Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odi napisał(a):
Schronisko w Gorzowie Wlkp. przyjmie do siebie kolejne cztery pieski z Krężela.
Przypomnę, iż dotychczas schronisko to przyjęło już sześć piesków - cztery z Krężela i dwa z Maciejowic.

Szukam Sponsorów, którzy chcieliby wspomóc finansowanie operacji kreżlowskiej suni Loli.
Szczegóły: mój post nr 2034 na str. 204.

Oto post Odi z prośbą o wsparcie finansowe.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Saphira napisał(a):
Oto post Odi z prośbą o wsparcie finansowe.

To post z 27.10. Duzo moglo sié od tej pory zmienic. I dziékujé, nie potrzebujé czcionki dla slepców. Widzialam i ten post i kazdy inny. Jesli to nadal aktualne, Odi sama moze napisac. Poza tym Margo zaoferowala kontakt ze "zródlem". Poczekam, pieniádze które uzbieralam sá i bédá :razz:

Posted

Nieoceniona Isadora robi allegro dla hienek z krezla- czyje dane [jakiej org. mozna podac jako kontakt? kto tam jeszcze bywa?
nazwałam bliżniaki Jacek i Placek[mało oryginalne skojarzenie]ale łatwiej je identyfikowac .

Posted

[quote name='Zmysł']Niestety domek dla Lei nie wypalił:shake: Ale dobre jest to, że inna sunia poszła na jej miejsce[/quote]
która zresztą juz wróciła:angryy:

Posted

[quote name='sleepingbyday']JUŻ??? a o co poszło? ech...:shake:[/quote]
po dwóch dniach okazało się, że 6 kilogramowa bezproblemowa sunia jest ... jednak za duża

Posted

[quote name='Zmysł']po dwóch dniach okazało się, że 6 kilogramowa bezproblemowa sunia jest ... jednak za duża[/quote]

:-o:-o
To nie wiedzieli, że nie zmieści się w kieszonce i nie pójdzie w niej z Panią na kawę z koleżankami?? :mad::mad::angryy:

Posted

[quote name='Wyjątek']:-o:-o
To nie wiedzieli, że nie zmieści się w kieszonce i nie pójdzie w niej z Panią na kawę z koleżankami?? :mad::mad::angryy:[/quote]
byli nią zachwyceni.. przez dwa dni

Posted

[quote name='bela51']Takim ludziom nie powinno sie już nigdy pozwalac na adopcje. Są nieodpowiedzialni i bezduszni.To nie sklep z zabawkami.[/quote]
wcześniej mieli 17 lat psiaka z Palucha(niedawno im zmarł). wyglądali bardzo rozsądnie. widocznie szukają sobowtóra zmarłego pieska

Posted

[CENTER][SIZE=3][B][COLOR=Red]Na pocieszenie zapraszam Was tutaj:
[/COLOR][/B][/SIZE][B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/sklep-bajbak-artykuly-biurowe-od-do-z-w-listopadzie-na-krezel-124402/[/URL][/B]
[SIZE=3][B][COLOR=Red]
Nowy bazarek, który będzie działał non stop :)
Trochę nietypowy, ale mam nadzieje, że się Wam spodoba :cool3:

Rozgłaszajcie gdzie się da o jego istnieniu i myślcie nad propozycjami na kolejne miesiące :)
[/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER]

Posted

[quote name='Osiolek']Do PiSdZ:

Na stronie fundacji EMIR jest galeria psow z Krezela i z Maciejowic - prosze o uaktualnienie tych psow o ktorych PiSDZ wie ze opuscily Krezel.[/QUOTE]

Ja też chciałabym wiedzieć na bieżąco jak uaktualnić stronę [URL="http://rumbo.forall.pl/index.html"][B][COLOR="Purple"]http://rumbo.forall.pl/index.html[/COLOR][/B][/URL]
bo link do tej strony podaje w apelach o pomoc dla psiaków:-(

Posted

[quote name='Zmysł']po dwóch dniach okazało się, że 6 kilogramowa bezproblemowa sunia jest ... jednak za duża[/quote]
i gdzie jest ta bieda? Wróciła do "schroniska"?

Posted

[SIZE=5][COLOR=red]Ludzieeee Kochani, czy ten psiak, który został w Maciejowicach sam jak palec, jest już przewieziony do Krężela ?[/COLOR][/SIZE]

Posted

[COLOR=DarkSlateGray]też chciałbym wiedzieć... ostatnie psy o których wiem, że opuściły krężel to gonia, gaja i gusia które pojechały do gaju i dwie (nie wiem które) suczki które pojechały do schroniska w koninie, jakieś psy miały jechać zdaje się do gorzowa, ale brak informacji... co z psem i suką w maciejowicach też nie wiem...

grzegorza /pisdz/ miało nie być kilka dni na dogo, może po powrocie podzieli się nowościami...
[/COLOR]

Posted

W Krężeli znowu nieszczęście.
Mały psiaczek Pawła został zagryziony przez psa maciejowickiego, który zerwał się z łańcucha :placz:
Co będzie z tymi psiakami ?. Czy ktos sie nimi interesuje, zagląda do nich ?

Posted

[quote name='osho'][COLOR=darkslategray]paweł miał zostać jeszcze przez miesiąc, do końca listopada, tak zrozumiałem z wątku ?[/COLOR][/quote]
No i został :-(
Jak tak dalej pójdzie, to problem tych psów sam się rozgryzie a raczej zagryzie.

Posted

Grzegorz wczoraj obiecał, że da na wątku aktualny stan psów. Z tego co wiem to tak około zeszłego weekendu PiSDZ zabrało 8-12 psów. Co będzie dalej - nie mam pojęcia. I bardzo nie chciałabym przyjmować postawy pt. [B]PiSDZ odpowiada za psy, niech PiSDZ coś zrobi... [/B]Ale trudno pomagać bez podstawowych informacji :shake:Ja ok. 20-22 listopada zabiorę z Krężela jednego małego psa (o ile takowy został, bo tego też nie wiem tak do końca). Pies pojedzie na moje miejsce sponsorskie w Hoteliku u Murki (Janów Lubelski). Murka ma duże doświadczenie z wystraszonymi psiakami, a hotelik jest prowadzony naprawdę z sercem. Sprawa jest uzgodniona z Grzegorzem.
Pies z Maciejowic miał być przewieziony już jakiś czas temu do Krężela przez PiSDZ. Transport oferowała też Donacja.
Mam pieniądze na płacę dla Pawła (wpłaty elik, emilii2028 i moja). Przekażę mu je w stosownym terminie na podstawie umowy o dzieło.
Zaglądać do Krężela, ot tak sobie, nie bardzo mam możliwość - to jednak 50 PLN na benzynę i cały dzień z głowy. W ten weekend np. robiłam zdjęcia Księżniczki Lei (też z Krężela) w Kocim Świecie. Tydzień wcześniej - fociłam krężelaki u Emira. Wiem, że Grzegorz był w zeszłym tygodniu w Warszawie - może zahaczył i o Krężel? Dziś ma coś napisać - jak już zaznaczyłam powyżej - pewnie dowiemy się więcej.

Posted

Witaj Zosiu, nareszcie jakieś wieści z Krężela.
To niepojęte, że o tym psiaku, który został w Maciejowicach nikt nic nie wie. Czy on wogóle żyje ? czy ktoś go tam karmi ?
Kilkanaście postów wstecz czytałam o psiaku zagłodzonym na śmierć, którego wszystcy widzieli, ale nikt nie pomyślał, że trzeba go nakarmić :angryy::mad:

Zosiu, a czy coś Ci wiadomo, w sprawie rozliczeń ?
PiSDZ obiecał rozliczenie i jak na razie nic :cool1: A może tylko umknęło to mojej uwadze ?

Posted

Ja rozliczenie mam szczerze mówiąc w d:angryy:e. Jak dla mnie mogą się w ogóle nie rozliczać. [B]Ale co z psami?[/B] Mam nadzieję, że dziś Grzegorz nam się tu objawi. Tak mi pisał wczoraj sms-em. Bo to jest jakiś cholerny dramat - my nie zdążymy do końca listopada :shake:. Połowa zbanowana, reszta wymiękła... A psy jak siedziały w Krężelu, tak siedzą. I zagryzają się nawzajem. Wiesz może, który to ten agresor? Czy był przy budzie, czy w stodole?

A psa w Maciejowicach karmi, jak mi się wydaje... p. Biedrzycka. Ot, chichot historii...

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]w dniach 1 i 3 listopada Pogotowie i Straż dla Zwierząt zabrało [FONT=Times New Roman]z Krężela [/FONT]11 psów, [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]pozostało 29.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dizś wieczorem umieścimy zdjęcia psiaków, które zostały oraz ich krótki opis.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dzięki za cierpliwość, ale mamy dużo pilnych interwencji - dlatego aktualizacja na wątku jest z opóznieniem.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='zofia&sasza']... Wiesz może, który to ten agresor? Czy był przy budzie, czy w stodole?

A psa w Maciejowicach karmi, jak mi się wydaje... p. Biedrzycka. Ot, chichot historii...[/quote]
To był pies Maciejowicki - tak powiedział p. Paweł. Był przy budzie, zerwał łańcuch i.... :-(
Powiedziałabym nawet, że to nie chichot, a rżenie