KrystynaS Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Mora według mnie nie nadaje się na podwórko do budy :shake:. Podwórko w sensie, że wychodzi sobie pobiegać i wraca do domu a to tak. Tylko muszą mieć naprawdę wysoooki płot :evil_lol: i to bez ostrych zakończeń. Mora to pies domowy, nie budowy (od buda) czy kojcowy. :shake: Quote
andzia69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 GoskaGoska - czy to może p. Sława pyta o Morę? Quote
betel Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Tak Mora nadaje się wyłacznie do domu!!!!! Quote
GoskaGoska Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 andzia69 napisał(a):GoskaGoska - czy to może p. Sława pyta o Morę? tak ;). a wiecie cos o tej Pani? Moze jakby jakis do uspienia byl w schronie to jakiegos biedak wyslac - mysle o wroclawskim schronie Quote
kika22 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Morka najlepiej do domku z podwórkiem;) Quote
erka Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Niekoniecznie, ona zupelnie dobrze funkcjonuje w mieszkaniu w bloku:lol:. Quote
ewelinka_m Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 mora absolutnie na podworko sie nie nadaje ona tak garnie sie do ludzi...uwielbia przebywac w ich towarzystwie,rozdaje nawet caluski na zawolanie:razz: saga swiadkiem:eviltong: Quote
saga_86 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Mora przeszła wielką metamorfozę. Pamiętam co przeżyłyśmy z Ewelinką podczas pierwszego spotkania z nią, teraz to kompletnie inny psiak! I muszę przyznać, że jeszcze tak bystrego, inteligentnego psa to w życiu nie widziałam:cool3: Bardzo stara się przypodobać człowiekowi, w mig chwyta o co sie ją prosi, szybko przyswaja nowe komendy. Jest łakoma na jedzenie i zabawę więc szkolenie jest tym bardziej ułatwione. Na pewno nie nadaje się dla osób które szukają psa, który śpi ciągle na kanapie i wystarczą mu krótkie spacery wokół bloku. Mora ma w sobie wiele energii jak przystało na typowego owczarka. Bardzo mi się podoba też,że nie jest agresywna do innych psów. Zaczepliwą Taszę stara sie omijać szerokim łukiem, wczoraj pies pani Ani ją zaatakował to zrobiła szybki unik pod stół ( a była znacznie od niego większa i spokojnie to ona mogła być górą), Hurcię pięknie zachęcała do zabawy. Quote
Linssi Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 A pani Ania twierdzi ze to Mora zaczepia Tasze... :evil_lol: Quote
betel Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 No własnie Moreczko , szukaj domu, albo domku szukaj Moreczki:lol: Quote
saga_86 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Siedziałam już kilka razy u pani Ani na dłużej odkąd jest i Mora i Tasza i nigdy nie widziałam żeby Mora zaczynała:roll: Kilka razy gdy Mora w mieszkaniu próbowała podejść za blisko to Tasza warczała,a Mora grzecznie odsuwała sie od niej:roll: Mi z charakteru bardziej odpowiada Tasza, ale muszę przyznać, że to Tasza zawsze ją prowokuje.... Nie wiem może na początku pobytu Mory było inaczej, a teraz już zdążyły sobie ułóżyć ładnie hierarchię. Quote
ewelinka_m Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='saga_86'] Nie wiem może na początku pobytu Mory było inaczej, a teraz już zdążyły sobie ułóżyć ładnie hierarchię. na początku też było ok:eviltong: chodziły nawet razem na spacery i razem nawet biegałyśmy:razz: Taszce czasem zdarza się zaczynać, ona uważa, że to jest jej p.ania, jej kanapa i jej miska no i jej każda ręka która ją głaska...stąd wynikają czasem różnice w zdaniach, ale ogólnie ich pyskówki są raczej sporadyczne, bo jak napisała Saga, Morcia się wycofuje. Quote
ewelinka_m Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Morcia z wczoraj, zdjęć mało i nie ładne bo to to się nie zatrzymuje :eviltong: ii rąk nam brakowało :loveu: (ta plamka na brzuszku to zagojona rana po feralnej ucieczce) mam też filmik, ale to się zastanowię czy się nadaje:eviltong: Quote
saga_86 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 To ziazi Ewelince na szczęscie nie zrobił żaden psiak tylko niegrzeczna piłka siatkowa;) A filmik ABSOLUTNIE nie nadaje się do publikacji....:razz: Zdjęcia przytulanki są najpiękniejsze:loveu: Quote
Linssi Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Taszka chyba mnie nie lubi, a juz napewno mi nie ufa, i moze dlatego z Morcia bardziej sie dogaduje ;) Quote
ewelinka_m Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 coś tu ktoś mówił o publikacji? :siara: Morcia jest baaaaaaardzo łagodnym psiakiem :diabloti: http://pl.youtube.com/watch?v=jdHBSxVWpgU a Mora uznała, że najlepszą rzeczą do gryzienia jest.... moja szyna gipsowa:multi: i z namiętnością obgryzała i lizała ją z każdej strony Quote
Linssi Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Morcia - wsciekniety pies :lol: Ktos jej tu czarny PR robi :P ;) Quote
erka Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Morka do domku:lol:, gdzie będzie kanapa do dyspozycji i dużo ruchu i wszelkiej aktywności, bo Morę energia, jak widac rozpiera:loveu:. Ona uwielbia zabawy z piłeczką, z pewnością ktoś tak sie z nia bawił, zanim znalazła się na ulicy. Quote
betel Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Super filmik , widac ,że Morcia kocha się bawic i jest przezwyczajona do pieszczotek:lol:. Quote
Miśka79 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 MOrcia ma ogłoszenia: gumtree kupie.psa pajeczyna pineska petworld ale.gratka yellowpages animalia ogloszenia24.polska Jak po takiej ilości nie znajdzie domu....to się zezłoszczę:) No ale nie będę rozsiewać pesymizmu.Proszę tylko (to rozkaz:)trzymać kciuki za Morcię Quote
erka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Miśka79 chyba musisz sie zezłościć, bo jak na razie zero odzewu:mad:. Zupełnie nie rozumiem, taka piekna sunia, a jak mądra, posłuszna, reaguje na komendy i w dodatku niesamowita pieszczocha i przytulanka:lol::loveu:. Dzisiaj się z nią widziałam, byłyśmy na spacerku, naprawde cudna sunia:lol:. Quote
Recommended Posts