Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='ARKA']Przestan te bzdury pisac. Odpowiadaj na konkrety a nie swoje monolgi wstawiasz, na okrąglo, sa juz nudne. To ze cie klamstwa nie bola to wiem, w tym jestes najleszy!! Czy Ty możesz Arka trochę grzeczniej odzywać się do ludzi? Odpowiadaj na konkrety (...) Aż mi się ciśnie na usta - bo co? Sadzisz, że w ten właśnie sposób wymusisz odpowiedź od PiSdZ, czy chodzi Ci tylko o podniesienie dramatyzmu i ciśnienia w wątku? Lubisz taką atmosferę, COŚ z niej wynika pożytecznego dla zwierząt? Quote
salibinka Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Szeroko, coraz szerzej, otwierają mi się oczy ze zdziwienia :shake:... Twarda nauka. Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='Chandler'] Sadzisz, że w ten właśnie sposób wymusisz odpowiedź od PiSdZ, czy chodzi Ci tylko o podniesienie dramatyzmu i ciśnienia w wątku? Lubisz taką atmosferę, COŚ z niej wynika pożytecznego dla zwierząt? Owszem, CZYTELNY, DALSZY LOS zwierzat zabiernych interwencyjnie. Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 gagata napisał(a):I dlatego dobra jest taka idea propagowania DT...Nie każdemu od razu trzeba powierzać bitego ASTka...Z wieloma problemami i zapalony psiarz może sobie nie poradzić... Jeste wiele osób,które powstrzymuja sie przed wzięciem psa na stałe,bo nie sa pewni swojej obecnej sytuacji życowej, bo wynajmuja mieszkania, bo studiują, itp, itd..A taki tymczas da im szanse na zmierzenie się ze sprawą, sprawdzenie swoich możliwości i ocenę własnego . Kilka lat temu bydgoskie schronisko przeprowadzilo taka akcje latem. Daj psu dom na wakacje, czasowo. Byly opinie za i przeciw takim akcjom,ze pies poczuje dom,czlowieka i potem bedzie musial ewentulanie znow wroci do schroniska, znow glebszy stres. Potem bylo podsumowanie akcji, w mediach, ze udalo sie, ze kilka psow juz zostalo na slate....ale nie slyszlam aby ta akcja byla powtarzana w nastepnych latach...Nie wiem wiec czy "gra byla warta swieczki". W tym wypadku, moze byc tak, ze w najlepszym ukladzie pies bedzie przechodzil z dt do kolejnego dt. Quote
Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='ARKA']Owszem, CZYTELNY, DALSZY LOS zwierzat zabiernych interwencyjnie. Nie powiedziałabym... :roll: W ten sposób zapraszasz raczej do robienia zadymy w wątku, po tym pozostaje niesmak, a nic się nie wyjaśnia. Poinformuj, o "niecnych sprawkach" PiSdZ, bo jeżeli to prawda, to ludzie powinni takie rzeczy wiedzieć. Nie traktuj może jednak ludzi z góry i w niegrzeczny sposób Arka. Proszę. To powoduje awantury w wątkach i ani nie będzie CZYTELNEGO, ani DALSZEGO losu zwierząt zabieranych z interwencji. Interweniujesz pisząc, czy dzwoniąc, z tego, co pisze PiSDZ, w "realu" i może to jest wystarczająco zdecydowany sposób działania. A tutaj w wątku, który czytają różne osoby lepiej jednak przyjąć trochę łagodniejszą formę wypowiedzi? Jeżeli tylko o los zwierząt chodzi... Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='PiSdZ'] W Krężelu są nadal dwa psy – potwierdziła to kontrola dokonana w ub. tygodniu przez służby weterynaryjne. Są karmione codziennie. Zabierzemy je podczas naszego pobytu w Warszawie – być może w przyszłym tygodniu. :roll: masz racje,Chandler, wszystko mozna wyczytac. Quote
Karmi Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='Chandler']Nie powiedziałabym... :roll: W ten sposób zapraszasz raczej do robienia zadymy w wątku, po tym pozostaje niesmak, a nic się nie wyjaśnia. Poinformuj, o "niecnych sprawkach" PiSdZ, bo jeżeli to prawda, to ludzie powinni takie rzeczy wiedzieć. Nie traktuj może jednak ludzi z góry i w niegrzeczny sposób Arka. Proszę. To powoduje awantury w wątkach i ani nie będzie CZYTELNEGO, ani DALSZEGO losu zwierząt zabieranych z interwencji. Interweniujesz pisząc, czy dzwoniąc, z tego, co pisze PiSDZ, w "realu" i może to jest wystarczająco zdecydowany sposób działania. A tutaj w wątku, który czytają różne osoby lepiej jednak przyjąć trochę łagodniejszą formę wypowiedzi? Jeżeli tylko o los zwierząt chodzi... Chandler wiem, ze weszłaś w rolę obrońcy ,,z urzędu" PiSdZ więc Twoje stanowisko jest jednostronne - to zrozumiałe. ;) Ale zauważ fakty. Czy Twoim zdaniem post PiSdZ był ,,grzeczny"? Padły zarzuty, że Arka jest donosicielką i kłamczuchą a jej dotychczasowa dzialalość została podsumowana jako ,,nicnierobienie'. Z pytania Arki o psy z Krążela umieszczone w Józefowie zrobiono kolejny zarzut pod adresem Arki- zdaniem PiSdZ to na jej polecenie psy tam umieszczono :shake: Quote
Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='Karmi']Chandler wiem, ze weszłaś w rolę obrońcy ,,z urzędu" PiSdZ więc Twoje stanowisko jest jednostronne - to zrozumiałe. ;) Ale zauważ fakty. Czy Twoim zdaniem post PiSdZ był ,,grzeczny"? Padły zarzuty, że Arka jest donosicielką i kłamczuchą a jej dotychczasowa dzialalość została podsumowana jako ,,nicnierobienie'. Z pytania Arki o psy z Krążela umieszczone w Józefowie zrobiono kolejny zarzut pod adresem Arki- zdaniem PiSdZ to na jej polecenie psy tam umieszczono :shake: Karmi, jak już wszystko wiesz - to mnie nie pytaj, bo po co? Quote
Karmi Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='Chandler']Karmi, jak już wszystko wiesz - to mnie nie pytaj, bo po co? Tu tylko z jednym się zgodzę: po co pytać? :shake: Tyle osób pytało PiSdZ o dwie sunie, które zostały przywiezione do schronu jako znajdy. http://www.dogomania.pl/forum/f402/wielka-akcja-krezel-k-chynowa-psy-w-schroniskach-dt-szukaja-nowych-domow-119313/index296.html [quote name='PiSdZ'] Sprawa psów z Józefowa; nigdy tam psów nie zawoziłem, nie podrzucałem jako „z rowu” czy „z sadzawki”. Akurat jeśli przekazuję psa do schroniska to nie muszę fałszować historii jego znalezienia bo i po co? [quote name='PiSdZ'] tego co pamiętam nasza organizacja nie zawoziła żadnych psów z Krężela czy Maciejowic do Józefowa z tych, które zabraliśmy do Trzcianki czy w inne miejsca (z wyjątkiem czasowej opieki nad colakiem). Quote
PiSdZ Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Chandler jest obrońcą ,,z urzędu" PiSdZ? A ty Karmi, czasami nie jesteś etatowym oskarżycielem? Wskaz mi lepiej gdzie Twoje stanowisko wobec nas nie jest jednostronne - to się zdziwię? Ja też apeluję o to by nie obrzucać się błotem. Był taki czas, że Arka i inni pytali o psy z Józefowa, wczoraj odpowiedziałem, odpowiedzi nie są takie jak chciałaby Arka i tyle. Ale czy muszą być - skoro prawda jest inna? Każdy więc zostaje przy swoich racjach. Czy coś szkodzi aby psy wyciągnąć szybciej psy ze Schroniska w Józefowie, a może ze schroniska Emira? Z tego co wiem nic - więc zamiast podniecać się w tym wątku, kto kogo zabije tym razem i zaskoczy lub upokorzy - skupić się należy na czymś bardziej pożytecznym. Nasza deklaracja jest jasna. Po adopcji psów, które są u nas na DT - będziemy zabierać psy z tych schronisk w kraju w których zostały. To jest jasna deklaracja. Bez buty, oszczerstw i podtekstów. Chciałbym aby kolejne posty były już spokojniejszym tonie. Tyle moich pobożnych życzeń. Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 PiSdZ napisał(a):Nasza deklaracja jest jasna. Po adopcji psów, które są u nas na DT - będziemy zabierać psy z tych schronisk w kraju w których zostały. To jest jasna deklaracja. Bez buty, oszczerstw i podtekstów. Chciałbym aby kolejne posty były już spokojniejszym tonie. Tyle moich pobożnych życzeń. No i dobrze,ze masz pobozne zyczenia ale mnie interesuje DALSZY los tych psow, samo stwierdzenie,ze wyciagniemy z tych schronisk nic nie oznacza. A psy z Niemiec tez pozabierasz, moze tkwia w niemieckich schoniskach?? Gdzie psy trafialy poprzez swinoujskie schronisko,wiesz?? Trzech suk mnie los bardzo interesuje: Saba, sunia po porodzie zabrana przez Ciebie, i sunia z pierwszego dnia akcji(z Macjeowic) z czterema szczeniakami, zabran przez Ciebie i miala jechac poprzez swinoujscie do domku w Niemczech. Nie ona jedna zreszta. Quote
Karmi Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 PiSdZ; napisał(a): Był taki czas, że Arka i inni pytali o psy z Józefowa, wczoraj odpowiedziałem, odpowiedzi nie są takie jak chciałaby Arka i tyle. Ale czy muszą być - skoro prawda jest inna? Każdy więc zostaje przy swoich racjach. Czy coś szkodzi aby psy wyciągnąć szybciej psy ze Schroniska w Józefowie, a może ze schroniska Emira? Z tego co wiem nic - więc zamiast podniecać się w tym wątku, kto kogo zabije tym razem i zaskoczy lub upokorzy - skupić się należy na czymś bardziej pożytecznym. Nasza deklaracja jest jasna. Po adopcji psów, które są u nas na DT - będziemy zabierać psy z tych schronisk w kraju w których zostały. To jest jasna deklaracja. Bez buty, oszczerstw i podtekstów. Chciałbym aby kolejne posty były już spokojniejszym tonie. Tyle moich pobożnych życzeń. Prawda jest taka, ze psy są w schronisku. W jakiś sposób musiały się tam znaleźć. Psy były pod opieką wolontariuszy PiSdZ wiec chyba PiSdZ za nie odpowiada. Coś się nie zgadza? Robienie z faktu oddania psów do schroniska tajemnicy w niczym PiSdZ nie pomoże. Zaszkodziło natomiast psom: [quote name='Lulka']wpadły biedne z deszczu pod rynne :placz: ruda wlasnie URODZILA!!!!! szczeniaki zaraz umrą z chorob tam panujacych lub zamarzną .... Czarna jest terroryzowana przez rudą :-( kto jest odpowiedzialny za oddanie tych psow do tej rozmnazalni? czy to ma byc pomoc? To jest jakaś szopka...... jak mamy walczyc z bezdomoscia??? - i po co w zasadzie skoro w schroniskach psy sie rozmnaza bez przerwy :shake: Tego można było uniknąć! Te sucze potrzebowały natychmiastowej pomocy a co dostały??? Quote
andzia69 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 ARKA napisał(a)::evil_lol:wystarczy jeden ale celny;handel psami do Niemiec przez schronisko w Swinoujsciu, zakrecony kurek, zabolalo? masz dowody? jak masz to pokaz je wszystkim - czarno na białym! a jak nie masz to zamilcz - dobrze? czy chcesz kolejnej awantury? a moze po bananie?:diabloti: Karmi napisał(a):Padły zarzuty, że Arka jest donosicielką i kłamczuchą a nie jest?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Pianka zapraszam na wątek - czyń swoją powinnosć, bo widzę, ze co niektórzy się zapomnieli:p Quote
Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 To potrzebują te psy w schroniskach pomocy, czy nie? Trzeba je zabrać, czy nie? Można jakoś pomóc? Czy wystarczy sobie w wątku napisać? Pytam o praktykę, a nie o teorię... Moim zdaniem, to, co ewentualnie przystoi w wątkach, że tak powiem, bardziej teoretycznych, ciągnących się dzisiątkami stron na dogo, zupełnie nie przystoi w wątkach, które dotyczą konkretnych psich losów. Quote
Karmi Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='andzia69']masz dowody? jak masz to pokaz je wszystkim - czarno na białym! a jak nie masz to zamilcz - dobrze? czy chcesz kolejnej awantury? a moze po bananie?:diabloti: :p No wiesz, nie kazdy jest tak przewidujący jak p. G. żeby zawczasu nagrywać rozmowy i umieszczać je w necie żeby móc potem komuś łatwo udowodnić kłamstwo. YouTube - dagusiarozmowa Całość barwnego opisu tu:http://www.dogomania.pl/forum/11628478-post75.html Quote
andzia69 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='Karmi']No wiesz, nie kazdy jest tak przewidujący jak p. G. żeby zawczasu nagrywać rozmowy i umieszczać je w necie żeby móc potem komuś łatwo udowodnić kłamstwo. YouTube - dagusiarozmowa Całość barwnego opisu tu:http://www.dogomania.pl/forum/11628478-post75.html ale dowód jest? jest :evil_lol: a wy zamiast znowu wywoływać kolejną awanturę po prostu zajmijcie sie tymi psami, które tego potrzebują - psami powtarzam - nie ludźmi!!!:angryy: gdyby nie PiSdZ Luis byc moze wąchałby kwiatki od dołu - gdzie byłyscie?? co dla niego zrobiłyscie? Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 andzia69 napisał(a):masz dowody? jak masz to pokaz je wszystkim - czarno na białym! a jak nie masz to zamilcz - dobrze? czy chcesz kolejnej awantury? a moze po bananie?:diabloti: andzia a Ty co tu robisz?Ty zadnego psa krezlowskiego na oczy nie widzialas wiec jestes ostatnia osobą, tak wogole i w szczegole, ktora te dowody zobaczy. :diabloti: I siooo z tego watku, nic tu gwiazdo dogo nie zdzialasz.:razz: Quote
Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Nie tylko andzia69 psów nie widziała, a pisze w tym wątku :roll:. Czy możesz odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie konkretnej pomocy psom, które są w schronisku? Quote
Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Karmi - po co Ty wklejasz tutaj te linki dotyczące psów i spraw, którym nie jest poświęcony ten wątek? Chcesz udowodnić swoją rację, doprowadzić do pospolitego ruszenia, no nie rozumiem... Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='Chandler']To potrzebują te psy w schroniskach pomocy, czy nie? Trzeba je zabrać, czy nie? Można jakoś pomóc? Czy wystarczy sobie w wątku napisać? Pytam o praktykę, a nie o teorię... Wszystkie psy krezlowskie sa pod prawna opieka PiSdZ, oni wystawiali wnioski do wojtow, oni podjeli sie opieki nad nimi. Grzegorz mi obiecal(moze nagral;)), dwa tygodnie temu, ze bedzie rozmawial z p.Bozeną. Pani Bozena w ubielym tygodniu, jak dzwonila w sprawie tych oplaconych dwoch sterylek, powiedziala mi, ze ma 4 krezlowskie suki:roll::crazyeye: Poniewaz ja dowiedzialam sie z dogo o dwoch i mialo byc tak, ze jedna suka juz sterylka a druga jak odkarmi szczenieta, tak z wetem ustalilam. Pani Bozena chciala, po to do mnie dzwonila, aby ciachnac dwie teraz i zmienic to u weta a pozostale dwie juz sama sobie poradzi, jakos, mimo,ze ma dlug u weta.:roll::shake: Zadzwonilam do weta aby "ciachnal" dwie krezlowskie bo podobno sa wogole cztery.:roll: Pytalam P.Bozenę jaka pomoc..czy pokrycie kosztow tych dwoch kolejnych sterylek, powiedziala,ze nic juz nie chce i koniec. NIE WIEM jakie dwie jeszcze suki, oprocz tych co Luka zdjecia wstawiala, sa w Jozefowie!! Quote
andzia69 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 ARKA napisał(a):andzia a Ty co tu robisz?Ty zadnego psa krezlowskiego na oczy nie widzialas wiec jestes ostatnia osobą, tak wogole i w szczegole, ktora te dowody zobaczy. :diabloti: I siooo z tego watku, nic tu gwiazdo dogo nie zdzialasz.:razz: widziałam - na zdjęciach:eviltong: a gwiazdą to chyba ty jestes - nie tylko na tym wątku:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ARKA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 andzia69 napisał(a): a gwiazdą to chyba ty jestes - nie tylko na tym wątku:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Staram sie, ale ciezko mi dobic do 14 tysiecy postow. Produkujesz jak kalasznikow, na oslep, byle gdzie, byle bylo slychac, to najwazniejsze:diabloti:. Quote
Chandler Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='ARKA'] Pytalam P.Bozenę jaka pomoc..czy pokrycie kosztow tych dwoch kolejnych sterylek, powiedziala,ze nic juz nie chce i koniec. NIE WIEM jakie dwie jeszcze suki, oprocz tych co Luka zdjecia wstawiala, sa w Jozefowie!! To znaczy, że tych psów nie można wyciągnąć ze schroniska? Nie można zrobić im na dogo wątków, ogłoszeń w necie i znaleźć im domów? Skoro już poruszyły serca niektórych osób na dogo (między innymi Twoje) właśnie te suki (wszystko jedno, czy PiSdZ je tam zawiózł, czy nie), to może można im jakoś pomóc? Znowu cała para idzie na to, że na dogo ktoś powiedział, że PiSdZ zawiózł 2 suki do Józefowa po interwencji, PiSdZ mówi, że nie zawoził, Pani Bożena mówi, że są 4 psy z interwencji w schronisku, Ty nie wiesz jakie to suki, PiSdZ mówi, żeby je wspólnie wyciągnąć, ale jakoś tak mi się zaczyna wydawać, że nie to jest najważniejsze. I znowu zaczyna się - o schronisku w Świnoujściu, psach wywożonych do Niemiec, podsłuchiwanych rozmowach... Już padły informacje o umieszczaniu przez PiSdZ psów po interwencji w schroniskach. Można teraz o konkretnej pomocy tym czterem sukom? Arka Twoja rozmowa z Andzią69 jest żenująca... Quote
andzia69 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 ARKA napisał(a):Staram sie, ale ciezko mi dobic do 14 tysiecy postow. Produkujesz jak kalasznikow, na oslep, byle gdzie, byle bylo slychac, to najwazniejsze:diabloti:. cóż - ja jestem gwiazdą w klepaniu (ciekawa jestem, ze u innych ci to nie przeszkadza:razz:) za to ty w ściemnianiu:evil_lol: Quote
PiSdZ Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Karmi napisał(a):Prawda jest taka, ze psy są w schronisku. W jakiś sposób musiały się tam znaleźć. Psy były pod opieką wolontariuszy PiSdZ wiec chyba PiSdZ za nie odpowiada. Coś się nie zgadza? Robienie z faktu oddania psów do schroniska tajemnicy w niczym PiSdZ nie pomoże. Zaszkodziło natomiast psom: Tego można było uniknąć! Te sucze potrzebowały natychmiastowej pomocy a co dostały??? Bardzo Cię przepraszam - w akcji Krężlowskiej brały udział trzy organizacje. Psy przekazane do schroniska nie były pod opieką wolontariuszy a były przekazywane bo z tego co pamiętam schronisko w Józefowie jak i inne w Polsce zgodziło się je przyjąć. I tyle. Iwona twierdzi jasno, że o umieszczeniu tych psów w Józefowie mówiła Aniela z Arki. Teraz Aniela twierdzi, ze to nie ona. Nikt tego juz dziś nie ustali. Więc nie rozsiewaj plotek. My złożylismy deklarację zabrania po kolei wszytskich psów ze schronisk - także tych dwóch. Jeżeli Tobie to nie wystarczy, to trudmo, inaczej juz nie moge Tobie pomóc. Quote
Recommended Posts