elik Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 ARKA napisał(a):Wspaniale!:multi: A Karmelka, moja ulubiona i Filipek tez?;):loveu: Arko, TY NIEWIERNA KOBIETO Karmelka Twoja ulubiona ? a Lili to co ? ;) Lili dzisiaj dostała pierwsza dawkę szczepionki p.choroboim zakaźnym. Za 2 tygodnie nastepna porcja a tydzień po, szczepienie przeciwwściekliźnie i to będzie wszystko, co kochane psy mieć powinny :loveu: Quote
ARKA Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 elik napisał(a):Arko, TY NIEWIERNA KOBIETO Karmelka Twoja ulubiona ? a Lili to co ? ;) Lili dzisiaj dostała pierwsza dawkę szczepionki p.choroboim zakaźnym. Za 2 tygodnie nastepna porcja a tydzień po, szczepienie przeciwwściekliźnie i to będzie wszystko, co kochane psy mieć powinny :loveu: No nasza rodzina jest wieeeelka:evil_lol: Lili tez, kazdy krezlaczek:loveu: Quote
elik Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 ARKA napisał(a):No nasza rodzina jest wieeeelka:evil_lol: Lili tez, kazdy krezlaczek:loveu: No, chyba że tak :mad: Quote
Ewelina.w38 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 nowa, limitowana, zielona seria. Idealna na Świąteczne prezenty!!! Pieniądze nadal potrzebne na sterylizacje suczek!! www.dogomania.pl/forum/f99/materialy-125061/#post11257306 Quote
salibinka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Tulinka ma DS:lol:. Szczegóły na wątku Tulci. Panie Grzegorzu, papiery, mimo obietnicy, nie dotarły. Quote
salibinka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 salibinka napisał(a):Tulinka ma DS:lol:. Szczegóły na wątku Tulci. Panie Grzegorzu, papiery, mimo obietnicy, nie dotarły. Dotarły dzisiaj. Dziękuję. Quote
elik Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 O jakie papiery chodzi, jeśli można zapytać ? Czy ja także powinnam jakoweś otrzymać ? Ależ tu cisza :-? Quote
Zofia.Sasza Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Bo teraz harcujemy na drugim wątku :evil_lol: Jak masz kota, to wrzuć tam, bo my sobie teraz koty pokazujemy. A papiery chyba faktycznie powinnaś dostać i ja też na Pepe. Trzeba zadryndać do Grześka. Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 elik napisał(a):O jakie papiery chodzi, jeśli można zapytać ? Czy ja także powinnam jakoweś otrzymać ? Ależ tu cisza :-? Chodzi o dokumenty adopcyjne - na razie są to umowy o opiekę tymczasową, bo musi się rozwiązać kwestia sądowa z B. Nawet jak pies idzie do adopcji. Potem doślą umowę na DS. Radzę dopominać się już teraz, bo to trochę trwa ;) Quote
Zofia.Sasza Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 A jak Biedrzycka wygra? :shake: Ja uprzedzam - nie oddam Pepe. Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 No właśnie, jest w tej umowie punkt mówiący, że jeśli sprawa "rypnie" trzeba zwrócić. P. Grzegorz uspokaja, że to czysta teoria, ale... z tymi teoriami to różnie bywa:angryy:. Dlatego się zastanawiam, czy samej tej umowy nie podpisać zamiast ludzi od Tulinki. Ja jej nie oddam - to oczywiste. Quote
sleepingbyday Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 zofia&sasza napisał(a):A jak Biedrzycka wygra? :shake: Ja uprzedzam - nie oddam Pepe. :-? aleś wymysliła :hmmmm: weź ty się :splat: a tak swoją drogą- a w ogóle jest jakaś sprawa, którą ona może wygrac lub przegrać? wracając do głównego tematu - psy w miare bezpczne,ale co ze sprawą karną? na jakim jest etapie? przesłuchań? składania doniesienia? to bardzo ważne pytanie: bo chodzi o karę za prowadzenie obozów zagłady, wyciagnięcie psów stamtąd to nie jest koniec. Quote
Zofia.Sasza Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Kochana, ja - niestety - nic nie mówię bez powodu :shake: Quote
sleepingbyday Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='zofia&sasza']Kochana, ja - niestety - nic nie mówię bez powodu :shake: :crazyeye::crazyeye: eee???? co jest znowu? nie bedzie wyroku? nie będzie sprawy? o co cho? jak takie buty, to ponawiam pytanie,z podkresleniem. [quote name='sleepingbyday']:-? a tak swoją drogą- a w ogóle jest jakaś sprawa, którą ona może wygrac lub przegrać? wracając do głównego tematu - psy w miare bezpczne,ale co ze sprawą karną? na jakim jest etapie? przesłuchań? składania doniesienia? to bardzo ważne pytanie: bo chodzi o karę za prowadzenie obozów zagłady, wyciagnięcie psów stamtąd to nie jest koniec. Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 zofia&sasza napisał(a):Kochana, ja - niestety - nic nie mówię bez powodu :shake: Zofia, o co chodzi, czy wiesz coś? Możesz mi napisać - choćby na pw? Zaczynam się denerwować. Quote
ARKA Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 salibinka napisał(a):Zofia, o co chodzi, czy wiesz coś? Możesz mi napisać - choćby na pw? Zaczynam się denerwować. No nie panikujcie. PSY BYLY BEZDOMNE< Z GMIN a nie p.B. prywatne. Jedna sunia prawdopodobnie byla hotelowana ale tez dowodów na to chyba zadnych nie ma. Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Nie panikuję. Denerwuję się. Cyt. Paragraf 5 punkt 1 umowy: Pies staje się własnością Opiekuna po uprawomocnieniu się wyroku w sprawie karnej przeciwko właścicielce Ewie B., prowadzonej z Ustawy o Ochronie Zwierząt, jeżeli sąd orzeknie przepadek zwierzęcia. W przypadku umorzenia sprawy bądź braku stwierdzenia przepadku zwierzęcia - psa należy zwrócić właścicielowi (jest to zgodne z ustawą o Ochronie zwierząt) Quote
Zofia.Sasza Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 No to jakby co to ja z góry oświadczam: G...O DOSTANĄ A NIE PEPE :angryy: Quote
kahoona Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 KRĘŻEL - MACIEJOWICE SPRAWOZDANIE ZA OKRES 26.08.- 30.11.08 Interwencję podjęliśmy 26.08.2008 r. W dniu tym wykonaliśmy zdjęcia dokumentujące stan faktyczny oraz warunki, w jakich zastaliśmy psy. Do obu miejscowości jeździliśmy w sprawozdawczym okresie wielokrotnie, zabierając stamtąd za każdym razem psy W dniu 3.09 założyliśmy wszystkim psom tasiemki z numerami identyfikacyjnymi; 125 psom lekarz wet. naszej Fundacji zaaplikował ADVOCAT oraz założyl obroże PREVENTIC (zabrakło dla 6 psów). W dniu 5.09. lekarz wet. naszej Fundacji dokonał badania i przeglądu psów w celu odszukania suk ciężarnych i te zabraliśmy w pierwszej kolejności. W dniu 3.10 lekarz Fundacji pojechał w trybie alarmowym zabrać z Krężela pogryzioną przez inne psy - szczenną sukę. Ewidentne błędy i zaniedbania miejscowego lekarza spowodowały, że mimo natychmiastowej operacji nie udało się jej uratować. 1 suka zeszła w trakcie zabiegu sterylizacji, na skutek wstrząsu. Łącznie zabraliśmy 64 psy poczynając od tych w najcięższych stanach, dla których dalsze przebywanie w Krężelu i Maciejowicach stanowiło zagrożenie ich życia. Wszystkie zabrane przez naszą Fundację psy zostały zdiagnozowane a następnie leczone: 28 suk zostało wysterylizowanych 4 psy wykastrowane 4 operacje ratujące życie 22 psy zaczipowane 28 psów adoptowanych 19 przebywa aktualnie w schronisku naszej Fundacji 15 przewieźliśmy do wybranych schronisk, gdzie psy otrzymały niezbędną pomoc lekarską i opiekę KOSZTY: Leczenie, sterylizacja, kastracja, czipowanie, szczepienia: 35.206,92zł Utrzymanie od dnia zabrania do adopcji: 12.180,-zł Kwoty wypłacone pracownikom Krężela i Maciejowic 3.400,-zł Zwrot kosztów paliwa pracown. Krężela i Maciejowic 274,-zł Zakup słomy 250,-zł Zakup karmy, wiader, misek, obroży 300,-zł Transport psów na terenie kraju 3.917,54zł ---------------------------------------------------------------------- wydatki razem 55.528,46zł WPŁYWY: Darowizna od osób prywatnych przekazana przez PiSDZw 10.000,-zł darowizna celowa na operację i leczenie TAJGI 2.000zł darowizna celowa na leczenie FELA 100zł ---------------------------------------------------------------------- wpływy razem 12.100,- SALDO na 30.11.2008: 43.428,46zł Kolejne rozliczenia kosztów poniesionych na psy pozostające nadal w Fundacji zamieszczane będą na koniec każdego miesiąca. Fundacja posiada dla każdego zabranego psa, pełną dokumentację zarówno lekarsko-weterynaryjna, jak i pozostałą zgodną z obowiązującymi w tym względzie przepisami. Chronologia zdarzeń oraz dokumentacja fotograficzna zamieszczana była sukcesywnie i znajduje się na naszej stronie. Prezes Zarządu Fundacji Krystyna Sroczyńska Quote
Karmi Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='salibinka']Nie panikuję. Denerwuję się. Cyt. Paragraf 5 punkt 1 umowy: Pies staje się własnością Opiekuna po uprawomocnieniu się wyroku w sprawie karnej przeciwko właścicielce Ewie B., prowadzonej z Ustawy o Ochronie Zwierząt, jeżeli sąd orzeknie przepadek zwierzęcia. W przypadku umorzenia sprawy bądź braku stwierdzenia przepadku zwierzęcia - psa należy zwrócić właścicielowi (jest to zgodne z ustawą o Ochronie zwierząt) Mam pytanie: czy PiSdZ występuje lub będzie występował jako oskarżyciel w sprawie przeciwko B.? Quote
emilia2280 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Z nadplat na krézlowski bazarek: 130zl postanowilam przekazac té sumé na sterylizacjé Karmelki. Pieniádze wlasnie przelalam na konto PiSDZ. Ø Karmelka jest do adopcji. Znajduje się pod opieką wolontariusza z Trzcianki, tel. w sprawie adopcji 503633676,. Jest ona jeszcze trochę wystraszona, potrzebuje bardzo cierpliwego opiekuna. Jest teraz pierwsza „na liście” do sterylizacji, ponieważ istnieje podejrzenie, że może być w ciąży. Quote
wolontariuszPiSdZ Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 130 zł na sterylizację Karmelki wplynelo na konto:loveu: Akurat tak się składa, że Karmelka jest zapisana na jutro na 13:00 na operację więc przelew sie bardzo przyda ;-) Karmelka ostatnimi czasy jest bardzo pogodna, już nie jest tak wystraszona jak na początku. Podczas głaskania ja po pyszczku wydaje fajne dźwieki, tak mruczy :loveu: Quote
Karmi Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Skoro jest tu ktoś z PiSdZ to ponawiam pytanie:Karmi napisał(a):Mam pytanie: czy PiSdZ występuje lub będzie występował jako oskarżyciel w sprawie przeciwko B.? Quote
mimiś Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 moge wtrącić? dla tych którzy pamietają Figunie- hienowatą szczeniorkę z Kręzla- odwiedziłam ją dzisiaj w DS i musze powiedzieć,że domek jest SUPER! Figa mieszka w bloku, niedaleko ogromnego pola po którym biega z młodymi i wysportowanymi włascicielami. widać ,ze jest zadbana[utyła troszeczkę..]i kochana. tak sie cieszę,ze dobrze trafiła . - [to taki offik "sursum corda"] Quote
osho Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 przecież to żaden offik nie jest :diabloti: jak najbardziej na temat, miejmy nadzieję, że pozostałe psiaki trafią nie gorzej musi mieć niezły spust jak regularnie biega i tyje :diabloti: Quote
Recommended Posts