emilia2280 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 BajkaB napisał(a):No to ja już zgłupiałam..Kto mi w końcu odpowie co ja mam robic w poniedziałek?Będe wiozła psy do Zabrza czy to nieaktualne?:shake: nie, Czéstochowa- Nescca jest nieaktualna. Ten transport jest nieaktualny. Mysia chyba mówila o innym miejscu- w Zabrzu. Skontaktujcie sié z Mysiá co do Zabrza, zeby nie wyszlo ze ona i Nescca mówily o jednym miejscu. Quote
GoskaGoska Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 no przeciez do Zabrza mogą jechac 2 psy !Teraz ja tez nic nie rozumiem. W takich sprawach naprawdę nie ma co przez net się umawiac, ale rozmawiac z konkretnymi osobami. Byl padany numer gdzie się kontakowac. Nie rozumiem teraz czemu psy do Zabrza niby nie jadą?Na wątku widać, ze caly czas jechac mialy :crazyeye: Quote
nescca Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Kochane dziewczyny...... jestem w kontakcie z Emir..... jeśli będzie potrzeba to psy od Niej bezposrednio pojadą do mnie. Póki co.... narazie transport do Częstochowy jest niepotrzebny...... Quote
emilia2280 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Ale moze jechac do Zabrza. Tylko teraz trzeba na gwalt uruchomic Mysié. Ona jest w kontakcie ze schronem w Zabrzu. Quote
BajkaB Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 No to ja czekam na info gdzie mam je odebrac,bo gdzie zawieźdź to już wiem:do Zabrza. Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='emilia2280']Ale moze jechac do Zabrza. Tylko teraz trzeba na gwalt uruchomic Mysié. Ona jest w kontakcie ze schronem w Zabrzu. Mysia, Emilko, jest..ZE schroniska w Zabrzu. Quote
osho Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Uwaga! Część fotek z galerii zrobionej przez paros (http://rumbo.forall.pl/) jest już przerzucona na stronę (http://www.krezel.ovh.org) dział Psy/Do rozpoznania (reszta w trakcie) jeżeli ktoś ma chwilę wolnego czasu i chce pomóc w rozpoznawaniu psiaków (część fotek na pewno się tu przewinęła) to taka pomoc bardzo mile widziana - zwłaszcza jeśli chodzi o psy, które już wyjechały do różnych fundacji/schronisk. jesli rozpoznajecie swoje psy, dajcie znać (ja wolałbym najpierw przerzucić resztę zdjęć) ... najwygodniej przeglądać miniatury na głównej stronie galerii są tak samo ponumerowane na obu stronach... dziękuję z góry Quote
siekowa Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='mariolka']pies chodzil za Aską ktora go wymiziała, dlatego nie wchodzil do szopy/garazu. pies który zostal tam uwiazany nie przeszkadzał mu, ani tamtemu ten. ba, czarny NOGGER wchodził nawet do domu pracownika. jego wątek http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119652 Jutro postaram się powstawiać na ten wątek moje zdjęcia psów z Krężla. Quote
ediiiii Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 pomogłam finansowo - tylko tyle mogę. Przykro mi :-( Quote
ARKA Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 :placz:Czy te media sie sprzysiegly? slucham teraz co mowili w polsacie i wyszlo na to, ze psy pojada do roznych schronisk: do Lodzi i Olsztyna:roll: nie potrzebuja juz pomocy, tak?. A mowilam dziennikarce, zeby nacisk polozyla na pomoc, ze psy nie ma gdzie zabierac, no rece mi opadly:placz: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,5643155,Drastyczne__Nielegalne_schronisko_zaglady.html Quote
qeram Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Czy ktoś mógłby opracować mały plakat informacyjny żeby rozwieszać go po zaprzyjaźnionych przychodniach i sklepach dla zwierząt. Nie wszyscy czytają dogo, a i w mediach wielu osobom to umknęło. Dotrzemy z informacją do większej ilości miłośników zwierząt. mam kilkanaście miejsc w których mógłbym taki plakat umieścić i każdy z nas pewnie też. Quote
Isadora7 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 qeram napisał(a):Czy ktoś mógłby opracować mały plakat informacyjny żeby rozwieszać go po zaprzyjaźnionych przychodniach i sklepach dla zwierząt. Nie wszyscy czytają dogo, a i w mediach wielu osobom to umknęło. Dotrzemy z informacją do większej ilości miłośników zwierząt. mam kilkanaście miejsc w których mógłbym taki plakat umieścić i każdy z nas pewnie też. Plakat będzie dzisiaj wg projektu który wcześniej dawałam. Quote
Bachnach Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Isadorko , tez czekam , a widziałam projekt, cudny.:loveu: Quote
pumcia02 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='osho']ten sam wygląd, identycznie odgięta obroża i raczej ta sama przyczepa ... tylko nie zmieniaj numeracji, paros! no ja też liczę, że później stronki tych psiaków wypełnią się opisami :diabloti: opisy do 40 psów są... Quote
mru Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Wyjątek']http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,5643155,Drastyczne__Nielegalne_schronisko_zaglady.html to i tak o wiele lepszy materiał niż pozostałe o wiele bardziej krytykujący i uświadamiający... jedyne, co było w tym przerażające to właśnie to, o czy mówicie... że znów problem jakby nie istnieje z psami, które uratowano :( tak trudno powiedzieć, że psy szukają pomocy? że nie ma gdzie stu psów że one nie znikną? nie rozpłyną się? nawet jeśli ludzie o tym wiedzą, bo mają wyobraźnię bo podejrzewają, że nie ma co z tymi psami zrobić ot tak na już to trzeba im to jasno powiedzieć! bo zawsze pomyślą - aa... na pewno juz nie ma problemu, skoro nie mówią... na pewno KTOŚ inny się tym zajmie... Isadorko, cieszę się na plakacik :) może jakiś banerek jeszcze? nowe zdjęcia są mocne... skoro na media nie ma co liczyć, to może więcej dogomaniaków chociaż tu zebrać... Quote
Beata19 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Czego najbardziej potrzeba?? Oprócz tych specjalnych obróż! Jakieś ręczniki normalne obroże, smycze, koce?????? Quote
Olga132 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ja dziś postaram sie rozesłać maila do producentów preparatów biobójczych a także do osób sprzedających takie rzeczy na allegro. Może coś dadzą. Quote
emir Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Olga132 napisał(a):Ja dziś postaram sie rozesłać maila do producentów preparatów biobójczych a także do osób sprzedających takie rzeczy na allegro. Może coś dadzą. Mośka załatwia artykuł w ECHU MIASTA NA CAŁĄ POLSKĘ z apelem o domy EMIR Quote
Mysia_ Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 No to już zupełnie nic nie rozumię :roll: To, że możemy przyjąć dwa suczki (dużą i średnią) jest jak najbardziej oficjalne i cały czas tego się trzymam, zresztą potwierdziłam to kiedy dzwoniono do naszego schroniska. Napiszcie mi z kim konkretnie mam się kontaktować, bo sporo stron wstecz ktoś pisał swoje namiary, żeby nie zasypywać wszystkim Grzegorza i kogoś tam jeszcze, ale nie pamiętam kogo i naprawde nie mam czasu przeszukiwać wątku, bo czeka mnie dzisiaj dość "zalatany" dzień. Napisałam wtedy maila do tej osoby z moimi pytaniami i wątpliwościami, ale do dzisiaj odpowiedzi nie dostałam. Chcę pomóc, ale powoli mi się odechciewa, bo ciężko przebić się przez ten chaos... Napiszcie mi numer z kim konkretnie mam się skontaktowac, czy ta osoba w razie co też koordynuje akcje w Maciejowicach? Quote
Isadora7 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Aukcja-cegiełka gotowa do odpalenia prosiłabym o jednoznaczne ustalenie jaki mam wpisać cel wpłat. Widzę 3 wersje [SIZE=2](1 post, allegro Straży, stronka): "pomoc dla psów spod Grójca" "pomoc dla psów spod Warki" "Na rzecz psów z Krężela" Quote
emir Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Mysia_']No to już zupełnie nic nie rozumię :roll: To, że możemy przyjąć dwa suczki (dużą i średnią) jest jak najbardziej oficjalne i cały czas tego się trzymam, zresztą potwierdziłam to kiedy dzwoniono do naszego schroniska. Napiszcie mi z kim konkretnie mam się kontaktować, bo sporo stron wstecz ktoś pisał swoje namiary, żeby nie zasypywać wszystkim Grzegorza i kogoś tam jeszcze, ale nie pamiętam kogo i naprawde nie mam czasu przeszukiwać wątku, bo czeka mnie dzisiaj dość "zalatany" dzień. Napisałam wtedy maila do tej osoby z moimi pytaniami i wątpliwościami, ale do dzisiaj odpowiedzi nie dostałam. Chcę pomóc, ale powoli mi się odechciewa, bo ciężko przebić się przez ten chaos... Napiszcie mi numer z kim konkretnie mam się skontaktowac, czy ta osoba w razie co też koordynuje akcje w Maciejowicach? -0 609 036 046 - Katarzyna Śliwa -Łobacz wszystkie dane masz na pierwszej stronie więc nie musisz się za bardzo wysilać, żeby je znależć Zabrze, wobec warunków jakie postawiłi - odpada - szukamy dalej ! EMIR Quote
emir Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Isadora7']Aukcja-cegiełka gotowa do odpalenia prosiłabym o jednoznaczne ustalenie jaki mam wpisać cel wpłat. Widzę 3 wersje [SIZE=2](1 post, allegro Straży, stronka): "pomoc dla psów spod Grójca" "pomoc dla psów spod Warki" "Na rzecz psów z Krężela" napisz proszę : pomc dla psów z Krężela - bo ta nazwa jest najbardziej znana EMIR Quote
emdziolek Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 wysłałam maila do 15 firm farmaceutycznych, zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Mysia_ Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 myslę, że najlepiej będzie jak zadzwonię, bo na maila odpowiedzi nie dostałam, a tutaj jest naprawde cięzko dojśc do porozumienia, wolę wszystko wyjaśnić osobiście. Quote
Recommended Posts