Jump to content
Dogomania

BALBINKA - czarna pudelka - smutna, BEZ SZANS? JUŻ W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kana']Fioletko będę w Twoich okolicach w piątek.
Jutro zadzwonie i się zmówimy o której wpadne i wtedy pokażesz mi wyniki bo tu wszyscy się boją i martwią o Daszeńke.:-(
Pozdrawiam

I tylko o to chodzi:-(

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
udało sie znalezc tego znajomego weterynarza?

Nie znalezc tylko odnowić kontakt-owszem. Wyniki Lilki sa lepsze chociaz nadal bardzo zle.
fioletka

Posted

ja chodziłam do 3 wetów zanim znalazlam odpowiedniego. ale na dogo sporo się dowiedzialam. bylo sporo informacji, które nie przedstawiały zadnej wartosci ( ot tak, każdy chce się czasem powymądrzać;)) ale byly i bardzo fajne rady. Dlatego konsultowalam wyniki badan, diagnoze i leczenia tutaj na dogomani. To bylo dla mnie b. ważne- w przypadku Lilki- nie wiem nadal na co te sterydy

Lemonko odpisz proszę co jest na kartce z wynikami badan krwi którą dostałaś od lekarza. Ile czerwonych krwinek ( czyli RBC) ile białych ( czyli WBC)- itd itd..

Posted

[quote name='Kana']Być będę. Podejde do Daszy ale na razie fioletka ma wyłączony telefon i nie mam jak się z nią skontaktować.
A piątek już jutro...:roll::-?

Posted

Charly napisał(a):
no i tak właśnie się czuje

Kochana,jeśli Ty masz informacje o stanie zdrowia Daszeńki,to będę dopytywać Ciebie!...ale Ty nie możesz odpowiedzieć na to pytanie, to pytam opiekuna suni! Charly,chyba min. o to nam chodzi na dogo?...więc gdzie tu szczucie?:oops:

Interesuje mnie Daszeńka...co było widać znacznie wcześniej niż znalazła dom u fioletki...więc dopytuję o nią.No przecież po haśle "rak" i wyniki potwierdzające lub negujące za trzy tygodnie...nie można przejść obojętnie.Gdzie tu więc szczucie?

Posted

[quote name='Vitka']Może teraz jej nie szczujecie, ale zaszczuta została wcześniej. Ja też bym się zraziła... nie zazdroszczę fioletce.:roll:
Może się i zraziła,ale wyniki badań chyba może wkleić...Ciekawe czy doszło dzisiaj do spotkania:roll:

Posted

Zaglądam tu czasami i wlasnym oczom nie wierzę :crazyeye:.
Co post to jakieś dziwne teksty dotyczące obrażania się oraz pokrętnych i nie pełnych, coraz to innych informacji.
Przecież to nie o nas tu chodzi, a o psa. Myślę, że należy się osobom wchodzacym na ten watek prawdziwa i pełna informacja.
To chyba jest tak proste, że nie trzeba nikomu tłumaczyć.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Zaglądam tu czasami i wlasnym oczom nie wierzę :crazyeye:.
Co post to jakieś dziwne teksty dotyczące obrażania się oraz pokrętnych i nie pełnych, coraz to innych informacji.
Przecież to nie o nas tu chodzi, a o psa. Myślę, że należy się osobom wchodzacym na ten watek prawdziwa i pełna informacja.
To chyba jest tak proste, że nie trzeba nikomu tłumaczyć.

nareszcie ktos napisal słusznie:crazyeye:
zadnej łaski...to obowiazek:mad:

Posted

fioletko/lemonko o coś takiego chodzi.
(przekopiowalam z wątku innego psa)

wyniki badan krwi (robiłas badania = masz od lekarza wyniki tych badań)

19/06/2009 19:31: Laboratorium
Opis badań laboratoryjnych:
Wykonano morfologię krwi.
Laboratorium:
MCV(ŚOK): 68,40
MCH(ŚMH): 20,90
MCHC(ŚSH): 30,50
Erytrocyty: 8,10 mln/mm3
Hematokryt: 55,00 %
Hemoglobina: 16,90 g/dl
Leukocyty: 10,00 tys./mm3
Trombocyty: 77,00 tys./mm3
Neutrofile segmentowate: 90,00 %
Limfocyty: 9,00 %
Monocyty: 1,00 %
Wykonano biochemię krwi.
ALT (GPT): 29,00 U/l 37°C
AST (GOT): 11,00 U/l 37°C
AP (Fosfataza zasadowa): 10,00 U/l
Kreatynina: 0,9 mg/dl
BUN: 17,4 mg/dl

Proszę o jak najszybszą odpowiedz. Konkretną z wynikami. Jesteśmy(jako schronisko) zobowiązani ( czy chcemy czy też nie) do sprawdzenia stanu zdrowotnego pieska; było podejrzenie o raka, a informacji dot. stanu leczenia brak.

Ale nie musisz pisać na wątku. Kana Tobie bardzo życzliwa osoba oferowała spotkanie i pomoc. Nie jest to wygodne dla Ciebie. Rozumiem to. Nie jest to także wygodne dla Kany- ale poprosiłam ją o to.

Posted

Hejka dzwoniłam do fioletki ale komórka była wyłączona.
W weekend pracuje i nie mogłam znowu dzwonić. Zadzwonie jutro i zobaczymy.

Fakt faktem fioletko jeżeli podpisywałaś umowę to to jest Twój obowiązek poinformować nas ( albo osobę z którą ją podpisywałaś) o stanie zdrowia Lili.

Pzdr.