andzia69 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dorothy napisał(a): ale tez one (wiesz ktore :cool3: ) go rozpieszczaja :evil_lol: no które, które!:mad::evil_lol: powiem wam, że ci ludzie naprawdę koffają psy i je...rozpieszczają:p jak mieli boksia (co to go właściciele przywiązują do kaloryfera) to p. Ewa gotowała mu co rusz co innego, żeby tylko zjadł cokolwiek...tak biedaczek tęsknił za tymi sk..mi:angryy: a oni potem powiedzieli, że u nich się rozchorował i schudł...:shake: a pies całymi dniami nie dość, ze szczekał i wył...to jeszcze nie jadł - a na telefon p. Ewy do właścicieli, że pies tęskni i nie chce jesć więc może by szybciej go odebrali (wrócili skądś tam) mało to ich interesowało... Quote
iwop Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 andzia, wydaje mi się, że do Dorothy Misiu miał jechac do hoteliku...:oops: A ile w końcu hotelik w Kielcach kosztuje...? Quote
andzia69 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ja bym to widziała tak: pon - wet jesli Dorotka zechciałaby go wziąść do siebie na dt - może jechać jeśli miałby trafić do hoteliku - bez ludzi...nie wiem czy nie lepiej, żeby został tu ale decyzja należy do Iwop i do Dorotki - jedna go namierzyła, a druga ofiarowała pomoc:loveu: my tylko jesteśmy przejściowe ciotki:evil_lol: Quote
Viris Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Bazarek na Misia. Jak się uda to kolejny jeszcze dzisiaj. http://www.dogomania.pl/forum/f99/cebulka-prazona-pycha-na-misia-do-7lutego-129981/ Quote
KrystynaS Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Czy do B.B ma trafić tylko do tego hoteliku? Tak. czy była opcja, że trafi do Dorotki na tymczas?Nie, ja nie pamiętam aby była. jemu nie jest potrzebny typowy hotelik... będzie z daleka od ludzi, spacery 3 razy dziennie - on potrzebuje człowieka... Wiem ... :placz: Quote
KrystynaS Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 andzia69 napisał(a):no które, które!:mad::evil_lol: powiem wam, że ci ludzie naprawdę koffają psy i je...rozpieszczają:p no .... niby nie wiesz które???? i wujek się jeszcze trafił :lol: Quote
iwop Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 To Misio zostaje póki co w Kielcach, tak...? A mozna przedłuzyć hotelik? Quote
andzia69 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 iwop napisał(a): A ile w końcu hotelik w Kielcach kosztuje...? 15 zł - dla bezdomniaka - jeśli je suchą - jeśli nie to trzeba chyba coś dołożyć... myśle, że akurat to co zostałoby zużytkowane na paliwo mogłoby być dołożone... a może ja podam telefon i sobie Iwop sama uzgodnisz co i jak? nie cierpię pośredniczyć:razz: może udałoby się mu znaleźc szybko domek i nie wyszłoby tak dużo... Quote
iwop Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Andzia a co tam będę uzgadniać...:oops: Tylko, ze ja akurat jestem bez kasy, ale spróbuje od siostry pozyczyc to wysłałabym przelewem... Przeciez Misio na ulice z powrotem trafic nie może...:-( Quote
KrystynaS Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ciotko Przejściowa Andziu włącz się do negocjacji z Szanownym Hotelikiem bo ...... no wiesz. Finanse Misia nie istnieją póki co, ciotki mają gruźlicę kieszeni. Jak długo Miś byłby kielczaninem??? co myślisz Iwop??? Jaki on jest w stosunku do innych psów??? Hotelik ma obserwacje jakieś??? no bo Szczotka przyjeżdża. Oczywiście Hotelik sobie poradzi, w razie co spacyfikuje :evil_lol: Quote
iwop Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Krystyno, a skąd moge wiedzieć.jak długo..? Już za weta zapłacilam z karty kredytowej. Teraz pożyczę od siostry, ale nie wiem jak długo uda mi sie go samej utrzymać. Mam jeszcze na utrzymaniu Szpilkę...:oops: Miso w stosunku do innych psów jest łagodny... Quote
Dorothy Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 sluchajcie z tym czasem u mnie kiepsko, ja mam wielkiego samca ktory przebywa glownie w domu, wiec mam pewne obawy ze Misio, choc mily i towarzyski, bylby powodem zazdrosci mojego psa. Trudno mi przewidziec jakie bylyby reakcje, na jedne psy moj reaguje spokojnie, inne wrecz go do szalu doprowadzaja, nie umiem wiec zareczyc jak to by wygladalo. Mam tez w domu dwie male suczki, ktore nie sa problemem, a na dworze w garazu mieszkaja dwie duze suki ktore napewno tez zaakceptowalyby Misia, ale ... Misio bylby na zewnatrz, a tego pewnie nie chcecie, zreszta z opatrunkiem to kiepski pomysl, jest mokro. W sytuacji awaryjnej, na pare dni, jestem w stanie izolowac jakos psy, ale to oromnie klopotliwe. "Moj" jest nauczony mieszkac w domu, psychicznie nie wytrzymuje trzymania na dworze, drapie w drzwi placze, nie je. Pozostaje ew.izolowanie w osobnych pokojach co tez nie stanowi idealu, skoro Mis ma byc z ludzmi. U weta niestety jak to hotelik, malo zajmuja sie psem, choc o niego dbaja. Tak wiec jesli w Kielcach moglby zostac w tym hoteliku, gdzie ma tak dobrze, jest w domu i ma kontakt z ludzmi. Tylko pytanie jak dlugo hotelik jest aktualny? Po wizycie u weta w poniedzialek okaze sie tez, jaki jest stan nogi i byc moze mozna by go juz aktywnie oglaszac i szukac mu domu. mam tu niezle zoo, wykupilam dwa nastepne konie, kulawe a jeden polslepy, choruja mi psy, ale dziewczyny pomagaja mi z bazarkami na moje zwierzeta, takze posle Wam poki co 100 zl na hotelikowanie Misia. Czy to troszke poratuje sprawe? Quote
Dorothy Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Krysia dobry duszek :-) schowala do skarpety:evil_lol: sluchajcie jak bedzie kicha kompletna to ja je tu jakos poupycham, iwop zebys mi sie znow nie denerwowala ze Mis na ulice pojdzie :mad: Quote
KrystynaS Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Jak mówimy o pieniądzach no to ja też powiem. Mam odłożone pieniądze na benzynę dla Misia na podróż do Bielska i nie ruszę ich do czasu jak Miś znajdzie Dom albo Dorothy nie napisze, że dla Misia w Bielsku miejsca nie ma. Nigdy nic nie wiadomo, bo jak się okaże że trzeba lać w bak i jechać biegiem to za co wleję??? BP nie skredytuje mnie nawet na jeden dzień. Pensję biorę ok. 10 lutego (jeszcze pracuję) więc wtedy zrobię przelew dla Misia albo jakoś inaczej (=bezpośrednio) przekażę pieniądze. No nie mam żadnego innego źródła finansowego poza swoją pensją. Quote
iwop Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Jutro robię następny bazarek dla Misia. Quote
KrystynaS Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dorothy napisał(a): (....) sluchajcie jak bedzie kicha kompletna to ja je tu jakos poupycham, iwop zebys mi sie znow nie denerwowala ze Mis na ulice pojdzie :mad: Na ulicę nie pójdzie bo jest tu Taka Jedna co to skrzydełka chowa pod kurteczką (po co wszyscy mają wiedzieć) :angel:, ale czasem je widać :loveu: Skarpeta zawiązana, głęboko schowana i psy pilnują :D Quote
Viris Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ja też będę się starała z bazarkami wykombinować - na razie tylko 10 zł za cebulkę :oops: Tylko czasu brak kurczę :angryy: Quote
andzia69 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 marne zdjęcia, bo marne - niestety aparat został u Buby:mad: - ale może cosik zobaczycie:oops: sorki...prawie nic nie widać:oops: Misiu i Szczotka wariują przez cały dzień:diabloti: Pomimo bolącej łapki pokłada się i zaczepia Szczotkę do zabawy - a ta ma ADHD - więc jej 2 razy zapraszac nie trzeba:evil_lol: tak więc mają wesoło, oj wesoło:lol: ja bym zaczęła już ogłaszac Misia - rana ładnie sie goi i za kilka dni pewnie nie będzie śladu po ranie...kuleć pewnie będzie dłużej...ale może go ktos pokocha takiego jaki jest? spróbować mozna.... Quote
Dorothy Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 jego sie nie da NIE pokochac. Najchetniej bym go wziela sama, do serca przytulila, jest absolutnie uroczy :-) Quote
KrystynaS Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 No to sobie Miś i Szczotka przypadli do gustu :multi: Może Domek Szczotki wyciągnie stosowne wnioski z tego faktu :eviltong:. Czy w związku z zaistniałą sytuacją Szanowny Hotelik nie szuka dla siebie hoteliku na parę dni??? :evil_lol: Dorothy podsycamy uczucia, podsycamy :eviltong::loveu: Quote
ewab Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Hotelik Misia jest opłacony do niedzieli - jeśli po 20 zł, lub do wtorku - jeśli po 15 zł. Andzia musisz ustalić. Trzeba przyznać, że Szczotka urokliwą suką jest:razz:. Quote
andzia69 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 KrystynaS napisał(a):No to sobie Miś i Szczotka przypadli do gustu :multi: Może Domek Szczotki wyciągnie stosowne wnioski z tego faktu :eviltong:. hmm...juz p. Ewa - włascicielka hoteliku - proponowała to...ale raczej nic z tego - pani Szczotki ma pewnie dośc wariacji suni, a co dopiero 2:evil_lol: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Zrobię małego offa... http://www.dogomania.pl/forum/f28/psi-szkielecik-wychudzona-sunia-z-katowic-szuka-domu-grozi-smierc-129995/ :( Quote
Viris Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jak z jedzonkiem? A to mały diabełek z Misia wyszedł że taki wybredny..:cool3: Quote
Recommended Posts