Dorothy Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 hej cudowne anioly, wspaniale opiekujecie sie Misiem :calus: co z ta moja stowa, gdzie mam poslac, potrzebna? jej Misio ma sie jak w raju, a tyle ogloszen napewno zadziala :multi: Quote
iwop Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Zrobiłam przelw 200 zł na konto p. Przemka. Quote
KrystynaS Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No już niedługo wizyta u lekarza. Ciekawe czy wet będzie zadowolony ze stanu łapy Misia. Już nie ma problemów z wybrzydzaniem przy jedzeniu???? Hotelik nie ma problemów z Misiakiem??? Andzia na razie nie proponuję swojej osoby do pomocy w wizytach u weta. Domyślasz się czemu, prawda :sad: ??? Ale gdyby nie miał kto pojechać to pisz, pojadę jak nie będę w pracy. Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Dorotko - możesz wysłać a) do Iwop b0 do mnie c0 do hoteliku:loveu::loveu::loveu: Misio już nie wybrzydza, bo pani Ewa za moja radą miesza mu suche z mokrym - więc nie ma wyjścia musi zjeść i suche:evil_lol: karmienie samymi batonami wyszłoby za drogo:p Quote
Dorothy Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 andzia69 na watku Erki pisalas o naszym Misiu? martwie sie :-( Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Dorothy napisał(a):andzia69 na watku Erki pisalas o naszym Misiu? martwie sie :-( no...martwię się...wcześniej nie chciałam mu tak dogłębnie oglądac łapki ze względu na ból...dzisiaj sobie porównałyśmy oba stawy...ten staw jest dużo grubszy niz staw w drugiej łapce...na dodatek znalazłyśmy jeszcze taką bulwkę od wewnętrznej stronie uda - jest ślad jakby po...zacięciu/ - tak jakby odciął sobie kawałek skóry i to sie zagoiło dajac właśnie taka bulwkę...i jeszcze EwaB zaczęła mu wycinać kołtunki z łapy...znowu kolejne znalezisko...slady krwiaków, dziury z...jakby wrośniętą sierscią:crazyeye: nie wiem czy to wszystko mu się porobiło na raz...czy juz wcześniej miał jakieś problemy z tą łapiną... boję się, ze nie odzyska pełnej sprawnosci i będzie tak kuśtykał na tych swoich 3 łapinkach:-( wet dał zalecenia - rehabilitacja - masowanie, rozciąganie oraz recepte na traumel w tabletkach i chyba maści... dzisiaj EwaB zapłaciła w lecznicy ok. 76 zł chyba - ja oddałam Ewie 50 zł bo tyle miałam przy sobie - resztę oddam przy okazji i jutro kupi właścicielka hoteliku ten traumel to jej oddam Ewa ma zdjecie tego stawu...choc nie wiem czy nie widząc drugiego będzie to widoczne ...potem wstawi zdjęcia jak będzie czasowa Quote
KrystynaS Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Jezu !!!!:placz: Jak wet ocenia, jakie są szanse że po rehabilitacji łapka będzie sprawna??? I co z tymi dziurami w które wrosła sierść??? Będzie coś robił z tym???? Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 KrystynaS napisał(a):Jezu !!!!:placz: Jak wet ocenia, jakie są szanse że po rehabilitacji łapka będzie sprawna??? I co z tymi dziurami w które wrosła sierść??? Będzie coś robił z tym???? tych dziur, w które wrosła siersc nie widział...my dopiero przy wycinaniu kołtunów na udzie to zobaczyłyśmy.... co do łapki...nie wiem...moze Ewa coś rzeknie:-( ona dzisiaj była u weta... tego się nie da zoperować - tyle wiem... Quote
iwop Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 ojej...:placz: To wszystko musi byc w wyniku tego pogryzienia... jak go odcinałam ze śmietnika to szedł normalnie... przynajmniej tak to teraz pamiętam... Co z Misiem będzie...:placz: Z niesprawną łapką ma niewielkie szanse na adopcję:shake: Quote
ewab Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Trudno dziś powiedzieć jaka będzie łapka Misia. To młody psiak i wszystkie scenariusze są możliwe. Rana jest ładnie wygojona. Jest bardzo duży obrzęk stawu. Sierść Misia jest miejscami sfilcowana i niewiadomo co się jeszcze pod nią kryje. Zastanawiałyśmy się na fryzjerem - nie ze względów estetycznych - ale po to aby móc dokładnie przejrzeć jego skórę. Dziś już nie jest pora na telefony, ale jutro popytam, który potraktowałby bezdomniaka ulgowo. Misiowi niewątpliwie przydałaby się rehabilitacja wodna, tylko trochę za zimno na dworze. Muszę popytać znajomych rehabilitantów, czy przy takim obrzęku ćwiczenia ruchowe są wskazane. Zdjęcia wrzucę jak coś zjem. Aha wet powiedzał, że pomimo obrzęku ruchomość stawu jest zdecydowanie lepsza niż była, ale nie prostuje kolana i dlatego nie może oprzeć się na łapie. Quote
KrystynaS Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A ten lek traumel to na co jest??? Może na obrzęk??? Jeśli jest ruchomość stawu i to lepsza niż była to rehabilitacja zginanie/prostowanie powinna pomóc. Masaże też. Nie pamiętam, ale czy na RTG nie wyszło że ma uszkodzoną torebkę stawową??? Wtedy jest obrzęk i ograniczona ruchomość stawu. Albo stan zapalny w obrębie torebki. Quote
EVA2406 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Tramal jest to silny lek przeciwbólowy, podawany np. przy pękniętych żebrach Quote
KrystynaS Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Znalazłam Traumeel S "Urazy (sportowe i powypadkowe), takie jak: skręcenia, zwichnięcia, krwiaki, złamania. Lek może być również stosowany w przypadkach pourazowych lub pooperacyjnych obrzęków i wysięków oraz w procesach zapalnych i zwyrodnieniowych dotyczących różnych organów i tkanek, w tym wątroby oraz narządów ruchu. .........." Działanie: p/bólowe, p/zapalne, p/wysiękowe Czyli że wet podejrzewa stan zapalny/uszkodzenie w obrębie torebki z wysiękiem. Quote
ewab Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Tak Misio trzyma łapkę wygolone i zapuchnięte kolano Misiaczka tak się goją rany: Quote
KrystynaS Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Czy chodząc Misio podpiera się trochę tą łapką czy trzyma ją w górze???? Kiedy następna wizyta u weta??? Wyznaczył termin???? Quote
KrystynaS Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ale na tym zdjęciu co jest to widać, że kolano jest potężne. Trudno ocenić jak bardzo jest spuchnięte. Trzyma w powietrzu łapkę, to może go boli jak prostuje. Andzia napisała, że ma jakieś dziury w które wrosła sierść i że zauważyłyście to już po wizycie. Czy to może poczekać 2 tyg.???? Zanosi się na długie leczenie. Mam nadzieję, że Trameel pomoże i te zabiegi rehabilitacyjne. Boże jak by się przydał dom tymczasowy bezpłatny, tylko ze zwrotem za leczenie. Quote
ewab Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Następna wizyta wg planu weta za 2, 3 tygodnie. Ale jak coś więcej dojrzymy pod tymi kudełkami to trzeba będzie spotkać się wcześniej. Misio jak chodzi trzyma łapkę w powietrzu. Czasem oprze ją jak stoi. Wrzuciłam jeszcze parę zdjęć i zdziamało mi jednego posta:angryy:. Quote
Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 w tej chwili zobaczyłam ten wątek na trzyłapkach... poproszę o więcej info na jego temat, czy psiak jest do adopcji czy tylko tymczasu szukacie??? Zrobię mu allegro jak chcecie, tylko nie przekopie się przez cały jego wątek... :roll: Quote
Viris Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Psiak jest do adopcji. Szukamy DT ponieważ są małe szanse na znalezienie DS gdy nie wiadomo co z tą łapinką będzie. Ze zdjęć wnioskuję że jest spora poprawa. Rana nie wygląda już tak tragicznie, wręcz dobrze. Łapka też wygląda na to że jest bliżej ziemi. Jestem pełna nadziei że się uda! Drogie cioteczki z Kielc :loveu::loveu::loveu: Iwop wysłałam PW ale nie dostałam odpowiedzi. Jak mam Ci przekazać pieniążki na Misia. Musimy zebrać do pierwszego postu wszystkie wydatki, coraz więcej tego. Quote
iwop Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Viris... widac przeoczyłam priva :oops: Pieniądze to najlepiej dac dziewczynom z Kilec na weta... Quote
andzia69 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Asior napisał(a):w tej chwili zobaczyłam ten wątek na trzyłapkach... poproszę o więcej info na jego temat, czy psiak jest do adopcji czy tylko tymczasu szukacie??? Zrobię mu allegro jak chcecie, tylko nie przekopie się przez cały jego wątek... :roll: Asiorku - psiak jest jak najbardziej do adopcji...tylko czy ktos go będzie chciał z tą łapinką?:-( jakby był też niepłatny dt to też by było miło......Misio jest kochanym, bezproblemowym psiakiem. Zgadza się z psami, kotami, jest spokojnym psiakiem. Quote
Recommended Posts