Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:(:(:( nie ... to jest niebywale...srodek Europy... tfu.... brak mi slow...musze sie opanowac..czy cos mozemy zrobic? moze chociaz zasypac kogos mailami z opisem sytuacji i wskazaniem nieudolnosci osob, ktore wchodzac na takie podworko i widzac cierpienie nie wiedza, jakie decyzje podjac??????

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

nikomu nic nie wyda - chyba, że zapłacisz, ale ona handluje w internecie i na bazarach - tam nikt nie przyjeżdża

jeśli chcecie coś zrobić weźcie się za powiatowego weta, starostę, policję i gminę Stromiec - setki maili mogą pomóc

ja, niestety, nie znajde już na to czasu - zorganizujcie to jakoś

za chwile reszta zdjęć i nieżyjąca sunia

Posted

nie znam sprawy za bardzo, ale sorry - z tych zdjec to wyglada jak typowe polskie schronisko, co wiecej - widzialam gorsze. nie znaczy to oczywiscie, ze uwazam, ze to zdrowe i normalne, zeby psy spedzaly zycie w takich warunkach, ale prawda jest taka, ze w wiekszosci schronow tak wlasnie psy zyja.
juz nie pierwszy raz widze na dogo nagonke na te pania, zastanawiam sie tylko, czy ona jakos osobiscie komus podpadla... bo tak szczerze, to przychodzi mi teraz do glowy pare innych miejsc, ktore akurat maja na tym forum dobry PR, a ktore w sniegu i blocie wygladaja znacznie gorzej... a i psy nie lepiej.

Posted

walczę z nią 2 lata - mamy w trakcie sprawę w sądzie za Krężel, zamordowała setki zwierząt

prosze Cię o milczenie, albo poznaj temat zanim napiszesz jakąś kolejną bzdurę

Posted

juz zaraz zamilkne, bo POPROSILAS, a nie sie na mnie wydarlas, co sie tu czesto zdarza, ale mozesz mi jeszcze prosze napisac, ktora czesc mojej wypowiedzi jest bzdura?
napisalam tylko, co sadze o tym, co przedstawiaja zdjecia, nie skrytykowalam nikogo, grzecznie sie odezwalam, a to, ze wiele "dobrych" (czyli tych "cacy" ba dogo) schronow wyglada gorzej nie TE KONKRETNE zdjecia, to akurat jest prawda.

Posted

[quote name='gosia.marta']juz zaraz zamilkne, bo POPROSILAS, a nie sie na mnie wydarlas, co sie tu czesto zdarza, ale mozesz mi jeszcze prosze napisac, ktora czesc mojej wypowiedzi jest bzdura?
napisalam tylko, co sadze o tym, co przedstawiaja zdjecia, nie skrytykowalam nikogo, grzecznie sie odezwalam, a to, ze wiele "dobrych" (czyli tych "cacy" ba dogo) schronow wyglada gorzej nie TE KONKRETNE zdjecia, to akurat jest prawda.

http://www.boz.org.pl/mz/biedrzycka/index.htm
www.krezel.ovh.org
Nielegalne schronisko zagłady
"Kat zwierząt" - reportaż TV Polsat
strony Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance

Posted

Macie pewność , że ta suńka była pogryziona ? te ślady na szyi , to nie wygladają na ślady po zębach , przynajmniej na zdjęciach ....

co to za babsko :( wyć się chce

Posted

czy jest wsrod nas ktos - kto moglby zredagowac pismo, ktore moglibysmy powysylac...?

ja naglosnie sprawe na zaprzyjaznionych forach - m.in na wizazu - dziewczyny na pewno pomoga...

oczywiscie edziemy podpisywac sie z imienia i nazwiska oraz miejsca zamieszkania - tak, aby otrzymywac odpowiedzi z gmin, czy Inspektoratu wet. - tak, jak w przypadku Trevora- dostalam kilkadziesiat odpowiedzi.. o Marku K itp. itd.

Posted

Vectra napisał(a):
Macie pewność , że ta suńka była pogryziona ? te ślady na szyi , to nie wygladają na ślady po zębach , przynajmniej na zdjęciach ....

co to za babsko :( wyć się chce

to niestety pogryzienia... i to polane woda ze studni
leżała w kojcu na mrozie dwa dni i umierała, wykrwawiając się
jesli nie zauważyli jej stanu to przypuszczam, że i nie karmili przez ten czas

tam tak jest
jeden agresywny pijak z siekierą i mróz

Posted

W sumie masz racje gosia.marta - wiekszośc naszych schronów wyglada podobnie... Tyle że nasza Fundacja nie jest w stanie walczyc wszedzie i ze wszystkimi....śą ciężkie mrozy - zajrzyj do najblizszego schronu, zobacz jak psy maja przygotowane budy, czy maja jedzenie, porób troche zdjęć i powiadom stosowne władze. Może cos zacznie się zmieniać...

A co do powyzszych fot - nie widac na nich,że temperatura siegała -13 stopni C, nie widać,że w budach są śladowe ilości słomy albo trocin,za to widać bele słomy przez szpare w stodole....To tak ładnie wygląda,że ma sie zapasy, gdy wpadnie Inspekcja Wet...Ech, jak się ukróci działalnośc pani B oraz panow K i G to łatwiej bedzie walczyc z nastepnymi, a kolejka jest dłuuuga i stale rosnie,niestety.

Posted

kahoona napisał(a):
leżała w kojcu na mrozie dwa dni i umierała, wykrwawiając się
jesli nie zauważyli jej stanu to przypuszczam, że i nie karmili przez ten czas

tam tak jest
jeden agresywny pijak z siekierą i mróz

ten agresywny pijak właśnie mi tu pasuje , do tych zdjęć .....

śledze ten wątek od początku ... w głowie mi się nie mieści - miłość tej osoby do psów... pechowo to jeszcze mojej imienniczki

Posted

Vectra napisał(a):

śledze ten wątek od początku ... w głowie mi się nie mieści - miłość tej osoby do psów... pechowo to jeszcze mojej imienniczki

wiem z pewnych źródeł, że największą nienawiścią darzyła bulowate, szczególnie amstafy - od razu były zabijane - spojrzałam na twój podpis i mi sie przypomniało

Posted

Vectra napisał(a):

to nie jest twoja imienniczka - naprawdę to Wiesława, na drugie Ewa - Ewa lepiej brzmi

Posted

kahoona napisał(a):
wiem z pewnych źródeł, że największą nienawiścią darzyła bulowate, szczególnie amstafy - od razu były zabijane - spojrzałam na twój podpis i mi sie przypomniało

bo i kłopotliwe i ciężko zarobić .. może i lepiej dla tyc zabitych bullowatych ...

kahoona napisał(a):
to nie jest twoja imienniczka - naprawdę to Wiesława, na drugie Ewa - Ewa lepiej brzmi

kamień z serca ;)