Jump to content
Dogomania

BALBINKA - czarna pudelka - smutna, BEZ SZANS? JUŻ W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

Posted

Polecam wątek "czarne kwiatki".
Gameta pisze tam, iż właścicielka pudliczki w ciagu ostatnich 6 tygodni dobrała sobie 11 kotów.
:cool1:

Czy Państwu znane jest określenie "syndrom zbieracza zwierząt"?
:cool3:

BTW podejrzewam, ze za kilka dni / tygodni pojawią się ckliwe opisy ostatnich chwil pudliczki, zgasłej przedwczesnie na jakąś bardzo tajemniczą chorobę. Będzie dużo emocji, żadnych konkretów.:shake:

Trochę nie rozumiem, czemu osoba ktora psa wyadoptowała do tego domu nie może porozumiec się po prostu z policją...? :cool3:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Berek']Polecam wątek "czarne kwiatki".
Gameta pisze tam, iż właścicielka pudliczki w ciagu ostatnich 6 tygodni dobrała sobie 11 kotów.
:cool1:

Czy Państwu znane jest określenie "syndrom zbieracza zwierząt"?
:cool3:

BTW podejrzewam, ze za kilka dni / tygodni pojawią się ckliwe opisy ostatnich chwil pudliczki, zgasłej przedwczesnie na jakąś bardzo tajemniczą chorobę. Będzie dużo emocji, żadnych konkretów.:shake:

Trochę nie rozumiem, czemu osoba ktora psa wyadoptowała do tego domu nie może porozumiec się po prostu z policją...? :cool3:
O ludzie,kto Jej dał te koty?:crazyeye:I czy ktoś zrobił najpierw wizytę przedadopcyjną?:shake:...i poadopcyjną:roll:

Posted

Masz rację Charli, dynamika kosmiczna. Od 7 czerwca allegrowa alma1943 weszła w posiadanie nastepujacych zwierząt:

Mam nadzaieje, że tylko jedno z kociąt

Posted

Zważywszy na fakt, zże jeszcze kilka tygodni temu fioletka/limonka prosiła na forum o pomoc finansowa w leczeniu kota, którego też wykupiła z allegro - tłumacząc się cieżką sytuacja finansową - decyzja o wykupie i przygarnięcie kolejnych zwierzat jest bardzo kontrowerysjna.
Przecież posiadane przez nia wczesniej zwierzeta w większości były chore lub w trakcie leczenia.
Gdzie w tym wszystkim jest BALBINKA?
Czy ona żyje?
Nie sadzę, żeby to było bezpodstawne pytanie, ale bardzo chciałabym się. mylić.

Posted

Do Limonki ! Nie kieruję się żadnymi emocjami , nie jestem też stronnicza.
Mieszkam dosyć blisko , jestem insektorem d/s ochrony zwierząt dlatego proponuje moją wizyte u ciebie w domu, celem wyjaśnienia losów psa.
Rozważ moją propozycję inaczej o zaistnialym fakcie powiadomię prokuraturę !

Posted

Basiu ogromnie sie ciesze ze tu jestes, prosze Cie zrob cos. Na panie z TOZu nie mozna liczyc, kontrola ktorej mialy dokonac byla .... nieudana.:angryy: licze na Ciebie, masz doswiadczenie...

Posted

Poczekajmy, może Limonka zechce zawalczyć o swoj honor. Ja nigdy nie skazuję ludzi zaocznie. Są różne sytuacje, wszystkim należy dać szanse.
Miałam podobną sprawę , zakonczyła się dobrze dla obu stron. Mam nadzieję, że u tej suczki wszystko jest ok.

Posted

Gdyby nie Gameta.... los kotów byłby przesądzony. kota można odżywić w ciągu dwóch tygodni.... ale Fioletka nie reagowała na prośby o zrobienie kotu badań moczu i krwi. Nie wpuszczała wizyt poadopcyjnych i okłamała Gametę mówiąc, że takie wizyty odnośnie kotów się odbyły.

Pamiętajcie, że Daszka nie jest młodym psem, przeszła schronisko, była wycieńczona, powinna być dobrze żywiona i leczona. Człowiek jak ma wątpliwości czy leczenie jest prowadzone w odpowiednim kierunku - konsultuje się.

Z własnego doświadczenia wiem, że w sytuacji, gdy kot ma problemy z nerkami, drogami moczowymi - przy dużej ilości kotów mogą one zostać zbagatelizowane.

Myślę, ze gdyby Fioletce zależało na dobru Daszy wpisała by wyniki morfologii, wpusciłaby wizytę poadopcyjną.

A część osób stwierdziła, że biedna Fioletka została zaszczuta...wcześniej jak nie wpuszczała wizyt poadopcyjnych, nie było z nią kontaktu...kto ją zaszczuł - a dziewczyny zamartwiały się co z kotami :shake:

To było do przewidzenia, że tak będzie.

Posted

[quote name='basia0607']Poczekajmy, może Limonka zechce zawalczyć o swoj honor. Ja nigdy nie skazuję ludzi zaocznie. Są różne sytuacje, wszystkim należy dać szanse.
Miałam podobną sprawę , zakonczyła się dobrze dla obu stron. Mam nadzieję, że u tej suczki wszystko jest ok.

Wybaczcie,ale już pora zobaczyć co naprawdę dzieje się ze zwierzętami,a gł.interesuje mnie Daszeńka...nagłe stwierdzenie podejrzenie raka,sugerowanie,że trzeba 3 tygodnie czekać,teraz po wielu naciskach dziwne problemy ze śledzioną...nie dajmy szansy na następne wielotygodniowe odwlekanie sprawy...przecież są naprawdę uzasadnione powody do przeprowadzenia wizyty i to nie jakiejś tam poadopcyjnej,tylko interwencyjnej!
Jeśli mówimy o szansie,to ona należy się zwierzętom!!!

Posted

[quote name='basia0607']Zaproponowałam lemonce , że ją odwiedzę ale chyba się nie godzi .
No i co w takim razie zrobicie?:shake:

Twierdzi, że ma dosyć wizyt bo już byly u niej 3 .

No rzeczywiście od groma i ciut ciut:roll:
A nie mogłaby potraktować tych wizyt jako towarzyskie,przy kawce,czy musi je traktować jako atak?Po prostu ludzie chcą ja odwiedzić i przy okazji zobaczyć zwierzaki,czy to jest dla niej aż takie uciążliwe? Nie rozumiem tego:shake:

Posted

Jestem kompletnie zakręcona:

-wizyty wszelkie były...???
-inspektor do spraw zwierzat ..też ??
- te z forum kociego równiez się w końcu odbyły..???
Limonkofioletka raz wpuszcza raz nie ...?
EFEKT WIZYT:
no i tu kolejny problem, raz generalnie jest O.K.
( pozwolę sobie zacytować )

A więc już po wizycie po adopcyjnej.
Razem ze Zbojini byliśmy u Pani Doroty ( fioletka ) i nie mamy żadnych zastrzeżeń.
Druga sunia przywitała nas bardzo głośno ... taka mała a tak krzyczy :evil_lol:
Lilka rozdawała buziaki na prawo i lewo :loveu:
Nie była zagłodzona ani jakoś specjalnie nieszczęśliwa.
Wręcz przeciwnie wiernie chodziła krok w krok za fioletką.
Przejrzeliśmy książeczkę niuni, wszystko w jak najlepszym porządku. Są wszystkie szczepienia, odrobaczania i odpchlenie.
Koleżanka Lilki także dobrze wygląda.
Mieszkanie czyste, zadbane. Nie można się przyczepić.

Ptaki w cale się nie gnieżdżą w małych klatkach czy w kilkudziestu sztukach.
Klatki są czyste, jedzenie, woda też.
Ptaszki zdrowe ;-)

A kotki :loveu: co ja moge powiedzieć jak zaczęła jedna się wtulać w moje nogi, musiałam wziąć na ręce i zacząć miziać.
Wszystkie kotki adoptowane bardzo dobrze wyglądają, te chore zdrowieją i nie ma juz prawie widac ze coś im dolegało.
Kotki mają swoją łazienkę, pełno zabawek, drapaków, miskę z jedzeniem i wodą.

Co tu mogę pisać. Wszystko jest w porządku !
Na pewno jeszcze nie raz z chęcią wpadnę do Pani Doroty pomiziać kotki :evil_lol:

Dziewczyny myślę, że nie do końca się zrozumiałyście i wyszło jak wyszło.
Dużo niedomówień, nieporozumień i kłótni.
Wiadomo jak jest teraz na dogo. Każdy potrafi oskarżyć :shake:
Proszę już żebyście zawarły pokój.
Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam
Kana
ale i pojawiają się mrożace krew w żyłach wiadomości - cytuję ;

Droga Rybciu,
nie zamierzam nikogo przepraszać, bo nie mam za co. Wiem, co widziałam, co potwierdziły także słowa Tweetty - stan kotów nie krakowskich JEST dramatyczny. Dokładając do tego stek kłamstw płynący z ust fioletki (np. na pytanie o wizytę poadopcyjną u kotów otrzymałam odpowiedź, że się odbyła i wszystko było w porządku, podczas gdy fiolekta nie utrzymywała żadnego kontaktu z krk i nikogo na poadopcyjną nie wpusciła). Boli mnie wasza krótkowzroczność i naiwność(GAMETA)

Limonkofioletka raz po raz częstuje nas Hiobowymi wieściami o stanie zdrowia swoich pupili, zmieniają sie one jak kwietniowa pogoda: nowotwór, śledziona , białaczka, przerózne choroby skóry etc..
Nie kwestionuję ,ze moze tak byc w takim zagęszczeniu zwierząt...rozumiem nawet, ze moze czuć się zmeczona wypytywaniem, ale na Boga -Limonko/Fioletko : zasady forum są jasne: bierzesz psa, kota z tego miejsca- podlegasz prawom tego miejsca:
znosisz wizyty , uwagi, informujesz rzetelnie o wynikach badań - jezeli trzeba wklejasz kwity.
Jest niestety, miliony róznych innych miejsc, gdzie mozesz dostać zwierzaka bez zadnej pózniejszej kontroli - mialas wybór.
Teraz tylko konsekwencja.
MAM też ostatnie pytanie , czy istnieje REALNA PRAWNA mozliwosć zbadania przez weterynarza zwierząt Limonki...., czy też nie, ...albo przestańmy straszyć , albo działajmy , i ustalmy stan faktyczny...

Posted

[quote name='akucha']

Zważywszy na fakt, zże jeszcze kilka tygodni temu fioletka/limonka prosiła na forum o pomoc finansowa w leczeniu kota, którego też wykupiła z allegro - tłumacząc się cieżką sytuacja finansową - decyzja o wykupie i przygarnięcie kolejnych zwierzat jest bardzo kontrowerysjna.
Przecież posiadane przez nia wczesniej zwierzeta w większości były chore lub w trakcie leczenia.
Gdzie w tym wszystkim jest BALBINKA?
Czy ona żyje?
Nie sadzę, żeby to było bezpodstawne pytanie, ale bardzo chciałabym się. mylić.
Nie...nie wierze, to jest chore:mad:

Posted

Limonko, wyznacz osobę do ktorej masz zaufanie a która mogła by zobaczyć Twoje zwierzęta. Ja mam pewną propozycję. Spotkaj się ze mną w neutralnym miejscu. np, parku. Weż na spacer Balbinkę. Chcę ją zobaczyć, zrobic jej zdjęcie i uspokoic wszystkich , którzy są zaniepokojeni takim obrotem sprawy.

Posted

basia0607 napisał(a):
Limonko, wyznacz osobę do ktorej masz zaufanie a która mogła by zobaczyć Twoje zwierzęta. Ja mam pewną propozycję. Spotkaj się ze mną w neutralnym miejscu. np, parku. Weż na spacer Balbinkę. Chcę ją zobaczyć, zrobic jej zdjęcie i uspokoic wszystkich , którzy są zaniepokojeni takim obrotem sprawy.

Popieram propozycje Basi. To dorosła osoba. Jest obiektywna i uczestniczy na wątku dopiero od niedawna.

Posted

basia0607 napisał(a):

Z tego co wiem to limonka/ fioletka jest na urlopie.

Posted

__Lara napisał(a):
Z tego co wiem to limonka/ fioletka jest na urlopie.

Ciekawe kto opiekuje sie tym całym chorym zwierzyńcem,no chyba że wzięła ze sobą:roll:

Posted

basia0607 napisał(a):

Ale oprócz Daszy jest jeszcze kilkanaście kotów ( m. inn. od Tweety z Krakowa). Nie tak dawno lemonka pisała, że koty mają grzybicę czy coś w tym rodzaju, a teraz bierze następne koty..............:crazyeye: :-( :-( :-(.
Nie mówię już o braku środków naleczenie.

Posted

[quote name='__Lara']Z tego co wiem to limonka/ fioletka jest na urlopie.

Co nie przeszkadza jej bywać na dogo i doonywać kolejnych zakupów.
Biedna, zaszczuta prrzez dogo miłośniczka zwierząt...

Zastanawiam się jeszcze nad tym, po co tej osobie takie ilości najróżniejszych transporterów i klatek wszelkich?! Też je kupuje.