Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ARKA napisał(a):
Faktycznie, zapomnialam,ze Murka sie interesowala!!!
Jutro postaram sie dowiedziec WSZYSTKO o suni!

malawaszka, pomysl z drugiej strony-lepszy w rezultacie tymczas na troche, nawet, niz sunia mialby siedziec w Krezelu do dzis:shake:
A cos o tych osobach zainteresowanych wiadomo, czy wogole jeszcze sie interesują?

Arko
ja też mam domek chętny na sznaucera (miał to być pies ale może i suczka może być) tylko że własnie młodsza musi być, malawaszka podawała mi jednego, piękny ale 7latek, wiec oni nie za bardzo. Dom z ogrodem, ale dziecko 7lat. Potrzebuję tylko parę info i zdjęcie

Jak będzie problem z tymczasem w Trójmieście, mam tam znajomą która być może mogłaby przechować na krótko

Posted

Aga i Eto napisał(a):
Arko
ja też mam domek chętny na sznaucera (miał to być pies ale może i suczka może być) tylko że własnie młodsza musi być, malawaszka podawała mi jednego, piękny ale 7latek, wiec oni nie za bardzo. Dom z ogrodem, ale dziecko 7lat. Potrzebuję tylko parę info i zdjęcie

Jak będzie problem z tymczasem w Trójmieście, mam tam znajomą która być może mogłaby przechować na krótko

Mysle, ze wieczorem beda wiadommosci o sznaucerce.

Posted

Bardzo prosze o wyjasnienie kwesti darow jakie zostaly zabrane przez pana pracownika ,gdzie w koncu trafily .Bo wedlug pana wczesniejszych wypowiedzi mialy byc zawiezione do EMIR.Prosze rowniez o ostateczne wyjasnienie kwesti psow zabranych przez nas do Niemiec ,jak rowniez tych drugich kwesti panu znanym zwiazanych z nasza pomoca dla psow z Krezel i Maciejowic .

Posted

Aga i Eto napisał(a):

Czekam na zdjęcia suczki sznaucerkowatej

Aga, pisalas, ze masz kogos znajomego w Gdansku, moze ta osoba moze porobic zdjecia, wszystkich psiakow, ktore sa u P.wetki w Gdansku?
Z tego co sie dowiedzialam sunia zachowuje sie normalnie i tyle.:roll:

Posted

Przy kolejnej kłótni zostaną wyciągnięte konsekwencje, nic sobie nie robicie z moich ostrzeżeń na pw.
Nie będzie mnie interesowało kto zaczął, ale kto uczestniczył w takiej kłótni. Dołączając do kłótni sami ją nakręcacie, nie widzicie tego?

Prosze również o przedstawienie tutaj w wątku rozliczenia- ile pieniędzy przyszło, od kogo oraz ile i na zostało wydane. A także ile psów zostało zabranych i ile zostało + dokładny opis sytuacji i jaka potrzebna jest jeszcze pomoc.
Macie czas na kłótnie to i na rozliczenie znajdziecie czas. Macie tydzień czasu na zamieszczenie tu dokładnego rozliczenia. Jesli nie zostanie ono wklejone, to temat zostanie zamknięty.

Posted

Zmysł napisał(a):
mam wstępny DT dla suni małej-średniej, łagodnej, w DT są psiaki

Jutro prawdopodonie bede w Kręzelu czy mam zabierac jakas sunie dla Ciebie? Poprosze o nr. tel. na pw.

Posted

ARKA napisał(a):
Jutro prawdopodonie bede w Kręzelu czy mam zabierac jakas sunie dla Ciebie? Poprosze o nr. tel. na pw.

moja propozycja aktualna, ale rozmawiałem z Emir w tej sprawie i czekam od niej na kontakt. nie chciałbym, aby to się zdublowało.

Posted

Zmysł napisał(a):
moja propozycja aktualna, ale rozmawiałem z Emir w tej sprawie i czekam od niej na kontakt. nie chciałbym, aby to się zdublowało.

Nie, nic sie nie zdubluje, Emir ze mna o tym rozmawiala.

Posted

ARKA napisał(a):
Nie, nic sie nie zdubluje, Emir ze mna o tym rozmawiala.

no to wrzucam telefon i czekam na kontakt. trochę będzie problem z moją moblinością w tygodniu, ale może coś wykombinujemy

Posted

Betbet napisał(a):
Gdzie kiedy i komu w Gdańsku trzeba zrobić zdjęcia?

Agi kolezanka obiecala zrobic zdjecia w srode a Ty mozesz juz zrobic? U wetki w Gdansku sa cztery psiaki z Kręzela i dobrze byloby im zdjecia probic, do adopcji.

Posted

u wetki w gabinecie czy w domu?bo jak w gabinecie to "już" a jak w domu to z umawianiem się bywają cyrki więc w pon-wtorek

jesli mozesz napisz mi chociaz na pw jaka dzielnica, bo jak blisko moge isc jutro, jak gdzies w dalekich rejonach, to nie dam rady, nie mam samochodu i nie znam jakoś doskonale miasta.

wiec wtedy juz czy wtorek czy sroda to pewnie bez roznicy

Posted

Pola jest u nas w domu siódmy dzień, od niedzieli 5 października.
Przypomnę: wszystkie pieski (Pola i Nika z Krężela oraz Salma i Bemol z Maciejowic), które przyjechały do schroniska w Gorzowie zostały wysterylizowane 30 września. Dla wszystkich trzech suniek kupiłam fartuszki pooperacyjne i zostały one przez lekarzy założone po zakończeniu operacji. Bemol miał założony kołnierz.
Po operacji rozmawiałam z lekarzami oraz pracownikiem schroniska przez telefon - wszystko było w porządku.

W piątek nasza rodzinna sunia Czarutka miała za pomocą gastroskopu usuwany z żołądka plastikowy korek, który z zachłanności na wszelkie jedzenie połknęła dwa tygodnie wcześniej:shake:
Gastroskopia zakończyła się wydobyciem korka - wielki sukces lekarzy z Centrum Zdrowia Małych Zwierząt w Gorzowie:Rose:
Z powodu, jw. nie miałam możliwości pojechać w piątek do schroniska.
W piątek wieczorem okazało się, że zachorowałam na grypę.
Aby nie zarazić, zwłaszcza osłabionych Poli i Niki, w Dniu Zwierząt do schroniska z poczęstunkiem (szyje drobiowe surowe ogrzane w gorącej wodzie) dla czwórki rekonwalescentów pojechał tylko mój TZ.
Była to sobota, czyli czwarta doba po sterylizacji. Na miejscu okazało się, że cała czwórka została już w piątek przeniesiona do jednego wspólnego boksu, ale szokującym był fakt, iż żadna z suczek nie miała na sobie fartuszka pooperacyjnego:crazyeye:
Jakiś Pomysłowy Dobromir Inaczej :mad: w swojej pokrętnej logice wymóżdżył, że fartuszki można zdjąć, bo sunie idą do boksu:stormy-sad:
TZ rozdał pieskom przyniesiony poczęstunek i niestety Pola niczego nie zjadła, uciekała, bała się podejść.
W niedzielę mieliśmy jechać do Poznania na "Zerwijmy łańcuchy", ale z powodu mojej grypy zrezygnowałam z wyjazdu.
Zatelefonowałam do schroniska i poprosiłam pracownika, aby przeszedł się do boksu, gdzie są nasi podopieczni i powiedział mi, jak się zachowuje kremowa sunia. Powiedział, że już trzeci raz przechodzi obok ich boksu i pozostałe pieski podbiegają do ogrodzenia, a ona ciągle leży w tym samym miejscu.
Natychmiast zatelefonowałam do Centrum Zdrowia Małych Zwierząt, aby dyżurny lekarz przyjechał do lecznicy zbadać sunię ze schroniska, którą my przywieziemy.
Ubrałam się, po drodze kupiliśmy "kontrolne" parówki i pojechaliśmy do schroniska. Tym razem już wszystkie pieski, łącznie z Polą, zjadły parówki.
Obejrzeliśmy dokładnie ślady po sterylizacji u wszystkich piesków - piąta doba - wszystkie miały wyskubane szwy:eek2:
Najładnie wyglądał Brzuszek u Bemola, który oczywiście nie miał już kołnierza:mad:
Również ładnie wyglądał brzuszek u Salmy.
Nieźle wyglądało miejsce pooperacyjne u Niki, trochę były zaczerwienione punkty po szwach.
Pola miała rozchodzący się jeden szew po obu stronach cięcia - rozlizała się:placz:
Morwa nać:stormy-sad:Zaopatrzyłam wszystkie Sunie w fartuszki właśnie po to, aby się nie rozlizały.
Komuś trzeba by facjatę obić:mad:, zwłaszcza, iż lekarze również niejednokrotnie pouczali pracowników schroniska, że fartuszki zdejmuje się dwie, trzy doby po zdjęciu szwów !!!

Zabraliśmy natychmiast Polę do lecznicy. Okazało się, że rana, na szczęście tylko powierzchownie, jest zropiała, Pola miała gorączkę podwyższoną co najmniej o jeden stopień, stąd jej złe samopoczucie.
Rana została zaopatrzona, Pola otrzymała antybiotyk i środek p/zap., kupiłam jej kolejny fartuszek.
Polę postanowiliśmy zabrać do nas do domu i otoczyć rzeczywistą opieką. Wczoraj Polunia otrzymała ostatni zastrzyk z antybiotykiem oraz drugą ivermektynę.
Pola czuje się dobrze, rana ładnie ziarninuje i codziennie jest mniejsza. Poluni dopisuje apetyt, w ciągu kilku dni przytyła u nas prawie dwa kilo.
Gdy znajdę chwilę czasu będę chciała założyć dla niej osobny topik.

Z tym u mnie ciężko. Oprócz Poli mamy od poniedziałku na tymczasie Reksia, pieska z interwencji, skrajnie zagłodzonego, nawet kreatynina poniżej normy. W dniu, gdy go zabraliśmy był umierający, z niską ciepłotą ciała. Wygląda makabrycznie, zaniki mięśniowe, odwodnienie, anemia. Jest intensywnie ratowany, ale ciągle nie ma pewności, co przyniesie kolejna noc i kolejny dzień :placz::placz::placz:
Poza Polą i Reksiem mamy w domu te trzy małe kotki, które przyjechały razem z pieskami z Krężela, kocicę norweską leśną oraz od dwu dni podrzuconego do ogrodu maleńkiego kociaka.
Ponieważ zwierzęta niekoniecznie mogą mieszkać razem mamy zajęte:
piwnicę wraz z korytarzem, pokój gościnny psi, pokój gościnny ludzki, łazienkę na piętrze i łazienkę na parterze.
Gdyby ktoś chciał przyjąć na DT lub najlepiej na DS któregoś z kotków, byłoby miło:lol:

Posted

paros napisał(a):
Brak mi czasu i rzadko zaglądam na Dogo ale jeżeli wiadomo, które psiaki jeszcze czekają na zabranie :-( to przysiądę w nocy i mogę na szybko zrobić taka stronę z fotkami psiaków. Może jak będą fotki z psiakami w pilnej potrzebie zebrane na jednej stronie, łatwiej będzie znaleźć tymczasy... :cool3:

Zdjecia sa takie jakie sa, innych nie bedzie. Nie jest to mozliwe:shake: aby teraz robic zdjecia. Psy sa zgromadzone w stodole(maciejowickie i Kręzlowskie). Boksy sie rozlatuja, nie ma jak je juz nawet naprawiac. A z obory aby zdjecia psom zrobic, trzeba by kazdego psa wyprowadzic. Nie da sie zdjec zrobic-sytuacja PATOWA.

Posted

Ja w przyszły weekend jednak bym spróbowała. Przynajmniej niektóre można by obfocić. Tylko musiałabym jechać z kimś, bo nie dam rady jednocześnie trzymać piesa i robić zdjęcia.
Ja wiem, że to trudne, ale bez fotek to one mają p....ne na amen:placz:

Posted

Ta sunia trafiła wczoraj z Krężela do Kociego Świata (stąd to przerażenie na buzi - wokół łaziły setki kocisk wielkości owczarkow niemieckich!). Otrzymała imię Księżniczka Leja (obsiusiała najpierw mój samochód, a potem podłogę :evil_lol:).

Posted

[quote name='zofia&sasza']

Ta sunia trafiła wczoraj z Krężela do Kociego Świata (stąd to przerażenie na buzi - wokół łaziły setki kocisk wielkości owczarkow niemieckich!). Otrzymała imię Księżniczka Leja (obsiusiała najpierw mój samochód, a potem podłogę :evil_lol:).
Cieszę się, że dojechała. Zabieramy się za ogłoszenia