Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a co dokadnie mu z tą łapką jest?? Napiszcie wszystko mi moze być na pw, jak zrobię aukcję to bym wszystko tam napisała.. Quote
andzia69 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 na tym zdjęciu widać tuż przy kudełkach po prawej stronie tą bulwę, o której pisałam ja w sumie nie widziałam jeszcze, zeby on się na tą łapkę podpierał... Quote
andzia69 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Asior napisał(a):a co dokadnie mu z tą łapką jest?? Napiszcie wszystko mi moze być na pw, jak zrobię aukcję to bym wszystko tam napisała.. uraz po pogryzieniu, obrzęk stawu kolanowego, być moze i ktoś mu dowalił w tą łapinkę... złamania nie ma Quote
Viris Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Kolejny bazarek dla Misia. http://www.dogomania.pl/forum/f99/spodnice-skora-jeans-na-misia-do-5-lutego-130275/ Komu przelać pieniądze? Kto płacił za weta? Poproszę numer konta. Mam pierwsze wpłaty z bazarków. Quote
Dorothy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 niedobrze. Dlaczego wet nie wie czemu jest obrzek kolana? Moze jest uszkodzona torebka stawowa? Albo jakis ropien w srodku? :shake: wstawcie tego rtg moze tam co widac biedny Misio, ale wiecie co?, jest PIEKNY :loveu: Quote
ewab Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dorothy napisał(a):niedobrze. Dlaczego wet nie wie czemu jest obrzek kolana? Moze jest uszkodzona torebka stawowa? Albo jakis ropien w srodku? :shake: wstawcie tego rtg moze tam co widac biedny Misio, ale wiecie co?, jest PIEKNY :loveu: Dlaczego jest obrzęk wet nie umiał nam odpowiedzieć. Na rtg takich rzeczy jak uszkodzona torebka stawowa nie dojrzy. Jak rozpoznać czy nie ma ropnia? Rozmawiałam z rehabilitantem. Mówił, że z ćwiczeniami typu prostowanie łapy wstrzymałby się do czasu zmniejszenia obrzęku. Na chwilę obecną zaleca okłady z lodu (5-10 min.) i smarowanie. Ruchy takie jak wykonuje sam. Quote
Dorothy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 zeby zdiagnozowac zmiany tkanek miekkich trzeba zrobic usg. Tylko musi byc dobry diagnosta. ja tez bym sie wstrzymala z rehabilitacja poki nie ustapi obrzek...:shake: Quote
ewab Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dorothy napisał(a): Tylko musi byc dobry diagnosta. W tym cały problem, bo usg kilku wetów ma. Quote
KrystynaS Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ewab jeśli masz możliwość to spytaj rehabilitanta czy okłady z altacetu by nie pomogły. Weszłam na wątek trójłapków. Jak go tam zobaczyłam to .... :-( On będzie chodził, może na początku powoli i niemrawo ale z czasem będzie dobrze. I to na 4 łapach będzie chodził. Czy znacie kogoś kto zrobiłby usg kolana i dobrze zinterpretował badanie???? Quote
Dorothy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 no moze i znamy ale nie z Kielc, :p dziewczyny a pod naciskiem ta bula boli? Quote
KrystynaS Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 no moze i znamy ale nie z Kielc, :pDorothy a coś więcej możesz powiedzieć Quote
Dorothy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ech to nierealne. Znam ale we Wroclawiu na weterynarii.:shake: Popytam jeszcze moze kto z moich wetow zna w Krakowie albo Kielcach.. Quote
ewelinka_m Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a steinhoff nie ma usg? :hmmmm: czy coś mi się źle kojarzy? :roll: Quote
KrystynaS Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Dorothy']zeby zdiagnozowac zmiany tkanek miekkich trzeba zrobic usg. Tylko musi byc dobry diagnosta. [quote name='ewab']W tym cały problem, bo usg kilku wetów ma. Ewelinko nie w sprzęcie problem :shake: Quote
Viris Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ewelinka_m napisał(a):a steinhoff nie ma usg? :hmmmm: czy coś mi się źle kojarzy? :roll:Tu nie chodzi o posiadanie sprzętu, ale umiejętności zrobienia z niego użytku w postaci dobrej i trafnej diagnozy..:razz: Quote
andzia69 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dzisiaj zakupiła p. Ewa z hoteliku ten traumel - tabletki plus traumel maść - 45 zł (oddałam jej za te leki), ja kupiłam altacet w żelu - prosiłam o zimne okłady plus traumel pluz altacet na zmianę - oby obrzęk się zmniejszył aaaa....i dzisiaj miałam pierwszy telefon w sprawie Misia;) Quote
Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dziołszki, a umie któraś pisać jakieś łzawe teksty?? Napisała by któraś a ja bym mu zrobiła allegro ;) Quote
iwop Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Andzia, po pierwszym oddam ci pieniądze za leki dla Misia...:oops: W ogóle to przepraszam, że jestem mniej na dogo, ale niestety mam problemy... Quote
andzia69 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 iwop napisał(a):Andzia, po pierwszym oddam ci pieniądze za leki dla Misia...:oops: W ogóle to przepraszam, że jestem mniej na dogo, ale niestety mam problemy... Iwop - nic mi nie oddawaj;) zbieraj dalej, bo nie wiadomo co nas jeszcze czeka...czyli wszelkie fundusze przesyłajcie proszę do Iwop podsumowywujac wydatki w Kielcach to ok: 76 zł wet - i tak w szoku jestem, ze tak tanio:crazyeye: sam caniviton jest przecież drogi...(EwieB mam oddać jeszcze 26 zł) 25 zł - pierwsza wizyta w aptece 15 zł - lakcid i rivażel 45 zł - traumel maść i tabletki 9 zł - altacet i to jest mój wkład w ratowanie Misiowej łapki:oops: ale więcej mogę nie wydolić, bo mam jeszcze insze psiaki w portfelu... Quote
KrystynaS Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dzięki andzia, Altacet to prosty lek ale dobry na stłuczenia, opuchliznę. Dzięki za "Twój wkład" :modla: Czy w związku z tym mój wkład może być karma (pieniądze wyślę do Iwonki)??? Za parę dni będę zamawiać w Krakvecie dla moich psów. Tylko nie wiem jakie są preferencje żywieniowe Księciunia to kupię od razu dla niego. Dla moich kupuję "light" bo mają trochę za grubą słoninę. Gdyby Miś chciał jeść taką to kupię większy worek i przekażę część dla niego. Jeśli nie to napisz andzia jaką mu kupić Quote
KrystynaS Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 andzia69 napisał(a): aaaa....i dzisiaj miałam pierwszy telefon w sprawie Misia;) Jakiś sensowny i poważny, czy ..... Quote
andzia69 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Asior napisał(a):dziołszki, a umie któraś pisać jakieś łzawe teksty?? Napisała by któraś a ja bym mu zrobiła allegro ;) poprosiłam Majgę o tekst - może się zgodzi.... Telefon był całkiem, całkiem .... pani ma pomyśleć;) Quote
majqa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Zaznaczam wątek Andziu. Mam nadzieję, że na spokojnie jutro dam radę i tekst będzie gotów. Quote
Recommended Posts