Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomość, że preparat Advocate był podawany 3 września, czyli przestał już działać. (ktoś napisał mi w mailu :) wiecie kto... ).
6 dużych psów, nie miało w ogóle podanego preparatu (zabrakło) !!
Czy nie powinno się odpchlić wszystkich psów, teraz, jeszcze raz?
Pamiętajmy, że część psów biega luzem, przynoszą różności z wycieczek.
A nadal jest względnie ciepło i żeby nie było znowu inwazji pcheł.
Przez to niektóre mogą znów zacząć łysieć.

Ja w takim razie dzisiaj spryskuję wszystkie moje psy Fiprexem, i lecę po tabletki, na jesienne odrobaczenie.

Dlaczego wątek Kamyka/Misiaczka jest zamknięty? Jest to ciekawy pies, ciekawe są jego zachowania. Podejmuję próby jego oswojenia, ale jestem odcięta przez to od porad Waszych, które mogą być cenne. Chciałam zmienić tytuł i kontynuować, bo pies na razie WYMAGA POMOCY!! I to nawet nie finansowej, ile właśnie Waszej, osób doświadczonych, które mogą mi coś doradzić. Misiaczek ma dużo zdjęć, bardzo przyjaźni się z Klamką, powolutku zaczyna nabierać zaufania.. Zofia też miała wstawić fajne zdjęcia, ale powinien mieć osobny wątek, żeby nie "zamulać" wątku krężlowskiego, gdzie nadal trzeba szybko działać!!
Idzie zima!!!

PROSZĘ O OTWARCIE WĄTKU I EWENTUALNE SUGESTIE, O PRZENIESIENU GO W INNE MIEJSCE????

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

sleepingbyday napisał(a):
wątek kamyka zamknięty :crazyeye:? przecież ty jesteś autorem?? nic nie kumom....

wątek byl z tego co pamiętam na zagubionych. znalazl się, więc wątek zamknęli. Poproscie moda o przeniesienie go na pwp

Posted

Właśnie też nic nie rozumiem i nie tylko ja....
Czy to normalna procedura?
Nikt się nie pyta osób zainteresowanych, albo zakladających wątek??
Kamyk żyje i potrzebuje pomocy!

Posted

Charly napisał(a):
wątek byl z tego co pamiętam na zagubionych. znalazl się, więc wątek zamknęli. Poproscie moda o przeniesienie go na pwp

Racja, proszę o przeniesienie wątku Kamyka :)

Posted

Belula, odnosnie Kamyka proponuje zebys skontaktowala sie z gagata.
Ona wlasnie "oswaja" totalna dziczke, sunia byla przez 9 miesiecy u EMIR i zadne normalne metody na nia nie dzialaly, wiec EMIR wspolnie z gagata postanowily przeniesc Pigy do Gagaty, w domowe srodowisko i zobaczyc jak tam pojdzie.

Sprawozdanie Gagaty z resocjalizacji Pigy jest na Aktualnosciach u EMIR, guzik "Wiesci z DT", zobacz jak ona to robi krok po kroku, odpukac bardzo dobrze jej to idzie.

Napisz do niej priva.

Posted

Osiolek napisał(a):
Belula, odnosnie Kamyka proponuje zebys skontaktowala sie z gagata.
Ona wlasnie "oswaja" totalna dziczke, sunia byla przez 9 miesiecy u EMIR i zadne normalne metody na nia nie dzialaly, wiec EMIR wspolnie z gagata postanowily przeniesc Pigy do Gagaty, w domowe srodowisko i zobaczyc jak tam pojdzie.

Sprawozdanie Gagaty z resocjalizacji Pigy jest na Aktualnosciach u EMIR, guzik "Wiesci z DT", zobacz jak ona to robi krok po kroku, odpukac bardzo dobrze jej to idzie.

Napisz do niej priva.

Dziękuję, skontaktuję się z nią. Na pewno coś skorzystamy z Kamykiem.
Kamyk jest u mnie w domu i myślę, że to dla niego jest dobre. Zwłaszcza, że u mnie nikt na siłę nic od niego nie chce, a on powoli, krok po kroku oswaja się z życiem człowieka..

Posted

[quote name='zofia&sasza']Hej, hej, hop, hop!!!
Ja o coś pytałam...

A jakże i to od razu dwa :multi:
hi hi hi
[quote name='Odi']...Znaleźliśmy dom dla Salmy i Bemola.
Wczoraj, tj. 30 października br. Salma i Bemol - dwójka z Maciejowic, która od 23 września przebywała w schronisku w Gorzowie, zamieszkała na swoich włościach.
Oboje zostali przygarnięci przez Właściciela:modla::modla: gorzowskiej firmy i mają na terenie firmy olbrzymi - 200 m kw., ogrodzony wybieg do swojej wyłącznej dyspozycji.
Każdy otrzymał porządną, ocieplaną budę.
Salma i Bemol dostały stałe etaty w firmie:loveu:
Pracownicy zapoznali się z nowymi kolegami z listy płac;)
Będziemy je odwiedzać, pierwsze odwiedziny planujemy jutro, a kolejne w niedzielę, gdyż przy okazji mamy za zadanie nakarmić pieski.

Posted

Osiołku i Osho, przepraszam Was, że dopiero teraz odpowiadam, ale z uwagi na minione święto nie miałam czasu zajrzeć na Dogo.

Zacznę od Osiołka, gdyż Damy mają pierwszeństwo:
Salma to suka czarna mix labradora bez nr/M;
Bemol to pies wilczasty bez nr/M.

Przy okazji dodam, iż suka kremowa bez nr/K to Pola z krężlowskiego pola, która jest u mnie na tymczasie.

Osho, mimo wielokrotnego przeszukiwania Twojej Galerii (mam na myśli ten adres, który widnieje w Twoim podpisie) nie udało mi się znaleźć Salmy i Bemola (oboje z Maciejowic), ani też Loli i Pepy (obie z Krężela), o które pytałeś mnie niedawno na pw.
Może masz jeszcze jakieś fotografie pod innym adresem, którego ja nie znam.

Właśnie jadą do nas do Gorzowa kolejne pieski z Krężela.
Wiezie je Pan Andrzej:loveu: z Pogotowia i Straży dla Zwierząt.
Na rogatkach gorzowskich jest umówiony z moim TZ ok. godz. 0.30, po czym razem pojadą ulokować pieski w schroniskowym boksie, który już na nie czeka.

Miałam już wiadomość od Pani Krysi - Pani Kierownik wieluńskiego schroniska, że dwa krężlowskie pieski już dotarły całe i zdrowe, oczywiście przywiezione przez Pana Andrzeja.

Posted

Melduję donieść, że Wars i Sawa - psiaki, które obecnie przebywają w Azylu dla Zwierząt "Cichy Kąt" w Tarnowskich Górach są już wysterylizowana, zaszczepione (Komplet - zakaźne i wścieklizna), odrobaczone i odpchlone. Dodatkowo Sawa miała usuwaną przepuklinę + przy operacji okazało się, że ma powiększone węzły chłonne - został pobrany wycinek i wysłany do badania histopatologicznego. 3majcie kciuki żeby to nie było nic groźnego :( Odbywa psiaki są wesołe, uwielbiają biegać, powoli uczą się, że smycz nie jest taka straszna na jaką wygląda. Wars ma mnóstwo energii, jest bardzo żywiołowy - patrząc na niego nie potrafię sobie wyobrazić jak on wytrzymywał w małym pomieszczeniu - teraz gdy tylko otwiera się kojec on już chce biegać, szaleć...
Sawa jest spokojniejsza, ale za to bardzo sprytna. Potrafi przeskakiwać przez ogrodzenie, dlatego przebywa w zadaszonym kojcu. O Sawę pytało już kilka osób, mamy nadzieję, że w najbliższych tygodniach pojedzie do domu. Wars narazie nie wzbudza ogromnego zainteresowania, ale na pewno i jego szybko ktoś pokocha. A to nasze misiaki:

Sawa

i Wars

Posted

A ja meldujé ze z bazarku na krézlowskie psy, z nadplat (po odjéciu kosztów przesylek) zostalo 93.55zl. Wplacé na konkretnego krézlowskiego psiaka w potrzebie najlepiej.

Czy którys z wyciágniétych psów w tym momencie potrzebuje wsparcia/ jest zadluzony z powodu leczenia etc?

Posted

Odi napisał(a):
Osiołku i Osho, przepraszam Was, że dopiero teraz odpowiadam, ale z uwagi na minione święto nie miałam czasu zajrzeć na Dogo.

Zacznę od Osiołka, gdyż Damy mają pierwszeństwo:

Przy okazji dodam, iż suka kremowa bez nr/K to Pola z krężlowskiego pola, która jest u mnie na tymczasie.

Osho, mimo wielokrotnego przeszukiwania Twojej Galerii (mam na myśli ten adres, który widnieje w Twoim podpisie) nie udało mi się znaleźć Salmy i Bemola (oboje z Maciejowic), ani też Loli i Pepy (obie z Krężela), o które pytałeś mnie niedawno na pw.
Może masz jeszcze jakieś fotografie pod innym adresem, którego ja nie znam.

Właśnie jadą do nas do Gorzowa kolejne pieski z Krężela.
Wiezie je Pan Andrzej:loveu: z Pogotowia i Straży dla Zwierząt.
Na rogatkach gorzowskich jest umówiony z moim TZ ok. godz. 0.30, po czym razem pojadą ulokować pieski w schroniskowym boksie, który już na nie czeka.

Miałam już wiadomość od Kochanej Pani Krysi:loveu: - Pani Kierownik wieluńskiego schroniska, że dwa krężlowskie pieski już dotarły całe i zdrowe, oczywiście przywiezione przez Pana Andrzeja.

Może tu znajdziesz te psiaki? :roll:
Zobacz na tej stronie Te psy jeszcze czekają
albo wcześniejszej stronie Te psy zastaliśmy

Posted

Odi napisał(a):

Odi,bardzo dziekuje, uzupelnilam :loveu:

Posted

Shikka napisał(a):
Sorry, jesteście bardziej na czasie, która fundacja została na wniosek sądu zablokowana?? Emir czy Arka??

Z tego co wiem zadna fundacja nie zostala zablokowana.