Jump to content
Dogomania

Czy Mora - przemiły mini onek musi wrócić na ulicę??? Pomocy!!!! ma dom

Recommended Posts

Posted

Mora według mnie nie nadaje się na podwórko do budy :shake:. Podwórko w sensie, że wychodzi sobie pobiegać i wraca do domu a to tak. Tylko muszą mieć naprawdę wysoooki płot :evil_lol: i to bez ostrych zakończeń.
Mora to pies domowy, nie budowy (od buda) czy kojcowy. :shake:

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
GoskaGoska - czy to może p. Sława pyta o Morę?

tak ;). a wiecie cos o tej Pani? Moze jakby jakis do uspienia byl w schronie to jakiegos biedak wyslac - mysle o wroclawskim schronie

Posted

Mora przeszła wielką metamorfozę. Pamiętam co przeżyłyśmy z Ewelinką podczas pierwszego spotkania z nią, teraz to kompletnie inny psiak!

I muszę przyznać, że jeszcze tak bystrego, inteligentnego psa to w życiu nie widziałam:cool3: Bardzo stara się przypodobać człowiekowi, w mig chwyta o co sie ją prosi, szybko przyswaja nowe komendy. Jest łakoma na jedzenie i zabawę więc szkolenie jest tym bardziej ułatwione.

Na pewno nie nadaje się dla osób które szukają psa, który śpi ciągle na kanapie i wystarczą mu krótkie spacery wokół bloku. Mora ma w sobie wiele energii jak przystało na typowego owczarka.

Bardzo mi się podoba też,że nie jest agresywna do innych psów. Zaczepliwą Taszę stara sie omijać szerokim łukiem, wczoraj pies pani Ani ją zaatakował to zrobiła szybki unik pod stół ( a była znacznie od niego większa i spokojnie to ona mogła być górą), Hurcię pięknie zachęcała do zabawy.

Posted

Siedziałam już kilka razy u pani Ani na dłużej odkąd jest i Mora i Tasza i nigdy nie widziałam żeby Mora zaczynała:roll: Kilka razy gdy Mora w mieszkaniu próbowała podejść za blisko to Tasza warczała,a Mora grzecznie odsuwała sie od niej:roll:
Mi z charakteru bardziej odpowiada Tasza, ale muszę przyznać, że to Tasza zawsze ją prowokuje....
Nie wiem może na początku pobytu Mory było inaczej, a teraz już zdążyły sobie ułóżyć ładnie hierarchię.

Posted

[quote name='saga_86']
Nie wiem może na początku pobytu Mory było inaczej, a teraz już zdążyły sobie ułóżyć ładnie hierarchię.
na początku też było ok:eviltong:
chodziły nawet razem na spacery i razem nawet biegałyśmy:razz:

Taszce czasem zdarza się zaczynać, ona uważa, że to jest jej p.ania, jej kanapa i jej miska no i jej każda ręka która ją głaska...stąd wynikają czasem różnice w zdaniach, ale ogólnie ich pyskówki są raczej sporadyczne, bo jak napisała Saga, Morcia się wycofuje.

Posted

Morcia z wczoraj, zdjęć mało i nie ładne bo to to się nie zatrzymuje :eviltong:
ii rąk nam brakowało

:loveu:

(ta plamka na brzuszku to zagojona rana po feralnej ucieczce)
mam też filmik, ale to się zastanowię czy się nadaje:eviltong:

Posted

To ziazi Ewelince na szczęscie nie zrobił żaden psiak tylko niegrzeczna piłka siatkowa;)
A filmik ABSOLUTNIE nie nadaje się do publikacji....:razz:

Zdjęcia przytulanki są najpiękniejsze:loveu:

Posted

Morka do domku:lol:, gdzie będzie kanapa do dyspozycji i dużo ruchu i wszelkiej aktywności, bo Morę energia, jak widac rozpiera:loveu:.
Ona uwielbia zabawy z piłeczką, z pewnością ktoś tak sie z nia bawił, zanim znalazła się na ulicy.

Posted

MOrcia ma ogłoszenia:
gumtree
kupie.psa
pajeczyna
pineska
petworld
ale.gratka
yellowpages
animalia
ogloszenia24.polska
Jak po takiej ilości nie znajdzie domu....to się zezłoszczę:)
No ale nie będę rozsiewać pesymizmu.Proszę tylko (to rozkaz:)trzymać kciuki za Morcię

Posted

Miśka79 chyba musisz sie zezłościć, bo jak na razie zero odzewu:mad:.

Zupełnie nie rozumiem, taka piekna sunia, a jak mądra, posłuszna, reaguje na komendy i w dodatku niesamowita pieszczocha i przytulanka:lol::loveu:.
Dzisiaj się z nią widziałam, byłyśmy na spacerku, naprawde cudna sunia:lol:.