ARKA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niufek napisał(a):Przeciez ty zglaszalas ,ze Jozefow wezmie psiaki ,myslalam ,ze tez to organizowalas .Stalo to ´w pierwszym poscie na poczatku ,ale jakos poznikala polowa informacji . To nie mysl za duzo, to co zglaszalam i pojechalo w dane miejsce to tu psalam!! Nie wkrecaj mnie, wkrec sie sama. Quote
niufek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ARKA napisał(a)::roll: sama nie wziela... Przeciez ty zglaszalas ,ze Jozefow wezmie psiaki ,myslalam ,ze tez to organizowalas .Stalo to ´w pierwszym poscie na poczatku ,ale jakos poznikala polowa informacji . Quote
niufek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ARKA napisał(a):To nie mysl za duzo, to co zglaszalam i pojechalo w dane miejsce to tu psalam!! Nie wkrecaj mnie, wkrec sie sama. http://www.dogomania.pl/forum/10776465-post188.html Quote
ARKA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niufek napisał(a):http://www.dogomania.pl/forum/10776465-post188.html No i??:roll: Od halbiny tez bylo napisane:i od halbinki: mogę wziąć te dwa szczeniaki, ale dopiero po weekendzie, jeśli Was to urządza, byłyby pod opieką Fundacji "Szara Przystań", jeśli się zdecydujecie macie im podać surowicę, fundacja zwróci koszty leczenia. czy potem gdziekolwiek bylo napisane, ze pojechaly? Quote
niufek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ARKA napisał(a)::roll: sama nie wziela i jesli ktos zawiozl i powiedzialby,ze z krezela i tu by napisal to bylaby sprawa jasna, ze takie psy pojechaly do Jozefowa. Collak tez tam byl:roll: a suki niby z "rowu'?? Ja przejzalam tylko posty ,bo pamietalam ,ze byl jeszcze inny post ze :ty zalatwialas przez pania Ch. miejsca w schronisku w Jozefowie , wiec powinnas sie spodziewac obecnosci psow z Krezela w tym schronisku .Dlatego nie rozumie twego zdziwienia i oburzenia:shake:. Wiesz , jesli jest to tak wazne dla ciebie ,dlaczego nie zadzwonisz do PiSdZ i nie zapytasz wprost ?? Albo lepiej , zadzwon do pani Rajczakowej i ja zapytaj i bedzie po sprawie , czyli po temacie :roll:. Quote
ARKA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niufek napisał(a):Ja przejzalam tylko posty ,bo pamietalam ,ze byl jeszcze inny post ze :ty zalatwialas przez pania Ch. miejsca w schronisku w Jozefowie , wiec powinnas sie spodziewac obecnosci psow z Krezela w tym schronisku .Dlatego nie rozumie twego zdziwienia i oburzenia:shake:. Tak, powinnam sie spodziewac collaka tam tez, odpusc sobie. Tak, to bylo w pierwszym poscie byl wtedy podany kontakt na p.Ch. Po to, ze gdyby okazlo sie,ze ktos moze przywiezc psy aby ona o tym wiedziala,zebysmy my wiedzieli, gdzie, ktore kręzlowskie psy idą napewno:razz: Wiesz , jesli jest to tak wazne dla ciebie ,dlaczego nie zadzwonisz do PiSdZ i nie zapytasz wprost ?? Albo lepiej , zadzwon do pani Rajczakowej i ja zapytaj i bedzie po sprawie , czyli po temacie :roll: Owszem rozmawialam, PiSDZ powiedzial, ze od nich nikt tam psow nie zawozil.:roll: A p.Rajczak owszem pytalam przy okazji collaka czy ma jeszcze jakies inne psy byc moze z Kręzela, powiedziala,ze nie, ma tylko psy przywozone przez p.I, jak np. pies w typie collaka. O collaku tez przez przypadek sie wlasnie od p.R dowiedzialam, dzwoniac wogole w sprawie faceta, ktory jest w wiezieniu a jego psy sa w Jozefowie. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pan-150-dni-w-areszcie-koszmar-4-psow-w-wawie-prawnik-potrzebny-123726/index6.html#post11393635 Quote
niufek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ARKA napisał(a):Tak, powinnam sie spodziewac collaka tam tez, odpusc sobie. Tak, to bylo w pierwszym poscie byl wtedy podany kontakt na p.Ch. Po to, ze gdyby okazlo sie,ze ktos moze przywiezc psy aby ona o tym wiedziala,zebysmy my wiedzieli, gdzie, ktore kręzlowskie psy idą napewno:razz: Owszem rozmawialam, PiSDZ powiedzial, ze od nich nikt tam psow nie zawozil.:roll: A p.Rajczak owszem pytalam przy okazji collaka czy ma jeszcze jakies inne psy byc moze z Kręzela, powiedziala,ze nie, ma tylko psy przywozone przez p.I, jak np. pies w typie collaka. O collaku tez przez przypadek sie wlasnie od p.R dowiedzialam, dzwoniac wogole w sprawie faceta, ktory jest w wiezieniu a jego psy sa w Jozefowie. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pan-150-dni-w-areszcie-koszmar-4-psow-w-wawie-prawnik-potrzebny-123726/index6.html#post11393635 No i??Wszystko mozna sobie przypomniec jesli sie chce . Pomysl czy czasem to nie wynik bledu w komunikacji?? Ty napisalas ,ze psy moga tam jechac ,ktos to zrobil ,zawiozl psy tak ? Ale nie wiedzial ze ma meldowac jak na policji co ile i kiedy . Na tym collie jezdzisz i jezdzisz ,a proponowalam wyjscie z sytuacji bardzo proste . Co do powodow dla ktorych dzwonilas ,one mi sa obojetne .Mnie te psy tego pana nie dotycza .Mi lezy na sercu np. jeden pies co ma pozrywane sciegna i stare zlamanie .On mi lezy na sercu ,ale jakas cudowna duszyczka bojkotuje akcje ratowania jego lapy .W jakim celu to robi?? Pewnie z "milosci do niego", albo do mnie . Powiem tak ,on mi lezy na sercu i bede robic wszystko by mu te lape uratowac , nie na przekor tej osobie , mi szkoda tego psa .Tej osoby tez mi szkoda ,ale jej pomoc nie idzie .Co prawda ostatnio przeszczepiono komus muzg ,ale pewnie zbyt kosztowna operacja to jest i szczerze , ta osoba mi takich kosztow nie warta . Zajmijmy sie tym czym umiemy , petycjami ,donosami kto umie , inni beda dawac tymczasy ,inni beda robic aukcje cegielkowe ( o Izadora , jestesmy ci bardzo wdzieczni za te aukcje cegielkowa dla tego kaleki , baaardzo dziekujemy ze obietnicy dotrzymalas , ten pies na pewno bedzie cie mile wspominal ,bo przeciez wszystko co robimy ,robimy to dla tych nieszczesnych psow ) , inni beda robic bazarki , a jeszcze inni beda szukac domow ,leczyc psy i moze kiedys , moze kiedys byt tych bezdomnych psow sie polepszy .Miejmy nadzieje ,ze tych z pustymi obietnicami i robiacymi nadzieje tym biedom bedzie coraz mniej . Quote
ARKA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niufek napisał(a):No i??Wszystko mozna sobie przypomniec jesli sie chce . Jednym sie chce a drugiem nie:roll: Pomysl czy czasem to nie wynik bledu w komunikacji?? Ty napisalas ,ze psy moga tam jechac ,ktos to zrobil ,zawiozl psy tak ? Ale nie wiedzial ze ma meldowac jak na policji co ile i kiedy . Wiesz jesli nawet to mowi, ze przywiozl psy z krezela a nie "z rowu":roll: Na tym collie jezdzisz i jezdzisz ,a proponowalam wyjscie z sytuacji bardzo proste . Ale mnie Twoje propozycje nie interesuja. Dalysmy proozycje Grzegorzowi, nie skorzystal. Mi lezy na sercu np. jeden pies co ma pozrywane sciegna i stare zlamanie .On mi lezy na sercu ,ale jakas cudowna duszyczka bojkotuje akcje ratowania jego lapy .W jakim celu to robi?? Pewnie z "milosci do niego", albo do mnie . Nie wiem o jakiego psa chodzi i o kogo. Mnie tez na sercu lezy pare psow. Quote
Zofia.Sasza Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Niufek, już po raz drugi proszę o odpowiedź na pytanie: Skąd wzięłaś informację, że domek dla collaka miał być tajny także dla Grzegorza i PiSDZ? Quote
Chandler Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 No to już coraz mniej rozumiem :roll:. Trochę postów z ostatnich dni poznikało, okazuje się, że ktoś coś wcześniej proponował, ktoś czegoś nie zameldował, a PiSdZ niczego nie wyjaśnia... Jak dla mnie przedstawiana rzeczywistość z niektórych wątków (np. z tego) w poniedziałek wygląda wygląda tak, we wtorek już trochę inaczej, a w czwartek, to już zupełnie inna rzeczywistość, a dramaturgia w wątku to rośnie, to maleje... Arka, Ty przekazujesz niektóre informacje, bo Ci nie po drodze z PiSdZ, czy z innego powodu? Quote
ARKA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Chandler napisał(a): Arka, Ty przekazujesz niektóre informacje, bo Ci nie po drodze z PiSdZ, czy z innego powodu? Czy mozesz rozwinąc mysl? Quote
Zofia.Sasza Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ARKA napisał(a):Czy mozesz rozwinąc mysl? Ja bym tam wolała, żeby NIE rozwijała :evil_lol: Będzie znowu niemiło Quote
sleepingbyday Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 wszystkie my som goopie....:shake: to oczywiście koment do postu poniżej - zgodnie z tradycja kicania... nie dośc, że trudno się czasem porozumiec, to jeszcze trzeba wiedziec, komu co skoczyło pomiedzy wcześniejsze posty.... Quote
Chandler Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 zofia&sasza napisał(a):Ja bym tam wolała, żeby NIE rozwijała :evil_lol: Będzie znowu niemiło No nie... A tak się staram, żeby było miło. Ale w sumie odwołuję to pytanie, bo faktycznie było zadane trochę bez sensu i dalsze wyjaśnienia mogą niepotrzebnie podnieść ciśnienie w wątku. Nie piszę tu wiele, bo to konkretny, bardzo ważny wątek dotyczący potężnej akcji i konkretnych psich losów i szkoda go zaśmiecać moimi dywagacjami. Więcej piszę na "kocim" wątku, choć czasem temat podobny do tego. Ale jak czasem czytam ten wątek, to ech...:roll: Jak to było? Że są trzy prawdy............ W tym wątku również - w zależności komu i z kim jest po drodze... Usiłuję coś zrozumieć, skoro już tak się stało, że przypadkiem wdepnęłam w wątki z PiSdZ w roli głównej, ale jak byłam głupia, tak jestem... I zaczynam się bać, że pozostanę głupia... Quote
ARKA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 zofia&sasza napisał(a):Ja bym tam wolała, żeby NIE rozwijała :evil_lol: Będzie znowu niemiło :roll: Zosia, co nie jest jasne trzeba wyjasnic i tyle. Quote
Ewelina.w38 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Arko masz za duzo wiadomosci. Pieniadze wlasnie przelane tyle ze z konta mojej siostry bo moje znow zablokowali:angryy: na pw podalam dane przelewu takze uprzeć przosze weta ze imie i nr konta beda inne. Quote
ARKA Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):Arko masz za duzo wiadomosci. Pieniadze wlasnie przelane tyle ze z konta mojej siostry bo moje znow zablokowali:angryy: na pw podalam dane przelewu takze uprzeć przosze weta ze imie i nr konta beda inne. Ja mu nie podawalam nr. Twojego konta. Zrobilas dopisek ze na psiaki Krezlowskie? Juz czyszcze skrzynke:oops: Quote
Ewelina.w38 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Pieniazki juz na pewno doszly i wet bez problemu zauwazy od kogo i najwazniejesze na jaki cel. W takim razie czekam na wiesci o sterylce i o tym jak sie sunie czuja (bo chyba dobrze zrozumialam ze 270 starczy na 2?) Quote
elik Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Melduję posłusznie, że Lili ma już komplet szczepień i jest gotowa do adopcji. Proszę o rozpoczęcie akcji szukania domku :-( Quote
salibinka Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Eliku, wkleisz jakieś nowe fotki Maleńkiej? Napisz o niej jak najwięcej:roll:. Quote
elik Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 salibinka napisał(a):Eliku, wkleisz jakieś nowe fotki Maleńkiej? Napisz o niej jak najwięcej:roll:. Maleńka jest przekochanym psiakiem. Jest cudownie oddana człowiekowi. Chodzi za mną krok w krok, zagląda w oczy. Jak się po coś schylę usiłuje mnie polizać po twarzy. Ma wszystkie pozytywne cechy psiej rasy. Jest bardzo posłuszna i delikatna. Bez problemu wytrzymuje moją 8-mio godzinną nieobecność w domu. Jedyną jej wadą jest to, że zaczepia na spacerku inne psiki, bez względu na ich wielkość (może to z powodu poczucia siły - jest w stadzie ?) i niestety obszczekuje także ludzi. Ale te wady są do oduczenia. Zdążyłam się już do niej ogromnie przywiązać. Radzę sobie nawet z wyprowadzaniem trzech psiaków jednocześnie, ale nie mogę tego wymagac od męża :placz: a niestety są sytuacje, że musiałby. Quote
osho Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 a jakieś inne zmiany porównując z tą cała listą sprzed miesiąca? podobno niektóre szczeniaki znalazły domy? Quote
sleepingbyday Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 ping, mój pies chrzestny z banerka ma dom :multi: Quote
credita Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 no to chociaż tyle dobrych wieści że coś się dzieje:oops: Quote
ARKA Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 sleepingbyday napisał(a):ping, mój pies chrzestny z banerka ma dom :multi: I moja Karmelcia tez:multi: Mam nadzieje, ze beda kochane i nigdy juz nie zaznaja bezdomnosci.. Quote
Recommended Posts