Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ARKA']Dokladnie tak jest jak pisze malawaszka! I widac same tyleczki innych psiakow(trzy), widac, ze wszystkie w typie ON-KÓW, do koloru i wyboru, brac i nie marudzic, same rasowce!!!;)
Sorki, co ślepemu po oczach ?
Trzeba by jeszcze znać rasy, jak się chce zabierać głos w tych sprawach :oops:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='elik']Sorki, co ślepemu po oczach ?
Trzeba by jeszcze znać rasy, jak się chce zabierać głos w tych sprawach :oops:

;) no tak ogolnie to kazdego psa kundelka mozna "przybrac' w jakąs rase.:evil_lol:
Sama mialam taka małą pinczerke o charakterze rottka, wybitnie pies obronny byl, broniacy stada jak lew;).

Posted

ARKO, pewnie jest tak, jak piszesz i Pola z Niką mogą być siostrami.
Pierwsze wrażenie, patrząc na Polę, że ona jest starsza, ale jest bardzo zabiedzona i stąd taki jej wygląd. Pola przecież dopiero w gorzowskim schronie zaczęła być leczona, więc chwilowo Nika wygląda na młodszą;)
Najważniejsze, że udało się Wam Polę złapać, teraz powinno być już tylko lepiej.
Dzisiaj rozmawiałam z Panem Doktorem, który w zeszły czwartek podawał leki obu Siostrom i z uwagi na wczorajszą sterylizację i aktualną antybiotykoterapię lek przeciw chorobom skóry nie będzie w tym tygodniu podany. Kuracja zostanie wznowiona w przyszłym tygodniu.
Wszystkie trzy Dziewczyny oraz Chłopak czują się dobrze.

Cieszę się bardzo, że Pusio ma dom:multi: Wspaniała wiadomość.

Teraz ja chciałabym podzielić się z Wami wieściami z DT Koko i Elzy.
Przede wszystkim Koko (to ta czarnula) obecnie ma na imię Pepa, zaś Elza otrzymała imię Lola.
Obie dziewczyny zdrowieją na potęgę i właściwie prawie nie ma na ich ciałkach śladów po wyłysieniach.
Bardzo poweselały, dokazują na całego, w porywach nawet rozpracowują tapicerkę kanapy i foteli. Oczywiście wszystko jest im wybaczane, wszakże to rekonwalescentki;)
Otrzymaliśmy dwie fotki z ostatniego weekendu, który obie Dziewczyny - Pepa i Lola spędzały nad jeziorem w towarzystwie swojej Opiekunki oraz psich Przyjaciół Rosiny i Pepito.

Od lewej stoją: Pepito, Pepa (dawniej Koko), Rosina

Od lewej: Lola (dawniej Elza), Pepito, Pepa z kijaszkiem:lol: i Pani Opiekunka

Powiem szczerze, że po ujrzeniu szczęśliwych Suniek na zdjęciach łzy napłynęły mi do oczu.
Po takim upodleniu, jakie zgotował im potwór o nazwie ewa biedrzycka, wreszcie cieszą się życiem.

Posted

Azyl_Cichy_Kąt napisał(a):
Jeśli chodzi o psiaka o którego pyta Anna_Zbyska (bylismy wczoraj w Kręzlu razem) - jest to suczka, dość duża, potężna, szara, mix kaukaza najprawdopodobniej, szczenior.

Suczka, drosla, oceniona na wiek 1,5 roku z potwornym kamieniem nazebnym, zapaleniem spojowek, wychudzona.

Posted

Od Koleżanek z pracy otrzymałam wpłaty po 39,50 PLN:
Pani Grażyna P.
Pani Elżbieta N.
Wpłaciłam na konto Pogotowia i Straży dla Zwierząt łącznie 80,00 PLN.
Koleżankom przekazałam dziś kopie potwierdzenia złożenia dyspozycji przelewu.

Emi2280:loveu:, bardzo proszę o skorygowanie zapisu na pierwszej stronie dot. liczby psich Osób w Wieluniu.
W rzeczywistości w Wieluniu przebywają sunia i piesek z Maciejowic, czyli dwa pieski, nie cztery.:-)

Posted

Witajcie!:loveu:
Ruda sunia-od teraz Fela, jest już u mnie na tymczasie.Miała być narazie tylko sunia,no ale do dziewczyn "przykleiły" się jeszcze 2 sunie-Tosia i Perełka,więc mam 3 panienki:razz:,poza tym swoich osobistych 3 kawalerów,więc stadko zrobiło się liczne:evil_lol:
To jest Fela,sunia typowo kanapowa,od razu wskoczyła na wypoczynek i tam zrobiło się "jej" miejsce:loveu:

Posted

Zdjęcia Tosi wkleję rano,bo sunieczka była tak wystraszona,że schowała się w kąciku i nie stresowałam jej robieniem fotek.Wszystkie trzy teraz słodko śpią.Wreszcie mogą odpocząć.Już są bezpieczne i z dala od tego piekła.Przynajmniej one...Niestety jeszcze wiele wystraszonych psich serduszek tam zostało czekając na ratunek:-(

Posted

Renata5 napisał(a):
To może zamieszkamy razem?:evil_lol:

Z Tobą zawsze :loveu: ale już nie offuje bo ciotka Arka nam nogi z doopy powyrywa :diabloti:

Posted

Ziutka napisał(a):

A Felcia jak cudnie śpi pod kocykiem...aż łzy same do oczu napływają

Felcia jest w najgorszym stanie,a mimo wszystko jest taka ufna i ma w sobie tyle miłości,że normalnie utłukłabym biedrzycką za to,jaki los zgotowała tym wszystkim psinom:angryy:

Posted

Renatko aniele :loveu: Widzę, że Twoja prygoda z dogomanią nabiera coraz to szybszego tępa :evil_lol: Jak założysz panną wątek to koniecznie napisz nam linka ;)

Posted

Tam jest jeszcze "milion" psiaków,napewno ARKA znajdzie jakąś sunię.
A teraz obiecane zdjęcia:loveu:
Oto Perełka i Felcia:loveu:

Oto wszystkie trzy panienki :Perełka na fotelu,Tosia i Fela:loveu:

:loveu:Perełka i Tosia:loveu:

Posted

jestem pod wielkim wrażeniem, Dziewczyny!!!

u mnie są dwie sunie z Krężela i też przechodzą metamorfozę

spójrzcie, jak zachowują się psy z takiego miejsca, kiedy przestaną się bać - niesamowite!

Posted

Ziutka prosiła żebym dała znać na tym wątku, że DZISIAJ NA POLSACIE o 17.15 będzie pokazywana wizyta u EMIR, a o 17.30 na żywo prezentacja psów z EMIRA.