Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

17.40 -POLSAT pomiędzy filmami - wejście ze studia, chwilę wcześniej materiał z Emira nagrany dziś rano - ja będę w studio więc to jest info na 200%

przez cały dzień mają kilka wejść na antene na temat zwierząt - to samo w TVN24

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Zmysł']mogę spróbować załatwić dobry tymczas dla średniej wielkości łagodnej suni. czy taka by się jeszcze w Krężlu znalazła?

Bozeeee DT potrzebne na gwałt. NADIA!!!!:placz:
Sluchajcie, straszna rzecz sie stala. Pracownik z Maciejowic opusili psy!!!!!!! Psy wiem, ze sa przenoszone do Krezela, prawdopodobnie dzisiaj. Chyba kazdy wie co to moze oznaczac, ZAGRYZANIA. Do stada wprowadzenie nowego psa.
BŁAGAM dajcie dt jakims psiakom!!!
----
Fela, jest w najgorszym stanie, chuda, WYBITE zeby-przednie dolne, stercza kikutki takie ostre, usunienie ich przy obecnym jej stanie zdrowi(chudziutka) jest narazie niemozliwie. Ma nuzenca, z sutek saczy sie ropa-nie widomo dlaczego, jakis chyba stan zapalny, przewlekly, stary, ciagnacy sie od dawna, ma cieczke!!! Byla strasznie zapchlona-advocate juz przestal dzialac. Fela jest w nagorszym stanie, jutro badania krwi.
Oceniona na wiek ok. 5-6 lat.

Tosia, prawdopodobnie ropmacicze, miala robione usg. Obserwacja. Bardzo zestresowana sunia, doslownie obiawy choroby sirocej, kącik, wpatrzona w sciane, zero agresji. Otworzy sie napewno, cudowna sunia. Na tylnej lapce rana od ugryzienia ale juz sie sama goi. Oceniona na wiek 2-3 latka.

Perełka, wskoczyly na rece Emilce,w rozpaczy i desperacji aby ja zabrala. To malenstwo wielkosci kota. Byla w boksie ze srednimy psami, juz miala ropną rane na karku nad ogonem, od kła psiego. Rana oczyszczona, antybityki dostala. Wiedziala, ze nie ma szans z tymi psami-zycie albo smierc. Oceniona na wiek 1,5-2 latka. Bardzo obronna sunia bedzie-w małym ciele wielki duch!

Dziewczyny sa odrobaczone, odpchlone, zrobiony byl dokladny przeglad ogolny, narazie, i pierwsze niezbedne zabiegi porobione przez bardzo milych wetow. Policzyli nam tylko za preparaty i antybiotyki, nic wiecej.

Renatko bardzo Ci dziekujemy,ze zgodzilas sie przyjac trzy sunie a miala byc jedna.

Posted

[quote name='ARKA']Bozeeee DT potrzebne na gwałt. NADIA!!!!:placz:
Sluchajcie, straszna rzecz sie stala. Pracownik z Maciejowic opusili psy!!!!!!! Psy wiem, ze sa przenoszone do Krezela, prawdopodobnie dzisiaj. Chyba kazdy wie co to moze oznaczac, ZAGRYZANIA. Do stada wprowadzenie nowego psa.
BŁAGAM dajcie dt jakims psiakom!!!

O Matko:placz::placz::placz:
S.O.S.!!!

Posted

malawaszka napisał(a):
ale cuda!!!! :klacz: :loveu:

:roll: malawaszka, nie wiem czy Tosie nie oglaszac jako sznaucerka sredniego, wytrymowanego i ogolonego sposobem jakims specjalnym, ze nie odrasta.:roll: Ona tak wyglada, tylko sznaucerowatą ma taka brodke, jakby specjalne wlasnie zostawiona jak sie sznaucerkom zostawia.
Jest cudowna, krotka siersc i ta broda.:crazyeye:

Posted

[quote name='ARKA']Sluchajcie, straszna rzecz sie stala. Pracownik z Maciejowic opusili psy!!!!!!! Psy wiem, ze sa przenoszone do Krezela, prawdopodobnie dzisiaj.

jak to jest możliwe? kogo to są pracownicy? gminy?

Posted

Zmysł napisał(a):
jedna sunia, mała lub średnia, łagodna, zgadzająca się z psami, plis

Z psami tzn. samcami czy wogole z psami? Srednia tzn, dokladnie jak duza, tak 32 kg-moze byc?

Posted

tam jeszcze jest[?] szczeniak!! 6 m-cy sunia, siostra mojego tymczasa[w awatarku]
Darku, moja jest łagodna, proludzka, uczy sie szybciorem-ta druga jest taka sama!

Posted

[quote name='osho']jak to jest możliwe? kogo to są pracownicy? gminy?

:shake: to byli i są jeszcze(jeden)pracownicy co byli u biedrzyckiej. I tak naprawde nie ma to znaczenia czyj pracownik jak poprostu porzuca prace..

Posted

w Maciejowicach zostało jeszcze kilka psów - trzy jutro wyjeżdżają
reszta przewieziona
to i tak żadna optymistyczna wiadomość - drugi też sie może zbiesić wkrótce, więc SZUKAMY DOMÓW!!!!

p.s. gmina olała już wszystko kompletnie

Posted

Tak na poprawę humoru po tych perypetiach z pracownikami zamieszczam fotki Negry z Krężela.Nie wiem czy zaglądacie na jej wątek.Jest u mnie 2 tygodnie.Też przechodzi metamorfozę :) Zobaczcie sami:

Posted

Zmysł napisał(a):
z samcami, zobaczmy

Czy to znaczy,ze juz masz konkretna propozycje jakiegos psiaka z Kreżela? Jesli zabierzesz sunie to samce raczej krzywdy jej nie zrobią a sunia ustawi sobie chlopakow;)

Posted

ARKA napisał(a):
Czy to znaczy,ze juz masz konkretna propozycje jakiegos psiaka z Kreżela? Jesli zabierzesz sunie to samce raczej krzywdy jej nie zrobią a sunia ustawi sobie chlopakow;)

mam wstępny DT dla suni małej-średniej, łagodnej, w DT są psiaki

Posted

[quote name='Zmysł']jutro będę wiedział. muszę też przeliczyć swoje finanse,

wrzuć mi propozycję jakiejś suni

Wlasciwie nie mam jakiej suni Ci wrzucic bo..nie wiem kto sunia a kto pies. Są takie sredniako-male w Kręzelu psiunie. Ja moge porostu zabrac jakąkolwiek.

Jest Nadia teraz w Krezelu z Maciejowic, siedzi w klatce:-(

Jest jeszcze drugi, mniejszy, baaaardzo zestresowany z Maciejowic, podobno to jest piesek...ale gdzie on teraz jest to ja nie wiem, musialbym pojechac i go poszukac czy jest w Kręzelu...

I chyba ta sunia ciagle jeszcze tam jest:
http://www.rumbo.forall.pl/images/30n30et7.jpg