Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sobotę było świniobicie. Psy w dzień musiały być zamknięte bo było przy tym mnóstwo pracy a one były niesamowicie podniecone zapachami. Wieczorem tak się napchały że same wyglądały jak balerony :evil_lol:

Wczoraj znowu wyjadały moją nieudaną kaszankę (popękała:-o)
Pies z biegnący przez podwórko z ciągnącą się za nim kaszanką wygląda pięknie :lol: Przy czym gonią go dwa inne futrzaki i obrywają to co się wlecze po ziemi :errrr:
Niestety zdjęcia nie zdążyłam zrobić co wydaje się zrozumiałe :p

Psy to jednak drapieżniki mięsożerne :diabloti:

Posted

Karmel jest jak te dziadki w filmie :Zgryźliwi Tetrycy.
Dosłownie.
Fuka na na futrzaki ledwie któryś zbliży się na odległość pół metra.
Zagadka: dlaczego?

Posted

może ma taki charakter? :lol: one przecież są jak ludzie, mają różne charakterki

powiem Ci Alfabio, że nasz Gacuś też do najsympatyczniejszych psiaków nie należy
nazywamy go czule "Warczek" bo powarczeć i pomruczeć to on sobie lubi :evil_lol:
tym fajniej, że zamieszkała u Was Kora - Lunka ma sympatyczne towarzystwo

Posted

Cytat:
Napisał clo
cudowne wiesci!alfabia dzieki!

a co do karmelka i jego zagadki to moze..dlatego,zeby mu inne dziady nie przeszkdzaly i jedzonka nie podbieraly?:P

W samo setno Clo!!!
Brawo.
Karmel nigdy nie oddala się dalej niż na metr od miski jeśli coś w niej jest :lol:

Posted

A Kora chłepcze mleko jak kocię :cool3:
Rano daję im 1-1,5 litra mleka. Wlewam w miskę i jest kolejka. Pierwszy Karmel którego potem odstawiam od miski, potem Kora ze smakiem a resztę wciąga wielkolud.
Oczywiście sterowanie kolejką musi być odgórne :lol:
Zawsze w nocy rozwleką gdzieś miki po działce dlatego jak znajdę jedną to w nią wlewam do podziału. Potem dzieciaki odnajdują miski.
Groszków stoi otwarty pełny kociołek jedzą kiedy chcą, tylko Karmelowi sypię do osobnej miski z dwóch powodów.

Ha! Powiedzmy że to kolejna zagadka - dlaczego? :eviltong: __________________

Posted

Dziś scenka z życia:
Karmel uparcie zaczepia Lunę. Z uniesioną do góry kitą podchodzi pod jej pysk, zachodzi drogę celowo prowokując.
Luna początkowo olewa go. Po kilkunastu zaczepkach bierze Karmela pod siebie, przydusza do ziemi, warczy wściekle. Karmel cały naprężony również warczy wojowniczo.
Co robi Kora??
Wskakuje na Lunę, łapie ją za kark i tarmosząc sierść próbuje zwlec Lunę z Karmela. Sytuacja trwa ok 30 sekund. Kora odchodzi widząc co szykuję. Rozdzielam psy wodą ze szlaufa ogrodowego. Oba zakapiory kapią wodą a Kora sucha tuli się do mnie, jakby dumna ze swojego udziału. Potem zauważyłam, że przez jakiś czas chodzi między Karmelem a Luną rodzielając odległość między nimi. Jest zaniepokojona i jakby chce uspokoić sytuację. Podlizuje Lunę, trąca nosem Karmela i cały czas stwarza bufor ochronny między nimi.

Byłam z niej dumna, na Karmela zozerżona bo to on sprowokował całą sytuację. Nie dziwię się że Miszka go dziabnął bo Karmel rzeczywiśnie nie zważając na swe nikłe wymiary chce dowodzić i stroszy się jak kogut prowokując futrzaną. Oj KaRMEL KARMEL....

A tu Karmelita niewiniątko mokre:

Posted

Tak sobie pomyślałam - bo w zasadzie jesteście juz jedną wielką rodziną - może można by było połączyć obydwa wątki Karmelity i Kory?? Po pierwsze wszystkie ciotki wiedzą, że obydwa psiaki są u Ciebie a po drugie nie musiałabyś kopiować wszystkiego na dwóch wątkach??

Myślę, że wystarczyłoby podać link do tego drugiego wątku z adnotacją, że dalsze losy ..... dostępne są na tym ..... wątku. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Posted

O rany Morgan. Weszłam na twojego linka z wątkiem Asty. Szok. Ten sam szkielecik, ten sam pies :crazyeye:

Nawet obie mają wybite zęby w dolnej szczęce :megagrin::megagrin::D

Niemożliwe po prostu!!!!! :huh:

Posted

Ma wybite w dolnej szczęce. Pisałam o tym przy okazji informacji o zdjęciu szwów i szczepieniu na wątku Kory :cool3:
Może one sobie nawzajem te zęby powybijały ;)

Posted

alfabia napisał(a):
Niby tak ale się boję że już wtedy to nikt nas nie będzie odwiedzać :stop:

będzie będzie odwiedzał :lol:
właciwie to mogłabys połączyć oba wątki, zrobić wspólny wątek, w którym będą wszystkie trzy psiaki i przenieść na galerię

Posted

Ajula napisał(a):
będzie będzie odwiedzał :lol:
właciwie to mogłabys połączyć oba wątki, zrobić wspólny wątek, w którym będą wszystkie trzy psiaki i przenieść na galerię

Ustalmy - NIE POTRAFIĘ :lol: