Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
I oby tych wejść nie nabiły same odwiedzające Allegro cioteczki! :)
Trzymam kciuki za dom dla Piwka!

przewaznie jak wystawialam zwierzaki to mialy ( nawet rasowe) tak okolo 700 wejsc i to juz bylo duzo. A ta malizna ma ponad 1100. to sporo.

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Drogie i kochane Cioteczki...
Możecie już spokojnie puścić kciuki,bo Piwko już dzisiaj wieczorem,albo jutro rano będzie w nowym domu! Aktualnie od godziny jest u mnie - tu przeczeka do chwili,gdy będę mogła zawieźć Go do domku ;-)
Więc na miejsce Piwka na allegro można dać jakąś inną Biede...
Muszę lecieć,bo Piwko niesamowicie upatrzał sobie Mikiego,a Miki na Niego warczy :mad: no i Piwko na Niego szczeka. I mam cyrk :P Muszę nad tym lecieć jakoś zapanować. Później napiszę relacje...

Posted

ach ty wstrętna, niespodziankę tygodnia mi zrobiłaś :loveu:. to o piwka chodziło :multi::multi::multi:
wiecie, ulga do potegi... dawać jak tylko sie da raporty z podrózy, z nowego domu, wszystko!!!!!!! i koniecznie jakieś zdjęcia, jak juz piwunio będzie wyglądał jak powinien, ciekawa jestm, jaki on jest naprawde, jak jest zdrowy, zadbany i zadowolony :cool3:.

a tak po cichutku i po malutku wrzucę nowy dziadkowy watek, bardzo mizernej szansy:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/cicha-tragedia-127289/#post11441513

Posted

Piwko teraz grzecznie leży sobie z Mikim... Ale sam początek był niepokojący... Piwko cały czas szczekał,bo chciał wejść do łoża Mikiego,a Miki królewicz na własnych włościch [bo przecież posłanko dostał na własność] reagował agresją na biedną sierotkę... :mad: Ale jak tylko przenosiłam Piwka w inne miejsce zaraz szczekał jeszcze bardziej... Tak jakby bezpieczniej się czuł w obecności innego pieska...
Ogólnie Piwko to straszny przytulas... Lubi wszystkie zwierzaki widać. I jak na takiego dziadzia to werwę ma całkiem niezłą :razz: Podrywał moją Sarę... Większą od Niego zaledwie około 10 razy :evil_lol:
I całkiem dobrze radzi sobie ze swoją ślepotą... Widać nie od dziś zmaga się z tym problemem... :roll:

Posted

ale akcja :crazyeye:
jak Wy to robicie?? czytając wątek Piwka nie bardzo wierzyłam w szczęsliwe zakończenie, tzn. prawdziwy dom
a tu jakies cuda się dzieją :multi:

podziwiam Was i życzę dalszych sukcesów w naprawianiu świata :lol:

Posted

Na początek przeproszę,że tak późno wszystko opisuję,ale internet niestety odmówił mi posłuszeństwa :mad:
A co do Piwcia! A wię tak:
Piwko został dosłownie 'wybrany' przez Przystań Ocalenie... I tam właśnie zamieszkał z innymi chorymi starszymi zwierzakami...
I jestem jak najbardziej przekonana o tym,że lepiej trafić nie mógł !
W Przystani nie braknie Mu całkowicie niczego! I do samiutkiego końca Jego życia będzie kochany,a także będzie robione wszystko co najlepsze dla Jego zdrowia.
Piwko to wspaniały pies... Był u mnie zaledwie 24 godziny,a zjednał sobie wszystkich moich domowników... Osoba,która Go zostawiła popełniła wielki błąd... I jestem pewna,że odpokutkuje za to równie gorzko jak Piwko [tylko bez szczęśliwego zakończenia...] Jest naprawde wyjątkowy...
Fotki z pobytu u mnie wrzucę później,bo teraz mnie czas troszkę goni;)

Posted

No i nie napisałam najważniejszego...!
Pani która miała Piwka na tymczasie godnie wyprawiła Go do nowego domu... Dostał posłanko,dostał lekarstwa [wszystkie jakie musi dostawać] na spory czas...Dostał też jedzonko i smycz! Ta Pani musi być wspaniałą duszyczką...! Bardzo się cieszę,że miejsce Piwka zajęła schroniskowa Lola... Bardzo dziękujemy Pani za wspaniałą opiekę sprawowaną nad Piwkiem!

Możecie w wolnej chwili zerknąć :eviltong:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/babcia-lola-ma-12-lat-szuka-cieplego-fotela-na-zimowe-dni-ona-zamarznie-slask-126943/