Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zofia&sasza']No to mamy coś w rodzaju jasności. Brakuje mi tu jeszcze tylko planów na przyszłość. Tzn. co z psami, które zostały? Ja - jak już pisałam biorę jednego malucha (zabiorę go prawdopodobnie w weekend). Może tę wystraszoną suczkę z budy? Czekam, Grzegorz na Twoje potwierdzenie, że mogę ją brać![/quote]

Zofio, oczywiście, że mozesz zabrać tę suczkę.
W przyszłym tygodniu zabieramy następne psy z Krężla.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Z moich zapisków wynika, że ta sunia to 92/M. A jeśli tak, to coś się nie zgadza. Bo tę właśnie sunię miała zabrać Salibinka, ale podobno ktoś ją zabrał wcześniej (nie pamiętam kto i nie mam czasu szukać). Jeśli ona tam jeszcze jest - biorę ją w ten weekend. Jeśli to pomyłka, biorę pieska, który jest z nią w boksie (mały czarny, wystraszony) z n-rem 97/M. Czy ktoś może mi przybliżyć stan faktyczny?

Posted

[quote name='zofia&sasza']W poniedziałek Krężel opuściły:

Śląsk DT wolontariat ARKA:

* 20.10 - 1 suka laciata srednia szorstkowlosa cz.-biala bez ne/K
* 20.10 - 1 suka mix ratlerkowaty cz.-podp. 92/M

Ja jej tam nie wdziałam, ale... wszystko możliwe.

Posted

Dzięki kochana! Właśnie Arka też twierdzi, że ona jest u nich :cool3: W związku z tym pozwalam sobie "zarezerwować" psiaka 97/M. Odbiorę go z Krężela w najbliższy weekend. Sorki, że tak przebieram, ale mam z Murką określoną umowę. To ten piesek:

Posted

no właśnie, ja też mam problem z tą wystraszoną suczką bo do żadnej fotki zofii mi nie pasuje - zofia, sleepin' jest możliwość, że pominęłyście wtedy jakiegoś psiaka?

weronia - to są te trzy których wczoraj nie wstawiłaś, tak?
środkowa fotka, to zapewne saba bo mi jej brakowało, a jaka jest płeć jedynki i trojki?

Posted

[quote name='osho']
weronia - to są te trzy których wczoraj nie wstawiłaś, tak?
środkowa fotka, to zapewne saba bo mi jej brakowało, a jaka jest płeć jedynki i trojki?

tak, właśnie te trzy.
Informację o płci zamieszczę niebawem.

Posted

Ten środkowy to piesek 62/K. Na pewno. Czarny - to może być 82/M pies. To wilczaste ew. podchodziłoby pod 107/M suka (jeśli to ona, to powinna mieć ogon nieco wygięty w swoje prawo).
Jestem prawie pewna tych numerów. Weronia, czy Wy ich nie sprawdzacie?! Byłoby wygodniej identyfikować psy...

Posted

ja jestem na 99,99% pewna, że cyknęłyśmy wszystkie. zasadniczo na 100%,a le wiadomo, trzeba dopuścic ten promil. aha, zofia fociła tez luzem biegające, ale nie wiem - 1 czy 2 sie załapało na zdjęcia, a jets ich kilka....

Posted

Nurtuje mnie sprawa tej suczki 92/M... Sprawdzę w domu oryginały zdjęć. Na moje oko to właśnie ona w tej budzie. Na 99,9%. Luzem biegające ufociłam 3: rudego 66/K, małą szorstkowłosą beżową sunię i tę co podjada z miski dużemu beżowemu i nie daje się złapać.

Posted

[quote name='zofia&sasza']Ten środkowy to piesek 62/K. Na pewno. Czarny - to może być 82/M pies. To wilczaste ew. podchodziłoby pod 107/M suka (jeśli to ona, to powinna mieć ogon nieco wygięty w swoje prawo).
Jestem prawie pewna tych numerów. Weronia, czy Wy ich nie sprawdzacie?! Byłoby wygodniej identyfikować psy...

107M - zgadza sie, wejdzcie na galerie EMIR, tam jest ta sunia, to samo umaszczenie.

82M tez sie zgadza - w galerii jest jedno jego zdjecie wlasnie z zagietymi uszkami, te same oczy....

Posted

porównajcie jeszcze, pliz, 82/M z jednym z psów które zostały - nr 31 wg PiSdZ, bo mi sie tak widział - ale wtedy jeszcze nie było tych trzech nowych fotek - zobaczcie pliz do którego bardziej pasuje 82/M i jeśli do tego pierwszego z trójki, to którym psem może być w takim razie KPIS 31 ?

większość udało mi się dopasować, teraz siedzę nad owczarkami, bo są tak podobne...

kilka psów do niczego nie mogę przypiąć - i to z nowych i to ze starych zdjęć, więc może faktycznie, zofia ustrzeliła kilka z luzem biegających i to w sumie wyjaśniałoby tez sprawę liczby psów, bo mi wychodzi jakoś więcej niż 29

tak, że: weronia: podaj płeć, podaj numery x/k x/M które przetrwały i będziemy bliżej

no i jeszcze pytanie - ktore psy pojechaly do konina

chyba, że jeszcze jakieś inne były zabierane od czasu fotek zofii (nie licząc gajki, goni i gusi, bo te już "zdjąłem ze stanu")

edit: środkowy tez mi bardziej na 62/K niż sabę wygląda, tamto było z pamięci pisane...

edit 2: i może jeszcze jedna zagadka: obejrzyjcie dwie suczki: KPIS 12 (suczka, bardzo wystraszona) i KPIS 24 - jedna z nich może być 85/M a druga być może tą suczką na zdjęciu zofii która leży tyłem z drugim, białym psem i w ogóle nie podchodzi (więc nie ma innej fotki) ? ja wstępnie zrobiłem KPIS 12 = 85/M ale potem została mi tamta i sam już nie wiem...

Posted

[quote name='zofia&sasza']

Psy z Krężla zabierał Grzegorz z Magdą.
Owszem, były sprawdzane numerki. I oczywiście, że byłoby wygodniej identyfikować psy po numerkach. Gdyby tylko dało się te numerki odczytać.
Paweł z trudem odczytał numer jednego psa.

Posted

dobra jeszcze raz:diabloti::

problem 1 - porównać psa 82/M z:

• pierwszym psem z trójki dzisiaj wklejonych przez weronię,
  • psem nr 31 wstawionym wczoraj przez weronię

bo dwoma na raz być nie może, więc pytanie który z nich to 82/M i nasuwające się od razu drugie pytanie - kim jest ten drugi?

problem 2 - obejrzeć suczki nr 12 i 24
wstawione wczoraj przez weronię i porównać je z:

• suką 85/M

• suką/psem leżąca tyłem na zdjęciu zofii: KLIK! (raczej ze wspomnień bo na fotce niewiele widać)

i zdecydować kto zacz (nie sugerując się że już napisałem że 85/m == KPIS 12 !)

to by było na tyle na razie, jak skończę wkleję tu na co ja wpadłem to podyskutujemy dalej...

Posted

osho suczka 12 to pies 85/M - to jest jedno zdjęcie. zdjęcie 24 - hm, byc może, być moze? nawet takie ciemniejsze małe pod uszami tez ma.

82M - z twojej strony, gdzie sa 2 zdjęcia: Zofii i PiSdZ - które zdjęcie jest późniejsze? bo ja pamietam doskonale, jak robiłyśmy te zdjęcia, to on miał takie okulary wokół oczu. ten ze szmatka 82m takich oczu nie ma.
wydaje mi się, że jest też gładszy niż ten z okularem (czyli ten nr 31 z wczoraj), ale to może byc kwestia oświetlenia prz zdjęciu. sprawę wyjaśniłoby sprawdzenie, czy 82m ma białe na brzuchu, bo tego nie widac na zdjęciu z abazurem, ani na zdjęciu na rękach na twojej stronie krężela.

EDIT: a o tej od tyłu zapomnij... :roll: nawet przez sekundę jej od przodu nie widziałysmy. chyba, że Zofii kiedy indziej sie udało

Posted

ale zdjęcia weronii nr 12 i 24 to są dwa różne psy, mam cała paczkę od grzegorza po 1-4 fotki na psa i każdy numer to osobny pies,

no z tego co rozumiem to te (pisdz) fotki są nowsze

czyli 82/m to byłby ten dodany dzisiaj bo raczej sensowniejsze byłoby okulary miał wcześniej a potem skóra się podleczyła a na innych fotkach zofii psa nr 82/m nie mogę się ani skrawka białego dopatrzyć...

a 85/m tak jak jest = kpis 12

Posted

teraz to ja zgłupiałem...

weronia potwierdź mi pliz: pies ze zdjęcia 31 (kpis 31) jest nadal w krężelu, tak?

pytam bo zapisałem fotkę nr 1 wrzucona dzisiaj na dysku i ona ma nazwę :

krezelpis31yc2.jpg

to jest jakaś zbieżność czy pomyłka ??

Posted

[quote name='osho']ale zdjęcia weronii nr 12 i 24 to są dwa różne psy, mam cała paczkę od grzegorza po 1-4 fotki na psa i każdy numer to osobny pies,

sam kazałes porównywać ;-)

no z tego co rozumiem to te (pisdz) fotki są nowsze

czyli 82/m to byłby ten dodany dzisiaj bo raczej sensowniejsze byłoby okulary miał wcześniej a potem skóra się podleczyła a na innych fotkach zofii psa nr 82/m nie mogę się ani skrawka białego dopatrzyć...

a 85/m tak jak jest = kpis 12

tak, sensowniejsze. 82 m to ten dodany dizsiaj, ale... czy to ten w okularach - nic sobie za to nie dam uciąć :evil_lol:
a kto by go leczył w krężelu teraz z tych okularów? jak wiemy, że był zdiagnozowany jakiś mały czarny i dostawał leki, to jest szansa, ze to on. ale wydaje mi się, że ten w okularach był średniakiem, a ten 82m na rączkach cos mniejszy. natomiast powtarzam - nic mi nie utniecie!!!

Posted

pewnie, że sam kazałem, no - prosiłem :diabloti: porównywać

chodziło mi o to że kpis 12 i kpis 24 to dwa różne psy ale 85/m mógł być albo kpis 12 albo kpis 24

za kilka minut kolejne zagadki, tym razem onki

Posted

Odniosę się do postu Weroni (nr 2207):
1. Piesek bez numeru (wg galerii Osho - Nadal w Krężelu: KPIS 2)
Piesek przebywa w schronisku w Gorzowie Wlkp. Jest po kastracji.
2. Pies 66/K przebywa w schronisku w Gorzowie Wlkp.
3. Pies bez numeru (z postu Osho nr 2211 pierwszy link) przebywa
w schronisku w Wieluniu.
4. Sunia wg galerii Osho Nadal w Krężelu: KPIS 5.
Przebywa w schronisku w Wieluniu. Została wysterylizowana.
5. Piesek przebywa u Wolontariuszy PiSdZ.
6. Piesek 59/K przebywa w schronisku w Gorzowie Wlkp.
7. Piesek (brat nr 8 bez numeru przebywa w schronisku
w Gorzowie Wlkp.
8. Piesek (brat nr 7) bez numeru przebywa w schronisku
w Gorzowie Wlkp. Jest po kastracji.
9. Piesek 82/M przebywa u Wolontariuszy PiSdZ (wg info Weroni)
10. Piesek 62/K przebywa u Wolontariuszy PiSdZ (wg info Weroni)
11. Sunia 107/M przebywa u Wolontariuszy PiSdZ (wg info Weroni)

Posted

[quote name='Odi'](...)
3) Pies bez numeru (z postu Osho nr 2211 trzeci link) przebywa
w schronisku w Wieluniu.
(...)
5) Piesek przebywa u Wolontariuszy PiSdZ.

odi, wydaje mi się, że co do numeru 3) to się mylisz --> popatrz na te dwa psy:

• tak jak piszesz to byłby pies KLIK (a mi ten pies bardziej pasuje na psa nr 25 wg zdjęć weronii )

• według mnie to jest ten KLIK (na innym zdjęciu które mam od grzegorza wyraźnie widać, że zabrany pies wnętrze łap ma również czarne a ten w poprzednim punkcie ma wnętrze jasne)

popatrz na uszy, kolor oczu ale głównie na ubarwienie łapek

numer 5 czyli ten --> KLIK ?

Posted

Odniosę się do postu Weroni (nr 2207):
zamiast fotek są linki dla psiaków 7 i 8 ale linków nie da się otworzyć :shake:

Weronia napisała, że "zdjęcia 3 pozostałych psów wkleję niebawem." ale potem zaczęła wklejanie od psiaka nr 10, a gdzie nr 9? :cool3:

a potem ....... ja już nic nie wiem :shake::Help_2: