giselle4 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 lemonka napisał(a):To co piszesz jest bardzo krzywdzace dla mnie ale krzywda zawsze wraca do tego kto ja wyrzadza. Moze kiedys przypomnisz sobie moje slowa. ....vice versa:-o lemonko co u Daszeńki? Quote
lemonka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Witam! Potrzebne 700 zlotych na tomografie komputerowa w warszawie dla kotka odebranego interwencyjnie. Kotek kicha krwia. Mial robiony rentgen, cytologie wydzieliny z nosa, badanie ranki w nosie od strony gardla i nosa (pod narkoza) ale nie udalo sie dotrzec do zmiany w nosie. Jedynym sposobem zdiagnozowania jest tomografia. Czy ktos wie moze gdzie sa super cienkie urzadzenia do badania nosa. Podobno we wroclawiu? Kotek ma juz allegro. Fundacja miau z krakowa obiecala pomoc. W podziekowaniu obiecuje wplacic 700 zlotych na rzecz innego zwierzaczka ale dopiero w lipcu. Lilka ma sie dobrze. W poniedzialek bedzie miala badania krwi i usg. Czy ktos moze zna specjaliste ktory potrafilby pomoc kotu z bialaczka? Pilne!!!!!!!!!!! Fioletka Quote
Sabina02 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Dogomanio pomóż!!! :placz: :placz: :placz: [/FONT]http://www.dogomania.pl/forum/f28/konieczna-rehabilitacja-potrzebny-dt-w-miescie-z-centrum-rehabilitacji-135543/ [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] [/FONT] YouTube - Promyczek - piesek po wypadku Quote
zuzlikowa Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Jakoś mi umknęła pudlinka...Czupurku...jak się masz?:oops: Fioletko,już minęło trzy tygodnie...jak wygląda sytuacja suni?Czy Twoje podejrzenia potwierdziły się?... Quote
koss Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 giselle4 napisał(a):..cisza:oops: Też mnie martwi.... Quote
zuzlikowa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Fioletka zaangażowała się w ratowanie koteczka...rozumiem,że brak czasu,ale przy czupureczku były zbyt poważne podejrzenia,by teraz zostawiać interesujących się jej losem bez słowa. Fioletko...napisz proszę jakie są wyniki badań...no i jaka diagnoza!Bardzo się martwię. Quote
lemonka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Lila miała nieciekawe wyniki zarówno moczu jak i krwi-prawie całkowity brak białych ciałek. Jest na sterydach i antybiotykach. W poniedziałek będzie miała kontrolne badanie krwi i zobaczymy co dalej. Samopoczucie ma dobre. Obrżartuch z niej straszny-trzeba dozować jedzenie żeby za bardzo nie przytyła. Szkoda że nikt nie wyraził ochoty pomocy w zebraniu pieniedzy na tomografie kotka. Codziennie jestem u weterynarza z futerkami. Ostatnio wokol mnie bardzo dużo potrzebujących zwierzaczków. fioletka Quote
Charly Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 nie znam się, wiem tylko ze sterydy to niezbyt ciekawa sprawa. co jej dolega i na co te sterydy sa Fioletko? Quote
__Lara Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Charly napisał(a):nie znam się, wiem tylko ze sterydy to niezbyt ciekawa sprawa. co jej dolega i na co te sterydy sa Fioletko? Nieciekawa, bo mają wiele skutków ubocznych, a nie leczą tylko łagodzą ból.... powinno się je krótko przyjmować. Quote
lemonka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='Charly']nie znam się, wiem tylko ze sterydy to niezbyt ciekawa sprawa. co jej dolega i na co te sterydy sa Fioletko? LEKI SA NA POPRAWIENIE STANU ZDROWIA LILKI. NAJPRAWDOPODOBNIEJ CZEKA JA ZABIEG. fioletka Quote
Charly Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 ale co dokladnie mają poprawic. bo z tego co wiem to tylko "maskują" objawy np. alergiczne, bóle itp co powiedzial lekarz? na co konkretnie steryd? Fioletko pytaj lekarza po co i na co- nie daj ładować w nią wszystkiego tego, co jakikolwiek wet zaleci! Quote
zuzlikowa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='lemonka']Lila miała nieciekawe wyniki zarówno moczu jak i krwi-prawie całkowity brak białych ciałek. Jest na sterydach i antybiotykach. W poniedziałek będzie miała kontrolne badanie krwi i zobaczymy co dalej. Samopoczucie ma dobre. Obrżartuch z niej straszny-trzeba dozować jedzenie żeby za bardzo nie przytyła. Szkoda że nikt nie wyraził ochoty pomocy w zebraniu pieniedzy na tomografie kotka. Codziennie jestem u weterynarza z futerkami. Ostatnio wokol mnie bardzo dużo potrzebujących zwierzaczków. Fioletko,niestety mamy też wiele zwierzaczków!...i też z problemami! I niestety, i naszą codziennością są potrzebujące zwierzaczki! Rada na przyszłość...jak potrzebujesz pomocy,musisz puszczać wici na różnych wątkach!...wielu wątkach! Możesz też korzystać z pomocy forum kociego...to też miejsce do szukania pomocy! Napisz proszę jaka jest diagnoza u mojego czupurka!Ciągle mam przed oczami ...rak! A sterydy i antybiotyki...? Quote
brazowa1 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='lemonka']Lila miała nieciekawe wyniki zarówno moczu jak i krwi-prawie całkowity brak białych ciałek. Jest na sterydach i antybiotykach. W poniedziałek będzie miała kontrolne badanie krwi i zobaczymy co dalej. Samopoczucie ma dobre. Obrżartuch z niej straszny-trzeba dozować jedzenie żeby za bardzo nie przytyła. Szkoda że nikt nie wyraził ochoty pomocy w zebraniu pieniedzy na tomografie kotka. Codziennie jestem u weterynarza z futerkami. Ostatnio wokol mnie bardzo dużo potrzebujących zwierzaczków. czy to znaczy,ze suczka juz nie jest przerazliwie chuda?jest ja z czego odchudzac? Sterydy powoduja wilczy apetyt,chorobliwy. Quote
zuzlikowa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ponawiam swoje pytanie... Napisz proszę jaka jest diagnoza u mojego czupurka!Ciągle mam przed oczami ...rak! A sterydy i antybiotyki...? Jeśli weterynarz decyduje się na sterydy i antybiotyki,to chyba ma jakąś diagnozę...choćby wstępną.A u czupureczka pudlastego miały być robione badania,które,albo potwierdzą,albo wykluczą raka. Jakie są wyniki tych badań? ...bardzo boję się o maleńką! Z chęcią zobaczyłabym też podkarmionego pudliszonka...może jakieś fotki sunieczki? Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='zuzlikowa']Ponawiam swoje pytanie... Napisz proszę jaka jest diagnoza u mojego czupurka!Ciągle mam przed oczami ...rak! A sterydy i antybiotyki...? Jeśli weterynarz decyduje się na sterydy i antybiotyki,to chyba ma jakąś diagnozę...choćby wstępną.A u czupureczka pudlastego miały być robione badania,które,albo potwierdzą,albo wykluczą raka. Jakie są wyniki tych badań? ...bardzo boję się o maleńką! Z chęcią zobaczyłabym też podkarmionego pudliszonka...może jakieś fotki sunieczki? Dokładnie, sterydy i antybiotyki to już poważna sprawa... jakaś wstępna chociaż diagnoza musi już być. Quote
zuzlikowa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='zuzlikowa']Ponawiam swoje pytanie... Napisz proszę jaka jest diagnoza u mojego czupurka!Ciągle mam przed oczami ...rak! A sterydy i antybiotyki...? Jeśli weterynarz decyduje się na sterydy i antybiotyki,to chyba ma jakąś diagnozę...choćby wstępną.A u czupureczka pudlastego miały być robione badania,które,albo potwierdzą,albo wykluczą raka. Jakie są wyniki tych badań? ...bardzo boję się o maleńką! Z chęcią zobaczyłabym też podkarmionego pudliszonka...może jakieś fotki sunieczki? Fioletko...czekamy z niepokojem na wieści o pudliszonku.:oops: Quote
Tweety Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 brazowa1 napisał(a):.......................brak wieści :shake: też się martwię, bo w sobotę, tydzień temu, miały być ciachnięte dwa nasze ogonki i nie wiem co u nich :shake: Quote
lemonka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 zuzlikowa napisał(a):fioletko...czekamy z niepokojem na wieści o pudliszonku.:oops: Jutro będą wyniki dzisiejszych badań kontrolnych. fioletka Quote
zuzlikowa Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 lemonka napisał(a):Jutro będą wyniki dzisiejszych badań kontrolnych. fioletka Badań kontrolnych?...może czasu Ci brak...może nie wszystko jest jasne,ale to już wzbudza znowu strach! Najpierw wyniki za trzy tygodnie by potwierdzić lub odrzucić diagnozę raka...potem cisza ponad trzytygodniowa i jakieś ogólne informacje jakby tematu raka nie było...a teraz badania kontrolne... Fioletko,daleka jestem od jakiegokolwiek czepiania,ale ...czy Ty byłabyś spokojna w takiej sytuacji? Jakie są podejrzenia wetów? Co jest Daszeńce? Quote
lemonka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 zuzlikowa napisał(a):badań kontrolnych?...może czasu ci brak...może nie wszystko jest jasne,ale to już wzbudza znowu strach! Najpierw wyniki za trzy tygodnie by potwierdzić lub odrzucić diagnozę raka...potem cisza ponad trzytygodniowa i jakieś ogólne informacje jakby tematu raka nie było...a teraz badania kontrolne... Fioletko,daleka jestem od jakiegokolwiek czepiania,ale ...czy ty byłabyś spokojna w takiej sytuacji? Jakie są podejrzenia wetów? Co jest daszeńce? Prosze przeczytac dokladnie moje posty. To sa kolejne badania. Czasu mi brak ale na ciagle tlumaczenie sie. fioletka Quote
brazowa1 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 udało sie znalezc tego znajomego weterynarza? Quote
Kana Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Fioletko będę w Twoich okolicach w piątek. Jutro zadzwonie i się zmówimy o której wpadne i wtedy pokażesz mi wyniki bo tu wszyscy się boją i martwią o Daszeńke.:-( Pozdrawiam Quote
Recommended Posts