elik Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='ARKA']Dokladnie tak jest jak pisze malawaszka! I widac same tyleczki innych psiakow(trzy), widac, ze wszystkie w typie ON-KÓW, do koloru i wyboru, brac i nie marudzic, same rasowce!!!;) Sorki, co ślepemu po oczach ? Trzeba by jeszcze znać rasy, jak się chce zabierać głos w tych sprawach :oops: Quote
ARKA Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='elik']Sorki, co ślepemu po oczach ? Trzeba by jeszcze znać rasy, jak się chce zabierać głos w tych sprawach :oops: ;) no tak ogolnie to kazdego psa kundelka mozna "przybrac' w jakąs rase.:evil_lol: Sama mialam taka małą pinczerke o charakterze rottka, wybitnie pies obronny byl, broniacy stada jak lew;). Quote
osho Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='Zmysł']Pusio ma już domek:multi::multi::multi: dobre wiadomości zawsze mile widziane :diabloti: oby tak dalej Quote
Odi Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 ARKO, pewnie jest tak, jak piszesz i Pola z Niką mogą być siostrami. Pierwsze wrażenie, patrząc na Polę, że ona jest starsza, ale jest bardzo zabiedzona i stąd taki jej wygląd. Pola przecież dopiero w gorzowskim schronie zaczęła być leczona, więc chwilowo Nika wygląda na młodszą;) Najważniejsze, że udało się Wam Polę złapać, teraz powinno być już tylko lepiej. Dzisiaj rozmawiałam z Panem Doktorem, który w zeszły czwartek podawał leki obu Siostrom i z uwagi na wczorajszą sterylizację i aktualną antybiotykoterapię lek przeciw chorobom skóry nie będzie w tym tygodniu podany. Kuracja zostanie wznowiona w przyszłym tygodniu. Wszystkie trzy Dziewczyny oraz Chłopak czują się dobrze. Cieszę się bardzo, że Pusio ma dom:multi: Wspaniała wiadomość. Teraz ja chciałabym podzielić się z Wami wieściami z DT Koko i Elzy. Przede wszystkim Koko (to ta czarnula) obecnie ma na imię Pepa, zaś Elza otrzymała imię Lola. Obie dziewczyny zdrowieją na potęgę i właściwie prawie nie ma na ich ciałkach śladów po wyłysieniach. Bardzo poweselały, dokazują na całego, w porywach nawet rozpracowują tapicerkę kanapy i foteli. Oczywiście wszystko jest im wybaczane, wszakże to rekonwalescentki;) Otrzymaliśmy dwie fotki z ostatniego weekendu, który obie Dziewczyny - Pepa i Lola spędzały nad jeziorem w towarzystwie swojej Opiekunki oraz psich Przyjaciół Rosiny i Pepito. Od lewej stoją: Pepito, Pepa (dawniej Koko), Rosina Od lewej: Lola (dawniej Elza), Pepito, Pepa z kijaszkiem:lol: i Pani Opiekunka Powiem szczerze, że po ujrzeniu szczęśliwych Suniek na zdjęciach łzy napłynęły mi do oczu. Po takim upodleniu, jakie zgotował im potwór o nazwie ewa biedrzycka, wreszcie cieszą się życiem. Quote
ARKA Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Azyl_Cichy_Kąt napisał(a):Jeśli chodzi o psiaka o którego pyta Anna_Zbyska (bylismy wczoraj w Kręzlu razem) - jest to suczka, dość duża, potężna, szara, mix kaukaza najprawdopodobniej, szczenior. Suczka, drosla, oceniona na wiek 1,5 roku z potwornym kamieniem nazebnym, zapaleniem spojowek, wychudzona. Quote
Odi Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Od Koleżanek z pracy otrzymałam wpłaty po 39,50 PLN: Pani Grażyna P. Pani Elżbieta N. Wpłaciłam na konto Pogotowia i Straży dla Zwierząt łącznie 80,00 PLN. Koleżankom przekazałam dziś kopie potwierdzenia złożenia dyspozycji przelewu. Emi2280:loveu:, bardzo proszę o skorygowanie zapisu na pierwszej stronie dot. liczby psich Osób w Wieluniu. W rzeczywistości w Wieluniu przebywają sunia i piesek z Maciejowic, czyli dwa pieski, nie cztery.:-) Quote
Lionees Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Witajcie!:loveu: Ruda sunia-od teraz Fela, jest już u mnie na tymczasie.Miała być narazie tylko sunia,no ale do dziewczyn "przykleiły" się jeszcze 2 sunie-Tosia i Perełka,więc mam 3 panienki:razz:,poza tym swoich osobistych 3 kawalerów,więc stadko zrobiło się liczne:evil_lol: To jest Fela,sunia typowo kanapowa,od razu wskoczyła na wypoczynek i tam zrobiło się "jej" miejsce:loveu: Quote
Lionees Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 A to jest malutka Perełka,która wybrała sobie miejsce na fotelu.Na zdjęciu pożegnalne mizianko z ARKĄ:loveu: Quote
Lionees Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Zdjęcia Tosi wkleję rano,bo sunieczka była tak wystraszona,że schowała się w kąciku i nie stresowałam jej robieniem fotek.Wszystkie trzy teraz słodko śpią.Wreszcie mogą odpocząć.Już są bezpieczne i z dala od tego piekła.Przynajmniej one...Niestety jeszcze wiele wystraszonych psich serduszek tam zostało czekając na ratunek:-( Quote
Ziutka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Renia wielkie dzięki :loveu: Ty wiesz, że ja Cię kocham :loveu: A Felcia jak cudnie śpi pod kocykiem...aż łzy same do oczu napływają Quote
Lionees Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Ziutka napisał(a):Renia wielkie dzięki :loveu: Ty wiesz, że ja Cię kocham :loveu: To może zamieszkamy razem?:evil_lol: Quote
Ziutka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Renata5 napisał(a):To może zamieszkamy razem?:evil_lol: Z Tobą zawsze :loveu: ale już nie offuje bo ciotka Arka nam nogi z doopy powyrywa :diabloti: Quote
Ziutka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Renata5 napisał(a):To może zamieszkamy razem?:evil_lol: nie wiem czemu dwa razy pojawił sie mój post yhh Quote
Lionees Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Ziutka napisał(a): A Felcia jak cudnie śpi pod kocykiem...aż łzy same do oczu napływają Felcia jest w najgorszym stanie,a mimo wszystko jest taka ufna i ma w sobie tyle miłości,że normalnie utłukłabym biedrzycką za to,jaki los zgotowała tym wszystkim psinom:angryy: Quote
Mysia_ Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Renatko aniele :loveu: Widzę, że Twoja prygoda z dogomanią nabiera coraz to szybszego tępa :evil_lol: Jak założysz panną wątek to koniecznie napisz nam linka ;) Quote
Zmysł Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 mogę spróbować załatwić dobry tymczas dla średniej wielkości łagodnej suni. czy taka by się jeszcze w Krężlu znalazła? Quote
Lionees Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Tam jest jeszcze "milion" psiaków,napewno ARKA znajdzie jakąś sunię. A teraz obiecane zdjęcia:loveu: Oto Perełka i Felcia:loveu: Oto wszystkie trzy panienki :Perełka na fotelu,Tosia i Fela:loveu: :loveu:Perełka i Tosia:loveu: Quote
Lionees Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Perełka na "tymczasie" u Tosi na posłanku:evil_lol: Perełka u siebie:loveu: :loveu::loveu::loveu: A Tosieńki:loveu: to jakby wcale nie było:shake: Quote
kahoona Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 jestem pod wielkim wrażeniem, Dziewczyny!!! u mnie są dwie sunie z Krężela i też przechodzą metamorfozę spójrzcie, jak zachowują się psy z takiego miejsca, kiedy przestaną się bać - niesamowite! Quote
asiamm Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Ziutka prosiła żebym dała znać na tym wątku, że DZISIAJ NA POLSACIE o 17.15 będzie pokazywana wizyta u EMIR, a o 17.30 na żywo prezentacja psów z EMIRA. Quote
Lionees Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Qrde,nie mam Polsatu,bo mam Cyfrę+,a tam Polsatu niet:shake:.Skoczę do sąsiadki;) Quote
asiamm Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 widzę właśnie :roll: no nie wiem, ja tylko przekazuję co mi Ziutka powiedziała,a jej Emilka (może to na tvn24) Quote
Kostek Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 moze chodzi o program prosto z polski u nas tez ich goscilismy wtedy godzina by sie zgadzala... Quote
Recommended Posts