Klaudus__ Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 O nie... Jakie wieści... :placz: Chyba nie trafi do schroniska :placz: Wrrrr :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 No więc tak moje drogie... Jak już wiecie z wcześniejszych relacjii wczoraj byłam poznać tego wyjątkowego Pana w podeszłym wieku... :cool3: Miki to wyjątkowy psiak... Jego oczka są pełne życia... Nie ma w nich ani grama zwątpienia... Jest tak wiele nadzieii... Tylko ciałko okaleczone przez człowieka odmawia posłuszeństwa... Wogóle to dzękuję bardzo Justynie,którą było mi bardzo miło poznać :cool3: i która znalazła dla Nas chwilę swojego cennego czasu... (Chociaż chyba Ją troszkę przestraszyliśmy ponieważ już na "integracyjną" cole namówić się nie dała :diabloti: Ale mimo to dziękuję :loveu: Mikuś spacerował bardzo bardzo powolutku i co chwilę odpoczywał... Po przejściu niewielkiego dystansu zaprotestował i zwrócił w stronę leczicy... Więc grzecznie poczmychaliśmy za Nim... nie oponowaliśmy ponieważ Mikuś zrobił siku i patrzył w stronę wejścia do lecznicy... Był zmęczony... A teraz kilka zdjęć : (na fotografa się nie nadaję :diabloti:) ale jakieś są :diabloti: Uśmiech Mikiego - uwierzcie mi,że On naprawde się uśmiechał... Fotki daję w pełnym rozmiarze,żeby fanki Mikiego miały 100% przyjemności ;-) :loveu::loveu::loveu: Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Z Justynką :loveu: Tylko tak z profilu udało się "łapnąć" :eviltong: ponieważ stroniła od obiektywu :diabloti: Quote
zuzlikowa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Apeluję o pomoc, jeśli każą Mikiemu opuścić lecznicę, zostanie bez dachu nad głową. Nie mamy gdzie go umieścić. Prosimy, o awaryjny, płatny, byle jaki... ale tymczas!!! :placz: Ostatnio śledzę wątek innego staruszka http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-chce-zyc-gluchy-slepy-stary-schronisko-daje-mu-pare-dni-123332/index23.html i tam przeczytałam: " Ciotki! A pisałyście może do Czarodziejki? Ona daje DT staruszkom.;-) Może się zgodzi? Myślę,że zwrot kosztów wet i karmy-obowiązkowo!" Ciotki jednak szukają domku bliżej,więc...Może dla Dziadeczka to szansa nie tylko na tymczas!!!Czarodziejka kocha staruszki, a to jest ...pięknota Dziadzio!!!:loveu: Napiszcie do niej!:roll: Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Już pisałam do Czarodziejki... Zaprosiłam Ją na Nasz wątek... Quote
_bubu_ Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Miki dzisiaj dobrze sie czuł rano więc zdecydowano się na zabieg. jest już po. Zniósł go dobrze, wybudził się. Podczas zabiegu okazalo sie ze miał też nowotwór jądra. Także dobrze że nie czekaliśmy dłużej. Możliwe że też, że z powodu bólu gorzej chodził. Tak dodatkowo. teraz czeka go rekonwalescencja. oby jak najszybciej zaczął chodzić. ostatecznie może w lecznicy zostać po zabiegu do niedzieli/poniedziałku. Tymczas bardzo pilny ! Quote
j3nny Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 nie wiem jak jeszcze pomoc, wiec podniose Quote
gonia66 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Napiszcie cos wiecej??Jak mozna mu pomoc zeby nie trafil tylko do schroniska!!!Co moge zrobic??? Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Właśnie mam dosłownie sekundkę wolną i chciałam zapytać co u Mikiego... A tu Bubu już podzieliła się nowymi wieściami... Biedaczysko jeszcze nowotwór miało :placz: Faktycznie ból mógł być na tyle uciążliwy,że Miki wolał "nie chodzić",żeby nie bolało... Bubu, a co wogóle jeszcze mówił wet? Czy Mikiego samopoczucie ulegnie polepszeniu czy nie można jak narazie nic powiedzieć? :roll: Jakbyś tam dzisiaj jeszcze u Niego była to wytul Go tam ode mnie... Zapewne Biedaczek słabiutki... Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 gonia66 napisał(a):Napiszcie cos wiecej??Jak mozna mu pomoc zeby nie trafil tylko do schroniska!!!Co moge zrobic??? Gonia trzeba Mu jak najszybciej znależć chociażby DT (że o DS ani nie pomarzę w tym momencie...) to jest podstawa... On nie może wrócić do schroniska... Quote
gonia66 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 no ale domek tymczasowy to pewnie gdzies blisko Was..ja mieszkam hen..w okolicach Jeleniej Gory..nie ma raczej szans:( Sama tez nie mam mozliwosci, aby stworzyc mu dom..ale jakos chcialabym pomoc..JAK????Przeciez nie oddadza go chyba do schroniska:( Nie bedzie mozliwosci hoteliku??Jakies ogloszenia na NK lub Allegro zeby zdobyc kase..tylko nie do schroniska!!!Prosze napiszcie co u Psinki...i tak dobrze, ze znow na czas "nadeszla pomoc"...:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Poza tymczasem najważniejsze są pieniądze na utrzymanie Mikiego. Przypominam, że każdy dzień to dodatkowe 25zł. Wolę nie myśleć o koszcie sterydów i samego zabiegu/badań. Tymczas jest niezwykle potrzebny. Miki nie wróci do schroniska, to jest pewne. Ale nie ma w pobliżu żadnego porządnego hotelu. Najbliższy pod Krakowem. Zresztą Miki potrzebuje opieki, zainteresowania człowieka. Tymczas to byłoby dla niego zbawienie! :-( Quote
gonia66 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Gdzie mozna wysylac jakies pieniazki na Mikusia???Podajcie numer konta:) Quote
_bubu_ Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 gonia66 wysłałam Ci konto na PW. Mikuś szybko odzyskuje siły po zabiegu. Poszedł na sapcerek, szedł nawet lepiej niż wczoraj, tylko momentami się chwiał bo jeszcze słaby. Ale ogonkiem nawet machał w górze. Albo raczej tym co z ogonka zostało bo miał wygolony do zabiegu. Znalazł jakieś śmieci i chciał je zjeśc. Ale niestety dietka po zabiegu obowiązuje ;) Błagam o tymczas :-( Quote
halbina Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 dobrze, że zabieg sie udał i że będzie mniej cierpiał... domku!!! Quote
agaga21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 śledzę ten wątek po cichu...i może to się przyda,dziś to znalazłam. http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/ Quote
Isadora7 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Allegro cegiełkowe dla Mikiego: Ukamieniowany psiak - Miki (477278711) - Aukcje internetowe Allegro Teraz trzeba porozsyłac link do aukcji po znajomych, wstaić link na GG i takie tam podobne :) :cool1: Quote
matamata Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Mam pytanie - czy wpłaty na Mikiego kierować na to konto podane na aukcji allegro? Quote
Klaudus__ Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Mikusiu... Jak się dzisiaj czujesz...?:roll: Quote
Seaside Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 biedactwo :( ma takie piękne oczy :( Kto mógłby pomóc ??? :help1: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Isadora, naprawdę piękne Allegro! Bardzo, bardzo dziękujemy w imieniu Mikiego! :loveu: Jesteś niesamowita!!! Już rozsyłam link, gdzie mogę! Matamata - można wpłacać na konto podane na Allegro. Dostałam dziś 22,50zł za bazarek Seaside :) Miki macha ogonkiem w podziękowaniu! :multi: Quote
Recommended Posts