowała psiaka do Niemiec. Quote
Morgan:-) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 MalgosMalgos napisał(a):oraz recydywistka malgosmalgos, jesli chodzi o udane adopcje do Niemiec. Uruchamaiam wszystkie srubki, prosze o troche cierpliwosci. Zamelduje natychmiast, jak cos znajde. Pozdrawiam serdecznie malgosmalgos Dziękujemy cioteczko, że sie odezwałaś. Proszę o informację jak przebiega dalsza adopcja w Niemczech?? Co sie dzieje z pieskiem po odebraniu go przez fundację. Gdzie przebywa. Los Karmelka bardzo leży nam na sercach i zależy nam bardzo na jego szczęściu i dalszym wspaniałym życiu wśród kochających ludzi. Zaraz powiadomię Deę o idei. proszę o informację, czy Karmel musiałby przyjechać do Was w dniu odbierania piesków przez fundację, czy mógłby trochę wcześniej - gdyby takm się akurat złożyło z transportem. :roll: Quote
MalgosMalgos Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 oraz recydywistka malgosmalgos, jesli chodzi o udane adopcje do Niemiec. Uruchamaiam wszystkie srubki, prosze o troche cierpliwosci. Zamelduje natychmiast, jak cos znajde. Pozdrawiam serdecznie malgosmalgos Quote
MagYa^^ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 haha :))) Ciotki cos Wam sie kompiutery poprzestawialy wraz z Nowym Rokiem :P (Naprawcie sobie, bo inaczej posty beda skakac jak szalone...) Malgos.. :))) DZIEKUJEMY :loveu: Quote
Morgan:-) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Karmelek jest w nie najlepszej formie. Przed wydaniem trzeba by go było trochę podleczyć i odkarmić w domowych warunkach. Ile ewentualnie mamy na to czasu?? Quote
Morgan:-) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 MagYa^^ napisał(a):haha :))) Ciotki cos Wam sie kompiutery poprzestawialy wraz z Nowym Rokiem :P (Naprawcie sobie, bo inaczej posty beda skakac jak szalone...) Malgos.. :))) DZIEKUJEMY :loveu: Ciotka Ty się nie wychylaj, bo też skaczesz :eviltong: Quote
MalgosMalgos Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 oraz recydywistka malgosmalgos, jezeli chodzi o udane adopcje do Niemiec. Uruchamiam wszystkie srubki, prosze o troche cierpliwosci. Serdecznie pozdrawiam malgosmalgos Quote
MagYa^^ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Morgan, ale ja mam dobry czas :megagrin: (środkowo-dolnośląski).. ;) A co do odkarmienia, to mysle ze przydalby sie dt.. a takowego nie ma.. Wiec jesli znajdzie sie domek chociazby w DE to psiak bedzie w stanie w jakim jest.. Quote
Morgan:-) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Powiadomiłam Deę. Niech ona się wypowie, bo w sumie tylko ona ma dostęp do psiaków w schronie i potrafi określić na ile postąpiło już wycieńczenie. Te zdjęcia są robione jakiś czas temu a wiadomo, że w przypadku załamania / poddania się zwierzęcia - skutki zdrowotne postępują bardzo szybko. Quote
Dorothy Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 nigdy nie adoptowalam psa do niemiec i nie mam pojecia co i jak, sluze jednakze znajomoscia jezyka gdybyscie cokolwiek potrzebowaly. Quote
Puszysta Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Witaj Karmelku.Zycze Ci serduszko spokojnej nocy;)Trzymam kciuki za Ciebie:multi:Dobranoc. Quote
funia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Trzymam kciki za ciebie piesku . http://www.dogomania.pl/forum/f28/cieszyn-malutki-karmelek-umiera-w-samotnosci-dt-bardzo-potrzebny-130028/index2.html . Quote
MalgosMalgos Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 bylaby z mojej strony dopiero pod koniec marca, jesli dostane O.K. Gdyby w miedzyczasie znalazl sie DT - to lapac, nie czekac Szkoda psiaka w taka zime.. Malgosmalgos Quote
MagYa^^ Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 WooooW nadzieja umiera ostatnia! MalgosMalgos aniele... a czy w Niemczech mialby byc DT czy S? Cudnie byloby go zabrac juz teraz. Akurat nadchodzi czas katarow, kaszelkow, przeziebien... Karmelek taki zabiedzony, ze moze cos go zlapac niewesolego :shake: I co najwaznieszje wydaje mi sie, ze w DE miałby większe szanse na domek.. Ty w Polsce takich (przepraszam za slowo) "burkow" na pęczki, aczkolwiek nigdy nie przekreślam szans żadnego psiura ;) (czasami milo jest byc zaskoczynym..) Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 CIOTKI?!!!!!!!!!!!! Poumieralyscie czy co?????!!!!!!! :angryy: :angryy: :angryy: Nie pozwalam na takie przestoje! Ciotka Małgoś nadzieja swieci po oczach a tu nic................. Quote
Morgan:-) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Ciotki przepraszam, ale ja się musze wyalienować na kilka dni, bo mam tyle roboty, że nosze ją z sobą do odmu i siedze nocami nad raportami. Jak mi znajdziecie lżejszą pracę to obiecuję, że będę tu siedziała 24/dobę. Quote
Morgan:-) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Śledzę wątek cały czas. Malgos - dziękuję za wszystkie informacje. Dajcie mi proszę 2 - 3 dni na odwalenie papierów i będzie lepiej. Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Morgan.. masz 2-3 dni... nie wiecej :mad: :evil_lol: :mad: Quote
MagYa^^ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No dobra Karmel... ...ja nie wiem co sie porobilo z pozostalymi ciotkami opuscily Cie... w dupska trzebaby dziabnac by nawrocic :evil_lol: Do gory.. nie zapominam o Tobie! Juz niedlugo los sie do Ciebie usmiechnie, tylko wytrzymaj.... Quote
Selenga Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ja jestem, tylko tak sobie cichutko obserwuję przymierzałam się, żeby może Karmelkowi dać DT, ale moja tymczasowiczka wróciła z nieudanej adopcji i nie da rady niestety :( Quote
Recommended Posts