karina1002 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Piromanka napisał(a):Mam koleżankę, która jest weterynarzem. Na początku pracy miala opory, kiedy ludzie przychodzili ze zdrowymi pasmi w sile wieku do uśpienia. I odmawiała. Ale po kilku latach praktyki, już tak nie robi. Powiedziała mi kiedyś: "jak nie uśpisz takim ludziom psa, to go przywiążą do drzewa w lesie. I umrze w cierpieniu. Dlatego usypiam". Na jej miejscu bym tak głośno tego nie mówiła, bo usypianie zdrowych zwierząt jest przestępstwem w Polsce. I chyba jest to podejście - "na łatwiznę": nie ma psa, nie ma problemu. Nie chciałabym leczyć swoich zwierząt u takiego weterynarza, bo to świadczy o znieczulicy i podejściu bardzo przedmiotowym. Przepraszam za offa. Quote
żabusia Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Czy Ty dokładnie przeczytałaś to co napisała Piromanka? Nie chodzi o zwierzę, które wymaga skomplikowanego leczenia a lekarz doradza uśpienie go ale o takie, które w przeciwnym razie zostanie porzucone gdzieś na odludziu i umrze w mękach. Oczywiście, teoretycznie mogłaby zabierać takie zwierzaki do siebie i szukać im domu ale nie każdy ma takie możliwości. Ja jej zatem nie potępiam. W świetle polskich realiów, uważam, że tak jest dla tych zwierząt lepiej. Quote
andzia69 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 [quote name='Evelin']A teraz cos optymistycznego: Beza od Pipi znalazła swój nowy dom.. Z hoteliku od Murki powędrowała do domu w Lublinie :multi::multi::multi: http://www.dogomania.pl/forum/f1157/biala-puszysta-slodka-beza-czyli-bialy-owczarek-podlaski-d-juz-w-domu-142337/index2.html bardzo się cieszę:multi::multi::multi: to taka piękna suczynka:loveu::loveu::loveu: Quote
Evelin Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Jeszce jedna dobra wiadomość : w najbliższy poniedziałek do Murki pojedzie Śnieżka:multi::multi::multi: Quote
Asiaczek Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Ja chyba nie kojarzę Śniezki. Można poprosic o jakąś fotkę suni? pzr. Quote
Evelin Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Pucka69 uparła się,że nastepny pies,który pojedzie do Murki ma byc brzydki więc zaproponowałam jej koszmarną Śnieżkę:diabloti: Zgodziła się,choć musiałam byc namolna:evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 I to ma być ta koszmarna Śniezka? E, nie wierzę, całkiem sympatyczna i ładna sunia.:lol: http://i44.tinypic.com/2mu6g.jpg Pzdr. Quote
Iza. Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Sniezka jest cudna, a te jej uszy to wrecz genialne hah. Ile my sie z Agacia nameczylysmy zeby zrobic jej foto ze stojacymi uszami :lol: Quote
enia Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Bardzo dobre wieści- dzięki Evelin i Pucko:lol::loveu::lol::loveu::lol::loveu: Quote
Evelin Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Pipi nie zdązyła napisać-więc ja to zrobię.. wiesci sa bardzo dobre- do Murki napisał maila pan zainteresowany Bezą.. poniewaz Beza już w swoim domu,Murka zaproponowała koszmarną Śnieżkę...:evil_lol: Państwo z Gdyni dzis po Nia przyjechali..Mieli pieska 14 lat i nie moga tak bez psa.Spędzili u Pipi ok 2 godzin-i w końcu Śniezynka pojechała. Nakarmili Ja parówkami-Pipi mówiła,że będzie wymiotować w samochodzie .A p.Małgosia,że po prostu posprząta..Rasowa dogomaniaczka z tej pani Małgosi:loveu: Z opowiadania Pipi bardzo mi się podobali,powinno być wszystko ok... Ponieważ Śniezka zwolniła miejsce,do Murki pojedzie jutro inny pies..jak się uda to sunia z łapanki:diabloti:Trzymajcie kciuki,żeby się Pipi udało. I za to,żeby ze mna szczęsliwie do Murków dojechała. Pipi jest dzielna-ma odwage przeciwstawić sie obowiązującej modzie niby-niezauważania problemu (np krzywdzie zwierzat) i życ po swojemu.. Brawo Pipi..:multi::multi::multi: Do wszystkich czytajacych ten watek w miejscu zamieszkania Pipi: "Zło zaczyna się tam,gdzie dobrzy ludzie przestaja reagować" Quote
Asiaczek Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Dobre wieści! Cieszymy się razem z Wami.:lol: Pzdr. Quote
agaciaaa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Strasznie sie ciesze, że Beza i Śnieżka znalazły domki :loveu: I mam nadzieję, że na nich się nie skończy ;) Quote
Evelin Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Też bym tak chciała,żeby dobra passa trwała nadal... I mam dwie dobre wiadomości :multi::multi::multi::multi: 1.pamiętacie te 3 szczeniaki,które Pipi znalazła przy drodze? Dwa dni temu dostałam sms,że ostatnia sunia poszła do swojego domu.. 2.Śnieżka pojechała do domu i razem z Pipi zastanawiałyśmy się kto nastepny może pojechać do hoteliku do Murki.Skończyło się na tym,że Pipi zabawiła się w hycla :diabloti:złapała bezdomną sunię ,(którą wczesniej dokarmiała),przetrzymała u siebie na podwórku. A ja przyjechałam z rana i zawiozłam sunię do Lublina.Już jest bezpieczna w hoteliku u Murki :multi: Fotki z podrózy po nowe zycie... Quote
monika083 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 ale sliczna ta czarna sunia,wiadomo o niej cos wiecej? Quote
Evelin Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Pewnie,że śliczna..:loveu: Co o Niej wiadomo? Ma ok roku,włóczyła się po gminnych bezdrożach...Jedni dokarmiali,inni przeganiali...Jakos przetrwała.Pipi mówiła,ze przeganiana z miejsca w miejsce czasem sprawiała wrażenie jakby chciała powiedzieć: " a róbcie ze mną co chcecie,wszystko mi jedno". To duża sunia,ale bardzo łagodna.Troszkę chuda,ale pod troskliwą opieką Murków to się z pewnością zmieni... Badał Ją wet,ma troche powiększone wężły chłonne i wymaga antybiotyku..Potem szczepienia,sterylka i szukanie nowego domu.. Póki co -sunia nie ma imienia.Zapraszam na casting... http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/index17.html Quote
emilia2280 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Pipi napisał(a): Wczoraj byłam na kontroli z Sabą i nużeniec nie odpuszcza.Za dwa tygodnie do ponownej kontroli,na zeskrobinę i dostanie Advocate.Na dzień dzisiejszy dostała Atecortin do oczu,bo ma stan zapalny.Antybiotyk odstawiony.Tyle mogę powiedzieć.Co dalej?,nie wiem. U Nory szwy goją się dobrze,w sobotę na zdjęcie pojedziemy.Pozdrawiam wszystkich i dziękuję,pa,pa. Cy Saba jest juz wysterylizowana? Chyba nie ma co podawac advocate, lepiej obroze preventic albo stronghold. i moze koope jej zbadac? no i moze jakies najnowsze fotki suczyny, zeby zobaczyc jak teraz to wygláda? Quote
Pipi Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 emilia2280 napisał(a):Cy Saba jest juz wysterylizowana? Chyba nie ma co podawac advocate, lepiej obroze preventic albo stronghold. i moze koope jej zbadac? no i moze jakies najnowsze fotki suczyny, zeby zobaczyc jak teraz to wygláda? Niestety nie jest wysterylizowana,a obrozy Preventic nie mozna jej zalozyc,bo one takie sa,ze jedno drugiemu obroze przegryza.Moga sie zatruc.Ja kochana robie tak jak wet mi mowi.Juz sama nie wiem co robic?.W poniedzialek,albo we wtorek pojade z nia znowu.Ja zawsze sugeruje lekarzowi,to o co mi podpowiadacie,ale on swoje robi.No to co ja mogę?. Fotki mam,ale nie bardzo mam jak wkleic.Jak zajeżdżam na internet,to już mam tylko ok pół godzinki,żeby posiedziec. Przepraszam,jeszcze troche i juz bede miała internet w domu i zajmę się zdjęciami i wszystkim bardziej.Wiem,że zaniedbuje dogomanię,proszę o jeszcze trochę wyrozumiałości.Bardzo proszę. Quote
emilia2280 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Pipi, pisalas ze Nora ma nuzyce. Ona siedzi w kojcu z Sabá? I kiedy psy byly odpchlone, moze to uczulenie na pchly? :roll: EDIT: przeslij mi zdjécia mailem- wstawie. Quote
Asiaczek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Na tym zdjęciu sunia trochę przypomina z główki charta... http://images41.fotosik.pl/175/c140a145588c8cdfmed.jpg pzdr. Quote
Evelin Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Sunia nazywa się Koka (Pucka69 wybrała imię) link do wątku Koki http://www.dogomania.pl/forum/f1157/wesola-mloda-czarna-koka-czeka-na-swojego-czlowieka-144204/ Quote
enia Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 a ogólnie co słychać? ze tak wątek podniosę.........:roll: Quote
Evelin Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Cóż (wiadomości sprzed kilku dni)..Pipi na razie bez netu,ale jest nadzieja,że może w ciągu najbliższych 2-3 tygodni się podłączy.. Odnalazła się ta psica Szczotka z 2 szczeniakami...Jest bardzo przebiegła chowa te szczeniaki..Spróbujemy jej jakoś pomóc,ale to dłuższa sprawa... Może się uda zabrać kolejnego psa od Pipi (są na to widoki :)).... I jakoś tak powoli życie toczy się do przodu... Quote
mtf zalesie Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 to ta co chcialam pomoc w sterylce czy inna bo sie gubie w tych sukach Quote
Recommended Posts