Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej dziewczyny... Mam takie pytanie - można Mikiemu zawieźć coś do zjedzenia? Bo ja co prawda nie jestem w Bielsku zbyt często,ale mój "chłop":diabloti: tak... i mógłby jutro po pracy podjechać i wyprowadzić chłopaka i nakarmić... A w czwartek może ja bym się wybrała...

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Hej dziewczyny... Mam takie pytanie - można Mikiemu zawieźć coś do zjedzenia? Bo ja co prawda nie jestem w Bielsku zbyt często,ale mój "chłop":diabloti: tak... i mógłby jutro po pracy podjechać i wyprowadzić chłopaka i nakarmić... A w czwartek może ja bym się wybrała...

Pewnie piesio bardzo się ucieszy....

Posted

_bubu_ napisał(a):
To zmiany głównie ze starości - bardzo zaawansowane zmiany zwyrodnieniowe ktore powodują zesztywnienie kręgosłupa :( Z pewnością głaz tez nie był tu bez znaczenia.
dzisiaj Miki byl taki smutny :placz: On bardzo potrzebuje domu tymczasowego - opieki, kogos kto sprawi że bedzie chcialo mu sie żyć. bardzo lubi byc głaskany, dzisiaj podczas głaskania lizał mnie po rękach a potem zasnął z głową na kolanach. Przykro mi ze nie moge mu poswiecic wiecej czasu.

Jesteś kochana Bubu!

Posted

Mam dobrą wiadomość - steryd postawił Mikusia na nogi. Spacerowaliśmy dzisiaj i Miki wcale nie chcial wracać do lecznicy. tylko oglądał sie i patrzył na mnie jakby pytając - to możemy już iść do domu ? - i ruszał ciągle w jednym kierunku , przeciwnym niż lecznica. On ma takie wyjątkowe spojrzenie, takie smutne, proszące , z nadzieją.. Klaudus - jutro zobaczysz..
Miki chodzi bardzo powolutku ostroznie, ale chodzi, nie męczyl sie juz dzisiaj tak szybko. Oby tak dalej. Narazie termin zabiegu odroczony do soboty , bedziemy obserwować jak Miki sobie bedzie radził z chodzeniem przez kolejne dni. Narazie dostał biegunki , możliwe że po lekach. Brudzi w kojcu i w lecznicy juz zaczynają narzekać. Niestety Miki niedługo nie będzie miał sie gdzie podziać :( Prosze , pomóżcie szukać dla niego domu tymczasowego. Nawet płatnego. On musi mieć troskliwą opieke..

Posted

jak dobrze :lol:
taka miła wiadomość na dobranoc :lol:
bardzo się cieszę, że Mikiemu choć trochę się polepszyło :lol:
i mam nadzieję, że tak już zostanie :kciuki:

Mikiemu zdrówko powolutku wraca dlatego domek pilnie potrzebny!

Posted

Dzisiaj Klaudus odwiedziła naszego ulubieńca :) wprawdzie szedł bardzo powolutku i ciągle zawracał w stronę lecznicy, ale udało nam się trochę pospacerować i zrobić parę zdjęć. Miki dostał też prezent od Klaudii i jej TŻ w postaci karmy - może ta mu zasmakuje, bo usłyszałam dzisiaj, że Miki strasznie wybrzydza co do jedzenia.

Ale myślę, że szerszą relację napisze sama "ciocia odwiedzająca" ;)

Również przychylam się do prosby o nawet płatny tymczas. Obawiam się, że to jedyna nadzieja dla Mikiego... :(

Posted

jak dobrze że Miki miał dzisiaj odwiedziny :loveu: :loveu: Czekamy na fotorelacje :razz:
ja właśnie od niego wróciłam. Nie chciał wstać więc go podniosłam, postawiłam na łapy i ruszył do przodu swoim żółwim tempem. Ciężko mu sie wstaje, dodatkowo ślizga się na kocu. Czy tylko ze mną na spacerkach zawsze ciągnie go w kierunku hulanki? chce iśc w strone domu? nie wiem..
Po spacerku wyjadł chrupki z miski. miał pomieszane takie okragłe i z dziurkami. To powybierał wszystkie z dziurkami, napił sie i poszedł spać.
Jeśli Miki jutro będzie się dobrze czuł to czeka go zabieg. I 3 dni po zabiegu musi opuścić lecznice :shake: jeśli będzie za słaby to musze go zabrac już jutro :placz: i przywiezc za 2 dni na zabieg jak nabierze więcej sił. Nie zmienia to faktu że na dniach Miki zostanie bez dachu nad głową.

Posted

[FONT=Trebuchet MS]Mam uwage w zwiazku z biegunkami. Naszym zawsze pomagaja 2 kapsulki Nutriplantu/dzien. Rzadko trzeba podawac nastepnego dnia. Nutriplant dobrze u psow reguluje dysbakterioze, ktore czesto pojawia sie po lekach.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Pozdrowki dla Was i tez trzymamy kciuki.[/FONT]

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Również przychylam się do prosby o nawet płatny tymczas. Obawiam się, że to jedyna nadzieja dla Mikiego... :(

Może u Wiosny...?

A co do wybredności Mikiego w kwestii karmy... Co powiecie na Frolic? Jest dość miękki, a poza tym "psy uwielbiają Frolic" :D
Trzeba jednak przyznać, że karma ta potrafi do siebie przekonać sporo psich niejadków ;)