Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ARKA']:shake: Tragedia, nikogo juz te psiaki nie obchodzą.

Arka ja pamiętam, mnie obchodzą, ale co mam pyszczyć jak ja tylko w wąskim zakresie moge pomóc - niestety nie z tymczasem.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='kometa']:-ourocze:roll:-DO TEJ PORY NIE MA ZADNEGO WATKU ROZLICZENIOWEGO?:-o:roll:

No mowili ,ze bedzie,dlatego ja swoje faktury tez mam przedstawic ,a jest ich troche :-(, z dnia na dzien wiecej .

Posted

[quote name='Isadora7']

O Matko:placz::placz::placz:

S.O.S.!!!

Pracownik ponoc dostal propozycje pracy za granica ,ciekawe gdzie ? Nawet swego ukochanego Bernardyna ,o ktorego tak bardzo walczyl ,oddal i nawet nie wiadomo komu :-(.Praca wazniejsza od dobra psa ,a tak plakal ,jak on go kocha ,jak to prawie rok go oswajal i blagal by mu go nie zabierano ,a teraz ponoc za 100 zloty go oddal .Ot milosc do psiaka ..Eeeeeeeeee ,dziadostwo i tyle .Byle gdzie odda psa , ponoc w Gory ,a kazdy wie ,ze w Gorach szczeniaki Benkow przy drodze po 50 zeta chodza :placz:.Do czego to doszlo??????????

Posted

Zmysł napisał(a):
jutro będę wiedział. muszę też przeliczyć swoje finanse,

wrzuć mi propozycję jakiejś suni

Zmysl ,wazna jest pomoc .Pieniadze ponoc sa zbierane i na pewno cos ci pomoga .Przeciez nikt cie samego na lodzie nie zostawi .Wazne miejsce dla psiakow .

Posted

Isadora7 napisał(a):
Arka ja pamiętam, mnie obchodzą, ale co mam pyszczyć jak ja tylko w wąskim zakresie moge pomóc - niestety nie z tymczasem.

Nie tylko Ty pamietasz ,ale sama nasza pamiec tu nic nie da .Byli ludzie co dawali chociaz miejsce dla psiakow , mieli tylko problem z finansami .Moze sie jeszcze zamelduja ??Psy sa po badaniach dzieki EMIR , wiec nic sie nie bac , brac psiaki i tylko leczenie jakos trzeba sfinansowac .Ludzie ,te psy sa cudne , bardzo wdzieczne ,kochane .Dajcie im szanse .

Psiaki z krezel na szczescie maja co jesc .Emir wygral na Krakvecie :sweetCyb::sweetCyb:, wlasnie ze wzgledu na Krezel. WSZYSCY SOLIDARNIE GLOSOWALI :klacz:, ale co to da jesli nikt karmy nie zawiezie??:placz:

Posted

niufek napisał(a):
Zmysl ,wazna jest pomoc .Pieniadze ponoc sa zbierane i na pewno cos ci pomoga .Przeciez nikt cie samego na lodzie nie zostawi .Wazne miejsce dla psiakow .

e, spokojnie, w razie czego podeprę się bazarkami. choć miło byłoby, gdyby faktycznie nie zapomniano

Posted

niufek napisał(a):
Nie tylko Ty pamietasz ,ale sama nasza pamiec tu nic nie da .Byli ludzie co dawali chociaz miejsce dla psiakow , mieli tylko problem z finansami .Moze sie jeszcze zamelduja ??Psy sa po badaniach dzieki EMIR , wiec nic sie nie bac , brac psiaki i tylko leczenie jakos trzeba sfinansowac .Ludzie ,te psy sa cudne , bardzo wdzieczne ,kochane .Dajcie im szanse .

Psiaki z krezel na szczescie maja co jesc .Emir wygral na Krakvecie :sweetCyb::sweetCyb:, wlasnie ze wzgledu na Krezel. WSZYSCY SOLIDARNIE GLOSOWALI :klacz:, ale co to da jesli nikt karmy nie zawiezie??:placz:

jakiej karmy nikt nie zawiezie?

Posted

[quote name='niufek']Nie tylko Ty pamietasz ,ale sama nasza pamiec tu nic nie da .Byli ludzie co dawali chociaz miejsce dla psiakow , mieli tylko problem z finansami .Moze sie jeszcze zamelduja ??Psy sa po badaniach dzieki EMIR , wiec nic sie nie bac , brac psiaki i tylko leczenie jakos trzeba sfinansowac .Ludzie ,te psy sa cudne , bardzo wdzieczne ,kochane .Dajcie im szanse .

Brak mi czasu i rzadko zaglądam na Dogo ale jeżeli wiadomo, które psiaki jeszcze czekają na zabranie :-( to przysiądę w nocy i mogę na szybko zrobić taka stronę z fotkami psiaków. Może jak będą fotki z psiakami w pilnej potrzebie zebrane na jednej stronie, łatwiej będzie znaleźć tymczasy... :cool3:

Posted

paros, przecież są już dwie strony, po co kolejna, która tylko rozmyje sprawę... problemem nie jest strona, dla mnie problemem jest brak informacji o psach, wyjechało ponad 100 psów - na http://www.krezel.ovh.org opisanych jest raptem 18... ja (na razie) mam czas żeby uaktualniać dane - ale nie mam informacji...

więc ponownie proszę o współpracę...

[ paros - wyczyść skrzynkę, wyślę ci kilka nowych imion do numerów ]

[ emir, kahoona - czy "emir" będzie wstawiał tu jeszcze bieżące informacje ? ]

Posted

[quote name='osho']paros, przecież są już dwie strony, po co kolejna, która tylko rozmyje sprawę... problemem nie jest strona, dla mnie problemem jest brak informacji o psach, wyjechało ponad 100 psów - na http://www.krezel.ovh.org opisanych jest raptem 18... ja (na razie) mam czas żeby uaktualniać dane - ale nie mam informacji...

więc ponownie proszę o współpracę...

[ paros - wyczyść skrzynkę, wyślę ci kilka nowych imion do numerów ]

[ emir, kahoona - czy "emir" będzie wstawiał tu jeszcze bieżące informacje ? ]

Nie chodziło o nową stronę :oops: tylko o zebranie na istniejącej stronie "w kupie" zdjęć psiaków, które jeszcze czekają :-(:-( Jestem gotowa do współpracy ale też nie mam informacji :shake:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ja ostatnio dostałam garść maili z zapytaniem czy będę jeszcze robiła cegiełki na Krężel.

No Izadorko, ja juz od zakonczenia drugiej aukcji z nózki na nózké przestépujé- czekajác na trzeciá. Wiem ze Ty kobieta pracujáca jestes, ale czy masz w planach trzeciá edycjé cegielek?

Posted

emilia2280 napisał(a):
No Izadorko, ja juz od zakonczenia drugiej aukcji z nózki na nózké przestépujé- czekajác na trzeciá. Wiem ze Ty kobieta pracujáca jestes, ale czy masz w planach trzeciá edycjé cegielek?

Mam ją w planie, ale myśle że powinna pójść bardziej w kierunku adopcyjnym. Myślę nad sensowną formułą.

Posted

myslę, że warto było by zebrać do kupy to jakie i ile psiaczków jeszcze czeka... które w najpilniejszej potrzebie? Do ludzi trafiają konkrety - zdięcia psa + króciutki opis (co udało się zaobserwować, czy pies czy sunia, wielkośc...)

Posted

[quote name='niufek']No mowili ,ze bedzie,dlatego ja swoje faktury tez mam przedstawic ,a jest ich troche :-(, z dnia na dzien wiecej .

A mnie nic nie wiadomo aby mialy byc zwracane pieniadze tym co psy wywiezli z Polski. Rozumiem, ze rozliczysz wplywy minus poniesione koszty. I moze nareszcie dowiemy sie KTORE i ile psow zabralas, wypelnianie pokwitowan przy zabieraniu psiakow KAZDEGO obowiazywalo:p

Pracownik ponoc dostal propozycje pracy za granica ,ciekawe gdzie ? Nawet swego ukochanego Bernardyna ,o ktorego tak bardzo walczyl ,oddal i nawet nie wiadomo komu :-(.Praca wazniejsza od dobra psa ,a tak plakal ,jak on go kocha ,jak to prawie rok go oswajal i blagal by mu go nie zabierano ,a teraz ponoc za 100 zloty go oddal .Ot milosc do psiaka ..Eeeeeeeeee ,dziadostwo i tyle .Byle gdzie odda psa , ponoc w Gory ,a kazdy wie ,ze w Gorach szczeniaki Benkow przy drodze po 50 zeta chodza :placz:.Do czego to doszlo??????????

Aaaa to są te Twoje "rewelacyjne' informacje ze zródla, tak?

Benek ma sie dobrze. Pracownik prosil Emir (przy swiadkach, gdybys znow cos zaczela jatrzyc") o to aby Benka zabrala.

Psy sa po badaniach dzieki EMIR , wiec nic sie nie bac , brac psiaki i tylko leczenie jakos trzeba sfinansowac .Ludzie ,te psy sa cudne , bardzo wdzieczne ,kochane .Dajcie im szanse .

Nio, pewnie, ze cudne tylko trzeba troszke o nie zadbac.
Labkę, ktora sobie kazalas oznaczyc tasiemka nie zabralas, bo w realu: zebow przednich nie miala, nie wygladala na mlodą, cycochy wisialy, miala zmiany skorne(nuzeniec)?

Psiaki z krezel na szczescie maja co jesc .

Owszem.

Emir wygral na Krakvecie :sweetCyb::sweetCyb:, wlasnie ze wzgledu na Krezel.

Emir, byla na wrzesien dawno proponowana, o Krezelu wtedy nikt nie wiedzial, co tam sie dzieje, oprocz wtajemniczonych offcors;)

WSZYSCY SOLIDARNIE GLOSOWALI :klacz:, ale co to da jesli nikt karmy nie zawiezie??:placz:

No Ty jestes pierwsza do zawozenia, zaiste..
No a co darczyncy z Niemiec sie odwrocili, jakos nie slyszalam aby jakas karma z Niemiec dotarla. Bardzo zastanawiajace:roll: Po co ten apel na Twojej stronie skoro darow nie ma? A moze konie trza wyslac po tą karme?:evil_lol:

A tak wogole po co te glupie teksty, czemu to ma sluzyc?? Zament celowy, jak zwykle, na tym wątku a "swistak siedzi i zawija te sreberka". :cool1:

Posted

Niech nie cisnie ci sie na usta, mnie tez moze sie cos cisnąc-bez takich tam osobistych wycieczek...

Do konca miesiaca sznaucerka ma dt, tylko.

Posted

malawaszka napisał(a):
ta z Gdyni? a gdzie są jakiekolwiek info o niej, zdjęcia? czemu do końca miesiąca i potem co? z powrotem do Krężela? :shake:

Z Gdanska. Brazowa obiecal zrobic zdjecia. Do konca miesiaca tak ta pani wczoraj powiedziala:shake: Do Krezela nie wroca, takiego swinstwa psom sie nie robi...Emir je przyjmie, co ma zrobic?
Czy znamy kogos jeszcze z Gdanska coby zdjecia mogl zrobic???

Posted

ja kompletnie nie znam nikogo stamtąd - ale bez sensu - nie bierze się psa z takiego koszmaru na tymczas a potem sru - bierzcie ją sobie :placz: Murka może ma jeszcze ten zainteresowany kudłaczkiem domek? cokolwiek wiadomo jaka jest w tym DT?

Posted

malawaszka napisał(a):
ja kompletnie nie znam nikogo stamtąd - ale bez sensu - nie bierze się psa z takiego koszmaru na tymczas a potem sru - bierzcie ją sobie :placz: Murka może ma jeszcze ten zainteresowany kudłaczkiem domek? cokolwiek wiadomo jaka jest w tym DT?

Faktycznie, zapomnialam,ze Murka sie interesowala!!!
Jutro postaram sie dowiedziec WSZYSTKO o suni!

malawaszka, pomysl z drugiej strony-lepszy w rezultacie tymczas na troche, nawet, niz sunia mialby siedziec w Krezelu do dzis:shake:
A cos o tych osobach zainteresowanych wiadomo, czy wogole jeszcze sie interesują?

Posted

Wyślę info do osoby, która jest zainteresowana. Wiem, że interesowały ją też takie kudłacze z innych miejsc, więc nie gwarantuję, że jest to nadal aktualne.
W tym wypadku jednak musi być pewne, że sunia akceptuje koty.

Posted

Murka napisał(a):

W tym wypadku jednak musi być pewne, że sunia akceptuje koty.

Dowiem sie czy tam sa koty to bedzie najtrudniejszy punkt, jesli kota/ow tam nie ma.
Sama mam koty i psy i naprawde, z marszu, ciezko jest ocenic czy pies lubi czy nie lubi koty. Prawie kazdy pies bedzie gonil uciekajacego kota. Prawie kazdy kot bedzie uciekal przed nowym psem.;)