Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie skończyłam tekst dla asta Tytana i to mój 5ty dziś, po nocy, której nie dane mi było zmrużyć oka , padam już na pysk. Nie daję rady obskoczyć wsjech, zwłaszcza, że miałam obiecane zaległości. Przepraszam.

Posted

[quote name='Asior']majqa, no coty, to żarty były,,,,,
Wiem, wiem Asiorku. :loveu: Nie odebrałam Twojego wpisu źle, a nieco oschły pewno w odbiorze mój własny wynikał wyłącznie z przemęczenia.
O Miśku nie zapomniałam. :lol:

Posted

Virisbardzo dziekuję, ale dlaczego na moje konto...?:oops:

Viris zajrzyj na wątek Szpilki, jak możesz... Możemy umowić się na zdjęcia...?:oops:

Posted

iwop napisał(a):
..... ale dlaczego na moje konto...?:oops:

Toc przeciez Andzia kazala. A Andzi trza sie sluchac :evil_lol:
Ja tez na Misia wplacilam na Twoje konto :razz:

Posted

Dziekuję w imieniu Misia:loveu: Dzisiaj otrzymałam

Viris - 25 zł
Fiks - 100 zł

Miso bedzie mógł zatem mieszkac w hoteliku... Bedą jeszcze pieniądze z bazarku, W sobote jezeli dobrze się będę czuła zrobię nastepny :)

Zeby tylko wyzdrowiał... i znalazł domek :-(

Posted

Dziewczyny, o tekst dla Misia prosiła mnie Andzia. Chciałabym go choćby dziś, późnym wieczorem zrobić. Przywiesza mi się net więc jestem załatwiona z przejrzeniem wątku. Widziałam raptem 2-3 str.
Odpowiedzcie proszę, bodaj cytując fragment tego postu w punktach, dopisując (innym kolorem) Wasze odpowiedzi do moich pytań (same konkrety, wręcz na oschło). Parę razy już coś takiego zdało mi egzamin i oszczędziło mnożenia postów z moim upewnianiem się, co do pewnych spraw.
1. Do czego ma być tekst? allegro = zbiórka kasy na leczenie i hotel, jak głosi tytuł? dom przy okazji? Nie allegro, a inne ogłoszenia?
2. Misio - ile ma lat?, ile czasu koczował na klatce?, gdzie jest teraz?
Jaki jest - przymiotnikowo charakter, zachowanie, ewentualna zgodność z innymi psiakami?, coś innego, istotnego o nim samym?
3. Jaki dom jest dla niego szukany? Jakieś obostrzenia? Jakiś odpada?
4. Stan jego zdrowia - łapa - była diagnostyka, co wyszło, jakie leczenie zastosowano/ jest stosowane, co oznacza koszty (co oznacza dla mnie zaapelowanie o pomoc w pokryciu kosztów), jeśli są problemy, jakie są rokowania? Inne dolegliwości? Inne potrzeby związane z ratowaniem zdrowia? Inne plany diagnostyczne?
5. Jeśli znacie koszt zahotelowania, o jakie się ubiegacie dla niego podajcie koszt doby.
6. Coś mogło mi umknąć, coś istotnego do tekstu, co życzycie sobie by było, podajcie proszę.
7. Dane kontaktowe w sprawie misia - kom, mail
8. Dane do wpłat

Posted

Iwop otrzymałam 100 zł na pokrycie kosztów leczenia Misia od jednej osoby. Przesyłam Ci te pieniądze na konto - na pokrycie kosztów weta Ostrowieckiego.

Majqa :

1. Myślę że allegro - może być zbiórka kasy plus szukanie mu domu.
2. Wet ocenił na max 10 miesięcy. Wcześniej przywiązany do śmietnika, potem na klatce ( nie długo ). Obecnie w płatnym hoteliku w Kielcach. Charakter ma boski - przytulak i pieszczoch, dobrze dogaduje się z innymi zwierzętami. Kocha ludzi.
3.
4. Jest w trakcie leczenia, może być różnie. Na razie nie staje na łapę i ma opuchnięte kolano.
5. Doba wywalczona przez Andzię to 15 zł.

Dane to muszą podać dziewczyny do siebie.

Posted

RTG nie wykazało złamania. Na nodze były ( teraz już się goją ) rany, wskazujące że to pogryzienie. Gdy go zabierałyśmy z Ostrowca staw był sztywny, teraz występuje już pewna ruchomość. W skutek pogryzienia nastąpił obrzęk stawu i na razie nie chce ustąpić.

Posted

Dziękuję Viris! :lol: Najpóźniej jutro do południa, bo właśnie walczę z rozrywającym bólem głowy, będzie tekst. Jeśli coś jeszcze Wam przyjdzie na myśl, z tego, co wypunktowałam, wrzućcie na wątek. Im więcej będę miała punktów zaczepienia tym składniej pójdzie ubranie ich w słowa.
Nie zapomnijcie o danych kontaktowych.